Hem
Ge undervisning

Svenskakurs i Sverige

đŸ„‡ Bara de bĂ€sta
đŸ’» 699 privatlĂ€rare
🔒 Verifierade recensioner
💾 Inga extra kostnader

Var nÄgonstans leter du efter svenskakurs?

Privatundervisning med Superprof

LÀr dig Svenska! Kolla in vÄr selektion av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor och med fler Àn 78 recensioner.

208 kr/h

De bÀsta priserna: 100% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 208 kr/h

4 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 4h.

01

Hitta din
perfekta lÀrare

Kolla in lÀrarnas profiler helt gratis och kontakta din favoritlÀrare i svenska enligt dina kriterier (priser, erfarenhet, nivÄ, online/offline).

02

Organisera din Svenska

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

LĂ€r dig nya saker om Litteratur.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och masterclasses under en mÄnad. En mÄnad att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

VĂ„ra tidigare elever
utvÀrderar sina lÀrare inom Svenska

5.0
Olivia LĂ€rare i svenska

Olivia sÀnder jÀttebra vibbar. Jag Àr imponerad av henne eftersom hon bryr sig om mÄlet av sina elever. Jag uppskattar att hon visste snabbt vilket stöd jag behöver att lÀra mig svenska bÀttre och prata sprÄket sÄ snabbt som möjligt...

5.0
Olivia LĂ€rare i svenska

Jag Àr sÄ glad att jag hittade Olivia! Hon Àr en superbra lÀrare och en intressant och snÀll person som Àr rolig att prata med vilket gör lÀrandet mycket trevligare. Jag rekommenderar henne starkt!

Sivan, För en mÄnad sedan

5.0
Johanna LĂ€rare i svenska

Johanna Àr en vÀldigt bra lÀrare. Hon Àr tÄlmodig och vÀldigt duktig pÄ sin undervisningen. Hon bryr sig om mÄlet av sina elever. Undervisningen Àr bÄde roligt och lÀrorikt. Jag kÀnner mig vÀldigt mycket i goda hÀnder med henne, sÄ...

Marc, För en mÄnad sedan

5.0
Rashid LĂ€rare i svenska

Han lÀr ut pÄ ett bra och smidigt sÀtt utefter elevernas behov. Mycket talang för undervisning!

Fikadu, För 2 mÄnader sedan

5.0
Rosie LĂ€rare i svenska

Hon Àr en perfekt lÀrare. Jag förstÄr perfekt. Jag Àr glad. Jag rekommenderar!!

Triana , För 2 mÄnader sedan

5.0
Alice LĂ€rare i svenska

Alice Àr vÀldigt pedagogisk i sitt lÀrande, och ger sÄ mycket bra infallsvinklar, hon Àr vÀldigt duktig att tolka information och texter och förklara samt ÄterberÀtta texter. Hon kan förklara tydlig och har fina Powerpoint. Supernöjd komvux student:)

Alexandra, För 3 mÄnader sedan

Se alla vÄra kurser inom Svenska

LÄt en privatlÀrare hjÀlpa dig med det svenska sprÄket! Boka en svenskakurs idag.

NĂ€r vi sĂ€ger ‘att lĂ€ra sig svenska’ menar vi inte att man kommer att lĂ€ra sig svenska som andra sprĂ„k. Vi menar att du som elev som vĂ€ljer att lĂ€ra dig svenska kommer att utveckla ditt skrivande, talande, och lĂ€sförstĂ„else inom det svenska sprĂ„ket pĂ„ ett djupt och komplicerat sĂ€tt. Ja, du kanske kommer att spendera lite tid pĂ„ grammatiken Ă€ndĂ„, bara för att det Ă€r sĂ„ himla viktigt att kunna det ocksĂ„! Baskunskaperna Ă€r ju verkligen viktiga nĂ€r det gĂ€ller sprĂ„k. Men det Ă€r ocksĂ„ viktigt att komma ihĂ„g att det svenska sprĂ„ket har mycket mer att erbjuda förutom grammatiken och stavningen.

