Det är inte alltid uppenbart hur du får en platt mage och om du behöver vara på en strikt diet, köra regelbunden träning eller räkna kalorier. Många försöker få en platt mage men det är svårt. Hur får man platt mage utan att träna är dessutom Googles högst rankande sökning när det kommer till platt mage. Men för att bli av med magfettet innebär de flesta lösningarna regelbunden träning och att äta hälsosamt på lång sikt.

När du tonar magmusklerna, ändrar dina matvanor och tränar regelbundet är det ganska lätt att få platt mage.

I den här artikeln tittar Superprof på olika fettförbränningsövningar och hur du kan bli av med magfettet. Från olika övningarna till att ändra vad du äter – du hittar svaren du behöver i den här artikeln.
Intresserad av en personlig tränare? Du hittar dem här!

De bästa lärarna i Personlig tränare (PT)
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Philip
Philip
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Saqib
Saqib
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Maryam
Maryam
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Anan
Anan
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Philip
Philip
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Saqib
Saqib
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Maryam
Maryam
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Anan
Anan
200 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Vårt bästa råd för att få en platt mage

Att bli av med dina kärlekshandtag och få en platt mage är inte lätt och du måste vara medveten om vad du äter och vilka aktiviteter som kommer att hjälpa dig. Här är några tips för hur du kan öka din ämnesomsättning och förlora magfett.

Mat och dryck för en platt mage

För att bränna magfettet måste du äta vissa livsmedel och dricka vissa drycker som innehåller lite kalorier men som också är bra på att bränna fett. Frukt och grönsaker samt fiberrika livsmedel är kost som vi rekommenderar. När det gäller drycker rekommenderar vi grönt te eller örtte. Det viktigaste att dricka är dock vatten och du måste dricka det hela dagen. Det finns fördelar med att dricka vatten:

  • Minskad hunger
  • Förbättrad matsmältning
  • Eliminering av toxiner
  • Inga kalorier eller kolhydrater

Kort sagt, du kan konsumera mycket vatten, te, örtte eller koffeinrika drycker och äta fiber, protein och kryddig mat, som alla är bra för viktminskning, matsmältning och minskad aptit.

platt mage
Ät rätt! Frukt och grönt är ett utmärkt val om du vill gå ner i vikt och få en platt mage på köpet. Bild: Unsplash

Mat att undvika

Som du kanske redan vet så bör viss mat och dryck undvikas. I allmänhet bör allt som innehåller fetter och lipider undvikas tillsammans med livsmedel som innehåller mycket socker. När det gäller drycker bör du undvika kolsyrade drycker eftersom de också tenderar att vara fulla av socker. När det gäller mat bör du också undvika färdigmat eftersom de innehåller mycket salt, även färdiga måltider som är vegetabiliska eller marknadsförs som hälsosamma. Det hjälper också om du börjar:

  • Sova bättre
  • Borstar tänderna efter varje måltid
  • Tränar (cykling, promenader eller aerobics)
  • Äter frukost varje dag

Glöm inte att äta rätt hjälper dig inte att få en plattare mage, du måste också träna regelbundet.

Övningar för att få en platt mage

Det är allmänt känt att om du vill ha en tonad kropp så måste du träna. Det är dock aldrig uppenbart vilka övningar du behöver göra för att få en platt mage eftersom det finns många sätt att förlora magfettet. Här är några av de övningar du kan göra för att bli av med magen och få en platt mage. Om du vill träna magmusklerna är du förmodligen medveten om att du måste göra bukövningar. Här är några övningar som hjälper dig att få magen plattare och bränna fettet runt den samtidigt:

Att regelbundet göra dessa övningar hjälper dig att få magmusklerna du alltid har velat ha. De fokuserar på att bygga muskler. Naturligtvis måste du också äta bra och regelbundet träna för att bränna kalorier. Du kan också göra andra typer av träning som konditionsträning (cykling, löpning, simning). Om du är motiverad, varför inte prova boxning eller Zumba?
Ta reda på vilka övningar du behöver göra för att bränna magfettet.

platt mage
Regelbunden träning hjälper. Har du redan ett gymmedlemskap? Varför inte nyttja det i så fall? Bild: Unsplash

Hur lång tid tar det att få en platt mage?

