Föreställ dig att någon som alltid är så positiv, helt plötsligt fylls med negativa tankar och klagar på något så dumt som maten. De två går inte riktigt ihop, eller hur?

Detta beror på att positiva människor tenderar att fokusera mycket mindre på det dåliga och alltid hittar något positivt snarare än att vara ständigt pessimistiska. Detta behöver inte innebära att om man är en positivt tänkande människa så är man en pushover. Att tänka positivt betyder helt enkelt att du är lyckligare och mer tillfredsställd och därför betyder att du inte känner behov av att hitta missnöjen med livet.

positivt tänkande
Är du någon som ser det vackra och positiva med något så simpelt som moln? Bild: Unsplash
De bästa lärarna i Personlig utveckling
Första kursen gratis!
Lina
Lina
255 kr
/h
Första kursen gratis!
Ingemar
5
5 (5 recensioner)
Ingemar
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Salam samuel
Salam samuel
220 kr
/h
Första kursen gratis!
Emma
Emma
130 kr
/h
Första kursen gratis!
Jessica
Jessica
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Adam
Adam
199 kr
/h
Första kursen gratis!
Lina
Lina
255 kr
/h
Första kursen gratis!
Ingemar
5
5 (5 recensioner)
Ingemar
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Salam samuel
Salam samuel
220 kr
/h
Första kursen gratis!
Emma
Emma
130 kr
/h
Första kursen gratis!
Jessica
Jessica
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Adam
Adam
199 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Anledningar till att bli en positiv tänkare

Fortfarande osäker på om positivt tänkande är något för dig? Här är bara några av anledningarna till att vara positiva.

1. Det kommer att påverka din totala lycka

En positiv attityd är nyckeln till lycka. Som du förmodligen vet kan pengar inte köpa dig lycka och att vara på toppen är inte alltid vad det är tänkt att vara. Men att vara positiv och vara tacksam för det du har – ditt hem, din hälsa, familj och vänner, kärlek – är det som verkligen gör dig lycklig. Lycka är en attityd som kommer inifrån. Det är inte något konkret.
Precis som att vara positiv kan göra dig lycklig, att vara negativ kan också göra dig olycklig, så vad skulle du föredra?

2. Det kan göra dig mer motiverad

Genom att ha en positiv inställning kan du uppnå drömmar och mål så mycket enklare. Att vara motiverad är omöjlig om du tvivlar på dig själv eller saknar passion, så låt ditt självförtroende driva dig framåt och använd en positiv inställning för att få vad du vill ha.

3. Det kan öka självkänslan

Din livskvalitet och hur du mår är alla kopplade till din inställning. Om du tänker positivt kommer du att känna dig lyckligare. Om du har en negativ inställning så kommer du att bli olycklig. Förbättra din självkänsla genom att se dig själv från en positiv vinkel och lyft de saker du tycker om dig själv. Omvandla också alla negativa egenskaper till positiva. Det är viktigt att inte bry dig om vad andra tycker om dig. Försök att inte oroa dig för vad de tycker alls. För det är lätt att övertyga dig själv om att människor pratar om dig men om du osar självförtroende så kommer de att respektera dig!

4. Det uppmuntrar till bättre hälsa

Människor som ser sitt glas som halvfullt är vanligtvis mer energiska och friska än människor som tänker negativt. Forskare och läkare håller med om att lycka är mycket bättre för ditt välbefinnande.
När du intar en positiv inställning är ditt immunsystem mer avancerat, ditt sinne är starkare och din kropp kan bättre fungera.

5. Det kan förbättra relationer

Sist, men inte minst, att vara positiv och glad kommer att ha stor effekt på dem omkring dig, vilket innebär att du kan förbättra dina relationer med nära och kära bara genom att ha ett bättre tänkesätt. Människor tenderar att dras mot positiva människor och gillar inte att tillbringa sin tid runt människor som är negativa hela tiden. Skulle du inte vilja vara den som sprider glädje, lycka och en positiv, upplyftande energi till din grupp eller ditt hem?

