Du känner säkert till din undervisningsstrategi i svenska som baksidan av din hand, så du kan skapa skräddarsydda lektionsplaner för din elever.

För att göra det möjligt för varje elev du lär dig måste du ställa öppna frågor.

Kanske funderar du på att erbjuda en svenska kurs online eller i närheten av dig? I så fall

De bästa lärarna i Svenska tillgängliga
André
5
5 (14 recensioner)
André
290 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rosie
5
5 (12 recensioner)
Rosie
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Miriam
5
5 (17 recensioner)
Miriam
800 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Katarina
5
5 (5 recensioner)
Katarina
275 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daria
5
5 (6 recensioner)
Daria
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Karin
5
5 (1 recensioner)
Karin
125 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nisrin
5
5 (3 recensioner)
Nisrin
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Iulia
4,8
4,8 (5 recensioner)
Iulia
185 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
André
5
5 (14 recensioner)
André
290 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rosie
5
5 (12 recensioner)
Rosie
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Miriam
5
5 (17 recensioner)
Miriam
800 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Katarina
5
5 (5 recensioner)
Katarina
275 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daria
5
5 (6 recensioner)
Daria
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Karin
5
5 (1 recensioner)
Karin
125 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nisrin
5
5 (3 recensioner)
Nisrin
180 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Iulia
4,8
4,8 (5 recensioner)
Iulia
185 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Frågor att ställa dig själv när du vill lära ut svenska

Låt oss säga att du är en mattehandledare med insiderkunskapen att matematik är det ledande ämnet som de flesta studenter söker handledning i. Det betyder inte att alla studenter har samma svårigheter , vilket innebär att du får ta på dig detektivhatten för lite undersökning .

Finns det en inlärningssvårighet att tänka på?

Dyscalculia är ett mycket verkligt hinder för studenter att kunna känna igen och arbeta med siffror. Talförhållanden och att relatera siffror till deras värden är mycket svårt för dem, även övningar i att jämföra antal kan vara en källa till frustration.

I sådana fall kan du använda matte-spel och rekvisita snarare än kalkylblad och verbalt arbete.

Andra funktionshinder som kan drabba din elev är matematikångest - ett mycket verkligt fenomen, uppmärksamhetsstörning eller ADD och den närbesläktade hyperaktivitetsstörningen även känd som ADHD.

I sådana fall kan det vara till hjälp att flytta runt: hand klappar och sjunger, dansar runt och till och med trummande svar ute på bordet kan hjälpa.

Inlärningssvårigheter kan vara en underliggande faktor för varför studenter inte har behärskat grundläggande talfakta och varför de upplever beräkningssvaghet.

Funderar du på att erbjuda en svenska kurs online eller nära dig?

Ofullständig kunskap om multiplikationstabeller, hur man delar rätt och om man ska lösa multiplikationen och divisionen i en ekvation innan någon addition eller subtraktion kan äga rum är alla grundläggande matematiska begrepp som, om din student ännu inte har behärskat, skulle vara bäst att fokusera på innan du går vidare till nästa nivå eller till och med adresserar arbete på hans / hennes nuvarande nivå.

Å andra sidan beräknar svagheter som att bära fel nummer när man multiplicerar eller delar, felläser symboler och skriver siffror i fel kolumner - värden i kolumnen hundratals istället för tusentals kolumnen pekar till exempel på ett större behov av att fokusera och betala uppmärksamhet på detaljer.

Här kan du använda kalkylblad, flashkort eller sifferkort som han / hon kan ordna på bordet, och förstärkande egenskaper hos olika matematiska operationer kan hjälpa mycket.

Vad händer om din student helt enkelt inte är intresserad av matematik?

lär dig svenska
Du känner säkert till din undervisningsstrategi i svenska som baksidan av din hand, så du kan skapa skräddarsydda lektionsplaner för din elever. Bild: Unsplash

Det är där det åligger dig att få materialet att leva upp!

Bland de goda handledarnas egenskaper ligger det psykologiska tillvägagångssättet. Sätt dig själv i studentens skor och ställ dig själv frågor om vad du kan göra annorlunda för att få bästa resultat.

Det är här dina djupa brunnar av empati kommer in.

Statistik visar att mobbning, särskilt cybermobbning, har ökat dramatiskt under det senaste året. Skadliga, destruktiva meddelanden har flög runt i klassrummen utan att lärarna är medvetna om att hans / hennes mest utsatta elever torteras i deras närvaro.

I sådana situationer har eleverna svårt att koncentrera sig på sina studier och de vågar inte förlita sina problem för någon ”tjänsteman”: vårdgivare, lärare eller skoladministratörer.

Du, som handledare, har ansvaret att förstå varför den här studenten i första hand behöver dina tjänster. Att de kämpar akademiskt kan vara givet ... men varför?

Om du har varit engagerad för att hjälpa en student att förbereda sig för ett examen finns det (förmodligen) inte mycket att oroa sig för. Men om din uppgift är att ge akademiskt stöd och läxhjälp kan du behöva gräva längre in i orsakerna till att dina tjänster behövs i första hand.

Det är en anledning till att det är mycket viktigt att bygga ett förtroendeförhållande. 

Bygg ett förtroendeförhållande så att din elev kan hjälpa dig lika mycket som du hjälper dem. Öppenhet i förhållandet mellan lärare och elev är nyckeln till att upprätthålla en positiv och produktiv atmosfär där eleven känner sig säker på att ta itu med eventuella bekymmer eller fråga om allt de inte förstår. Det blir då lättare att upprätthålla motivationen.

