Naturligtvis måste det vara kul att lära sig ett nytt språk och en språkkurs spanska är inget undantag. Om så inte är fallet kan det vara riktigt slitsamt att studera ett främmande språk.  Men om böcker och skolmetoder inte är något för dig så kan du lära dig prata spanska via din smartphone eller surfplatta – detta fungerar utmärkt som en spanskakurs!

Det finns flera applikationer tillgängliga på marknaden idag i App Store och Play Store, var och en fokuserar på en något annan aspekt av att lära sig ett språk.

Vissa fokuserar på flytande, andra på spanska ordförråd, medan andra till och med erbjuder varje nybörjare chansen att få en bra grund i verbkonjugation. Oavsett din ålder, förmåga eller slutmål hittar du en app för dig. Så vilka är de olika alternativen tillgängliga för dig (förutom en spanska kurs i Stockholm)?

De bästa lärarna i Spanska tillgängliga
Lourdes
5
5 (13 recensioner)
Lourdes
220 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Eila
5
5 (14 recensioner)
Eila
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Denise
5
5 (8 recensioner)
Denise
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (21 recensioner)
Francesca
420 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Mariela
4,9
4,9 (11 recensioner)
Mariela
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Magaly
5
5 (8 recensioner)
Magaly
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jhonattan
5
5 (5 recensioner)
Jhonattan
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Lourdes
5
5 (13 recensioner)
Lourdes
220 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Eila
5
5 (14 recensioner)
Eila
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Denise
5
5 (8 recensioner)
Denise
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (21 recensioner)
Francesca
420 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Mariela
4,9
4,9 (11 recensioner)
Mariela
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Magaly
5
5 (8 recensioner)
Magaly
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jhonattan
5
5 (5 recensioner)
Jhonattan
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Varför använda ny teknik, när du lika gärna kan skriva in dig på en traditionell spanskakurs?

Tips för nybörjare som lär sig spanska kommer ofta att innehålla behovet av ett varierat tillvägagångssätt för att framgångsrikt kunna tillgodogöra sig alla aspekter av detta språk. Språkkurser online eller en traditionell språkkurs i spanska är fantastiska för att få en bas, men du behöver andra sätt att öva hemma.

Användningen av surfplattor i skolor var en gång ett kontroversiellt ämne, precis som användningen av datorer var 30 år tidigare. Det är viktigt att komma ihåg att teknik bara är ett verktyg i språkinlärningsprocessen; de kommer aldrig att ersätta det cerebrala arbete som krävs i något lärande (inklusive memoreringsprocessen).

Ändå är det obestridligt att ny teknik är en tillgång för att underlätta lärande. Särskilt av en enkel anledning: lärande är alltid mer effektivt när det förknippas med nöje. Det är bevisat att nöje spelar en viktig roll i inlärningsprocessen.

Med andra ord: vi lär oss mycket lättare och snabbare när vi tycker om att lära oss.

Framgången för mobila enheter (surfplattor och smartphones) har möjliggjort utveckling av applikationer. Appar är små programvaror som du laddar ner på din iPad-surfplatta eller på din smartphone.

Det finns appar inom alla områden: underhållning, information, matlagning, aktiemarknad etc. Under kort tid har applikationer fått ett kraftigt uppsving. Dessa är alla applikationer relaterade till lärande. Bland dessa är applikationer för språkinlärning i full gång.

Det är nu möjligt att lära sig alla språk du vill med iPad-appar (eller smartphones): allt från engelska till spanska, kinesiska till ryska och japanska till arabiska. Att lära sig spanska på din surfplatta eller smartphone har en enorm fördel jämfört med traditionella undervisningsmetoder och kan sammanfattas i ett ord: flexibilitet.

Att lära sig med en applikation gör att du kan hantera ditt schema och skräddarsy din spanska kurs.

Det finns några fantastiska böcker att lära sig spanska med, men när det gäller att öva kan det inte slå en app. Oavsett om du vill lära dig några nya fraser eller polera på spanska verb, finns det något som passar perfekt för dina behov. Även om du inte bor i en stor stad har du möjlighet att boka en spanska kurs distans.

