Utmärkt
recensioner på

Alla privatlärare som ger privata svenskakurser

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska svensklärare med ett snittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 170 omdömen.

220 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis och kostar i genomsnitt 220 kr/h.

3 h

Snabba svar! Våra svensklärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 3h.

Att få privata svenskalektioner har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina svenskalektioner

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Litteratur.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare och coacher på hela plattformen. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Svenska?

Genomsnittspriset för en kurs i Svenska är 220 kronor.

 

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

 

  • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • kursernas längd och frekvens

 

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.

 

Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Svenska?

Svenska med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

 

Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

 

En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner med förtroende.

 

En sökmotor låter dig hitta den perfekta läraren för just dig. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 

 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Svenska!

Majoriteten av våra lärare i svenska erbjuder kurser inom online.

 

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gå igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Svenska  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Svenska?

1486 lärare inom Svenska erbjuder kurser på Superprof. 

 

Kolla in deras profiler och välj den som bäst passar dina förväntningar.

 

Välj mellan 1486 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Svenskal mottagit?

Bland 170 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.

 

Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.

 

För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du ta en språkkurs i svenska?

Vi har många olika svenskalärare för dig att välja mellan

Se fler lärare Nu kör vi!

Anlita en svenska lärare privat

Många elever som anlitar våra privatläraer vill utveckla sitt skrivande, få läxhjälp eller öka sin läsförståelse inom det svenska språket på ett djupt och komplicerat sätt. Ja, du kanske kommer att spendera lite tid på grammatiken ändå, bara för att det är så himla viktigt att kunna det också! Baskunskaperna är ju verkligen viktiga när det gäller språk. Men det är också viktigt att komma ihåg att det svenska språket har mycket mer att erbjuda förutom grammatiken och stavningen.

Du som elev kommer att fördjupa dig inom en massa olika ämnen som har att göra med det svenska språket: till exempel så kommer du lära dig om var vissa ord och bokstäver kommer ifrån, historien bakom språket, och även kanske politiska motiveringar bakom själva språket också. 

Varför det är viktigt att lära sig svenska

Det kanske inte känns så viktigt att vara uppmärksam på dina svenska lektioner under tiden du spenderar på skolan - varför skulle man behöva hålla koll på svenskan när det är något vi alla använder varje dag? Om du kan redan språket så kanske man tänker att det är inget nytt man behöver lära sig, så man är inte lika uppmärksam när det kommer till nya saker inom det svenska språket.

När det kommer till det avancerade inom det svenska språket är det faktiskt hur förmånlig som helst i många andra områden i livet, både professionellt och i ditt sociala liv. De färdigheterna vi samlar inom läsförståelse, till exempel, bidrar till att vi kan ha lättare för att analysera och tolka olika sammanhang utanför att bara läsa i en bok. Böckerna vi läser hjälper oss att förstå världen vi befinner oss i, vare sig detta kan vara i sammanhang med andra personer eller om vi befinner oss själva i en stund.

Dessutom är det så att när vi lär oss att skriva texter på svenska så bidrar detta till att vi blir mer väl avrundande som personer och har lättare för att beskriva våra känslor, och till och med kan vi även ha lättare för att konversera med andra personer så att de förstår oss bättre! 

Ämnesområden inom svenskan

Vi börjar lära oss svenskan redan när vi är födda - som barn är det faktiskt lättast att lära sig ett nytt språk! Vi börjar känna igen och tolka tempo och tonhöjd redan när vi är 4 månader gamla! Men, formell utbildning börjar oftast när vi börjar dagis eller förskolan, och därefter fortsätter under vår tid på skolan och även under högre utbildningar. 

På skolan så fokuserar det svenska läroplanet på fyra ämnesområden: läsförståelse, talande, skrivning och grammatiken, och ordförråd och skiljetecken. 

Svenska färdigheter: talande

Att lära sig att tala svenska uppmuntrar kognitiv, språklig, och social utveckling i unga människor, vilket i sig hjälper dem att uttrycka sig själva, förklara ideér och koncept, samarbeta med kamrater och även bidra till diskussioner i klassen. Att utveckla sin talande dessutom också bidrar till att ha en större ordförråd och även en mer avancerad grammatik-användning. 

Läroplanet inom svenskan betonar att konstant utveckla sina kommunikations- och kritiskt tänkande färdigheter. Detta ger en stor fördel när det gäller olika sammanhang, till exempel om man har gäster hos sig en kväll för en fin middag, eller om man ska hålla tal på jobbet, eller  även om man diskuterar något viktigt med kompisarna. 

Svenska färdigheter: skrivande

På grundskolan fokuserar man oftast på två huvudområden inom det svenska språket: transkription och komposition. Alltså det betyder att man först lär sig hur man stavar och hur själva grammatiken funkar, för att sedan lära sig hur man skapar en text helt själv baserat på stavningen och grammatiken som man lärde sig innan. Komposition uppmuntrar eleverna att skapa och kommunicera sina egna ideér, och att även kunna organisera dem på ett sätt som andra kan förstå om de själva skulle läsa texten. De uppmuntras även att tänka på varför de skriver något, vem de skriver det till eller åt, och vad själva poängen med texten ska vara. 

