Visste du att spanska är det mest studerade språket i världen och talas av cirka 440 miljoner människor? Så det är upp till dig att komma igång, vare sig det är via en spanskakurs, spanska kurs online, eller en spanska kurs Stockholm! Du letar förmodligen redan efter de bästa sätten att lära dig spanska på om du vill studera språket. Du kommer sannolikt att vara medveten om att du kan ta en spanskakurs med en privatlärare, en spanskakurs på en lokal språkskola, eller så kan du till och med hitta ett antal online alternativ då utbudet av språkkurser online finns det gott om. Det är dock säkert att säga att oavsett vilket alternativ du väljer kommer du sannolikt att behöva en bok för att hjälpa dig att öva och dra nytta av språket. Oavsett om du vill åka till Madrid eller Barcelona, ​upptäcka Sydamerika eller bara för nöjet att prata ett främmande språk, har Superprof sammanställt ett urval av de bästa böckerna för dig att studera spanska. De är dessutom ett perfekt komplement till din spanskakurs.

De bästa lärarna i Spanska tillgängliga
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (14 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
325 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sandra
5
5 (2 recensioner)
Sandra
130 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Agustin
5
5 (6 recensioner)
Agustin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (14 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
325 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sandra
5
5 (2 recensioner)
Sandra
130 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Agustin
5
5 (6 recensioner)
Agustin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Några böcker som kan hjälpa dig under din spanskakurs

Låt oss börja med några klassiska böcker som ger dig grunderna i det spanska alfabetet, grammatik, stavning, böjning och ordförråd. Detta hjälper dig att förbereda dig för en språkkurs, göra din accent perfekt eller lära dig att uttala komplicerade ord korrekt!

Assimils "spanska med lätthet"

Författaren Francisco Javier Anton Martinez föreslår en gedigen och effektiv metod som bygger på:

 • arbete
 • upprepning
 • intuitiv assimilering

Paketet består av en 612-sidig bok och en CD / MP3. Denna metod består av 100 lektioner som täcker de viktigaste punkterna i spansk grammatik, den så kallade gemensamma vokabulären (den att kommunicera i vardagen) och övningar.

Du kommer att assimilera språket i två steg:

 • den passiva fasen: som namnet antyder är det i denna första fas att vara helt passiv. Som att säga: låt dig bäras av vad du blir ombedd. Lyssna, läs, upprepa men försök inte skapa dina egna fraser.
 • den aktiva fasen: i allmänhet kan du bara gå till den aktiva fasen efter cirka femtio lektioner på 20 till 30 minuter per dag! Under denna fas handlar det om att upprepa passiva lektioner en efter en genom att lägga till en aktiv lektion. Du kommer att ha två lektioner per dag.

I slutet kommer den sista nivån, som kallas "utan svårighet" att be dig att prata om ett aktuellt ämne för att verifiera att du kan tillräckligt med spansk grammatik och ordförråd. Ha en som har spanska som modersmål till hands för att hjälpa dig med ditt spansktalande om du kan! En halvtimme om dagen för att uppleva levande dialoger, påminnelser om spanska lektioner och enkla övningar. Inom några månader kommer du att kunna chatta med vänner eller främlingar utan problem. Det är vanligt att en vuxen behärskar användningen av 1500 ord efter att ha tränat denna metod. Om du vill gå med i den här fantastiska familjen verkar den här stora boken att lära sig spanska som att du kommer på bra spår! Assimil-metoden, som redan har 85 år bakom sig, har lyckats öppna dörrarna till främmande språk för miljontals människor. Det återstår att veta om det passar dig också! Men det är ett bra komplement till din spanskakurs eller din spanska kurs online. Tänk på att lära sig ett språk kräver noggrannhet, disciplin och stort engagemang. Om du vill lära dig själv spanska behöver du alla dessa saker. Men du behöver också en bra bok, och spanska med lätthet kan bara vara det som passar dig.

