Att skriva in sig på en spanskakurs kan ibland verka lite skrämmande. Till en början måste du veta vilka som är de bästa sätten att lära sig spanska på, och hur det kommer att gynna dig att göra det. Du kan trösta dig med det faktum att ett stort beslut redan är ur vägen; du har bestämt dig för att lära dig spanska så du tänker inte längre på för- och nackdelarna. Om du inte har någon spansk erfarenhet alls, låt oss först börja med att säga ¡Bienvenidos!  Ja, välkommen till det spanska språket! Du drömmer antagligen om att vara flytande och prata fritt på Madrids gator. Även om det är fantastiskt att ha mål, kom ihåg att det i detta skede är babysteg som kommer att se till att du fortsätter att kämpa mot ditt mål. Genom att lära dig spanska kommer du att utvidga dina horisonter och lära dig ett av världens näst mest talade språk, efter kinesiska.

Detta innebär att alla nivåer av spanska kommer att vara fördelaktiga för dig.

Att ha en konversationsnivå gör att du kan lära dig de grundläggande fraserna för att prata med lokalbefolkningen medan du är på semester i Mexiko. Att ha en mellannivå gör att du kan flytta utomlands till länder som Spanien, Argentina, Peru och Chile, för att nämna några.

Letar du efter spanskakurser? I så fall borde du fortsätta läsa. I den här artikeln kommer vi att förklara varför du som nybörjare bör lära dig att prata spanska, hur du ska gå tillväga, samt ge dig några tips för att hålla dig på rätt spår och se till att du fortsätter med din spanska kurs.

De bästa lärarna i Spanska tillgängliga
Jhonattan
5
5 (5 recensioner)
Jhonattan
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (21 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
325 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Olmo
5
5 (3 recensioner)
Olmo
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Agustin
5
5 (6 recensioner)
Agustin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jhonattan
5
5 (5 recensioner)
Jhonattan
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (21 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
325 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Olmo
5
5 (3 recensioner)
Olmo
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Agustin
5
5 (6 recensioner)
Agustin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Varför ska du ta en spanskakurs och lära dig spanska?

Som vi redan har nämnt är spanska det näst mest talade språket så en spanska kurs, vare sig det är en spanska kurs online eller en spanskakurs i Stockholm, så är det till din fördel. Faktum är att det finns cirka 440 miljoner över hela världen som talar spanska. Det är ett språk som talas i 20 länder, och det är huvudspråket i Central- och Sydamerika. Du kommer att höra folk som talar på spanska från USA:s gräns till Mexiko, hela vägen till Ushuaia vid den södra spetsen av Argentina; ett avstånd på över 6000 miles, eller 10.200 km. Det betyder att om du talar spanska som andraspråk kan du kommunicera med personer i Costa Rica, Panama, Bolivia och Uruguay, vilket visar att om du lär dig att tala spanska kommer du att öppna dina resemöjligheter enormt. Det här är bra nyheter när man tänker på att Chile utsågs till resmål #1 2018 av världens största reseguide, Lonely PlanetDessutom var Sevilla i Spanien, San Juan i Puerto Rico och Guanajuato i Mexiko, alla med på listan över de 10 bästa städerna att besöka under 2018. Baja California i Mexiko, Bolivias huvudstad, La Paz och Lanzarote i Spanien, var alla på deras lista över destinationer som erbjuder det bästa värdet 2018. Spansktalande länder erbjuder några av de vackraste och mest fantastiska platserna att besöka i världen, och detta är utan att ens beakta den rika och distinkta historia och kultur som de kan skryta med. Att ta en språkkurs i spanska och lära dig tala spanska är nyckeln till att frigöra den fulla potentialen för varje destination, och att göra det kommer att berika äktheten av din upplevelse eftersom du kommer att kunna interagera med lokalbefolkningen som kan ta dig till kaféer och restauranger som inte besöks av turister.

Du tänker antagligen att allt detta låter bra, men kanske är du fortfarande orolig för hur svårt det är att studera spanska genom en spanskakurs. Du kan vara säker på att Foreign Service Institute placerade spanska i kategorin de enklaste språken att lära sig för svensktalande. Det betyder inte att du ska ta din spanska kurs lätt, men det betyder att du med lite engagemang och personlig motivation kan du se resultat och gå snabbare fram än med språk som arabiska, ryska eller kinesiska.

spanskakurs
Att ha en konversationsnivå gör att du kan lära dig de grundläggande fraserna för att prata med lokalbefolkningen medan du är på semester i Mexiko. Detta innebär att alla nivåer av spanska kommer att vara fördelaktiga för dig. Bild: Unsplash

Hur kan du lära dig spanska? Via en spanskakurs!

