Man genomför armhävningar

Cirkelträning: Allt du behöver veta

Vad är cirkelträning? Cirkelträning är en träningsform med hög intensitet och ett brett utbud av övningar. Om du är nybörjare och vill ha ett mångsidigt och effektivt träningsprogram som får dig i form utan att ta för lång tid är det ett perfekt alternativ. Dessutom kan du ta träningen med dig och genomföra passet vart […]

4 oktober 20227 minuters läsmaterial

Kvinna gör crossfit med rep

En guide till CrossFit-träning

CrossFit och crosstraining: Allt du behöver veta “A champion needs a motivation above and beyond winning.” - Pat Riley Crosstraining är ett samlingsnamn för en mängd olika sportgrenar inklusive kampsport, bodybuilding, konditionsträning och aerobics. Vi svenskar är hyfsat bra på att träna, ca 70% uppger att tränar minst en gång i veckan och andelen som […]

6 februari 20226 minuters läsmaterial

person har löpträning i solnedgång i storstad

Hitta en personlig tränare som passar dig

Guide: Så hittar du en personlig tränare Du behöver inte invänta det nya året för att göra positiva förändringar i ditt liv. Att göra förändringar som påverkar ens hälsa i positiv riktning kan du göra när som helst. Men hur kommer man igång? En sak är säkert, du behöver inte ta till dig alla hälsoråd […]

20 mars 20216 minuters läsmaterial

personlig träning

Guide: Hitta rätt personlig tränare

Hur hittar du rätt personlig tränare? Vill du träna med en personlig tränare för att komma i form och bygga muskler? Är du osäker på om du ska anställa en personlig tränare som kommer hem till dig eller köra en gruppkurs på gymmet istället? Vet du inte om du ska börja med zumba, gymnastik, abs-träning […]

26 januari 20218 minuters läsmaterial

Behöver du en personlig tränare?

Våra personliga tränare och idrottscoacher finns här för dig! Några pass med en PT gör stor skillnad, vare sig du har ett specifikt mål eller bara vill få tips på hur du optimerar din träning. Superprof är Sveriges bästa plattform för privatundervisning. Vi har samlat tusentals lärare och yrkesverksamma experter på ett och samma ställe. Kolla vilka personliga tränare som bor nära dig och boka en gratis provlektion med din favorit. Om du inte hittar den du söker i din stad kan du boka online-lektioner och träna hemifrån!

kvinna i gul sporttröja tränar på bana

Guide till platt mage

Så får du en platt mage Det är inte alltid självklart hur du får en plattare mage - du kanske behöver vara på en strikt diet, räkna kalorier eller köra regelbunden träning. Många kämpar för att få en platt mage men det är sällan enkelt. Hur får man platt mage utan att träna är dessutom […]

30 november 20206 minuters läsmaterial

Bygg upp dina muskler med en personlig tränare

Stärk dina rygg-, mag- och benmuskler med en personlig tränare Oavsett om du vill tona din kropp eller gå ner i vikt, om du vill stärka specifika muskler (magmusklerna till exempel), eller om du bara vill bygga muskler så är det viktigt att man gör det på rätt sätt. Oavsett vilken muskelgrupp man tränar så […]

30 september 20207 minuters läsmaterial

Personlig Träning: Varför en Personlig Tränare är Bra för din Träning

Guide till Träning

Allt du behöver veta om Personliga tränare Ett träningsprogram bör alltid vara utformat för atletens förmåga och målsättning, oavsett tidigare nivå på utförande av träning. För att uppnå bästa möjliga resultat vad gäller styrka och kondition är ett skräddarsytt träningsprogram den optimala vägen att gå. Den mest produktiva framgången uppnås med hjälp av personlig tränare […]

31 januari 20206 minuters läsmaterial

Varför träna med en PT?

Känner du att det är dags att komma i form? Brukar du träna i perioder och sedan tappa motivationen helt? Oroa dig inte, du är långtifrån ensam. Att börja träna är antagligen världens vanligaste nyårslöfte oavsett om du befinner dig i Stockholm eller Malmö, men också det svåraste att hålla. Träning är inte lätt, det krävs hårt arbete innan man ser resultat.

