en kvinna häller i kryddor i en stekpanna som står på en spis

Laga mat tillsammans – hur gör man?

Lär dig laga mat Om du inte tycker att matlagning är viktigt så vill vi bara påpeka att det franska kökets mat blev utsedd till ett "värdsligt immateriellt arv" av UNESCO. Drycken, maten, ostens egna sektion och de fyra eller fem rätterna som följer efter har blivit klassificerad som lika viktiga som Colosseum i Rom. […]

10 januari 20226 minuters läsmaterial

nachos med smält ost och salsa

Allt du behöver veta om mexikansk mat

En guide till det mexikanska köket De senaste åren har mexikansk mat blivit mer och mer populärt här i Sverige, taco-fredag är väl vid denna punkt en lika självklar grej som pannkakstorsdag? Sverige är faktiskt det land som äter mest texmex mat i Europa, tillsammans med Norge. Märket Old El Paso var först ut med […]

3 januari 20226 minuters läsmaterial

matlagning

Matlagning: allt ifrån hemlagat till mat att imponera med

Matlagning för nybörjare: en guide "Man måste äta för att leva och inte leva för att äta". Cicero (-106 f.Kr.; -43 f.Kr.), en romersk politiker känd för sina Catilinarian Orations, kunde inte ha sammanfattat matlagning bättre. Idag skulle vi säga att det är en fantastisk punchline. Och en växande entusiasm för kulinariska färdigheter gör sig fortfarande […]

22 juli 20214 minuters läsmaterial

matlagning

Matlagning: allt du behöver veta och lite till

Matlagning: allt du behöver veta om mästerkockar, matlagningsprogram och svenska maträtter Även om mängden vi spenderar på mat har minskat sedan 1960-talet är det fortfarande en betydande del av hushållens budgetar. Stormarknader har hjälpt till att sänka priserna. Våra inköpsvanor tenderar att dra mer mot ekologiska produkter idag. Det finns mindre fokus på god mat, […]

21 juli 20215 minuters läsmaterial

Vill du lära dig mer om Matlagning?

Våra matlagningsinstruktörer och handledare för hushållsekonomi är här för att hjälpa dig att uppnå dina kulinariska drömmar. Oavsett om du är en nybörjare, på jakt efter recept eller en Masterchef som vill utvecklas dina recept, så hittar du ett brett utbud av kulinariska workshops och matlagningsråd här.

Superprof är platsen för spirande kockar och kulinariska Kings & Queens. Tusentals matälskare och entusiaster litar på oss över hela landet. Kolla in deras profiler om du vill lära dig att laga mat och hitta en matlagningslärare.

Hitta våra privatlärare runt om i hela Sverige, t.ex; Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås eller Online.

matlagningskurs

Våra matlagningstips som inte kräver en matlagningskurs

Matlagningstips för nybörjare - som inte kräver matlagningskurs Matlagning är synonymt med välbefinnande och lycka. Enligt en studie utförd av University of Otago i Nya Zeeland kände deltagarna sig lyckligare, mer kompletta, avslappnade och energiska dagen efter en kreativ aktivitet som matlagning. Oavsett om det rörde sig om att laga mat själv, laga mat med […]

16 februari 20216 minuters läsmaterial

matlagningskurs

Guide: lär dig laga mat via en matlagningskurs

Matlagningskurs: Hur man lär sig att laga mat Matlagningskurser samt matlagningskurs barn blir alltmer populära. Detta kan delvis förklaras av populariteten hos TV-program som "MasterChef ". Om du vill lära dig recept från Michelin-kockar, använda nya ingredienser eller lära dig om utländska rätter, är privata matlagningshandledning en bra idé. Superprof är här för att hjälpa […]

16 februari 20215 minuters läsmaterial

matlagning

Matlagning och du: en guide

Matlagning och alla sätt som du kan lära dig det på Matlagning kräver djärvhet och en hel del fantasi. Vi på Superprof har satt ihop denna guide åt dig så att du lättare förstår hur du kan bli en fena på det. Var din egen lärare Oavsett om du alltid har varit intresserad av matlagning, […]

25 november 20209 minuters läsmaterial

Guide: Vegansk mat och du

Guide: Allt du behöver veta om vegansk mat, veganska bakverk och en vegansk kost Har du bestämt dig för att bli vegan? Eller är du redan en och vill rättfärdiga ditt val? Letar du efter utsökta veganska recept? Är du angelägen om att upptäcka vilka hälsofördelarna är med att äta vegansk mat? Fortsätt läsa för […]