Det stora antalet människor med spanska som modersmåls har gjort språket till ett språk som människor vill lära sig att tala. Som ett resultat har det fått ökad betydelse över hela världen. Det är inte bara ett av FN:s officiella språk, det är också viktigt i näringslivet. Det betyder att tala spanska kan öka din anställbarhet oerhört, eftersom företag ständigt letar efter spansktalande för att hjälpa dem att göra affärer i Latinamerika. Det går enkelt att hitta privatlärare för spanska kurs online , vilket gör det enkelt för dig att lära dig detta språk som intar en allt mer central roll på den globala arenan.

Många spansktalande länder har sett perioder med ökad ekonomisk tillväxt under olika perioder under de senaste två decennierna, hjälpt av ekonomiska avtal som NAFTA och Mercosur.

Dessutom ser många latinamerikanska länder en ökning av sina medelklasser, vilket innebär att människor i allmänhet har mer disponibel inkomst att spendera på varor, semestrar och icke-väsentliga föremål. Västerländska företag är angelägna om att utnyttja den växande marknaden, och att ha en spansktalande arbetskraft är avgörande för deras framgång. Utöver de ekonomiska fördelarna för dig ser du också en tillväxt i personlig utveckling genom att ta språkkurs i spanska och det finns massor med språkkurser online som tur är.

Bara genom att lära sig några ord och fraser blir spansktalande kulturer mer tillgängliga för dig. Förutom att titta på filmer på spanska för att lära sig språket kommer du att kunna uppskatta den kulturella betydelsen bakom dem bättre. Detsamma kan sägas om sånger och böcker. När allt kommer omkring kan en översatt bok aldrig verkligen förmedla exakt samma betydelse som den gör på det språk som den skrevs på. En ökad kulturell förståelse ger dig ett annat perspektiv på världen. Du kommer att förstå saker som händer runt dig bättre eftersom du gradvis kommer att kunna använda ett annat sätt att tänka på dem. I slutändan kommer att lära sig ett främmande språk, som spanska, att öppna en mängd olika dörrar för dig. Dessa kommer att finnas i ditt yrkesliv genom jobbmöjligheter och i ditt personliga liv genom möjligheter att resa och en ökad kulturell medvetenhet och förståelse.

Olika sätt att lära sig spanska på för nybörjare

Det finns många olika sätt för nybörjare att plocka upp det spanska språket. Du ser språkkurser i spanska som annonseras på en lokal språkskola, alternativ ta en spanskakurs online samt privata lektioner med en spansklärare. Det finns inget rätt sätt att studera spanska på. Faktum är att det bästa sättet att lära sig spanska kommer att innebära en mix av en mängd olika tillvägagångssätt. Vi råder dig att hitta en spanskakurs. Detta kommer att ge din inlärning en viss struktur, samt ge chansen att interagera med andra människor i samma position som du. Att ha en handledare där i början är också en bra idé när du stöter på svårigheter och du behöver vissa saker klargörande. Du bör dock inte bara lita på spanskalektioner som din enda metod för att lära dig språket. Du bör använda andra metoder, som att använda böcker för att lära dig spanska.

Att lära sig spanska med en app  är ett annat bra sätt för nybörjare att stödja sin övergripande inlärningsupplevelse. Appar har fördelen att de finns på din smartphone eller surfplatta, vilket innebär att du kan använda dem när du är på språng. De är ofta också utformade för kompletta nybörjare och backar dig längs vägen när du utvecklar dina språkkunskaper på spanska. Du kan arbeta med saker som grammatik och ordförråd, medan andra appar fokuserar på verb och deras böjning. Som med alla nya språk kommer du naturligtvis att börja med att fokusera på den grundläggande spanskan som du behöver för att inleda ett samtal.

Det betyder att spansk ordförråd är viktigare än spansk grammatik i början.

