Den goda nyheten är att det, oavsett din disciplin, sannolikt kommer att finnas en marknad för det, vilket indirekt innebär att det även är så för det svenska språket. Oavsett hur få människor som talar det.

Sanningen är den att dessa dagar finns det ett förnyat fokus på positiva livserfarenheter : att plocka upp en ny hobby, till exempel, eller lära sig något nytt, bara för skojs skull att lära sig.

Människor ägnar också mer uppmärksamhet åt kondition och välbefinnande . Under dessa paraplyvillkor finns en rad discipliner från yoga och Zumba till näring och matlagning. Och låt oss inte glömma personlig träning; i själva verket blomstrar personlig träningsindustri i Sverige !!

Vissa människor kanske vill odla sin kreativa anda genom att lära sig måla, rita, skulptera, fotografera och till och med grafisk konst medan andra, som alltid har längtat efter att spela ett musikinstrument, äntligen tar chansen att göra det.

De bästa lärarna i Svenska tillgängliga
Rosie
5
5 (11 recensioner)
Rosie
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
André
5
5 (11 recensioner)
André
290 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Eza
5
5 (6 recensioner)
Eza
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
T . O .
5
5 (5 recensioner)
T . O .
199 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katarina
5
5 (4 recensioner)
Katarina
275 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Olivia
5
5 (4 recensioner)
Olivia
240 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Iulia
4,8
4,8 (5 recensioner)
Iulia
185 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sanna
5
5 (2 recensioner)
Sanna
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rosie
5
5 (11 recensioner)
Rosie
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
André
5
5 (11 recensioner)
André
290 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Eza
5
5 (6 recensioner)
Eza
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
T . O .
5
5 (5 recensioner)
T . O .
199 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katarina
5
5 (4 recensioner)
Katarina
275 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Olivia
5
5 (4 recensioner)
Olivia
240 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Iulia
4,8
4,8 (5 recensioner)
Iulia
185 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sanna
5
5 (2 recensioner)
Sanna
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Och sedan finns det de som är professionella

De letar inte nödvändigtvis efter fortbildning inom sitt område, heller! Potentiella offentliga talare - de som strävar efter en ledande position och till och med skollärare letar efter röstcoaching för att bygga upp sitt självförtroende och låta mer auktoritativt.

Andra har lärt sig fördelarna med att prata ett andra språk och är angelägna om att hitta en handledare som hjälper dem på deras uppdrag! På den andra sidan av det myntet hittar du internationella studenter och andra befolkningar som letar efter en handledare i svenska för att hjälpa dem att polera sina kunskaper i språket.

Var och en av dessa nämnda fall är ett tillfälle för dig att lära ut ditt hantverk eller använda dina kunskaper för att berika dina elever och hur du kan göra det är lika olika som själva disciplinerna!

lär dig svenska
Sannolikheten för att där kommer att finnas en marknad för att lära sig det svenska språket är stor. Så vad väntar du på? Sätt igång idag och djupdyk in i ämnet! Bild: Unsplash

Medan akademisk handledning egentligen bara fungerar inom uppsatta parametrar, kan ledande undervisning i icke-akademiska ämnen ha flera former.

Låt oss säga att du strävar efter att lära nyblivna musiker hur man spelar trummor. Du får:

 • Vara värd för en trumklinik, ett evenemang där du demonstrerar en aspekt av att spela och sedan går runt i rummet, hjälper dina elever individuellt, följt av en Q & A-session.
 • Värdverkstäder : liknar en trumklinik men ämnena är mer omfattande, med massor av studenternas praktiska tid.
 • Starta en trumcirkel : en unik form av stressavlastning och gemenskap; ett perfekt sätt att få människor intresserade av att lära sig trummor.
 • Koordinera ett trumläger med andra trummisar i ditt område.

Naturligtvis kan trummor undervisas på samma sätt som akademiska ämnen: hos kundernas hem, i ditt hem; på en ömsesidigt överenskommen plats som en musikbutik eller skivbutik, och de kan till och med undervisas online!

Du kan följa ett liknande format för att introducera din specialitet du tänker undervisa om det är matlagning, yoga, sömnad, sång, fotografering eller dans.

Att vara värd för öppna introduktionssessioner är faktiskt ett utmärkt sätt att marknadsföra din talang och undervisningsförmåga!    

Skapa en bra handledarannons

När du ska skriva din annons , titta runt omkring dig och låt dig inspireras! Du kan titta på handledarwebbplatser (som Superprof) eller till och med i din lokala butik för att se vad andra har gjort. Titta på varje annons och tänk på vilka aspekter du gillar samt vilka saker som kan läggas till för att förbättra dem.

Vem har inte tagit idéer från ett bra CV när de skriver sina egna? Det fungerar på samma sätt med dina flygblad!

När du skapar broschyrer för att posta genom människors brevlådor måste du  se till att du sticker ut. Oavsett om det är att hålla sig till ett märkbart färgschema som ett slags "varumärke" för dig själv, strukturera din broschyr på ett visst sätt eller införliva en egen slogan, det finns många saker du kan göra för att göra dig minnesvärd. Gör samma sak för de affischer du kommer att visa i butiker, på anslagstavlor eller vid skolportarna.