Försök att ha rutinmässiga möten med dina elever så att du kan följa deras framsteg på lång sikt . Detta är det bästa sättet att uppnå studentens mål eftersom de tenderar att arbeta hårdare när de vet att de spåras, och ju längre du följer dem, desto bättre kommer du att lära känna dem!

För att sammanfatta:

 • Det finns inte många regler när det gäller privata handledningsjobb och mentorskap, välj bara om du vill vara egenföretagare eller arbeta för en byrå .
 • Täck alla baser när du letar efter kunder. Närma dig din familj, sociala medier, lokal press och sätt upp affischer i ditt samhälle för att utöka din uppsökande verksamhet.
 • Håll annonser korta . Visa endast den viktigaste informationen: ditt namn, vad du lär ut och dina kontaktuppgifter. Du kan inkludera dina huvudkvalifikationer om det behövs, men gå inte så mycket i detalj att människor blir uttråkade av att läsa.
 • Handledning via webbkamera låter dig arbeta var som helst utan att sänka dina priser!
 • Tänk ur lådan när det gäller att välja ett klassrum. Lär i ett museum, i ett bibliotek eller till och med en park - möjligheterna är oändliga!
 •  De bästa handledarna visar tydlighet, tålamod, uppmärksamhet på detaljer och skicklighet. Du måste också vara otroligt anpassningsbar till olika situationer och miljöer för att ge konsekventa resultat.
 • Tänk slutligen på att involvera föräldrarna i barnets framsteg genom att använda dem för att bygga en personlig inlärningsplan och informera dem om deras barns framsteg.

Från föräldrars oro över sina barns utbildning till försäkringar om deras fysiska säkerhet är det viktigt att det finns ansedda handledare som du!

Så här lär du dig online

Om du alltid vill använda en viss bok, utdelning eller kalkylblad, för onlinehandledning finns det flera oumbärliga verktyg som hjälper dig att förfina din metod :

 • Skype Screen Share: Du kan dela din skärm med din elev. Under en mattehandledning kan du till exempel arbeta igenom algebra-, trigonometri- eller geometriövningar tillsammans på skärmen eller visa grafer. Du kan till och med använda den för att visa elevers sidor från en viss lärobok!
 • Google Dokument: Att dela dokument är enkelt med Google Dokument ! Allt du behöver är ett Google-konto och med Google Dokument kan du skapa och dela dokument med flera användare gratis. Studenten och handledaren kan också skriva på samma dokument samtidigt. Det är en perfekt lösning för att göra och korrigera övningar i realtid, anteckningar och granska deras arbete! Du kan använda den för att klargöra punkter som eleverna inte förstår.
 • E-post och Whatsapp: Om din elev måste skicka en övning som du har gett dem är inget enklare än ett e-postmeddelande! De kan också bara ta ett foto av sitt arbete på sin smartphone och skicka det via Whatsapp. Appen, som länkar till ditt mobilnummer, kan skicka din elevs övning direkt till dig och du kan skicka ett foto av deras feedback och korrigeringar direkt tillbaka till dem!
 • Geogebra: Detta är mycket användbart för matematiklärare. Geogebra är en interaktiv programvara som hjälper eleverna att underskatta matematiska begrepp på ett visuellt sätt. Det är särskilt användbart för handledare som tillhandahåller akademiskt stöd eller kompletterande instruktioner för geometri, algebra, kalkyl, trigonometri och statistik.

Många letar efter lärare för att lyckas med svenska delen på högskoleprovet.

lär dig svenska
Bland de goda handledarnas egenskaper ligger det psykologiska tillvägagångssättet. Sätt dig själv i studentens skor och ställ dig själv frågor om vad du kan göra annorlunda för att få bästa resultat. Bild: Unsplash

Kortfattat:

 • Internet är nu ett oumbärligt  verktyg för privata lärare! Alla lärare som brinner för undervisning bör veta att de bästa handledarna känner till Internet, oavsett om det är för att marknadsföra sina tjänster, gå med i ett online-handledningsföretag eller hålla lektioner på Skype.
 • Priserna för handledning online är desamma som för privata hemundervisning:  mellan 150 och 300 kronor i timmen , beroende på ämnet, nivån och den privata handledarens erfarenhet. Så varför inte ställa in ditt pris och försöka handleda själv?
 • Så länge studenten är motiverad är en online-handledning lika effektiv som en självstudie hemma!
 • Om du menar allvar med att ta hand om din handledning online, se till att du  får bra ljud- och videoutrustning så att du kan erbjuda kvalitetshandledning online.
 • Få ut det mesta av de onlineverktyg som är tillgängliga för dig för att bygga en online-närvaro som handledare och för att ge de bästa online-handledningarna på det mest effektiva sättet du kan!

Övertygad? Vi väntar på att du ska gå med i de andra Superprofs och hjälpa studenter som letar efter en bra privatlärare för examensförberedelser, testförberedelser, akademiskt stöd, kompletterande instruktioner, att utveckla studiefärdigheter, slutföra ett uppdrag eller bara för lite läxhjälp.

Intresserad? Ta reda på allt du behöver veta för att lära dig svenska och passa även på att läsa vår guide samtidigt.

Har du nyligen googlat tutor svenska? Då är Superprof något för dig!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.