 

Du som elev kommer att fördjupa dig inom en massa olika Àmnen som har att göra med det svenska sprÄket: till exempel sÄ kommer du lÀra dig om var vissa ord och bokstÀver kommer ifrÄn, historien bakom sprÄket, och Àven kanske politiska motiveringar bakom sjÀlva sprÄket ocksÄ. 

Varför det Àr viktigt att lÀra sig svenska

Det kanske inte kÀnns sÄ viktigt att vara uppmÀrksam pÄ dina svenska lektioner under tiden du spenderar pÄ skolan - varför skulle man behöva hÄlla koll pÄ svenskan nÀr det Àr nÄgot vi alla anvÀnder varje dag? Om du kan redan sprÄket sÄ kanske man tÀnker att det Àr inget nytt man behöver lÀra sig, sÄ man Àr inte lika uppmÀrksam nÀr det kommer till nya saker inom det svenska sprÄket.

 

NÀr det kommer till det avancerade inom det svenska sprÄket Àr det faktiskt hur förmÄnlig som helst i mÄnga andra omrÄden i livet, bÄde professionellt och i ditt sociala liv. De fÀrdigheterna vi samlar inom lÀsförstÄelse, till exempel, bidrar till att vi kan ha lÀttare för att analysera och tolka olika sammanhang utanför att bara lÀsa i en bok. Böckerna vi lÀser hjÀlper oss att förstÄ vÀrlden vi befinner oss i, vare sig detta kan vara i sammanhang med andra personer eller om vi befinner oss sjÀlva i en stund.

 

Dessutom Àr det sÄ att nÀr vi lÀr oss att skriva texter pÄ svenska sÄ bidrar detta till att vi blir mer vÀl avrundande som personer och har lÀttare för att beskriva vÄra kÀnslor, och till och med kan vi Àven ha lÀttare för att konversera med andra personer sÄ att de förstÄr oss bÀttre! 

ÄmnesomrĂ„den inom svenskan

Vi börjar lÀra oss svenskan redan nÀr vi Àr födda - som barn Àr det faktiskt lÀttast att lÀra sig ett nytt sprÄk! Vi börjar kÀnna igen och tolka tempo och tonhöjd redan nÀr vi Àr 4 mÄnader gamla! Men, formell utbildning börjar oftast nÀr vi börjar dagis eller förskolan, och dÀrefter fortsÀtter under vÄr tid pÄ skolan och Àven under högre utbildningar. 

 

PÄ skolan sÄ fokuserar det svenska lÀroplanet pÄ fyra ÀmnesomrÄden: lÀsförstÄelse, talande, skrivning och grammatiken, och ordförrÄd och skiljetecken. 

Svenska fÀrdigheter: talande

Att lÀra sig att tala svenska uppmuntrar kognitiv, sprÄklig, och social utveckling i unga mÀnniskor, vilket i sig hjÀlper dem att uttrycka sig sjÀlva, förklara ideér och koncept, samarbeta med kamrater och Àven bidra till diskussioner i klassen. Att utveckla sin talande dessutom ocksÄ bidrar till att ha en större ordförrÄd och Àven en mer avancerad grammatik-anvÀndning. 

 

LÀroplanet inom svenskan betonar att konstant utveckla sina kommunikations- och kritiskt tÀnkande fÀrdigheter. Detta ger en stor fördel nÀr det gÀller olika sammanhang, till exempel om man har gÀster hos sig en kvÀll för en fin middag, eller om man ska hÄlla tal pÄ jobbet, eller  Àven om man diskuterar nÄgot viktigt med kompisarna. 

