Att gå ner i vikt, bli av med magen och tona magmusklerna kan vara något att eftersträva, men går det att göra det snabbt? Magmusklerna är en del av kroppen som behöver tas om hand via kost och motion. Så hur lång tid tar det att få en platt mage? I den här artikeln kommer vi att titta på hur man förlorar magfett snabbt genom kost och motion.

De bästa lärarna i Personlig tränare (PT)
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
5
5 (2 recensioner)
Maria
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Philip
Philip
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Isak
Isak
90 kr
/h
Första kursen gratis!
Saqib
Saqib
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
5
5 (2 recensioner)
Maria
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Philip
Philip
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Isak
Isak
90 kr
/h
Första kursen gratis!
Saqib
Saqib
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
300 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Hur får man platt mage utan att träna?

Att få en platt mage kräver ansträngning. Enkelt uttryckt, ju mer tid du arbetar på att få en platt mage, desto snabbare kommer du att få en. Även om detta är något som är självklart är det inte alltid så lätt att uppnå.

Hitta en personlig tränare som kan hjälpa dig nå dit.

Om du tränar varje morgon i tjugo minuter men äter två kakor varje dag och dricker ett glas rött vin på kvällen tar det längre tid att få de resultat du vill ha.

Vi rekommenderar därför att du äter rätt när du tränar.

Men inte alla har råd med ett gym medlemskap eller tid att gå. Det är här motivation kommer in i bilden. För det första måste du sätta upp dina mål. Om du vill bli av med kärlekshandtagen och få en platt mage måste du hitta tid att träna. Om du inte har tid att träna måste du fokusera på att äta hälsosamt och minska antalet kalorier du konsumerar för att säkerställa att du bränner mer än du äter.

Hela processen kan ta några månader!

Detta är inte nödvändigtvis den bästa lösningen eftersom du inte kan bli av med kärlekshandtagen bara genom att köra ett kaloriunderskott. Men många människor försöker få en platt mage så här och det tar dem mycket lång tid. Om ditt mål inte är att få magrutor men bara bränna fett, måste du tänka på vad du äter. Som vi sa kan det ta månader att göra det på det här sättet. Det bästa sättet att bli av med magen är att kombinera hälsosam kost med regelbunden motion.

platt mage
Se över din kost – en platt mage kräver engagemang och ändrad kost så undvik att äta för mycket sötsaker som kakor. Bild: Unsplash

Få en platt mage genom att träna

Om du vill ha en platt mage inom några veckor måste du vara motiverad och träna regelbundet. Genom att träna, göra cardio- och abs-övningar kan du få en platt mage. Det är mycket lättare att bli av med magfettet genom att äta fettförbrännande livsmedel, inte äta för mycket eller äta mellanmål och utöva övningar som till exempel jogging. Genom olika träningskurser (med till exempel en privat fitnesslärare från Superprof) kan du få snabbare och bättre resultat. Privatläraren kan också ge dig råd om hur du snabbt får en platt mage. Du vill ha det så snabbt som möjligt, eller hur? En privatlärare kommer förmodligen att berätta för dig att jobba med din transversus abdominis, den tvärgående magmuskeln. Du kan komma i kontakt med dem när du behöver hjälp med din rutin. När allt kommer omkring är det en lång process att arbeta med magmusklerna. Din kropp lagrar fett och kan inte bli av med det på bara några dagar. För att få en bättre förståelse för hur lång tid det tar, här är hur lång tid det tar att få en platt mage som kör en 15-minuters abs-session eller 30 minuter med en tränare.

  • En gång i veckan: flera månader.
  • Två gånger per vecka: flera månader.
  • Tre gånger i veckan: flera veckor.
  • Fyra gånger i veckan: några veckor.

