Magfett är ett bekymmer för många människor. Fett lagras vanligtvis runt magen nära bukväggen, vilket leder till att man får en mage och ibland även kärlekshandtag. Men hur får man platt mage utan att träna? Inte alls är svaret. Om du vill ha en platt mage kommer det förmodligen inte som en överraskning att veta att du måste träna regelbundet för att bygga muskler och bränna fett. Du måste också ändra hur du äter och börja konsumera mer fiberrik mat. I den här artikeln ger Superprof dig några av de bästa aktiviteterna och övningarna för att bli av med magen. Det finns många roliga aktiviteter och övningar du kan göra för att bränna fett, öka din ämnesomsättning och bli av med kärlekshandtagen.

Löpning hjälper för att få en platt mage

Det är ingen överraskning att springa är en av de bästa aktiviteterna för fettförbränning. Detta är en billig hobby där du kan bränna mycket kalorier och bli av med magfettet. Generellt kan du bränna mellan 700 och 1000 kalorier under en timmes löpning. Enkelt uttryckt kan regelbunden löpning leda till viktminskning. Löpning är också bra för dina magmuskler, lår och rumpa. Det är också ett bra sätt för dem som är överviktiga att gradvis komma tillbaka till träningen och göra en vana av det. Löpning är ett bra sätt att bli av med magen och är också ett roligt sätt att utforska delar av naturen.

Simning

Simning är en aktivitet som är känd för att vara bra för din kropp generellt. Oavsett om det är din mage, höfter eller ben, hela kroppen arbetar för att bränna fett när du simmar. Dessutom är det en hjärtaktivitet som kan förbättra ditt hjärta och din andning. Dessutom kan fysiska övningar i vattnet tona muskler och är användbara för att få en platt mage. Här är de olika typerna av simning som du kan göra för att få en platt mage:

  • Bröstsim
  • Ryggsim
  • Fjäril
  • Krollning

Det är väldigt svårt att gå upp i vikt om du simmar regelbundet och äter rätt.

platt mage
Cykling är en bra aktivitet om du vill bränna fett och få plattare mage. Bild: Unsplash

Cykling

För att träna dina ben och mage kan du också cykla. Cykling är en hjärt-aktivitet som är ett effektivt sätt att bränna fett. Tack vare cykling bränner du fett och får muskler. Du kan också använda dig av en tränare om du har en eller använda en i ett gym om du vill ändra på din träning och bli av med magfett.

Pilates och Yoga

För att tona dina magmuskler kan du också göra pilates eller yoga. Dessa två aktiviteter är också bra för att arbeta med din andning och arbeta med din kropp. Generellt innebär dessa övningar långsamma rörelser och poser som du måste hålla. Pilates och yoga hjälper din kropp och ditt sinne att varva ner och du kommer stadigt att förlora magfettet. Dessa aktiviteter rekommenderas för dem som föredrar mjuka aktiviteter framför intensiva sportaktiviteter.

Träna på gymmet

Det bästa sättet att få en platt mage är att besöka gymmet. Det finns gott om utrustning som är utformad för att tona magen och bränna kalorier. I synnerhet kan du använda roddmaskinen, hopprep, löpband och en massa olika maskiner. Om du går till gymmet, se till att du fokuserar på att arbeta på din mage med övningar som plankan och crunches.

platt mage
Varför inte testa roddmaskinen på gymmet? Ett effektivt redskap att bränna fett på! Bild: Unsplash

Squash

Squash, om du inte redan är bekant med det, är lite som inomhustennis. Två personer spelar tillsammans genom att slå bollen mot en vägg. Det finns många fördelar med att spela squash. Det är roligt, det är bra för att du tonar magen, du varvar ner, tonar musklerna och bränner kalorier. Squash kan bränna mycket kalorier och ge dig den platta magen du är ute efter. Se till att du värmer upp först och bär skyddsglasögon för att undvika att skada dig själv. Många gym och hälsoklubbar har squashbanor som du kan använda.