Vi älskar:

 • metoden baserad på intuitiv assimilering,
 • tiden varje dag: 20-30 minuter,
 • bevis för resultaten från användningen av metoden.

Vi är inga fan av:

 • priset är en betydande investering
spanskakurs
Inom några månader, när du åter kan resa och upptäcka spansktalande länder, kommer du att kunna prata med främlingar utan problem. Bild: Unsplash

Madrigals "Magic Key To Spanish"

Nybörjare som lär sig spanska är alltid på jakt efter några användbara tips för att komma igång, varav en är att investera i en bra bok inför din spanskakurs. Även om Margarita Madrigal skrev den här boken på 1950-talet är den fortfarande en “magisk nyckel” för att lära sig grunderna! Enkel och logisk, den här 496-sidiga boken är uppbyggd kring 45 lektioner. Metoden är främst avsedd för nybörjare som kommer från universitet och stora skolor, men det är upp till dig att se om det passar dig i din egen situation! Tanken är att lära sig genom att lyssna och att samla kunskap genom att göra skriftliga övningar som ingår i boken med spanska övningar som ingår – en "spanskakurs" i sig.

Vi älskar:

 • priset är ett av de bästa på marknaden
 • närvaron av både muntliga och skriftliga övningar, två väsentliga element för att lära sig ett levande språk
 • de tydliga mål som ställts upp före varje lektion

15-minuters spanska som en alternativ spanskakurs

Den här uppdaterade språkinlärningsguiden hjälper dig att lära dig att tala spanska i 15-minuterslektioner, var och en baserad på ett annat tema. För dig som vill lära dig spanska med en app, kommer du att höra att det finns en ny ljudapp som följer med den här boken. De 12 kapitlen är uppdelade i 15 minuters dagliga lektioner som kombinerar ordförråd och grammatik som är väsentligt om en rad teman, från socialt samarbete till att göra affärer. Den här boken är förmodligen den mest användarvänliga, tillgängliga språkguiden på marknaden.

Du kommer att bli förvånad över vad du kan uppnå på 15 minuter om dagen.

Denna metod inkluderar:

 • dialoger,
 • skriftlig förståelse och uttrycksövningar,
 • muntlig förståelse och uttrycksövningar,
 • ursprungliga aktiviteter,
 • grammatik och ordförråd,
 • kulturell information (du kan inte lära dig ett språk utan att sätta det i ett sammanhang),
 • tips för att förbättra ditt uttal,
 • samt självbedömningar för att göra en bedömning av framstegen.

I synnerhet älskar vi:

 • priset är överkomligt
 • formeln: 15 minuter om dagen är verkligen inte så mycket
 • dess uttömmande

Om du istället vill kunna lära sig så mycket som möjligt och själv kunna styra över innehållet rekommenderar vi en spanska kurs online med en privatlärare.

spanskakurs
Oavsett om du vill åka till Madrid eller Barcelona, ​upptäcka Sydamerika eller bara för nöjet att prata ett främmande språk, har Superprof sammanställt ett urval av de bästa böckerna för dig att studera spanska. Bild: Unsplash

Spanska för dummies!

Det finns många anledningar att lära sig spanska, men de är till ingen nytta för dig om du går vilse så fort du blir ombedd "¿Cómo te llamas?", "¿Que tal?" eller "¿Cuántos años tienes?"?

Syftet med denna spanska konversationsbok är att göra det möjligt för eleven att integrera aktuell spanska, som den talas idag, snabbt och effektivt.

Formeln är lockande och ganska rolig, men den riktar sig till motiverade och autonoma människor som inte är rädda för att potta böcker på fritiden. Du måste veta att för interaktioner är vi nära ingen! För dem som vill ha lite mer ljud, erbjuder Dummies det spanska "mega audio kit" för dummies med en bok, 5 ljud-CD-skivor, onlineövningar och en mini-lexikon som erbjuds. Denna bok, utvecklad av spanska lärare, är ganska väl strukturerad i kapitel (på kontoret, håller en konversation, på banken, på restaurangen, i butikerna etc.) för att lära sig grunderna i alla situationer i vardagen. Men som du förmodligen kan förvänta dig, ökar priset ganska avsevärt för detta alternativ men det är ändå ett bra alternativ när du letar efter en språkkurs i spanska.