Även om detta är uppskattningar, får du en uppfattning om det. Ju mer du anstränger dig, desto snabbare når du dina mål. Nu behöver du bara omsätta allt i praktiken! Naturligtvis finns det många sätt att tappa magfett men du måste se till att du inte överdriver med någon högintensiv träning eftersom du riskerar att skada dig själv och inte kan träna!
Så här tränar du för att bränna magfett.

platt mage
Vissa livsmedel kan bidra till att du känner dig uppblåst. Som till exempel kål. Bild: Unsplash

Undvik uppblåsthet

Många av oss kämpar för att bli av med magfett trots att vi inte äter mycket fett. Uppblåsthet kan vara orsaken till problemet. Att bli av med magfett och få ett sexpack är svårt när du inte har något magfett. I det här fallet vill du inte minska magfettet utan snarare minska uppblåsthet! Uppblåsthet orsakas vanligtvis av fiberrika dieter eller söta eller feta livsmedel som får matsmältningssystemet att arbeta hårdare. Det handlar inte om att bränna kalorier, du måste ändra dina matvanor. Försök att ta hand om ditt matsmältningssystem så blir du mindre uppblåst på några dagar eller timmar. För att få en platt mage och undvika uppblåsthet måste du:

  • Tugga din mat, vilket hjälper till med matsmältningen.
  • Ät en hälsosam, balanserad kost.
  • Ät middag tidigt, vilket ger dig tid att smälta maten före läggdags.
  • Undvik att äta frukt som efterrätt, men se till att äta frukt som mellanmål utanför måltiderna.
  • Undvik mejeriprodukter och vissa grönsaker.
  • Blöt torra grönsaker över natten för att göra dem lättare att smälta.

Som du märker kan det hjälpa att endast ändra det sätt du äter på för att få den platta magen du alltid har velat ha.

Lyssna på din kropp

Det bästa rådet vi kan ge dig för att få en platt mage är att lyssna på din kropp. Det är knepigt att säga exakt hur lång tid det tar att få en platt mage eftersom alla är olika. Det finns lika många kroppstyper som det finns människor och dina mål, livsstil och budget kommer att diktera hur snabbt du kan uppnå dina mål.

Respektera din kropp.

Om du vill bli av med magen måste du vara uppmärksam på vad din kropp säger till dig. Genom att träna och äta hälsosamt kan du bli av med dina kärlekshandtag och magfett på några veckor. Lägg inte onödig press på dig själv. Svälta inte dig själv eller riskera din hälsa bara för att bli av med några kilon. Fokusera på bredare mål och var stolt över alla resultat du uppnår. Som du har förstått finns det ingen snabb lösning för att få en platt mage eftersom vi alla är olika.

Men genom att äta rätt och träna regelbundet är du bara några månader ifrån en platt mage.

Ta en titt på dessa övningar som kommer att hjälpa dig att bränna magfett.
På Superprof finns det tre huvudtyper av träningshandledning: personliga, online- och grupphandledningar. Var och en har sina fördelar och nackdelar och du måste välja vilken som fungerar för dig.
Personlig handledning handlar bara om dig och din fitnesslärare. I det här fallet betalar du för en skräddarsydd träningsplan och sessioner som tar hänsyn till dina styrkor och svagheter. Även om dessa kostar mer per session, kommer du förmodligen också att se de snabbaste resultaten från dessa typer av handledning.
Online-självstudier är likartade, med den största skillnaden är att din handledare inte är där med dig utan snarare genomför handledningen via webbkameran. Även om dessa typer av handledning är bättre för akademiska ämnen, finns det träningslärare som erbjuder handledning via webbkamera. Dessa tenderar också att vara billigare än personlig handledning eftersom den tränaren har färre omkostnader att oroa sig för.
Slutligen är grupphandledning mer som traditionella träningskurser, med en instruktör och flera deltagare. Dessa är vanligtvis den billigaste typen av privat träning eftersom kostnaden för handledarens tid kommer att delas mellan alla medlemmar i klassen. Detta betyder dock också att lektionerna inte är skräddarsydda för en enda elev och även om handledaren kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig, kommer denne inte att kunna ägna varje minut åt dig.

Behöver du en lärare i Personlig tränare (PT)?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.