Pole Dancing

Generellt är pole dance en aktivitet för kvinnor och ligger mellan akrobatik och dans. Du kommer att hålla en pose medan du håller balansen runt stolpen. Som ett resultat är denna aktivitet också bra för att bli av med magen. De olika poserna tränar både dina armar och din mage. Vilket bättre sätt att bli av med fett än att ersätta det med muskler. Det är också väldigt kul!

Power Walking

Vi tenderar att tro att promenader inte räknas som träning men det är mer effektivt när det gäller att bränna fett än du tror. I synnerhet promenader och power walking är bra för att bränna fett om du gör dem regelbundet. Börja med att gå i ungefär en halvtimme och öka sedan tiden allt eftersom. Kombinera med en bra kost och du kommer att börja gå ner i vikt när du bränner mer kalorier än du får i dig. Med några abs-övningar får du snart den perfekta magen.
Så lång tid tar det att få en platt mage.

platt mage
Att promenera eller power walk:a är en bra aktivitet där du tränar utan att märka av att du tränar! Bild: Unsplash

Boxning

Boxning är en intensiv sport som tonar magmusklerna, armar och ben. Du måste dock vara ganska modig för att börja boxas eftersom det är en ganska våldsam sport. Om du letar efter en av de bästa aktiviteterna för att få en platt mage, har du hittat det! Boxning är utmärkt för att bränna kalorier och bli av med magfettet!

CrossFit och Circuit Training

Om du bara nyligen har börjat träna säger termer som CrossFit och Circuit Training förmodligen inte dig mycket. Dessa är båda träningsmetoder som är bra för att öka intensiteten i dina träningspass. CrossFit fokuserar på upprepade sessioner medan i Circuit Training tävlar du mot klockan i en serie övningar. Dessa två metoder är bra för att bränna fett om du gör dem regelbundet och fokuserar på dina magmuskler. Övningar som knäböj, hoppjack och burpees är bra för din mage. Fettförbränningsövningar är en sak, men om du vill gå ner i vikt snabbt och hälsosamt måste du sluta äta för mycket, undvika mellanmål, konsumera fettförbrännande livsmedel och i allmänhet äta bättre. Det handlar inte om bantning utan snarare om att skapa vanor som minskar magfett och hjälper dig att gå ner i vikt. Genom att kombinera din kost med övningar för att förlora magfett ökar du ämnesomsättningen och börjar se förändringarna i midjesektionen. Dessutom kommer magövningar att göra din mage plattare och mer tonad och aerobics träning kommer att förbättra din kondition. Nu när du känner till några av de mest effektiva träningsmetoderna och fettförbränningsövningarna för att bli av med magfett kan du säga adjö till en slapp mage.

Om du gör rätt övningar och äter rätt är det lättare att få en platt mage än du tror.

Om du vill ta din träning ännu längre kan du överväga att få hjälp av en privat fitnessinstruktör på Superprof!

På Superprof finns det tre huvudtyper av träningshandledning: personliga, online- och grupphandledningar.

Var och en har sina fördelar och nackdelar och du måste välja vilken som fungerar för dig. Personlig handledning handlar bara om dig och din fitnessinstruktör. I det här fallet betalar du för en skräddarsydd träningsplan och sessioner som tar hänsyn till dina styrkor och svagheter. Även om dessa kostar mer per session, kommer du förmodligen också att se de snabbaste resultaten från dessa typer av handledning.
Online-självstudier är likartade med den största skillnaden att din personliga tränare inte är där utan snarare genomför handledningen via webbkamera. Även om dessa typer av handledning är bättre för akademiska ämnen, finns det lärare som erbjuder handledning via webbkamera. Dessa tenderar också att vara billigare än handledning ansikte mot ansikte eftersom handledaren har färre omkostnader att oroa sig för. Slutligen är grupphandledning mer som traditionella träningskurser med en instruktör och flera deltagare. Dessa är vanligtvis den billigaste typen av privata träningar eftersom kostnaden för handledarens tid kommer att delas mellan alla medlemmar i klassen. Detta betyder dock också att lektionerna inte är skräddarsydda för en enda elev och medan handledaren kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig, kommer de inte att kunna ägna varje minut åt dig.

Behöver du en lärare i Personlig tränare (PT)?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.