STÅ UT!

 • Använd lite färg men gå inte överbord.
 • Skriv namnet på ämnet du undervisar med fetstil - tydlighet är nyckeln.
 • Beskriv vilka kvalifikationer du har och vilka skolår eller åldersintervall du vill undervisa.
 • Och naturligtvis, glöm inte dina kontaktuppgifter !
 • Håll det enkelt! Få människor intresserade med viktiga detaljer. Dina kunder kan alltid ta reda på mer genom att besöka din webbsida eller ringa dig.

Håll det kortfattat! Annonser ska vara korta och söta, lite som ett CV. Människor spenderar inte länge på att bestämma om de vill överväga dina tjänster, så håll dem inte långa!

Glöm inte att nämna specifika områden som kan intressera människor. Till exempel, om du annonserar som matematik- och naturvetare, främja din förmåga att tillhandahålla hjälp med trigonometri, kalkyl, algebra eller geometri. Detta kommer att väcka intresset hos föräldrar som vet att deras barn kämpar med ett av dessa specifika områden.

Humanistiska studenter kan skapa fantastiska historielärare eller skrivhandledare för personer som söker akademisk handledning i ett visst ämne eller inom ett allmänt område som att läsa och skriva, så rikta dina flygblad mot personer som letar efter en läsledare för sitt barn, till exempel.

Som grundutbildare är du utrustad med den perfekta kunskapen för att hjälpa människor i utbildningssystemet med provtagning, så utnyttja de färdigheter du har fått genom alla dessa år av utbildning och hjälp andra att lyckas. Om du nyligen har avslutat dina A-nivå-tentor kommer du att bli särskilt efterfrågad på grund av din förtrogenhet med läroplanen och testupplevelsen.

När allt kommer omkring handlar utbildning om mycket mer än kunskap - det handlar om att kunna tillämpa den - men för att kunna demonstrera detta måste du känna dig igenom ett prov. Efter flera år av sittande tentor är detta något universitetsstudenter är experter på. Att hjälpa studenter att förbättra sin examenteknik är något annat du kan annonsera för GCSE- och A-nivåstudenter.

Utöka din räckvidd för att få maximalt antal kunder. Använd samma till-punkt-annonser i den lokala tidningen som du gör online för att skapa ett igenkännbart varumärke för dig själv och bygg ett pålitligt rykte. Detta kommer att vara bra om du någonsin behöver flytta eller om du väljer att flytta ditt företag online. Bra betyg och vittnesmål online från dina elever kommer att dramatiskt öka antalet personer som överväger dina tjänster.

lär dig svenska
På den andra sidan av det myntet hittar du internationella studenter och andra befolkningar som letar efter en tutor svenska för att hjälpa dem att polera sina kunskaper i språket. Bild: Unsplash

Kvaliteter som gör en bra handledare bra

"Jag vill lära mig svenska!" "Okej, jag kan lära dig."

På ytan är detta ett mycket tydligt utbyte: den blivande studenten har uttryckt en önskan att lära sig och den föreslagna läraren, som är kinesiska som modersmål, har gått med på att undervisa ... eller hur?

Vad det här samtalet inte avslöjar - och tyvärr frågade handledaren inte om, var elevens motivation för att lära sig . Är det en fascination för kinesisk kultur som driver begäran eller förutser studenten att Mandarin blir en hörnsten i hans / hennes karriär?

Är hon semesterfirare på väg till Hongkong eller en ivrig designstudent som seglar till Shanghai för modeveckan?

I sig själva väcker de två destinationerna frågan: vilken stil kinesiska ska läras ut? Mandarin eller kantonesiska eller till och med Shanghainese ?

Detta olyckliga, faktiska möte är ett utmärkt exempel som illustrerar att även om alla kan ha en talang att dela, har inte alla ännu utvecklat nödvändiga färdigheter och kvaliteter för att undervisa.

Faktum är att det finns flera kvaliteter som är väsentliga för en framgångsrik lärarkarriär:

 • Klarhet
 • Tålamod
 • Empati
 • Uppmärksamhet på detaljer
 • Undervisningsförmåga

Visa goda organisatoriska färdigheter genom att skapa ett strukturerat och personligt inlärningsprogram för var och en av dina elever. Varje elev är annorlunda och du måste kunna anpassa ditt arbete till var och en av deras situationer och mål.

Inlärningsplaner bör skapas på grundval av noggrann diskussion med din elev (och till och med deras föräldrar). Fråga om vilka områden de behöver hjälp med och vad de vill uppnå. Det är också en bra idé att fråga om en tidsram, särskilt om din student har kommande tentor eller hånar.

Att lära sig ett nytt språk är aldrig enkelt, i synnerhet in ett som så få människor talar. Men med rätt handledare och rätt motivation, så går det undan. Vare sig du är en handledare som letar efter att lära ut svenska eller du är en elev som letar efter en svenska kurs online eller nära dig, och du är riktigt motiverad på att lära dig svenska, så blir det lättare om du tar hjälp av Superprof.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.