Ibland, även om du jobbar hårt för att bränna fett genom bra kost och motion, kan din motivation vackla när resultaten inte kommer lika snabbt som du förväntade dig. Du måste dock hålla ut för att resultaten till synes kan komma nästan när som helst. Här är ett tips på hur lång tid det tar att effektivt jobba fram en platt mage!

Ju mer motiverad du är, desto snabbare kommer du dit eftersom du lägger mer tid på det.

Om du vill bli av med magen genom att bara äta bättre måste du också acceptera att det tar längre tid. Det är möjligt, men det kan ta flera månader eftersom magmuskler byggs via kost och motion, inte bara den ena eller den andra.

Om du är motiverad, äter rätt och tränar flera gånger i veckan kan du nå ditt mål på några veckor!

Med regelbundna abs-övningar kan du bli av med magfettet på rekordtid. Lägg inte för mycket press på dig själv, dock. Om du inte kan träna regelbundet, överväga att ge dig själv mer tid att nå ditt mål.

Tiden det tar att få en platt mage beror på dig, din motivation och vad du gör.

Trots allt så byggdes inte Rom på en dag, men de arbetade på det varje dag.

Aktiviteter för att få en platt mage

Inte alla älskar träna på ett gym. Om du undrar hur du förlorar magfett måste du träna och äta rätt. Här är några av de bästa aktiviteterna du kan göra för att får en platt mage.

Löpning, cykling och power walking

Klassisk cardio är ett av de bästa sätten för fettförbränning på lång sikt, särskilt runt din midjesektion. Aktiviteter som löpning, power walking eller cykling är bra sätt att träna regelbundet utan att behöva massor av utrustning. Medan dessa aktiviteter tenderar att fokusera på dina ben, underskatta inte de effekter de kan ha på att bränna magfett. Att regelbundet göra dessa aktiviteter hjälper dig att gå ner i vikt och gradvis få platt mage. Genom att förbruka mer energi än du får i dig via mat, kommer din kropp att börja bränna det fett som lagras för att ge dig energi. Det är då du börjar gå ner i vikt.

platt mage
Simning är en bra aktivitet som tränar hela kroppen. Bild: Unsplash

Vattensporter

Oavsett om det är simning, vattengymnastik eller till och med vattensporter, är alla bra för att gå ner i vikt. Simning är en av de bästa sporterna för att gå ner i vikt och för att tona kroppen eftersom du använder många fler muskelgrupper än under andra sporter. De flesta vattensporter är bra för att bränna magfett eftersom de arbetar med hela kroppen.

Från mild träning till intensiv

Om du inte är någon som tränar mycket men vill ändå bli av med magen, kanske du vill testa något som pilates eller yoga. Dessa aktiviteter kan tona din kropp genom långsamma och mjuka rörelser. Å andra sidan kanske du vill göra något mer intensivt som boxning eller squash om du redan är ganska sportig. Nu borde du ha bättre koll på hur du kan bli av med magfettet. Om du vill ta din träning ännu längre kan du överväga att få hjälp av en privat fitnessinstruktör via Superprof!

På Superprof finns det tre huvudtyper av träningshandledning: personliga, online- och grupphandledningar.

Var och en har sina fördelar och nackdelar och du måste välja vilken som fungerar för dig. Personlig handledning handlar bara om dig och din fitnessinstruktör. I det här fallet betalar du för en skräddarsydd träningsplan och sessioner som tar hänsyn till dina styrkor och svagheter. Även om dessa kostar mer per session, kommer du förmodligen också att se de snabbaste resultaten från dessa typer av handledning.
Online-självstudier är likartade med den största skillnaden att din personliga tränare inte är där utan snarare genomför handledningen via webbkamera. Även om dessa typer av handledning är bättre för akademiska ämnen, finns det lärare som erbjuder handledning via webbkamera. Dessa tenderar också att vara billigare än handledning ansikte mot ansikte eftersom handledaren har färre omkostnader att oroa sig för. Slutligen är grupphandledning mer som traditionella träningskurser med en instruktör och flera deltagare. Dessa är vanligtvis den billigaste typen av privata träningar eftersom kostnaden för handledarens tid kommer att delas mellan alla medlemmar i klassen. Detta betyder dock också att lektionerna inte är skräddarsydda för en enda elev och medan handledaren kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig, kommer de inte att kunna ägna varje minut åt dig.

Behöver du en lärare i Personlig tränare (PT)?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.