Många människor oroar sig över sin vikt eller sin kroppsbyggnad, särskilt magen. Och tyvärr är det inte lika lätt att gå ner i vikt som att gå upp i vikt. Kost och brist på motion kan leda till viktökning och i vissa fall även till fetma. För att få en platt mage väljer vissa en diet med lågt kalori-innehåll för att gå ner i vikt. Denna lösning fungerar dock sällan och kan vara skadlig för din kropp. Den enda verkliga lösningen är att äta hälsosamt och träna regelbundet. Men eftersom detta är en ganska vag lösning, går vi på Superprof igenom några bra och snabba sätt att få en plattare mage.

De bästa lärarna i Personlig träning tillgängliga
Nikita
5
5 (7 recensioner)
Nikita
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zakaria
4,9
4,9 (1 recensioner)
Zakaria
189 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Victoria
Victoria
599 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rasmus
4,9
4,9 (4 recensioner)
Rasmus
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Julia
5
5 (4 recensioner)
Julia
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Darren
5
5 (2 recensioner)
Darren
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Amanda
5
5 (3 recensioner)
Amanda
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nikita
5
5 (7 recensioner)
Nikita
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zakaria
4,9
4,9 (1 recensioner)
Zakaria
189 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Victoria
Victoria
599 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rasmus
4,9
4,9 (4 recensioner)
Rasmus
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Julia
5
5 (4 recensioner)
Julia
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Darren
5
5 (2 recensioner)
Darren
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Amanda
5
5 (3 recensioner)
Amanda
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Sätt upp mål och motivera dig själv

Att få en plattare mage är inte lätt eftersom du inte kan ändra dina vanor på en enda dag. För att få en tonad mage genom träning eller att gå ner i vikt måste du vara motiverad och ha ett specifikt mål i åtanke. En personlig tränare kan hjälpa dig nå ditt mål på ett hälsosamt sätt. Det är viktigt att komma ihåg att den främsta anledningen till att gå ner i vikt eller försöka få en platt

Ibland kan det kännas som att din mage hindra dig från att bära vissa kläder eller på andra sätt får dig att må dåligt. Kom dock ihåg att du aldrig ska behöva skämmas över din kropp. Vi ser alla olika ut och det är okej. Om du vill få en plattare mage är det viktigt att komma ihåg att din hälsa ska komma först: gör du det för din egen skull eller för att du oroar dig för vad andra ska tycka om din kropp?

Om du själv vill gå ner i vikt och få en plattare mage är det också viktigt att inte bli avskräckt om du inte direkt ser fantastiska resultat. Det tar tid och din kropp jobbar på så gott den kan. Uthållighet lönar sig i det långa loppet, särskilt när det gäller kondition och träning.

Om du vill ha en tonad mage och tonade höfter måste du träna. Naturligtvis är det också meningslöst att göra allt detta om du inte äter rätt (och ser till att få i dig tillräckligt mycket energi)!

Tona dina magmuskler för en plattare mage

För att få en platt mage, kommer du att behöva arbeta på din mage och tona den.

Abs-övningar är bra för en platt mage och ökar din muskelmassa medan du bränner fett.

För det första rekommenderar vi att du provar andningsövningar. Ligga ner och böj knäna. Ta nu ett stort andetag utan att spänna magen. Andas sedan ut när du drar ihop dina magmuskler. Detta är ett avkopplande sätt att andas samtidigt som det tonar din mage. Här är några andra övningar du också kan göra för att tona magen:

 • Crunches
 • Bergsklättraren
 • Magvakum
 • Bukspänningar
 • Abs-träning med en träningsboll
 • Hollow hold

Det viktigaste är att arbeta med din djupa tvärgående magmuskel som är den djupaste av magmusklerna. Genom att träna dessa muskler får du bättre stöd. Genom dessa övningar kommer din mage inte att sticka ut så mycket. För att bli av med en slapp mage och tona magmusklerna kan du också göra crunches. Men se till att inte skada dig själv när du gör dem. Glöm inte att det är dina magmuskler som lyfter upp kroppen och inte dina ben. Plankan är en annan övning som du kan göra för att förbättra dina magmuskler och bränna fett. Precis som bergsklättraren är det mycket effektivt.

Glöm inte att variera din träning så att den förblir effektiv och rolig.

Överdriv inte i början. Tänk på det som ett maraton snarare än en sprint. Ha en flaska vatten till hands när du ska ta en paus.
Ta reda på hur lång tid det tar att få en platt mage.

bränna fett på magen övningar
Att träna på regelbunden basis kommer att hjälpa dig att få en plattare mage. Bild: Unsplash

Övningar för att bränna kalorier och gå ner i vikt

För att gå ner i vikt bör du överväga att köra en aktivitet eller sport som hjälper dig att bränna kalorier, samtidigt som du har roligt. Oavsett vad du väljer kommer det att öka din ämnesomsättning. Fysisk aktivitet är ett utmärkt sätt för fettförbränning.