De flesta saknar både tid och ork att göra långsiktiga förändringar – i alla fall på egen hand. Det är precis där en personlig tränare kommer in i bilden. Det finns många fördelar med att ha en PT. De ger dig den kickstart du behöver, hjälper dig att hålla motivationen uppe och anpassar övningarna efter din kroppstyp.

När du jobbar med en personlig tränare får du även hjälp med att lägga upp en hållbar och realistisk plan. Det är bättre att träna rätt och lagom än inte alls. På Superprof finns det många olika personliga tränare att välja bland. Det är viktigt att du väljer en som du trivs med! Träning är både roligt och beroendeframkallande när du hittat träningsformen (och PTn) som passar dig, det finns flera i Göteborgsområdet.

Lär dig mer om kost och träning

Något du snabbt kommer märka när du anlitar en PT, är att de inte bara hjälper dig att förbättra kondition och styrka. De flesta kan ge dig värdefulla kostråd som hjälper dig att optimera din träning och nå dina mål. När du tränar är det viktigt att du äter rätt. Många drar ner på kalorierna i hopp om att se snabba resultat, men sanningen är att detta kan sabotera din träning.

Detta är en typisk fälla och en bidragande faktor till att många ger upp. Fysisk aktivitet är påfrestande för kroppen, så att lära sig vad, hur mycket och när du ska äta är en viktig del av pusslet. När du lärt dig mer om kost och vad din kropp behöver kommer träningen bli betydligt enklare. Personlig träning är ett säkert kort, vare sig du satsar på att gå ner i vikt, bli starkare eller skulptera kroppen till perfektion. 

Håll dig i form

Personliga tränare jobbar inte uteslutande med nybörjare. Tvärtom – alla stora idrottsmän coachas av personliga tränare. Om du tränar regelbundet men kommit till en punkt där du inte längre utvecklas kan det vara dags att boka en PT i exempelvis Linköping. En personlig tränare kan snabbt identifiera bristerna i din träningsrutin.

En personlig tränare skräddarsyr därefter en träningsplan som passar dig bättre – självklart med din kroppstyp och dina unika mål i åtanke. Du behöver inte nödvändigtvis träffa din PT veckovis, du kanske bara vill ha någon att rådfråga då och då? En av de största fördelarna med Superprof, är att allt sker på dina villkor. Du behöver inte binda upp dig över en längre tid och kan handplocka en PT som du trivs med. 

En hälsosammare livsstil

Motion är ett måste för din hälsa. Om du har ett stillasittande jobb är det extra viktigt att du tränar på fritiden, det finns flera bra PT i Uppsala. Folkhälsomyndigheten rekommenderar minst 30 minuters fysisk aktivitet per dag. Om du håller dig i god form och äter rätt minskar du risken för hjärt-och kärlsjukdomar.

Träning förebygger även mental ohälsa. Studier har visat att regelbunden motion är en lika effektiv behandling mot mild till måttlig depression som antidepressiva medel – du slipper dessutom biverkningar. Hur kommer det sig? Jo, motion frigör endorfiner! Endorfiner är ett kraftfullt hormon i hjärnan som lindrar smärta, ger dig energi och får dig att må bra.

Träning fungerar även som en distraktion vilket ger dig en välbehövd paus från negativa tankar. Sömnproblem är vanligt vid ångest och stress. Korta träningspass på morgonen eller eftermiddagen hjälper dig att sova bättre på natten. Om du föredrar att träna på kvällen kan lugnare övningar som yoga bidra till bättre sömn. 

Hitta din personliga tränare på Superprof

Det är inte alltid lätt att få in träning i sin daglig rutin. En PT ser till att du får ut det mesta av dina träningspass så att du får tid över till annat. Det är dessutom mindre risk att du skjuter upp träningen när du vet att någon håller koll på dig. Spana in våra personliga tränare i Malmö redan idag – vi är säkra på att du snart kommer hitta din favorit!