Intresserad av det svenska språket? Ta reda på allt du behöver veta för att lära dig svenska och passa även på att läsa våra andra artiklar samtidigt.

De bästa lärarna i Svenska
Första kursen gratis!
Olivia
5
5 (4 recensioner)
Olivia
219 kr
/h
Första kursen gratis!
Iulia
5
5 (2 recensioner)
Iulia
185 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosie
5
5 (9 recensioner)
Rosie
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Lynette
Lynette
120 kr
/h
Första kursen gratis!
Susanna
Susanna
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Reem
Reem
80 kr
/h
Första kursen gratis!
Mattias
Mattias
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Clara
5
5 (1 recensioner)
Clara
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Olivia
5
5 (4 recensioner)
Olivia
219 kr
/h
Första kursen gratis!
Iulia
5
5 (2 recensioner)
Iulia
185 kr
/h
Första kursen gratis!
Rosie
5
5 (9 recensioner)
Rosie
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Lynette
Lynette
120 kr
/h
Första kursen gratis!
Susanna
Susanna
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Reem
Reem
80 kr
/h
Första kursen gratis!
Mattias
Mattias
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Clara
5
5 (1 recensioner)
Clara
150 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Kvaliteter som gör en bra handledare bra

"Jag vill lära mig svenska!" "Okej, jag lär dig."

På ytan är detta ett mycket tydligt utbyte: den blivande studenten har uttryckt en önskan att lära sig och den föreslagna läraren, som är kinesiska som modersmål, har gått med på att undervisa ... eller hur?

Vad det här samtalet inte avslöjar - och tyvärr frågade handledaren inte om, var elevens motivation för att lära sig. Är det en fascination för kinesisk kultur som driver begäran eller förutser studenten att Mandarin blir en hörnsten i hans / hennes karriär?

Är hon semesterfirare på väg till Hongkong eller en ivrig designstudent som seglar till Shanghai för modeveckan?

I sig själva väcker de två destinationerna frågan: vilken stil kinesiska ska läras ut? Mandarin eller kantonesiska eller till och med Shanghainese ?

Detta olyckliga, faktiska möte är ett utmärkt exempel som illustrerar att även om alla kan ha en talang att dela, har inte alla ännu utvecklat nödvändiga färdigheter och kvaliteter för att undervisa.

Faktum är att det finns flera kvaliteter som är väsentliga för en framgångsrik lärarkarriär:

 • Klarhet
 • Tålamod
 • Empati
 • Uppmärksamhet på detaljer
 • Undervisningsförmåga
lär dig svenska
Intresserad av det svenska språket? Ta reda på allt du behöver veta för att lära dig svenska och passa även på att läsa våra andra artiklar samtidigt. Bild: Unsplash

Visa goda organisatoriska färdigheter genom att skapa ett strukturerat och personligt inlärningsprogram för var och en av dina elever. Varje elev är annorlunda och du måste kunna anpassa ditt arbete till var och en av deras situationer och mål.

Inlärningsplaner bör skapas på grundval av noggrann diskussion med din elev (och till och med deras föräldrar). Fråga om vilka områden de behöver hjälp med och vad de vill uppnå. Det är också en bra idé att fråga om en tidsram, särskilt om din student har kommande tentor eller hånar.

Att lära sig ett nytt språk är aldrig enkelt, i synnerhet in ett som så få människor talar. Men med rätt handledare och rätt motivation, så går det undan. Vare sig du är en handledare som letar efter att lära ut svenska eller du är en elev som letar efter en kurs i svenska och du är riktigt motiverad på att lära dig svenska, så blir det lättare om du tar hjälp av Superprof.

Så här lär du dig online

Om du alltid vill använda en viss bok eller kalkylblad, för onlinehandledning finns det flera oumbärliga verktyg som hjälper dig att förfina din metod :

 • Skype Screen Share: Du kan dela din skärm med din elev. Under en mattehandledning kan du till exempel arbeta igenom algebra-, trigonometri- eller geometriövningar tillsammans på skärmen eller visa grafer. Du kan till och med använda den för att visa elevers sidor från en viss lärobok!
 • Google Dokument: Att dela dokument är enkelt med Google Dokument ! Allt du behöver är ett Google-konto och med Google Dokument kan du skapa och dela dokument med flera användare gratis. Studenten och handledaren kan också skriva på samma dokument samtidigt. Det är en perfekt lösning för att göra och korrigera övningar i realtid, anteckningar och granska deras arbete! Du kan använda den för att klargöra punkter som eleverna inte förstår.
 • E-post och Whatsapp: Om din elev måste skicka en övning som du har gett dem är inget enklare än ett e-postmeddelande! De kan också bara ta ett foto av sitt arbete på sin smartphone och skicka det via Whatsapp. Appen, som länkar till ditt mobilnummer, kan skicka din elevs övning direkt till dig och du kan skicka ett foto av deras feedback och korrigeringar direkt tillbaka till dem!
 • Geogebra: Detta är mycket användbart för matematiklärare. Geogebra är en interaktiv programvara som hjälper eleverna att underskatta matematiska begrepp på ett visuellt sätt. Det är särskilt användbart för handledare som tillhandahåller akademiskt stöd eller kompletterande instruktioner för geometri, algebra, kalkyl, trigonometri och statistik.