 

Senare på högstadiet lär man sig lite mer komplicerade saker inom skrivandet, som har att göra med ens egen förmåga att utvärdera sig själv. Det vill säga att eleven lär sig hur man ska kunna utvärdera om man har skrivit på ett bra sätt, om man har nått målen med sin text, och även hur man ska kunna anpassa texten beroende på om det är en akademisk eller kreativ text. De lär sig också hur man ska skriva en text för olika prov och på ett sätt som är bra när det gäller olika publiker. Detta kan faktiskt vara hur hjälpsam som helst när man till exempel vill skriva en applikation brev till sin drömjobb kanske, eller om man försöker komma in på universitet och behöver skriva en motiversingsbrev så kan man använda sig av färdigheterna man har lärt sig på högstadiet! 

Svenska färdigheter: läsförståelse

Läsförståelsen spelar två olika roll i vår utveckling när det gäller utbildningen. På grundskolan lär vi oss hur man läser högt och uttalar olika bokstäver och ord, hur vi känner igen bekanta ord och hur vi läser nya ord. När vi fokuserar på innehållet av det vi läser lär vi oss ytterligare hur man ska läsa på ett aktivt sätt, så att vi kan då beskriva, diskutera, och analysera olika texter. 

Denna överförbara färdighet hjälper oss att ifrågasätta och tänka kritiskt kring det vi läser, vilket gör att vi utvecklar en större kunskap om världen och våra egna förståelser om den världen. Vi kan därefter applicera den kunskapen till andra områden i livet, såsom våra personliga och sociala liv, våra utbildningar, och även till historia, politiken, konst, och musik. 

Läsförståelsen dessutom hjälper att utveckla den kreativa sidan av hjärnan, och bidrar till att vi som människor blir mer kreativa i våra tankar och kan skapa berättelser och nya världar. 

Utmaningar inom det svenska språket

Alla vi behöver att kommunicera med varandra, och här i Sverige så talar vi oftast svenska med varandra i det dagliga livet. Dock är det så att det enda landet som svenska talas i är Sverige, vilket betyder att om man bestämmer sig för att bosätta sig någon annanstans så kommer man inte riktigt ha en stor användning av det svenska språket. 

Däremot är det så att inom själva landet har vi många olika dialekter inom det svenska språket. Om man befinner sig i Stockholm kommer man höra en variant av det svenska språket som låter lite annorlunda än den varianten som talas om man åker söderut till Göteborg eller Småland. Detta kan ibland göra det svårt att komma in i svenskan på ett djupare sätt om man har svårt att förstå eller skilja på olika dialekter, men det är något man kan jobba på om man väljer att plugga svenskan på en djupare nivå. 

Teknologin har förändrat mycket i världen på ett bra sätt, men har samtidigt förändrat sättet vi talar och kommunicerar med varandra. Fler och fler barn spenderar mer tid på iPads eller på datorn, och mindre tid med böcker och riktiga leksaker. Detta i och för sig är ju väldigt bra för barnens datakunskaper, men det betyder däremot att deras läsförståelse och ordförråd inte får lika mycket uppmärksamhet eller utveckling som barn har tidigare fått när de växer. Det kan även ha en negativ påverkan på barnens koncentrationsförmåga och handstil. 

I denna teknologiska ålder är det så himla viktigt att vi lär oss hur vi kan använda teknologin på ett positivt sätt som bidrar till att vi utvecklar våra förmågor, och det är där Superprof kommer in! 

Privatlektioner inom svenskan men hjälp av Superprof

Du kanske har en dröm att vara en journalist, en redaktör, en marknadsförare, eller även kanske en advokat! Eller så kanske du vill förfina och förbättra ditt uttal innan en viktig presentation du har på jobbet eller i skolan. Du kanske vill även förbättra din läsförståelse så att du kan analysera nästa veckas bok i bokklubben du har med tjejerna! Vad du än har för motivering till att lära dig mer om det svenska språket, så kan du lätt komma långt inom dina mål med hjälp av skräddarsydda och personliga lektioner med en privatlärare från Superprof. 

En privatlärare kan hjälpa dig att utveckla och förbättra det som du själv tycker du behöver hjälp med, och kan dessutom vara uppmärksam på det som du kanske missar själv. Dina svagheter och styrkor kommer att bli identifierade och tillsammans kan ni jobba mot ditt mål! Dessutom kan en privatlärare ta med sig speciella material som kanske inte finns allmänt tillgängligt, vilket betyder att du kommer ha en unikt och skräddarsydd utbildning som passar just dina önskemål och färdigheter. Med Superprof kan du lätt bläddra igenom alla tillgängliga lärare som finns i ditt område och komma i kontakt med de för att kunna börja dina lektioner. På varje lärares profil hittar du mer information om vem hen är och även lite om varje lärares utbildningsmetod, vilket kan göra det lättare för dig att fatta ett bra beslut. 

Börja redan idag med att komma in i dina svenska färdigheter, och ta en titt på Superprof nu! 

Vad vill du lära dig?