Naturligtvis måste det vara kul att lära sig ett nytt språk och en språkkurs spanska är inget undantag. Om det inte är så kan det vara en riktig kamp att studera ett främmande språk. När du letar efter de bästa sätten att lära dig spanska har du förmodligen stött på några bra metoder. Men om läsböcker och skolmetoder är tråkigt för dig, lär dig att prata spanska via din smartphone eller surfplatta – de fungerar utmärkt som en spanskakurs!

Det finns flera applikationer tillgängliga på marknaden idag i App Store och Play Store, var och en fokuserar på en något annan aspekt av att lära sig ett språk.

Vissa fokuserar på flytande, andra på spanska ordförråd, medan andra till och med erbjuder varje nybörjare chansen att få en bra grund i verbkonjugation. Oavsett din ålder, förmåga eller slutmål hittar du en app för dig. Så vilka är de olika alternativen tillgängliga för dig (förutom en spanska kurs i Stockholm)?

De bästa lärarna i Spanska tillgängliga
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (14 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
325 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sandra
5
5 (2 recensioner)
Sandra
130 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Agustin
5
5 (6 recensioner)
Agustin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (14 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
325 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sandra
5
5 (2 recensioner)
Sandra
130 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Agustin
5
5 (6 recensioner)
Agustin
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rosa
5
5 (2 recensioner)
Rosa
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Varför använda ny teknik för att lära sig spanska, varför inte bara skriva in sig på en traditionell spanskakurs?

Tips för nybörjare som lär sig spanska kommer ofta att innehålla behovet av ett varierat tillvägagångssätt för att framgångsrikt kunna tillgodogöra sig alla aspekter av detta språk. Språkkurser online eller en traditionell språkkurs i spanska är fantastiska för att få en bas, men du behöver andra sätt att öva hemma. Användningen av surfplattor i skolor var en gång ett kontroversiellt ämne, precis som användningen av datorer var 30 år tidigare. Det är viktigt att komma ihåg att teknik bara är ett verktyg i språkinlärningsprocessen; de kommer aldrig att ersätta det cerebrala arbete som krävs i något lärande (inklusive memoreringsprocessen).
Ändå är det obestridligt att ny teknik är en tillgång för att underlätta lärande. Särskilt av en enkel anledning: lärande är alltid mer effektivt när det förknippas med nöje. Det är bevisat att nöje spelar en viktig roll i inlärningsprocessen.

Med andra ord: vi lär oss mycket lättare och snabbare när vi tycker om att lära oss.

Framgången för mobila enheter (surfplattor och smartphones) har möjliggjort utveckling av applikationer. Appar är små programvaror som du laddar ner på din iPad-surfplatta eller på din smartphone. Det finns appar inom alla områden: underhållning, information, matlagning, aktiemarknad etc. Under en tid har applikationer haft en boom. Dessa är alla applikationer relaterade till lärande. Bland dem är applikationer för språkinlärning i full gång. Det är nu möjligt att lära sig alla språk du vill ha med iPad-appar (eller smartphones): från engelska till spanska, kinesiska till ryska och japanska till arabiska. Att lära sig spanska på din surfplatta eller smartphone har en enorm fördel jämfört med traditionella undervisningsmetoder som kan sammanfattas i ett ord: flexibilitet.

Att lära sig med en applikation gör att du kan hantera ditt schema och skräddarsy din spanska kurs.

Det finns några fantastiska böcker att lära sig spanska på, men när det gäller att öva kan det inte slå en app. Oavsett om du vill lära dig några nya fraser eller polera på spanska verb, finns det något som passar perfekt för dina behov när du använder en app som sin spanska kurs online. Även om du inte bor i en stor stad har du möjlighet att boka en spanska kurs distans.

