Så oavsett om du är en handledare som föredrar att träffa dina elever personligen, har du kanske funderat på att flytta över dina lektioner online? Eller om en blandning av de två passar dig, kan du behålla din kundkrets och utöka dina tjänster till hela världen!

Funderar du på att erbjuda en svenska kurs online, men är osäker på var du ska börja? Det finns gott om plattformar där du kan marknadsföra dina online-lektioner som Superprof, men det finns många som är speciellt dedikerade till handledare och lärare.

De bästa lärarna i Svenska tillgängliga
Katarina
4,9
4,9 (11 recensioner)
Katarina
275 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Karin
5
5 (7 recensioner)
Karin
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
André
5
5 (14 recensioner)
André
290 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rosie
5
5 (12 recensioner)
Rosie
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Miriam
5
5 (18 recensioner)
Miriam
800 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Catrin
5
5 (10 recensioner)
Catrin
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Linnea
5
5 (5 recensioner)
Linnea
235 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Erik
5
5 (4 recensioner)
Erik
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Katarina
4,9
4,9 (11 recensioner)
Katarina
275 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Karin
5
5 (7 recensioner)
Karin
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
André
5
5 (14 recensioner)
André
290 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rosie
5
5 (12 recensioner)
Rosie
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Miriam
5
5 (18 recensioner)
Miriam
800 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Catrin
5
5 (10 recensioner)
Catrin
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Linnea
5
5 (5 recensioner)
Linnea
235 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Erik
5
5 (4 recensioner)
Erik
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Populära sidor online

Apprentus

Apprentus är öppen för alla typer av handledare, oavsett om de är nybörjare eller erfarna yrkesverksamma att marknadsföra sina tjänster. Eftersom det är en plattform snarare än en byrå är du inte begränsad till ämnet du kan undervisa och du kan bestämma dina egna priser och timmar.

Så, hur fungerar det?

Först registrerar du dig och skapar din egen handledningsprofil gratis. Därefter börjar du skicka meddelanden till studenter som kan behöva dina tjänster. När du väl har hittat en elev som vill ha en lektion med dig bokar du lektionen i din undervisningsschema. När du har haft den ordnade lektionen med din elev betalas deras lektionsavgifter (minus provisionen som betalas till handledaren) till ditt bankkonto.

Superprof

Har du nyligen googlat tutor svenska för att hitta någon som kan hjälpa dig att utveckla det svenska språket? Då är Superprof något för dig! Superprof är en online-handledningsplattform som gör det möjligt för handledare för alla ämnen att annonsera sina tjänster gratis. Återigen kan handledare skapa en profil som beskriver deras utbildning, kvalifikationer och deras specialiteter samt fastställer sina egna timpriser. Du kan till och med erbjuda din första lektion gratis för att ge potentiella studenter en smak av din undervisningsstil!

Till skillnad från Apprentus låter Superprof eleverna hitta sina handledare genom att titta på olika profiler och läsa recensioner från andra studenter - så att du inte behöver spendera tid på att kontakta studenter som kanske inte är intresserade. Dessutom kan du behålla 100% av dina intäkter genom att organisera dina lektioner genom Superprof - det finns ingen provision!

lär dig svenska
Som vi nämnde tidigare är det viktigt att upprätthålla ett bra förhållande mellan lärare och elev för att ge bästa möjliga stöd och få fler jobb efter undervisningen. Bild: Unsplash

Att arbeta för dig själv som privatlärare är flexibelt. Du kan arbeta så lite eller så ofta du vill.

Så lägg upp din annons och vänta på att meddelandena kommer att strömma in. Många letar efter olika kurser att gå för att de ska lyckas med svenskadelen på högskoleprovet.

TutorMe

TutorMe erbjuder exklusivt onlineundervisning. Eleverna skriver enkelt in ämnet de behöver hjälp med och är kopplade till en handledare som kan hjälpa dem under en period.

TutorMe fungerar som en online handledning byrå. Handledare måste ansöka för att kunna undervisa för dem och beskriva sin utbildning och yrkeserfarenhet samt de ämnen de kan undervisa om. När din ansökan har godkänts identifierar TutorMe studenter som kan dra nytta av din kompetens och skickar dem till dig - så att du inte spenderar tid på att leta efter kunder!

När varje lektion är över bedömer både handledare och handledare varandra av fem stjärnor (som Uber) - ett bra sätt att bygga upp ditt online-rykte.

Betalningar från TutorMe sker varje vecka och de sorterar hela faktureringen för din undervisningstid.

Preply

Preply är en populär handledning byrå som tillhandahåller personlig såväl som online handledning. Som en ganska prestigefylld organisation är det inte lätt att bli lärare för Preply, eftersom de letar efter dem som har undervisat i en klassrumsmiljö eller har minst två års erfarenhet av handledning. De jobbar alltid, så om du brinner för att utbilda andra eller vill delta i utbildningen i framtiden kan det vara något att arbeta för att ansöka om att undervisa för Preply-handledare. Preply är tillgängliga för handledare för nästan alla akademiska ämnen, så om du vill erbjuda matematikundervisning, handledning i svenska eller vara fysik, biologi, psykologi, affärer, historia, ekonomi eller kemilärare, kan du ansöka till Preply.