Här är några andra aktiviteter som kan bränna fett och hjälpa dig att få en platt mage:

 • Roddning
 • Motionscykel eller crosstrainer
 • Längdskidåkning
 • Simning (och andra vattensporter)
 • Springa på ett löpband
 • Boxning
 • Squash
 • Zumba
 • Rugby

Om du inte är bekväm med att utföra någon av dessa sporter, oroa dig inte! Det spelar ingen roll vilken sport du gör, det kommer fortfarande att hjälpa dig att bränna fett. Så länge du svettas betyder det att du bränner en hel del kalorier. Träning är också bra för att minska stress och förbättra din totala lycka. Du kan också göra övningar för hjärt-kärlsystemet. Generellt kommer dessa att bränna mycket kalorier. Detta inkluderar cykling, power walking, boxning, simning och högintensiv dans.

Exempel på övningar och andra råd för att få en platt mage

På nätet kan du hitta olika övningar du kan göra för att få en platt mage. Du kan köra CrossFit eller Circuit Training också. Det viktiga är att upprepa varje övning för att se resultat. Här är en lista med övningar du kan göra för att bli av med magen:

 • Bergsklättraren
 • Crunches
 • Knäböj
 • Plankan
 • Cykling

När du har börjat göra dessa övningar ska du inte underskatta fördelarna med att arbeta med andra delar av kroppen också.

Träning är inte en mirakelkur om du inte samtidigt lever ett hälsosamt liv. Du behöver inte svälta dig själv, du behöver bara äta en bra kost, rik på fiber och protein med lite fett. Bantning är inte hur man kan bli av med magfett. Du måste ändra dina matvanor snarare än att leta efter en snabb lösning. Ät frukt och grönsaker, drick mycket vatten samt grönt te, drick även kaffe och ät kryddig mat om du kan. Först och främst, se till att du äter hälsosam mat om du vill gå ner i vikt.

Att äta rätt är bra för viktminskning!

bränna fett på magen övningar
Ta på dig gympaskorna och gå ut och spring! Bild: Unsplash

Se till att din kropp mår bra. När allt kommer omkring är matsmältningen en viktig del av viktminskningen. Fiberrika livsmedel ser ofta till att allt går smidigt. Om du letar efter mat med mycket fibrer kan du alltid börja i frukt- och grönsaksavdelningen i din lokala matbutik. Ingenting slår träning och kost när det gäller att få en platt mage. Om du vill bli av med magfett sätt ihop en kostplan, undvik bearbetade livsmedel och träna regelbundet. Om du behöver mer hjälp, överväg att ta kontakt med en tränare, dietist eller handledare som kan hjälpa dig att få en platt mage och en tonad kropp. Skulle du vilja komma i kontakt med en egen tränare i Stockholm kan du lätt hitta en genom att gå in på Superprof och söka efter: personlig tränare stockholm. På Superprof kan du även hitta personliga tränare i flera andra städer nära dig.

På Superprof erbjuds tre typer av träningshandledning: personliga, online- och grupphandledningar.

Var och en har sina fördelar och nackdelar och du måste välja vilken som fungerar bäst för dig. Personlig handledning involverar bara dig och din tränare. I det här fallet betalar du för en skräddarsydd träningsplan och sessioner som tar hänsyn till dina styrkor och svagheter. Även om dessa kostar mer per session kommer du förmodligen också att se de snabbaste resultaten från denna typ av handledning. Online-handledning är likartad, med den största skillnaden att din handledare inte är där med dig utan kör handledningen via webbkamera. Även om dessa typer av handledning egentligen är bättre för akademiska ämnen, finns det flera professionella träningslärare som erbjuder handledning via webbkamera. Dessa tenderar också att vara billigare än handledning ansikte mot ansikte eftersom handledaren har färre omkostnader att oroa sig för. Slutligen är grupphandledning mer som traditionella träningskurser med en instruktör och flera deltagare. Dessa brukar vara den billigaste typen av privata träningskurser eftersom kostnaden för handledarens tid delas mellan alla medlemmar i klassen. Det betyder dock också att lektionerna inte är skräddarsydda för dig enbart. Medan den personliga tränaren kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig kommer denne alltså inte att kunna ägna varje minut åt dig. Så välj den typ av handledning som passar dina behov och din budget bäst och sätt igång!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...
porträttbild på författaren tina

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.