Svenska fÀrdigheter: skrivande

PÄ grundskolan fokuserar man oftast pÄ tvÄ huvudomrÄden inom det svenska sprÄket: transkription och komposition. AlltsÄ det betyder att man först lÀr sig hur man stavar och hur sjÀlva grammatiken funkar, för att sedan lÀra sig hur man skapar en text helt sjÀlv baserat pÄ stavningen och grammatiken som man lÀrde sig innan. Komposition uppmuntrar eleverna att skapa och kommunicera sina egna ideér, och att Àven kunna organisera dem pÄ ett sÀtt som andra kan förstÄ om de sjÀlva skulle lÀsa texten. De uppmuntras Àven att tÀnka pÄ varför de skriver nÄgot, vem de skriver det till eller Ät, och vad sjÀlva poÀngen med texten ska vara. 

 

Senare pÄ högstadiet lÀr man sig lite mer komplicerade saker inom skrivandet, som har att göra med ens egen förmÄga att utvÀrdera sig sjÀlv. Det vill sÀga att eleven lÀr sig hur man ska kunna utvÀrdera om man har skrivit pÄ ett bra sÀtt, om man har nÄtt mÄlen med sin text, och Àven hur man ska kunna anpassa texten beroende pÄ om det Àr en akademisk eller kreativ text. De lÀr sig ocksÄ hur man ska skriva en text för olika prov och pÄ ett sÀtt som Àr bra nÀr det gÀller olika publiker. Detta kan faktiskt vara hur hjÀlpsam som helst nÀr man till exempel vill skriva en applikation brev till sin drömjobb kanske, eller om man försöker komma in pÄ universitet och behöver skriva en motiversingsbrev sÄ kan man anvÀnda sig av fÀrdigheterna man har lÀrt sig pÄ högstadiet! 

Svenska fÀrdigheter: lÀsförstÄelse

LÀsförstÄelsen spelar tvÄ olika roll i vÄr utveckling nÀr det gÀller utbildningen. PÄ grundskolan lÀr vi oss hur man lÀser högt och uttalar olika bokstÀver och ord, hur vi kÀnner igen bekanta ord och hur vi lÀser nya ord. NÀr vi fokuserar pÄ innehÄllet av det vi lÀser lÀr vi oss ytterligare hur man ska lÀsa pÄ ett aktivt sÀtt, sÄ att vi kan dÄ beskriva, diskutera, och analysera olika texter. 

 

Denna överförbara fÀrdighet hjÀlper oss att ifrÄgasÀtta och tÀnka kritiskt kring det vi lÀser, vilket gör att vi utvecklar en större kunskap om vÀrlden och vÄra egna förstÄelser om den vÀrlden. Vi kan dÀrefter applicera den kunskapen till andra omrÄden i livet, sÄsom vÄra personliga och sociala liv, vÄra utbildningar, och Àven till historia, politiken, konst, och musik. 

 

LÀsförstÄelsen dessutom hjÀlper att utveckla den kreativa sidan av hjÀrnan, och bidrar till att vi som mÀnniskor blir mer kreativa i vÄra tankar och kan skapa berÀttelser och nya vÀrldar. 

Utmaningar inom det svenska sprÄket

Alla vi behöver att kommunicera med varandra, och hÀr i Sverige sÄ talar vi oftast svenska med varandra i det dagliga livet. Dock Àr det sÄ att det enda landet som svenska talas i Àr Sverige, vilket betyder att om man bestÀmmer sig för att bosÀtta sig nÄgon annanstans sÄ kommer man inte riktigt ha en stor anvÀndning av det svenska sprÄket. 

 

DÀremot Àr det sÄ att inom sjÀlva landet har vi mÄnga olika dialekter inom det svenska sprÄket. Om man befinner sig i Stockholm kommer man höra en variant av det svenska sprÄket som lÄter lite annorlunda Àn den varianten som talas om man Äker söderut till Göteborg eller SmÄland. Detta kan ibland göra det svÄrt att komma in i svenskan pÄ ett djupare sÀtt om man har svÄrt att förstÄ eller skilja pÄ olika dialekter, men det Àr nÄgot man kan jobba pÄ om man vÀljer att plugga svenskan pÄ en djupare nivÄ. 