Vi har valt våra favoriter (Duolingo och Babbel), och i den här artikeln kommer vi att förklara varför.

spanskakurs
Du kan arbeta på din spanska på resande fot, var som helst och när som helst. Bild: Unsplash

Är Duolingo den bästa appen att lära sig spanska med?

Duolingo, som de flesta språkappar, erbjuder inte bara lektioner i spanska. Duolingo har många språkkurser online som till exempel engelska, tyska, japanska, norska, polska, ryska, danska, etc. Den utsågs dessutom till bästa lärande app 2013.

För många människor är Duolingo den huvudsakliga appen för att lära sig spanska via smartphone eller surfplatta, och användarupplevelserna är sällan negativa. "Jag kunde lära mig spanska på två månader tack vare Duolingo" är en fras som ofta hörs. När du letar efter de bästa sätten att lära dig spanska har du förmodligen stött på några bra metoder.

Duolingo erbjuder flera typer av lekfulla övningar för att lära sig det spanska språket på ett progressivt sätt. Övningarna är grupperade i temablock som kan anpassas till lektionerna. I slutet av några lektioner ber appen dig att översätta delar av texter i syfte att träna dig på språket.

Duolingo är ett riktigt spel, där du har flera "liv". Du kan vinna eller förlora om du missar en övning. Du gratuleras när du tar ett steg i ditt spansktalande äventyr. Allt görs för att uppmuntra dig i dina framsteg. Där det viktigaste av allt är att lära sig på ett lekfullt sätt.

Appen använder bilder i stor utsträckning för att hjälpa eleven att bättre memorera vad de lärt sig. Du kan nästan säga att du "spelar" Duolingo! Duolingo är en rolig och beroendeframkallande app för att lära sig spanska grammatik, spanska ord, konversationsspanska osv. Detta via din smartphone eller surfplatta utan att behöva ringa efter en privat spansklärare. Du lär dig snabbt användbara meningar på spanska.

Vad kostar det att lära sig spanska med Duolingo?

Ett mycket viktigt element som vi ännu inte har behandlat är priset. Hur mycket kostar det att ta spanska lektioner på din smartphone eller surfplatta med Duolingo? Svaret kommer att tillfredsställa alla: Duolingo ger dig helt gratis spanskalektioner.

Det stämmer. Du kan lära dig att prata spanska och ta en spanskakurs utan att spendera ett enda öre. Grundaren, Lui von Ahn, försäkrar att det alltid kommer att förbli så. Och det bästa är att det inte ens finns någon reklam. Detta är goda nyheter för er som vill lära sig spanska utan att bli fattiga på köpet.

Nu undrar du förmodligen hur Duolingo tjänar pengar? Frågan är relevant och svaret är att Duolingo finanserar sig genom att sälja de översättningar du gör. Exempelvis arbetar Duolingo med BuzzFeed och CNN.

Om du väljer en spansklektion med en handledare eller en spanskkurs på en lokal språkskola, måste du däremot lägga ut pengar. Även om du vill lära dig spanska online kan du behöva betala.

Lär dig spanska med hjälp av Babbel

Babbel är en annan applikation tillgänglig på både iOS och Android. Till skillnad från Duolingo är inte allt Babbels innehåll gratis. Även om det finns en gratis version, kommer det inte att ge dig tillgång till allt. För att få det måste du köpa ett, tre, sex eller tolv månadskort.

Babbel är en kanske lite mindre lekfull applikation än Duolingo. Babbel kommer att glädja dem som vill lära sig spanska på sin smartphone eller surfplatta, men på ett mer seriöst och noggrant sätt. Vilket i sin tur inte betyder att du blir uttråkad av Babbel. Precis som Duolingo finns Babbel tillgängligt på flera språk. Oavsett vilket du väljer, syftar Babbel till att få igång din konversation snabbt.

