Många människor oroar sig över sin vikt eller sin kroppsbyggnad, särskilt magen. Och tyvärr är det inte lika lätt att gå ner i vikt som att gå upp i vikt. Kost och brist på motion kan leda till viktökning och i vissa fall leda till fetma. För att få en platt mage väljer vissa en diet med lågt kaloriinnehåll för att gå ner i vikt. Dessa lösningar fungerar dock sällan. Den enda verkliga lösningen är att kombinera att äta hälsosamt och träna regelbundet. Men eftersom detta är en ganska vag lösning, går vi på Superprof igenom några snabba sätt att få en platt och tonad mage och förbättrad hjärtprestanda. Gör dig redo att säga "hejdå" till kärlekshandtag och "hej" till en fast och platt mage.

De bästa lärarna i Personlig tränare (PT)
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Philip
Philip
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Isak
Isak
115 kr
/h
Första kursen gratis!
Saqib
Saqib
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Maryam
Maryam
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Philip
Philip
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Isak
Isak
115 kr
/h
Första kursen gratis!
Saqib
Saqib
225 kr
/h
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Maryam
Maryam
300 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Sätt upp mål och motivera dig själv

Att bli av med en mage och kärlekshandtag är inte lätt eftersom du inte kan skapa vanor på en enda dag. För att få en platt mage genom att gå ner i vikt måste du vara motiverad och ha ett specifikt mål i åtanke.

Oavsett om det är en målvikt eller ett klädesplagg, alla mål är bra eftersom de ger dig något att sträva efter och påminner dig om varför du gör det.

Hitta en personlig tränare som kan hjälpa dig.

Ibland kan magen hindra dig från att bära vissa kläder, särskilt om det rör sig om strandplagg. På samma sätt är vissa människor generade av sin mage. Om du känner att din mage gör ditt liv värre är det förmodligen en bra idè att bli av med den. Även om du kanske inte har massor av motivation, är du på rätt väg. Du måste dock ha tydliga och exakta mål och ett tydligt program. Vi kan lätt bli avskräckta efter några veckor om vi inte ser några fantastiska resultat, men uthållighet lönar sig alltid, särskilt när det gäller kondition och viktminskning. Den som tycker att träning är värdelös bör ha detta i åtanke:

"Det är inte för att saker är svåra som vi inte vågar, det är för att vi inte vågar som de är svåra" – Seneca

Om du vill ha en tonad mage och tonade höfter måste du träna. Det är bättre att börja bränna fett nu än att fortsätta skjuta upp det. Naturligtvis är det meningslöst att göra allt detta om du inte äter rätt!

Tona dina magmuskler för en plattare mage

För att få en platt mage, kommer du att behöva arbeta på din mage och tona den.

Abs-övningar är bra för en platt mage och ökar din muskelmassa medan du bränner fett.

För det första rekommenderar vi att du provar andningsövningar. Ligga ner och böj knäna. Ta nu ett stort andetag utan att spänna magen. Andas sedan ut när du drar ihop dina magmuskler. Detta är ett avkopplande sätt att andas samtidigt som det tonar din mage. Här är några andra övningar du också kan göra för att tona magen:

 • Crunches
 • Bergsklättraren
 • Magvakuum
 • Bukspänningar
 • Abs-träning med en träningsboll
 • Hollow hold

Det viktigaste är att arbeta med dina tvärgående djupa magmuskeln som är de djupaste magmusklerna. Genom att träna dessa muskler får du bättre stöd. Således kommer din mage inte att sticka ut så mycket. För att bli av med en slapp mage och tona magmusklerna kan du köra crunches. Men se till att inte skada dig själv när du gör dem. Glöm inte att det är dina magmuskler som lyfter upp kroppen och inte dina ben. Plankan är en annan övning som du kan göra för att förbättra dina magmuskler och bränna fett. Precis som bergsklättrare är det mycket effektivt.

Glöm inte att variera din träning så att den förblir effektiv och rolig.

Överdriv inte i början. Tänk på det som ett maraton snarare än en sprint. Ha en flaska vatten till hands när du ska ta en paus.
Ta reda på hur lång tid det tar att få en platt mage.

platt mage
Att träna på regelbunden basis kommer att hjälpa dig att få en platt(are) mage. Bild: Unsplash

Övningar för att bränna kalorier och gå ner i vikt

För att gå ner i vikt bör du överväga att köra en aktivitet eller sport som hjälper dig att bränna kalorier. Oavsett vad du väljer kommer det att öka din ämnesomsättning. Fysisk aktivitet för fettförbränning är ett utmärkt sätt att minska magfettet.

