Känner du dig ofta nedstämd? Är energin som bortblåst? Tycker du att det är svårt att se livet från den ljusa sidan och anta en positiv inställning?

Om du kan identifiera dig med något av eller alla ovanstående påstående så kan du andas ut för det finns ett sätt att komma ur det utan att behöva medicinering. Bara en liten attitydförändring kan göra underverk för din livssyn och hjälpa dig att bli av med de pessimistiska och negativa tankarna!

"Om det bara var så enkelt" kanske du tänker. Men det är det! Det kan vara väldigt svårt att förbli positiv när du har mycket på gång i ditt liv, men genom att arbeta långsamt för att förbättra ditt synsätt på optimism så kommer du att inse fördelarna över tiden. Detta nya tillvägagångssätt kommer att göra din vardag lättare och göra att du kan fortsätta i rätt riktning och känna dig lyckligare. Ditt sinne och din kropp kommer att tacka dig för detta och du kan till och med känna en ny livstörst och älska utmaningar du aldrig tänkt på att du kommer att älska tidigare!

"Så var ska jag börja?" Börja med att ta en titt på våra sju tips om hur du kan jobba på ditt positiva tänkande.

positivt tänkande
Skriv gärna ner våra tips för att påminna dig själv om att tänka positivt! Bild: Unsplash
De bästa lärarna i Personlig utveckling
Första kursen gratis!
Åsa
5
5 (3 recensioner)
Åsa
500 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
210 kr
/h
Första kursen gratis!
Danny
5
5 (4 recensioner)
Danny
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Ingemar
5
5 (5 recensioner)
Ingemar
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Emma
Emma
130 kr
/h
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Åsa
5
5 (3 recensioner)
Åsa
500 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
210 kr
/h
Första kursen gratis!
Danny
5
5 (4 recensioner)
Danny
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Ingemar
5
5 (5 recensioner)
Ingemar
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Emma
Emma
130 kr
/h
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Förbättra din inställning till livet genom positivt tänkande

Har du någonsin undrat vad det innebär att vara en positiv tänkare?
Ingen kan förneka de stora fördelar som denna sortens tänkande kan innebära för din mentala hälsa. Människor som förblir positiva under motgångar är ofta högpresterande, aktiva, hjälpsamma, respekterade av andra och kan visa empati och förståelse för de som är mindre optimistiska än de själva.
Om du drömmer om att bli den där passionerade go-get-typen, ta en titt på dessa tips om hur du kan träna din hjärna till att tänka i den riktningen.

1. Var mer medveten om din inställning

Du kanske inte vill vara pessimistisk – kanske ligger det bara i din natur. Men om du lutar dig tillbaka och fråga dig själv: "Är jag en positiv person?" identifierar du redan skillnaden mellan att vara negativ och positiv, och därmed kommer du att tänka mer på de färdigheter och egenskaper som kan göra dig till en positiv tänkare.
Läser du detta är chansen stor att du är öppen för idéer om hur du kan vända ditt liv och börja se det från den ljusa sidan!

2. Omge dig med positiv information och människor

Att umgås med negativa människor kan verkligen få dig att må sämre. Att tillbringa tid med människor som har en mycket mer positiv syn på livet kan vara den pick-me-up:en du behöver.
Detta är inte ett sätt att säga att du ska dumpa dina vänner eftersom de går igenom svåra eller stressiga tider, men var försiktig med hur ofta du är runt denna negativa energi. Uppmuntra alla vänner att hjälpa dig i din strävan att hitta ro. Kanske kan ni tillsammans gå och träffa en livscoach eller bara börja göra små förändringar i de saker du gör socialt? Till exempel, istället för att gå ut och ta en drink och klaga om din andra hälft eller prata bakom kompisarnas rygg, varför inte bara se en inspirerande film istället?
Visste du också att forskare säger att du kan öka din positivitet genom att omge dig med positiva ord och fraser? Detta beror på att om du tvingar din hjärna att tänka i dessa banor så kommer den till slut att göra det! Så sätt upp några av dina favoritcitat på kylskåpet, spara en som skärmsläckare på din telefon och ha en lista bredvid din säng med positiva ord att läsa igenom innan du lägger dig på natten. Det hjälper dig att vakna på rätt sida!

positivt tänkande
Att omge dig själv med positiva ord, meningar och människor kan hjälpa till att bidra till att du blir en positiv tänkare. Bild: Unsplash

3. Mata hjärnan med positiv information

När du väl har vant dig vid alla dessa nya positiva ord och fraser, försök att bygga vidare på dem. Det är så enkelt som att omprogrammera din hjärna för att fokusera mer på det goda än det dåliga. Ta bara din morgonresa till jobbet som ett exempel. Blir du ofta arg när någon tränger sig före dig? Istället för att lägga märke till de dåliga grejerna, om du fortsätter att mata din hjärna med positiva ord, kommer du att se att det som en gång gjorde dig irriterad, inte längre gör det. I stället för att fastna i det negativa kan du till exempel märka hur bra snyggt personen framför dig klär sig eller hur vackert något ser ut i solskenet.