Vi har valt våra favoriter (Duolingo och Babbel), och i den här artikeln kommer vi att förklara varför.

spanskakurs
Du kan arbeta på din spanska på resande fot, var som helst och när som helst. Det är en mycket flexibel inlärningsmetod när du använder dig av appar. Bild: Unsplash

Är Duolingo den bästa appen att lära sig spanska med?

Duolingo, som de flesta språkappar, erbjuder inte bara lektioner i spanska. Duolingo har många språkkurser online som till exempel engelska, tyska, japanska, norska, polska, ryska, danska, etc. Duolingo utsågs till bästa lärande app 2013. För många människor är Duolingo den referenspunkt för applikationer att lära sig spanska via din smartphone eller surfplatta. Användarupplevelser är sällan negativa. "Jag kunde lära mig spanska på två månader tack vare Duolingo" är en fras som ofta hörs. Duolingo erbjuder flera typer av lekfulla övningar för att lära sig det spanska språket på ett progressivt sätt. Övningarna är grupperade i temablock som kan anpassas till lektionerna. Att lära sig att tala spanska med Duolingo är ett riktigt spel, och du har flera "liv". Du kan vinna eller förlora om du missar en övning. Du gratuleras när du tar ett steg i ditt spansktalande äventyr. Allt görs för att uppmuntra dig i dina framsteg. Och viktigast av allt är att lära sig mycket lekfullt. Appen använder bilder i stor utsträckning för att hjälpa eleven att bättre memorera vad de lär sig. Du kan nästan säga att du "spelar" Duolingo! Duolingo är en rolig och beroendeframkallande app för att lära dig spanska grammatik, spanska ord, konversationsspanska osv. På din smartphone eller surfplatta utan att behöva ringa efter en privat spansklärare. Du lär dig snabbt användbara meningar på spanska.

Vad kostar det att lära sig spanska med Duolingo?

Ett mycket viktigt element som vi ännu inte har behandlat är priset. Hur mycket kostar det att ta spanska lektioner på din smartphone eller surfplatta med Duolingo? Svaret kommer att tillfredsställa alla: Duolingo ger dig helt gratis spanskalektioner. Det stämmer. Du kan lära dig att prata spanska och ta en spanskakurs utan att spendera ett enda öre. Grundaren, Lui von Ahn, försäkrar att den alltid kommer att förbli så. Och det bästa är att det inte ens är reklam. Goda nyheter för de av er som vill lära sig spanska utan att bli fattiga på köpet. Om du väljer en spansklektion med en handledare eller en spanskkurs på en lokal språkskola, måste du lägga ut pengar. Även om du vill lära dig spanska online kan du behöva betala. Så är inte fallet med Duolingo. Du undrar förmodligen hur Duolingo tjänar pengar? Frågan är relevant. Den ekonomiska modellen för Duolingo är original. Applikationen, i slutet av några lektioner, ber dig att träna dig själv genom att översätta delar av texter. Duolingo finansierar sig genom att sälja de översättningar du gör. Till exempel arbetar Duolingo i med BuzzFeed och CNN.

Lär dig spanska med hjälp av Babbel

Babbel är en annan applikation tillgänglig på både iOS och Android. Till skillnad från Duolingo är inte allt Babbels innehåll gratis. Även om det finns en gratis version, kommer det inte att ge dig tillgång till allt. För att göra detta måste du köpa ett, tre, sex eller tolv månadskort. Babbel är en applikation kanske lite mindre lekfull än Duolingo. Babbel kommer att glädja dem som vill lära sig spanska på sin smartphone eller surfplatta, men på ett mer seriöst och noggrant sätt. Vilket inte betyder att du blir uttråkad av Babbel. Precis som Duolingo finns Babbel tillgängligt på flera språk. Oavsett vilken du väljer, syftar Babbel till att få igång din konversation snabbt. Dessutom är en av fördelarna med Babbel som Duolingo inte har att det är möjligt att lära sig genom flera kanaler. När du skapar ett konto på Babbel kan du "arbeta" dina lektioner och spanska övningar från din surfplatta, från Babbels webbplats eller från din smartphone. Du kan växla från en enhet till en annan medan du fortfarande fortsätter. Den praktiska användningen av Babbel liknar Duolingo: applikationen erbjuder dig flera "lektioner" varje gång med roliga övningar i ordförråd, grammatik, konjugation eller uttal. Babbel använder precis som Duolingo taligenkänningssystemet för att utvärdera noggrannheten i ditt uttal.