17 november 20208 minuters läsmaterial

lär dig franska på restaurang

Det Traditionella Franska Köket

Det Franska Kökets Inflytande Världen Över Om det finns något som fransmännen kan vara stolta över är det definitivt deras mat - det franska köket är populärt världen över. Från västra Europa till världens alla hörn har Frankrike ett erkänt matrykte och landets alla 13 regioner har bidragit med sitt strå till stacken.  Gåslever från […]

31 januari 20207 minuters läsmaterial

Matlagning är ett ämne där tradition och trend möts

Att ha koll på vad man äter, att äta efter olika dieter, eller att lära sig om matlagning över hela världen har aldrig varit så populärt som nu. Detta intresse för mat är en trend som ser ut att fortsätta växa och det finns många olika saker man kan göra för att lära sig mer om mat och hur du bäst kan laga den.

Varför ska du lära dig att laga mat?

Det finns flera fördelar med att lära sig laga mat. Du kan få nya erfarenheter, lära dig nya färdigheter, få självförtroende och ha roligt! Matlagning är bra för moralen och för dina smaklökar. Eller helt enkelt lära dig att äta en balanserad kost, spara pengar och imponera på dina vänner med din matlagning. När du arbetar med en professionell kock, lärare i matlagning eller hemma hos dig, upptäcker du nya smaker och lär dig att laga mat med andra råvaror än du tidigare använt. Du kan till och med lära dig att laga flerrätters utan problem!

Dessutom får du inblick i de senaste trenderna inom matlagning. De flesta av oss har en hektisk vardag och det är inte alltid lätt att hitta tiden eller orken till att laga en varierad kost. Det är något du kommer få inspiration till här, genom att lära dig med om att laga mat.

Om du är en av alla svenskar som har fått upp ögonen för de hälso- och miljörelaterade fördelana med att äta mer veganskt och vegetariskt kan du lära dig mer om det här. Det kan vara svårt att lägga om kosten, men du kan lära dig mer om små ändringar i dina matvanor som kommer ha en stor påverkan.

Kulturer och mat traditioner

Undervisning i matlagning är inte bara en möjlighet att lära sig nya recept, utan även chansen att få ta del av andra kulturers mattraditioner. Det är ett fantastiskt sätt att upptäcka nya recept, och att imponera på middagsgästerna.

Kanske har du alltid drömt om att laga mat från en annan kultur? Att få prova på nya smaker, kryddor och recept är spännande. När du jobbar med en privatlärare i matlagning, lär du dig inte bara om maten, utan också om olika kulturer och traditioner. Detta är ett perfekt tillfälle för att uppleva något annat.

Lektioner i matlagning med rätt lärare

Det finns ett stort utbud av kurser och program som kan hjälpa dig att lära dig laga mat på ett professionellt sätt. Men hur ska du veta vilken kurs som passar just dig? Här har vi samlat alla artiklar om de senaste trenderna inom matlagning, samt olika matkulturer som kan ge inspiration som du kan ta med dig till ditt eget kök hemma.

För att komma igång med matlagning behöver du rätt stöd från en duktig matlagningslärare. Naturligtvis kan du fortfarande lära dig mycket om matlagning genom att lära dig själv med hjälp av kokböcker, webbplatser och videor på nätet, men om du verkligen vill göra snabba framsteg och få användbara tips och tricks bör du ta kontakt med en privat matlagningslärare.

Oavsett om det är i en liten grupp, ensam, föräldrar med sina barn eller vuxna på egen hand, hittar du ett stort antal matlagningslärare som är villiga att sätta ihop en matlagningsworkshop för dig. Kockar och matlagningslärare som är specialiserade på olika kök – franskt, italienskt, spanskt, orientaliskt eller fusion – finns det gott om.

Oavsett om du väljer en matlagningsundervisning i grupp eller en matlagningskurs på egen hand finns det många olika sätt för dig att lära dig laga mat. Du kan lära dig att skala, göra köttfärs, steka, steka, steka, gryta och göra massor av fantastiska rätter. De flesta matlagningskurser innehåller också information om olika ingredienser, köksutrustning och matlagningstekniker.

Undervisning i matlagning är ett perfekt sätt för dig att lära dig tips och tricks som kommer underlätta matlagningen – både till fest och vardag.

Men glöm inte bort grunderna! Med kurser tillgängliga för vuxna, familjer, vänner eller barn hittar du många sätt att lära dig laga mat i en vänlig miljö. Oavsett om du vill lära dig grunderna i matlagning, förbättra dina färdigheter, göra mer avancerade rätter, hitta inspiration och upptäcka nya smaker osv. kan du nå dina mål med privata lektioner i matlagning.