 

Teknologin har förÀndrat mycket i vÀrlden pÄ ett bra sÀtt, men har samtidigt förÀndrat sÀttet vi talar och kommunicerar med varandra. Fler och fler barn spenderar mer tid pÄ iPads eller pÄ datorn, och mindre tid med böcker och riktiga leksaker. Detta i och för sig Àr ju vÀldigt bra för barnens datakunskaper, men det betyder dÀremot att deras lÀsförstÄelse och ordförrÄd inte fÄr lika mycket uppmÀrksamhet eller utveckling som barn har tidigare fÄtt nÀr de vÀxer. Det kan Àven ha en negativ pÄverkan pÄ barnens koncentrationsförmÄga och handstil. 

 

I denna teknologiska Älder Àr det sÄ himla viktigt att vi lÀr oss hur vi kan anvÀnda teknologin pÄ ett positivt sÀtt som bidrar till att vi utvecklar vÄra förmÄgor, och det Àr dÀr Superprof kommer in! 

Privatlektioner inom svenskan men hjÀlp av Superprof

Du kanske har en dröm att vara en journalist, en redaktör, en marknadsförare, eller Àven kanske en advokat! Eller sÄ kanske du vill förfina och förbÀttra ditt uttal innan en viktig presentation du har pÄ jobbet eller i skolan. Du kanske vill Àven förbÀttra din lÀsförstÄelse sÄ att du kan analysera nÀsta veckas bok i bokklubben du har med tjejerna! Vad du Àn har för motivering till att lÀra dig mer om det svenska sprÄket, sÄ kan du lÀtt komma lÄngt inom dina mÄl med hjÀlp av skrÀddarsydda och personliga lektioner med en privatlÀrare frÄn Superprof. 

 

En privatlÀrare kan hjÀlpa dig att utveckla och förbÀttra det som du sjÀlv tycker du behöver hjÀlp med, och kan dessutom vara uppmÀrksam pÄ det som du kanske missar sjÀlv. Dina svagheter och styrkor kommer att bli identifierade och tillsammans kan ni jobba mot ditt mÄl! Dessutom kan en privatlÀrare ta med sig speciella material som kanske inte finns allmÀnt tillgÀngligt, vilket betyder att du kommer ha en unikt och skrÀddarsydd utbildning som passar just dina önskemÄl och fÀrdigheter. Med Superprof kan du lÀtt blÀddra igenom alla tillgÀngliga lÀrare som finns i ditt omrÄde och komma i kontakt med de för att kunna börja dina lektioner. PÄ varje lÀrares profil hittar du mer information om vem hen Àr och Àven lite om varje lÀrares utbildningsmetod, vilket kan göra det lÀttare för dig att fatta ett bra beslut. 

Börja redan idag med att komma in i dina svenska fÀrdigheter, och ta en titt pÄ Superprof nu! 

FAQ

💰 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för en lĂ€rare i Svenska?

Genomsnittspriset för en kurs i Svenska Àr 208 kronor.

 

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

 

  • Erfarenheten en lĂ€rare har inom Ă€mnet
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pÄ geografisk plats
  • kursernas lĂ€ngd och frekvens

 

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.

 

UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Svenska?

Svenska med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

 

Du vÀljer din lÀrare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

 

En kursförfrÄgan lÄter dig chatta direkt med lÀraren för att organisera lektioner med förtroende.

 

En sökmotor lÄter dig hitta den perfekta lÀraren för just dig. Sök bland miljontals lÀrare i hela vÀrlden eller hitta nÄgon som bor nÀra. 

 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Svenska!

Majoriteten av vÄra lÀrare i svenska erbjuder kurser inom online.

 

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gÄ igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptÀcka kurserna i  Svenska  som finns tillgÀngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Svenska?

699 lÀrare inom Svenska erbjuder kurser pÄ Superprof. 

 

Kolla in deras profiler och vÀlj den som bÀst passar dina förvÀntningar.

 

VÀlj mellan 699 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Svenskal mottagit?

Bland 78 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.

 

Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning.

 

För varje Àmne kan du se recensionerna av eleverna.