Detta är en stor fördel med applikationer jämfört med böcker och andra handböcker i skriftlig form.

Att använda filmer för att lära sig spanska  är självklart ett bra sätt att träna dina lyssnande färdigheter, det erbjuder inte förmågan att öva den muntliga aspekten på samma sätt som vissa appar gör. Användningen av taligenkänning ger ett värdefullt interaktivt element som är viktiga för att dessa applikationer ska lyckas. De olika lektionerna är organiserade efter nivå eller tema. Detta gör att du kan dra nytta av både progressivt och personligt lärande. Babbel anpassar sig till inlärningsrytmen för varje individ. Applikationen erbjuder en inlärningsväg för nybörjare och en annan för personer som redan kan språket (fördjupningskurs). Babbel passar därför alla profiler. Naturligtvis som nybörjare lär du dig att räkna och några användbara ord och fraser för att kunna prata på ett grundläggande sätt. När du går vidare mot en mellannivå blir grammatiken naturligtvis viktigare.

1
Applikationer använder alla funktioner på smarttelefonen eller surfplattan för att ge en ovanlig inlärningsupplevelse. De är väldigt lekfulla. Bild: Unsplash

Hur man lär sig spanska snabbt: fördelarna med att använda en app

Du bör testa olika applikationer och sedan välja den som passar dig bäst. Det är upp till dig att göra ditt val. I alla fall kommer du att upptäcka att du snabbt blir beroende. Här är en sammanfattning av fördelarna med att lära dig spanska på din telefon eller surfplatta och varför det är smart att använda appar som en spanskakurs:

  • Vissa applikationer, som Duolingo, är gratis. De andra erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser för det mesta. Att ta en spansk kurs på en iPad ligger inom ramen för alla stipendier. Detta demokratiserar inlärningen av moderna språk.
  • Det är lekfullt. Applikationer använder alla funktioner på smarttelefonen eller surfplattan för att ge en ovanlig inlärningsupplevelse. När nöje är förknippat med lärande är resultatet garanterat!
  • Du kan arbeta med ditt uttal med taligenkänningssystemet, som används av nästan alla applikationer.
  • Du kan arbeta på din spanska på resande fot, var som helst och när som helst. Det är en mycket flexibel inlärningsmetod.

Men var försiktig, du bör inte förvänta dig att bli tvåspråkig över natten. För att konsolidera dina kunskaper som du fått via iPad kan det vara användbart att ta några lektioner i spanska med en privatlärare eller skriva in dig på en traditionell spanskakurs. Superprof erbjuder privatlektioner i Sverige, det går att boka spanska kurs Stockholm, men även på mindre orter runt om i landet.

Vanligtvis förklarar applikationer sällan hur och varför. Du får höra "du måste tillämpa en sådan regel", men du förklarar inte hur språket fungerar eller orsakerna till reglerna. E-inlärningsmetoder baseras på intuition. Läraren kan hjälpa dig att förstå vissa regler och få en djupare förståelse. Så även om detta inte är en fullständig fördjupning i det spanska språket, om du lägger mycket på dina övningar kan du snabbt bli flytande med den här metoden och få en avancerad spansk nivå. Få bra konversationsspanska genom att kombinera denna metod med en privat spanska kurs eller genom att prata med en som har spanska som modersmål som du kanske känner. Detta kommer att få dig att vara säker på att din förståelse av det spanska språket är optimal! Denna metod kan också hjälpa barn med dyslexi att lära sig spanska.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.