Preply erbjuder också akademiska rådgivningstjänster som riktar sig till skolor och studenter som kan behöva vägledning med kvalifikationer eller universitetsval, så om du ser dig själv som en mentor eller guide är detta en livskraftig väg för karriärutveckling.

Se varför du ska ta en lektion i svenska språket här.

Förutom att hålla dina lektioner online, var kan du också hålla dem?

Det mest uppenbara stället att hjälpa din student att utvecklas akademiskt är i sitt eget hem .

Det är ofta lättare att lära ut en elev som befinner sig i ett välbekant utrymme och därför är mer avslappnad, men ibland är familjemiljön inte perfekt för studier, speciellt om din student har syskon!

Du bör använda din fantasi och hitta nya och intressanta platser som har rätt atmosfär för att vara en bra inlärningsmiljö. Från dagisbarn till A-nivå och bortom kan förändring av studieplats ha positiva effekter : det lägger till ett element av roligt , stimulerar studentens nyfikenhet och kommer att göra underverk för deras självförtroende genom att lära dem att anpassa sig till olika miljöer !

Här är några idéer om var du kan hålla din svenska kurs:

  • Bibliotek: Ett bibliotek eller en bokhandel är till exempel en idealisk plats att revidera för GCSE-tentor.
  • Museer: Du kan hitta en andra världskrigsutställning som kan införlivas i din historielektion!
  • I en park: Barn lär sig bättre när de är lugna, så lite frisk luft i ett avslappnat område kan förbättra sin studierutin.
  • Kaféer: Undervisning i språk i hektiska offentliga miljöer innebär att situationen blir mindre formell och mer avslappnad och främjar en naturlig konversation på målspråket.

Det finns inga gränser för undervisningen - så var kreativ och ta reda på vad som fungerar bäst för dig och dina elever!

Skräddarsy dina lektioner för dina studenter

Som vi nämnde tidigare är det viktigt att upprätthålla ett bra förhållande mellan lärare och elev för att ge bästa möjliga stöd och få fler jobb efter undervisningen.

Om en student tar privata lektioner beror det på att de behöver individuellt akademiskt stöd,  inte för att de behöver en omprövning av vad de redan har kämpat för att förstå i klassen! Därför är skräddarsy dina klasser nyckeln till framgångsrik handledning.

För att börja utveckla en relation med din student rekommenderar vi att du organiserar ett möte före lektionen med dem. Detta är en möjlighet att fråga dem om varför de ville hitta en pedagogisk instruktör, vilken typ av framsteg de hoppas kunna göra och vilka specifika mål de har i åtanke. Du kan också använda den här tiden för att göra en kort utvärdering av din elev som kan belysa de områden där de behöver mest uppmuntran.

lär dig svenska
Du bör använda din fantasi och hitta nya och intressanta platser som har rätt atmosfär för att vara en bra inlärningsmiljö. Bild: Unsplash

Du kan också använda elevens föräldrar som en guide: ta reda på hur de känner för sitt barns akademiska karriär och ta itu med eventuella bekymmer. När allt kommer omkring känner de sitt barn bättre än någon annan och är vanligtvis de första som söker hjälp efter att ha upptäckt några svårigheter. Föräldrarna kan också berätta om barnets lärares tankar om deras lärande, så fråga om den feedback de har fått på föräldrakvällar för att få en allmän bild av barnets akademiska styrkor och svagheter.

Förklara din inställning till undervisning och var noga med att involvera föräldrar i barnets framsteg. Detta är också viktigt för barnet, som kan behöva känna sig stödda för att uppfylla sin potential.

Det är vanligt att barn med specifika inlärningssvårigheter eller funktionshinder (SpLD) som dyslexi eller ADHD vänder sig till kompletterande instruktioner för att hjälpa dem att lära sig att hantera sina utbildningsbehov i klassrummet. Som lärare är det ditt jobb att lära dem hur man lär sig genom att förse dem med inlärningsstrategier som passar dem.

Du kan till och med visa eleverna hur man utnyttjar egenskaperna hos deras inlärningssvårigheter för att göra sin tid i klassrummet mer värdefull. Till exempel är studenter med ADD / ADHD kända för att reagera bra på aktiviteter som involverar fysisk rörelse (detta kallas också kinestetiskt lärande), medan det är mer troligt att dyslektiska elever är visuella elever. Det bästa sättet att identifiera en elevs föredragna inlärningsstil är att prova en rad strategier och se vad som fungerar bäst för dem.

Det är viktigt att känna igen din elevs styrkor och deras svagheter, för att undvika demoralisering av dem. Om du bara arbetar med problemområdena riskerar du att skada deras självkänsla och sätta tillbaka dem ytterligare, så se till att du använder deras styrkor för att öka de områden där de behöver förbättras.

Det är bäst att analysera dina elevers styrkor och införliva dem i inlärningsstrategierna så att din elev känner sig självsäker.

Läraren kan använda sina elevers styrkor och svagheter för att personifiera inlärningsprocessen. Denna del av hemundervisningen kan vara den bästa hjälpen för eleven, som kan ta de nya inlärningsfärdigheterna i klassrummet och känna sig mer självsäkra bland sina kamrater. Att veta vilka studiefärdigheter som passar deras personliga inlärningsstil kan också vara till nytta senare i livet när det gäller att exempelvis revidera för universitetsexamen eller till och med förbereda sig för en anställningsintervju.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...
porträttbild på författaren tina

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.