Detta beror på att ordförråd utgör byggstenarna för hur man konstruerar en mening. Att skapa en korrekt mening är viktigare i början än att känna till grammatiken bakom den. Börja med att göra listor med nya spanska ord och försök sedan memorera dem. Den första listan som du kommer att lära dig kommer sannolikt att vara siffror, eftersom det normalt börjar lära sig ett nytt språk här. Men när du har lärt dig siffrorna, försök med andra listor med ordförråd. Om du kan, gruppera ihop orden. Du kan till exempel ha en lista med färger och en annan för fysiska funktioner. Det här är de typer av ord som är användbara när du börjar lära dig spanska.

spanskakurs
Det bästa sättet att lära sig vilket språk som helst är genom ett språkutbyte. Ju mer du omger dig med ett språk, desto mer kommer du att absorbera det. Det bästa exemplet på detta är att gå tillbringa en längre tid i ett spansktalande land. Bild: Unsplash

Allmänna tips för hur du lär dig spanska

Spanska är ett språk som alla kan lära sig. Uppenbarligen kommer varje elev att behöva olika metoder för att lära sig språket. Till exempel, att lär ut spanska till ett dyslexiskt barn kräver en annan inställning än för en vuxen som går på en intensiv språkkurs i spanska. Men i allmänhet är det här våra tips för att lära dig det spanska språket.

"Flashcard"

"Flashcard" är ett utmärkt sätt att lära sig ordförråd. Du bör skriva ner ett ord per flashcard, med svensk översättning på andra sidan. Till att börja med, se bara om du kan säga det svenska ordet när du ser det spanska ordet. När du utvecklas och din nivå ökar, se om du kan det spanska ordet när du ser det svenska ordet. En annan sak du kan göra är att märka allt som omger dig. I ditt kök kan du till exempel sätta ett liten lapp på kylskåpet som säger la nevera och en på mikrovågsugnen som säger el microondas.

Övning ger färdighet

Ta allt du kan för att träna. Om du har en spansktalande vän, öva vad du lär dig under dina lektioner med dem. Om de har spanska som modersmål kan de hjälpa dig med ditt uttal. Som ny elev måste du träna så ofta som möjligt. Detta hjälper till att stärka det du lär dig under din spanskakurs, och genom att öva kommer du att plocka upp mönstren i meningsstrukturen och grammatiken.

Använd olika sätt att lära dig spanska på

Som vi tidigare har föreslagit bör du försöka använda så många olika sätt för att lära dig spanska som möjligt så att de kompletterar varandra. Detta är särskilt viktigt om du vill lära dig spanska online. Det finns en mängd resurser där ute (webbplatser, appar, böcker, videor etc.) så se till att du använder dem alla för att träna och lära dig. Videor i synnerhet är ett utmärkt sätt att lära sig och förbättras eftersom de behandlar djupet med specifika ämnen.

Tålamod är en dygd

Förvänta dig inte att din spanska ska vara felfri efter bara några lektioner. Språkinlärning är en lång process. Det kommer att finnas höga och låga nivåer. Ibland kommer du att tro att det går riktigt bra, och andra kommer du att tro att du har stagnerat. Tappa inte förtroendet för vad du kan uppnå, kom bara ihåg att upp- och nedgångar är naturliga. Om du håller ut kommer du mer än troligt att komma ut på andra sidan. Om du befinner dig i ett svårt ögonblick, försök gå tillbaka och titta på tidigare anteckningar och vad du har lärt dig. Att jobba på saker som du kanske redan känner till kan skapa det förtroende som du behöver för att göra det genombrott du längtar efter.

Att kunna så många ord som möjligt är bra

Du kommer aldrig sluta lära dig nytt ordförråd. Detta är ofta fallet på ditt modersmål också. Du stöter ofta på nya ord som du inte nödvändigtvis vet vad de betyder. Byggstenarna i vilket språk som helst är orden, så försök att lära dig några nya ord varje dag. När du väl har lärt dig dem, försök att använda dem i en mening för att förstärka dem. Spanska är ett språk som förlitar sig på cirka 1000 vanliga ord som du kommer att använda dag för dag, men när du når denna nivå, vet att det alltid finns mer du kan lära dig. När du lär dig nya ord, skriv ner dem! Försök att gruppera dem så att du kan se mönster och vanliga teman i det du försöker lära dig.

Språkurs i spanska via ett språkutbyte

Det bästa sättet att lära sig vilket språk som helst är genom ett språkutbyte. Ju mer du omger dig med ett språk, desto mer kommer du att absorbera det. Det bästa exemplet på detta är att tillbringa en längre tid i ett spansktalande land. Även när du tror att du inte lär dig kommer du att absorbera det du hör på radion eller under en konversation i mataffären. Även om du inte kan åka utomlands kan du lyssna på spansktalande musik, även om du inte förstår allt som sägs.

Om du inte har möjlighet att åka utomlands och kanske bor i Sveriges näst största stad kan kanske en spanskakurs Göteborg vara intressant? Oavsett vart du bor i Sverige, så finns ett stort utbud av spanskalärare hos Superprof som kan hjälpa dig att nå dina mål!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.