Här är några andra aktiviteter som kan bränna fett och hjälpa dig att få en platt mage:

 • Roddning
 • Motionscykel eller cross trainer
 • Längdskidåkning
 • Simning (och andra vattensporter)
 • Springa på ett löpband
 • Boxning
 • Squash
 • Zumba
 • Rugby

Om du inte är bekväm med att utföra någon av dessa sporter, oroa dig inte! Det spelar ingen roll vilken sport du gör, det kommer fortfarande att hjälpa dig att bränna fett. Så länge du svettas betyder det att du bränner en hel del kalorier. Träning är också bra för att minska stress och förbättra din totala lycka. Du kan också göra övningar för ditt kardiovaskulära system. Generellt kommer dessa att bränna mycket kalorier. Detta inkluderar cykling, power walking, boxning, simning och högintensiv dans.

Nu är du redo att börja bränna fett och säga adjö till dina kärlekshandtag!

Exempel på övningar och andra råd för att få en platt mage

På nätet kan du hitta olika övningar du kan göra för att få en platt mage. Du kan köra CrossFit eller Circuit Training också. Det viktiga är att upprepa varje övning för att se resultat. Här är en lista med övningar du kan göra för att bli av med magen:

 • Bergsklättraren
 • Crunches
 • Knäböj
 • Plankan
 • Cykling

När du har börjat göra dessa övningar ska du inte underskatta fördelarna med att arbeta med andra delar av kroppen också.

Ju mer du gör, desto mer kalorier bränner du totalt sett.

Träning är inte en mirakelkur om du inte lever ett hälsosamt liv. Du behöver inte svälta dig själv, du behöver bara äta en bra kost, rik på fiber och protein med lite fett. Bantning är inte hur man kan bli av med magfett. Du måste ändra dina matvanor snarare än att leta efter en snabb lösning. Ät frukt och grönsaker, drick mycket vatten samt grönt te, drick även kaffe och ät kryddig mat om du kan. Först och främst, se till att du äter hälsosam mat om du vill gå ner i vikt.

Att äta rätt är bra för viktminskning!

platt mage
Snöra upp och gå ut och spring! Bild: Unsplash

Se till att ditt matsmältningssystem fungerar bra. När allt kommer omkring är matsmältningen en viktig del av viktminskningen. Fiberrika livsmedel ser till att allt går smidigt. Om du letar efter mat med mycket fiber kan du alltid börja i ditt lokala snabbköps frukt- och grönsaksgång. Men ingenting slår träning och kost när det gäller att få en platt mage. Om du vill bli av med magfett, sluta äta för mycket (eller äta mindre om du äter för mycket), sätta ihop en kostplan, undvika bearbetade livsmedel och träna regelbundet. Om du behöver mer hjälp, överväg att ta kontakt med en privat träningscoach eller handledare som kan hjälpa dig att få en platt mage och få en tonad kropp.

På Superprof finns det tre huvudtyper av träningshandledning: personliga, online- och grupphandledningar.

Var och en har sina fördelar och nackdelar och du måste välja vilken som fungerar bäst för dig. Personlig handledning involverar bara dig och din fitnesscoach. I det här fallet betalar du för en skräddarsydd träningsplan och sessioner som tar hänsyn till dina styrkor och svagheter. Även om dessa kostar mer per session, kommer du förmodligen också att se de snabbaste resultaten från dessa typer av handledning. Online-självstudier är likartade, med den största skillnaden att din handledare inte är där med dig utan snarare kör handledningen via webbkamera. Även om dessa typer av handledning är bättre för akademiska ämnen, finns det träningslärare som erbjuder handledning via webbkamera. Dessa tenderar också att vara billigare än handledning ansikte mot ansikte eftersom handledaren har färre omkostnader att oroa sig för. Slutligen är grupphandledning mer som traditionella träningskurser med en instruktör och flera deltagare. Dessa brukar vara den billigaste typen av privata träningskurser eftersom kostnaden för handledarens tid kommer att delas mellan alla medlemmar i klassen. Det betyder dock också att lektionerna inte är skräddarsydda för en enda elev och medan den personliga tränaren kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig, kommer denne inte att kunna ägna varje minut åt dig. Så välj den typ av handledning som passar dina behov och din budget bäst och sätt igång!

Behöver du en lärare i Personlig tränare (PT)?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.