Om du har följt den här bloggen ett tag kan du kanske förstå hur viktigt det är att kunna hålla tal offentligt, och hur viktigt det är för alla att lära sig, vare sig det är för ett professionellt syfte och vare sig man är vuxen eller tonåring.

Att hålla tal offentligt har använts av människor i århundraden som ett slags kommunikationsmedel, och är en färdighet som vi kan lära oss att bemästra när som helst i våra liv – det är aldrig för sent att utveckla kommunikationsförmågorna!

Vissa ungdomar är avsedda att stå i rampljuset och lyckligtvis fortsätta att göra det utan scenskräck medan andra känner ångest när de behöver tala inför publik, bara för att inse att det tyvärr är ett krav i livet... men sanningen är den att det är värre att undvika att tala inför publik eftersom det faktiskt blir lättare med varje tal man håller!

Så ju fler tal du håller, desto snabbare kommer du att sluta vara nervös!

Om du är en av de människor som känner sig besvärade i vissa sociala situationer eller är rädd för att prata inför folk och hålla tal, kan du dra nytta av att ta en kurs i offentligt talande eller konsultera en lärare för att få hjälp med denna färdighet. Om du emellertid bara vill hitta några tips eller hitta någon som kan hjälpa dig på distans, kan du leta upp några digitala verktyg som hjälper dig att bli bättre.

Hålla tal
Är du nervös av blotta tanken på att hålla tal? Bild: Unsplash
De bästa lärarna i Personlig utveckling
Första kursen gratis!
Lina
Lina
255 kr
/h
Första kursen gratis!
Ingemar
5
5 (5 recensioner)
Ingemar
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Salam samuel
Salam samuel
220 kr
/h
Första kursen gratis!
Emma
Emma
130 kr
/h
Första kursen gratis!
Jessica
Jessica
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Adam
Adam
199 kr
/h
Första kursen gratis!
Lina
Lina
255 kr
/h
Första kursen gratis!
Ingemar
5
5 (5 recensioner)
Ingemar
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Salam samuel
Salam samuel
220 kr
/h
Första kursen gratis!
Emma
Emma
130 kr
/h
Första kursen gratis!
Jessica
Jessica
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Adam
Adam
199 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Fördelarna med Internet om du vill lära dig att tala inför publik

Under vår digitala tidsålder är det inte konstigt att människor vänder sig till Internet för att utbilda sig. Och eftersom det vi kan hitta på webben är till synes oändligt, är det ingen överraskning att det finns mer än bara några sätt att bli bättre på att hålla tal offentligt och för att inte tala om alla digitala verktyg som dessutom finns tillgängliga!

Så vi har redan förstått att det är bekvämt och enkelt att använda Internet för att få hjälp med public speaking, men vad kan vi mer använda det till för?

Ibland kan det vara svårt att lita på den information du hittar på Internet, all felaktig information som underlättas tack vare cybervärlden – det vill säga, "Är det en robot som skriver till mig?", "Är innehållet sanningsenligt?", "Är det här ett riktigt företag jag gör ett köp hos?" – frågor som räcker långt för att du ska känna dig lite nervös!

Men å andra sidan, om du tänker på, hur fantastiskt det är att du kan lära dig av människor från hela världen, dela med dig av dina kunskaper, framgångar, erfarenheter och åsikter... det erbjuder en så rik inlärningsmiljö att du helt enkelt inte kan hitta detta någonstans i den "verkliga världen".
För när annars kan du få chansen att få värdefull coachning från a) en kändis, expert eller liknande samtidigt som du får lektioner av studenter som har ett nytt och modernt perspektiv på det aktuella ämnet?

Tack vare webbplatser, videoföreläsningar, bloggar, online-frågesporter, digitala läroböcker, podcasts, ljudböcker och många fler online-resurser som finns tillgängliga idag, så finns det säkert ett sätt för dig att utvecklas med hjälp av utbildningar som riktar in sig på public speaking!

Hjälpsamma digitala verktyg för de som är nervösa vid public speaking

Nedan listar vi några webbplatser som har fått bra betyg när det kommer till public speaking oavsett om det rör sig om public speaking på svenska eller ett annat språk.