4. Tillåt dig bara att tänka negativt när du verkligen behöver

Att tänka positivt kan hjälpa dig att ta dig igenom några av de tuffaste ögonblicken i ditt liv, men tyvärr kan en positiv syn inte hindra dessa händelser från att inträffa. Det finns naturligtvis tillfällen när det är nödvändigt att sörja, vara ledsen eller helt enkelt vara arg och få ut dessa negativa känslor. Men balansera ut dessa – där det är möjligt – med lyckligare känslor och tänka på goda minnen. Om du har förlorat någon nära dig har du rätten att som människa visa dina känslor men när orken finns där så försök och tänka på vilken enorm inverkan denna personen har haft på dig och andra genom att fokusera på vilken glädje denne har tillfört ditt liv.

5. Gör tacksamhet till en del av ditt liv

Att gå vidare från ovanstående punkt om förlust – att göra tacksamhet till en del av ditt liv – är ett bra sätt att uppskatta småsakerna i livet, vilket i slutändan är det som gör vår tid på denna planet värd att leva. Vakna upp varje morgon och kom ihåg att vara tacksam varje dag för något, oavsett om det är något stort som det faktum att du lever eller något så litet som att vara tacksam för frukosten du äter. När vi kan visa vår tacksamhet för vår vänskap och våra relationer, erkänna de omkring oss gör livet mycket mer tillfredsställande. Det finns alltid något att vara tacksam över, och du kan använda det för att regelbundet uppmuntra positiva känslor i ditt liv.

6. Uppmuntra positiva känslor via Internet eller sociala medier

Små doser av positiva känslor kan ha en väldigt stor inverkan på vårt allmänna humör och beteende. Ett sätt att få dessa är att titta på roliga eller inspirerande videor. Om du emellertid inte har tid att sitta och titta på klipp på YouTube, varför inte följa en positiv Facebook-sida och bokmärka sidan där ett inspirerande citat eller berättelse visas på skärmen? Det är dessa små oväntade ansträngningar som du bör njuta av och som kan hjälpa dig att hålla din positiva inställning igång hela dagen, oavsett hur svår eller lång dagen är.

7. Positivt tänkande handlar om att inte ge upp

Många av oss gör det – vi får beröm för att ha klarat vårt körkortsprov eller fått en befordran och vi ursäktar oss själva för att verka ödmjuka. "Jag hade en riktigt enkel väg att gå." "Jag hade tur." Glöm minimeringen av dina framgångar – skrika om dina ansträngningar och hårda arbete som gav resultat! Tänka aldrig att du inte var tillräckligt bra och uppskatta dig själv! Ge dig själv applåder eller klappa på axeln. All heder till dig för att ha strävat efter och uppnått något positivt!

Få extra hjälp från en livscoach

Det är inte alltid lätt att bryta ett mönster – från att vara en negativ person till en positiv person. Det händer verkligen inte över en natt. Med det sagt kan en livscoach hjälpa dig att komma dit snabbare, med aktiviteter som hjälper dig att träna din hjärna att bearbeta positiva tankar mycket lättare.

positivt tänkande
Vissa livscoacher kommer att svara via e-post, medan andra möter dig personligen. Bild: Unsplash

Vissa livscoacher kommer att kontakta kunder via e-post och erbjuda sina visdomsord för att hjälpa dig att uppnå dina mål och vara lyckligare i allmänhet. Andra kan träffa dig och chatta med dig om dina mål och diskutera hur du kan uppnå dem.
Men tro inte att en livscoach är någon form av andlig handledare. Många livscoacher är ganska ärliga, direkta och ibland raka människor som vill få dig att se vad som är inom din räckvidd och de kommer att göra allt för att du ska nå dit. Så om du vill göra förändringar i ditt liv så var beredd att faktiskt göra det som är nödvändigt för att komma i mål!
Spana in den här artikeln om hur du lär dig att utveckla ditt positiva tänkande med hjälp av Internet!

Behöver du en lärare i Personlig utveckling ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.