Den goda nyheten är att det, oavsett din disciplin, sannolikt kommer att finnas en marknad för det, vilket indirekt innebär att det även är så för det svenska språket. Oavsett hur få människor som talar det.

Sanningen är den att dessa dagar finns det ett förnyat fokus på positiva livserfarenheter : att plocka upp en ny hobby, till exempel, eller lära sig något nytt, bara för skojs skull att lära sig.

Människor ägnar också mer uppmärksamhet åt kondition och välbefinnande . Under dessa paraplyvillkor finns en rad discipliner från yoga och Zumba till näring och matlagning. Och låt oss inte glömma personlig träning; i själva verket blomstrar personlig träningsindustri i Sverige !!

Vissa människor kanske vill odla sin kreativa anda genom att lära sig måla, rita, skulptera, fotografera och till och med grafisk konst medan andra, som alltid har längtat efter att spela ett musikinstrument, äntligen tar chansen att göra det.

Bra att veta när du lära dig svenska

Så oavsett om du är en handledare som föredrar att träffa dina elever personligen, har du kanske funderat på att flytta över dina lektioner online? Eller om en blandning av de två passar dig, kan du behålla din kundkrets och utöka dina tjänster till hela världen!

Så om du tror att onlineundervisning passar dig, var ska du börja? Det finns gott om plattformar där du kan marknadsföra dina online-lektioner som Superprof, men det finns många som är speciellt dedikerade till handledare och lärare.

Här är några av de mest populära:

 • Apprentus

Apprentus är öppen för alla typer av handledare, oavsett om de är nybörjare eller erfarna yrkesverksamma att marknadsföra sina tjänster. Eftersom det är en plattform snarare än en byrå är du inte begränsad till ämnet du kan undervisa och du kan bestämma dina egna priser och timmar.

Så, hur fungerar det?

Först registrerar du dig och skapar din egen handledningsprofil gratis. Därefter börjar du skicka meddelanden till studenter som kan behöva dina tjänster. När du väl har hittat en elev som vill ha en lektion med dig bokar du lektionen i din undervisningsschema. När du har haft den ordnade lektionen med din elev betalas deras lektionsavgifter (minus provisionen som betalas till handledaren) till ditt bankkonto.

lär dig svenska
Om du alltid vill använda en viss bok eller kalkylblad, för onlinehandledning finns det flera oumbärliga verktyg som hjälper dig att förfina din metod. Bild: Unsplash
 • Superprof

Superprof är en online-handledningsplattform som gör det möjligt för handledare för alla ämnen att annonsera sina tjänster gratis. Återigen kan handledare skapa en profil som beskriver deras utbildning, kvalifikationer och deras specialiteter samt fastställer sina egna timpriser. Du kan till och med erbjuda din första lektion gratis för att ge potentiella studenter en smak av din undervisningsstil!

Till skillnad från Apprentus låter Superprof eleverna hitta sina handledare genom att titta på olika profiler och läsa recensioner från andra studenter - så att du inte behöver spendera tid på att kontakta studenter som kanske inte är intresserade. Dessutom kan du behålla 100% av dina intäkter genom att organisera dina lektioner genom Superprof - det finns ingen provision!

Att arbeta för dig själv som privatlärare är flexibelt. Du kan arbeta så lite eller så ofta du vill.

Så lägg upp din annons och vänta på att meddelandena kommer att strömma in.

 • TutorMe

TutorMe erbjuder exklusivt onlineundervisning. Eleverna skriver enkelt in ämnet de behöver hjälp med och är kopplade till en handledare som kan hjälpa dem under en period.

TutorMe fungerar som en online handledning byrå. Handledare måste ansöka för att kunna undervisa för dem och beskriva sin utbildning och yrkeserfarenhet samt de ämnen de kan undervisa om. När din ansökan har godkänts identifierar TutorMe studenter som kan dra nytta av din kompetens och skickar dem till dig - så att du inte spenderar tid på att leta efter kunder!

När varje lektion är över bedömer både handledare och handledare varandra av fem stjärnor (som Uber) - ett bra sätt att bygga upp ditt online-rykte.

Betalningar från TutorMe sker varje vecka och de sorterar hela faktureringen för din undervisningstid.

 • Preply

Preply är en populär handledning byrå som tillhandahåller personlig såväl som online handledning. Som en ganska prestigefylld organisation är det inte lätt att bli lärare för Preply, eftersom de letar efter dem som har undervisat i en klassrumsmiljö eller har minst två års erfarenhet av handledning. De jobbar alltid, så om du brinner för att utbilda andra eller vill delta i utbildningen i framtiden kan det vara något att arbeta för att ansöka om att undervisa för Preply-handledare. Preply är tillgängliga för handledare för nästan alla akademiska ämnen, så om du vill erbjuda matematikundervisning, handledning i svenska eller vara fysik, biologi, psykologi, affärer, historia, ekonomi eller kemilärare, kan du ansöka till Preply.

Preply erbjuder också akademiska rådgivningstjänster som riktar sig till skolor och studenter som kan behöva vägledning med kvalifikationer eller universitetsval, så om du ser dig själv som en mentor eller guide är detta en livskraftig väg för karriärutveckling.

Se varför du ska ta en lektion i svenska språket här.

Behöver du en lärare i Svenska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.