Vi älskar:

 • det faktum att det erbjuder relevant, vardagsspanska att snabbt samtala med spanjorer

Vi är inga fan av:

 • den klassiska metoden kanske inte passar alla

300 Chistes Españoles e Hispanoamericanos

Vi rekommenderar den lilla och underhållande samlingen  300 chistes españoles e hispanoamericanos (300 spanska och spansk-amerikanska skämt) som ett sätt att göra din språkinlärning och din spanskakurs roligare. Precis som att lära sig spanska online kan involvera spel för att göra det roligt, så kan böcker använda skämt.

För att förstå några skämt kan det vara bra att känna till några fraser som:

 • Esta chupado , bokstavligen "det suger" men den engelska motsvarigheten till uttrycket "en bit kaka",
 • Meterse en camisa de once varas , bokstavligen "att komma in i en skjorta elva storlekar för stora", vilket är ganska underhållande eftersom det på engelska motsvarar uttrycket "att bita av mer än du kan tugga",
 • Cuando las ranas crien pelos , bokstavligen "när grodorna har hår" eller på engelska "när grisar flyger",
 • Pegársele a uno las sabanas , bokstavligen "att limmas på lakan", med andra ord "att sova över"
 • Pájaros en la cabeza betyder bokstavligen "fåglar i huvudet" och på engelska "att ha fladdermöss i klockstapeln", etc.

Och det bästa med att ha den här typen av bok som en del av din spanskakurs?

 • Lära sig samtida och talad spanska (och inte den föråldrade spanska i en skolbok),
 • Upptäck idiomatiska uttryck,
 • Anmärkningar för att förstå språkets finesser.

Så när blir ditt nästa skratt? Förresten, att skratta på spanska sägs vara "tener una ataque de risa", så bättre börja tidigt. Och om du skrattar på spanska och vill transkribera det skriftligt, ska du inte säga "haha" utan "jaja" (med det spetsiga jotans gutturala uttal)!

Ljudböcker på spanska: en bra idé

På samma sätt som du kan använda filmer för att lära dig spanska, är ljudböcker ett utmärkt sätt att lära sig uttalet, frasernas rytm, accentueringen och att bli charmad av Flamencos musikalitet!

Det finns många webbplatser som erbjuder spanska ljudböcker att ladda ner gratis, en utmärkt spanska kurs online:

 • Librivox  är en guldgruva som innehåller spansk litteratur som redan har fallit offentligt.
 • Ivoox  har ett antal ljudböcker och podcaster. Du kommer att känna dig tvåspråkig från hemsidan med en vacker fras som stenvatten: "Escucha lo que quieras, cuando y donde quieras" (Lyssna på vad du vill, var och när du vill).
 • Albalearning  har inte den bästa designen men webbplatsen innehåller många bra texter på spanska. Det är här du kan upptäcka folksagorna!

Nu när du vet vilka böcker du ska lära dig att lära dig spanska, beröva dig inte gratis webbplatser för att lära dig spanska för att bättre kunna behärska språket! Så, vilken bok tillåter du dig att försöka lysa på spanska med?

För att lära dig detta nya språk hittar du böcker för människor i alla åldrar, förmågor och situationer. Det spelar ingen roll om du vill hjälpa ett dyslexiskt barn att lära sig spanska, eller om du är någon som nyligen har gått i pension och vill lära sig spanska med hjälp av böcker och utan att behöva leta efter språkkurser online.

Är du fortfarande intresserad av att ta spanska kurser? Då kanske Superprof är något för dig!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.