Dessutom är en av fördelarna med Babbel som Duolingo inte har, att det är möjligt att lära sig genom flera kanaler; är du skapar ett konto på Babbel kan du utföra dina lektioner och spanska övningar från din surfplatta, Babbels webbplats eller din smartphone. Du kan växla från en enhet till en annan medan du fortfarande fortsätter lära dig.

Den praktiska användningen av Babbel däremot, liknar Duolingo: applikationen erbjuder dig flera "lektioner" varje gång med roliga övningar i ordförråd, grammatik, konjugation eller uttal.

Dessutom använder sig Babbel precis som Duolingo av taligenkänningssystemet för att utvärdera noggrannheten i ditt uttal.

Detta är en stor fördel med applikationer jämfört med böcker och andra handböcker i skriftlig form.

Att använda filmer för att lära sig spanska är självklart ett bra sätt att träna dina lyssnande färdigheter. Det erbjuder däremot inte förmågan att öva det muntliga på samma sätt som vissa appar gör. Användningen av taligenkänning ger ett värdefullt interaktivt element som är viktiga för att dessa applikationer ska lyckas.

De olika lektionerna är organiserade efter nivå eller tema. Detta gör att du kan dra nytta av både progressivt och personligt lärande. Babbel anpassar sig till inlärningsrytmen för varje individ.

Applikationen erbjuder en inlärningsväg för nybörjare och en annan för personer som redan kan språket (fördjupningskurs). Därför passar Babbel alla profiler. Som nybörjare lär du dig naturligtvis att räkna och några användbara ord och fraser för att kunna prata på ett grundläggande sätt. När du sedan går vidare mot en mellannivå blir grammatiken såklart desto viktigare.

1
Applikationer använder alla funktioner på smarttelefonen eller surfplattan för att ge en ovanlig inlärningsupplevelse. Bild: Unsplash

Hur man lär sig spanska snabbt: fördelarna med att använda en app

Du bör testa olika applikationer och sedan välja den som passar dig bäst. Det är upp till dig att göra ditt val. I vilket fall kommer du upptäcka att du snabbt blir beroende.

Här är en sammanfattning av fördelarna med att lära dig spanska på din telefon eller surfplatta och varför det är smart att använda appar som en spanskakurs:

  • Vissa applikationer, som Duolingo, är gratis. De andra erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser för det mesta. Att ta en spanska kurs på en iPad ligger inom ramen för alla stipendier. Detta demokratiserar inlärningen av moderna språk.
  • Det är lekfullt. Applikationer använder alla funktioner på smarttelefonen eller surfplattan för att ge en ovanlig inlärningsupplevelse. När nöje är förknippat med lärande är resultatet garanterat!
  • Du kan arbeta med ditt uttal med taligenkänningssystemet, som används av nästan alla applikationer.
  • Du kan arbeta på din spanska på resande fot, var som helst och när som helst. Det är en mycket flexibel inlärningsmetod.

Men tänk på att du inte förvänta dig att bli tvåspråkig över natten. För att stabilisera dina kunskaper som du fått via iPad eller smartphone, kan det vara användbart att ta några lektioner i spanska med en privatlärare eller skriva in dig på en traditionell spanskakurs. Superprof erbjuder privatlektioner i Sverige, det går att boka spanska kurs Stockholm, men även på mindre orter runt om i landet.

Det är också så att applikationer vanligtvis inte förklarar hur och varför. Du får höra "du måste tillämpa en sådan regel", men det förklarar inte hur språket fungerar eller orsakerna till reglerna. E-inlärningsmetoder baseras på intuition. En lärare kan däremot hjälpa dig att förstå vissa regler och ge en djupare förståelse.

Men även om detta inte är en fullständig fördjupning i det spanska språket så kan du genom att lägga mycket tid på dina övningar, snabbt bli flytande med den här metoden och få en avancerad spansk nivå.

Få bra konversationsspanska genom att kombinera denna metod med en privat spanska kurs eller genom att prata med någon som har spanska som modersmål. Detta kommer få dig att vara säker på att din förståelse av det spanska språket är optimal! Just denna metod kan också hjälpa barn med dyslexi att lära sig spanska.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.