Hur positivt tänkande har hjälpt ex-militären

Låt oss vara ärliga: det finns inte många jobb som är mer stressande, traumatiska eller dränerande än de i armén. Så, hur förblir soldaterna positiva när de återvänder hem, efter att ha sett så mycket förstörelse och ibland död? Tyvärr lider många före detta militärmedlemmar av ångest och depression när de återvänder till sitt hemland, men med rätt behandling kan den negativa trenden vändas till positiv.

positivt tänkande
Hur förblir de som arbetar i högt pressade eller stressiga miljöer positiva? Bild: Unsplash

Positivt tänkande genom psykologisk inlärning

Positiv psykologi inlärning är ett program som lär människor att tänka positivt för att övervinna hinder i livet och lära sig att vara lyckliga. På sin webbplats berättar de historien om en militärofficer, Tom Smith, som tyckte att dessa principer var till stor hjälp för att återhämta sig från livet i armén.
"Flt Lt Tom Smith är Station Training Officer och övervakar den generiska yrkesutbildningen för 800 personer på enheten. Positiv psykologi är ett relativt nytt och snabbt utvecklande fält, som fokuserar på att studera de faktorer som bidrar till optimal funktion, finslipa på "vad som är rätt" med människor och hur vi kan tillämpa dessa principer för att förbättra vår vardag. Tom var angelägen om att ta reda på mer och kom i kontakt med Positive Psychology Learning. Positiv psykologinlärning grundades 2015 av Lesley Lyle och Dan Collinson och erbjuder en mängd olika träningsseminarier och coachingsessioner som bygger på de senaste forskningsresultaten inom ämnet positiv psykologi. Deras interaktiva workshops gör det möjligt för deltagarna att övervinna utmaningar och utveckla nya sätt som gör att de kan trivas med livet. Tom arrangerade en 2-dagars introduktionskurs för sig själv och för basen, bland annat tio av sina kollegor, vilket visade sig vara oerhört fördelaktigt. Som Tom förklarar: ”Min största insikt var att om jag använder en liten mängd medveten ansträngning på det jag gör kan jag bli oproportionerligt lyckligare, mer engagerad och fokuserad. Kraften att vara "i ögonblicket" och låta mina känslor cirkulera har bokstavligen förändrat min syn och förmåga att vara mer medkännande med andra."
Tom fortsätter: ”Vägen dit var helt fantastisk. Områdena som tacksamhet, styrkor, motståndskraft, lycka och tillväxtstänkande är så viktiga för vad vi gör i militären. Vår förståelse för hur enkelt det är att integrera och skapa positiva arbetsmiljöer träffar verkligen en i hjärtat. De övningar vi gjorde kring negativitetsförspänning och lyckaformeln förstärkte verkligen den massiva effekt som positiv psykologi kunde ha på vår kultur i militären.”

Det är emellertid inte bara fördelaktigt för att övervinna effekterna av det militära livet, det kan också vara mycket fördelaktigt för andra områden i livet och inte bara för dem som arbetar i dessa miljöer.
Till exempel fokuserar en annan av deras fallstudier på en kvinnlig lärare som tyckte att modulerna verkligen hjälpte henne att engagera sig helt i hemma-livet och förbättrade sin kommunikation med sitt barn, samtidigt som hon gjorde det möjligt för henne att vara mer inspirerande för sina elever i klassrummet.

Spana in den här artikeln om hur du lär dig att utveckla ditt positiva tänkande med hjälp av Internet!

Hitta en livscoach

positivt tänkande
Du kan hitta en livscoach via Superprof som kan hjälpa dig att bli lyckligare. Bild: Unsplash

Det kan vara förvirrande, svårt och pinsamt när du inser att du behöver hjälp med att eliminera negativitet från ditt liv och bli positiv. Men det finns absolut inget att skämmas över. Livscoacher finns där för att hjälpa dig, inte för att ändra vem du är utan för att arbeta med dina styrkor och låta dig bygga en positiv inställning för att gynna din mentala och fysiska hälsa.

Professionella inom detta område är inte terapeuter och utforskar inte områden med negativitet. Tvärtom är deras fokus att göra din värld till en lyckligare plats att bo på och att ge dig verktygen för att hitta denna plats.

Coaching i allmänhet hjälper dig att förbättra din prestation, vara mer produktiv, uppnå dina mål, öka din motståndskraft, hantera stress, vara optimistisk, stimulera kreativitet, återhämta dig från depression och känna dig mer engagerad i livet.
Du kan leta efter en livscoach genom att leta upp annonser i tidningen eller genom att hitta någon via sociala medier eller via rekommendationer.
Superprof har för närvarande en hel del livscoachar, så varför inte spana in dem?
Superprof är en onlineplattform där handledare och tränare kan marknadsföra sina tjänster och att få kontakt med elever. Här kommer du att kunna söka efter en professionell inom ditt valda område, filtrera efter områden och också sortera efter pris.

Behöver du en lärare i Personlig utveckling ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.