Toastmasters International

Toastmasters International är en icke-vinstdrivande utbildningsorganisation som syftar till att lära ut offentliga talfärdigheter genom ett nätverk av olika klubbar.

Huvudkontoret ligger i Englewood, Colo., Och organisationens medlemskap överstiger 358 000 i mer än 16 800 klubbar i 143 länder. Sedan 1924 har Toastmasters International hjälpt människor med olika bakgrunder att bli mer säkra talare, kommunikatörer och ledare.

Hur fungerar Toastmasters?

Allt i Toastmasters kretsar kring klubben. Med ett nätverk av 16 800 klubbar i 143 länder kan du vara säker på att hitta en nära dig! De flesta klubbar har cirka 20 medlemmar och möts en gång i veckan i en timme. Med över 350 000 medlemmar i 143 länder ger de 16800 klubbarna dig möjligheten att förbättra dina talfärdigheter, förbättra dina ledarskapsförmågor och maximera din potential i livet och inom företaget.

Hålla tal
Karisma när man talar inför publik är något man behöver ha en stor dos av! Annars finns risken att stolarna ekar tomma! Bild: Unsplash

Bloggar att inspireras av…

Public Words

Public Words är en blogg och en del av hemsidan Public Words. Hemsidan är skapad av Dr. Nick Morgan.

"Public Words hjälper dig att komma i mål. Vi är ett familjeägt konsultföretag. Vi grundades 1997 av Dr. Nick Morgan för att hjälpa människor att berätta sina historier på ett mer kraftfulla sätt. Vi arbetar med individer och organisationer, på högt anpassade, unika projekt som är skräddarsydda efter dina specifika behov. På Public Words arbetar vi med människor från hela världen och alla typer av organisationer. En del är chefer på hög nivå som behöver hjälp med att kommunicera med anställda. Vissa är professionella talare. Vissa är entreprenörer, politiker, kändisar, akademiker. Vissa representerar organisationer som vill expandera till nya marknader eller leverera ett nytt varumärkesmeddelande."

Personerna bakom detta företag arbetar med kändisar, författare, talare och affärsmän och hjälper dem att leva ut sina idéer, precis som de kan göra med dig. De har verktygen för att hjälpa dig berätta en historia, prata inför folk, skriva ner dina ord för att publicera en bok, skapa ett företag eller ett varumärke, hålla tal på bröllop, utveckla en idé eller leverera alla tal med karisma. Bloggen har i genomsnitt fyra nya inlägg per månad för dig att läsa.

Appar som hjälper dig att bli bättre på att prata inför folk

UMMO

Ummo är en app tillgänglig för iPhone-användare som lyssnar av ditt tal och plockar upp alla dina Umms och Uhhs, samt håller dig uppdaterad om din takt, tydlighet och kraft i de ord du väljer. En bra funktion i denna app är förmågan att berätta vilka nyckelord eller fraser du överanvänder när du håller tal och på så sätt hjälpa dig att minska repetitionen.

Hålla tal
Använd din smartphone för att planera och öva på att hålla tal. Bild: Unsplash

SpeakApp

SpeakApp, som är en app för Android-användare, är ett komplement till Toastmasters webbsidan och till för alla som vill förbättra sina talfärdigheter. De kraftfulla funktionerna innebär att du kan ta dig tid till att strukturera dina tal, och den erbjuder också en profilsida, ett ord om dagen, en klubbsökare och andra motivationsfunktioner.

Samsung BeFearless – public speaking

Denna app som är designad för Samsung smartphones är en ”egenträningsapp” för de som ska hålla tal offentligt. En av de mest anpassningsbara apparna, BeFearless erbjuder tre inställningar som gör den relevant i nästan alla miljöer – skolan, jobbet och vardagslivet.
Varje inställning består av nivåer med olika ämnen och för att gå vidare till nästa nivå måste du klara varje föregående lektion. Dessutom är kriterierna för godkänt eller underkänt baserat på vetenskaplig forskning inom området.

Och där, nu är du redo att gå ut i världen och erövra din publik med ditt tal!

Vill du se över några av anledningarna till varför det är viktigt att vara bra på att hålla tal offentligt? Klicka i så fall här!

Behöver du en lärare i Personlig utveckling ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.