Spanska är det officiella språket i 20 länder runt om i världen! Oavsett i vilken ålder du börjar lära dig kommer det därmed alltid vara ett värdefullt språk att kunna. I själva verket toppar spanska regelbundet listor över de mest användbara språken att lära sig, och det är inte svårt att se varför.

Därav är en spanskakurs definitivt till din fördel

Oavsett om du ska resa till Mexiko, Guatemala eller Peru, översätter texterna till Shakiras låtar eller njuter av originalversionerna av Pedro Almodovars filmer. Det finns många anledningar att studera och lära sig spanska, vare sig det är en spanska kurs online eller en spanska kurs Stockholm.

En språkkurs i spanska kommer att gynna dig

Vad väntar du på? Börja lära dig redan idag! Du hittar massor av information om de bästa sätten att lära sig spanska på internet. Men en av de mest bekväma och ekonomiska är definitivt att lära sig via en spanska kurs online.

Du kan också hitta ett antal gratis webbplatser där du kan lära dig spanska helt gratis! I den här guiden kommer vi att titta på några av de alternativ som är tillgängliga för dig, samt berätta vad du ska se upp för och vara medveten om när du letar efter språkkurser online.

De bästa lärarna i Spanska tillgängliga
Jhonattan
5
5 (5 recensioner)
Jhonattan
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (21 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Magaly
5
5 (8 recensioner)
Magaly
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Mariela
5
5 (6 recensioner)
Mariela
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jhonattan
5
5 (5 recensioner)
Jhonattan
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Carolina
5
5 (11 recensioner)
Carolina
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (21 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Magaly
5
5 (8 recensioner)
Magaly
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Denise
5
5 (5 recensioner)
Denise
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nezam
5
5 (3 recensioner)
Nezam
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Mariela
5
5 (6 recensioner)
Mariela
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonatan
5
5 (8 recensioner)
Jonatan
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Hur man lär sig spanska online: 5 gratis webbplatser

Här är urvalet av de bästa gratis sajterna för att bli bekant med det spanska språket. På dessa plattformar kan du välja om du vill betala eller lära dig spanska gratis. Vill du lära dig att prata flytande och kunna anpassa upplägget helt efter dina egna mål, rekommenderar vi en spanska kurs online.

1. Word Reference som din "spanskakurs" online

Word Reference  kommer att bli en av dina viktigaste resurser under ditt språkinlärningsäventyr. Denna online-ordlista erbjuder support på ett antal olika språk, varav ett är spanska. Inte bara kan du slå upp en mängd olika ord på engelska eller spanska och snabbt hitta motsvarande betydelse på motsvarande språk, utan orden ges med synonymer och sammanhang, vilket gör beslutsprocessen om vilket ord du ska välja ännu enklare.

Detta säkerställer att du alltid väljer det exakta ordet du vill ha, även om andra ord med liknande betydelse erbjuds. Webbplatsen erbjuder även översättningar och du kommer att kunna se sammanhang där ordet används. Kom ihåg att det allmänna språket ofta är specifikt för ett visst land eller en viss region, därför används inte alla ord som används i Colombia till exempel i Peru och vice versa.

Den andra fördelen med Word Reference är dess forum. Om du inte hittar ordet du letar efter, eller vill ha hjälp med att översätta en komplex mening. Då kan du ställa frågan i forumet och ett stort antal svarare kommer tillbaka till dig med sina tankar. Dessa människor har ofta spanska som modersmål, och är ibland till och med spanska lärare. Du kan därav vanligtvis lita på den information de ger.

2. DuoLingo: Lär dig samtidigt som du har kul

DuoLingo gör det enkelt och roligt att lära sig spanska. Om du redan har lite erfarenhet av att lära dig spanska kan du ta ett placeringstest när du börjar se var du ska starta. Annars kan du helt enkelt börja från början. Tanken är att ha kul genom att svara på frågor, tjäna poäng (eller förlora hjärtan vid fel), genom att svara så snabbt som möjligt för att gå till nästa nivå.

Ett slags Candy Crush på spanska om du vill!

Varje lektion låter dig arbeta med flera aspekter av det spanska språket, från uttal till lyssnande och översättning med omedelbar korrigering. Dessutom bör du notera att DuoLingo är tillgänglig på din smartphone eller surfplatta för dig som letar efter en app för att lära dig spanska. Så du kan lära dig spanska medan du dödar tid på din pendling till jobbet, eller vid terminalen medan du väntar på att gå ombord på ditt flyg!

spanskakurs
Spanska är officiellt språk i 20 länder! Oavsett ålder är spanska värdefullt. Vem vill inte kunna tala med lokalbefolkning när man besöker vackra platser som dessa? Bild: Unsplash

3. Arbeta upp ditt spanska ordförråd gratis med VocBox

VocBox.com är ett gratis ordförrådsverktyg baserat på Leitner-systemet. Du måste upprepa de spanska orden för att få kort och förvärva villkoren i ditt ordförråd. Listor med ord och fraser kan läggas till tillsammans med tidningar och sponsorer, men användare kan också skapa listor med ord och fraser på spanska enligt deras egna intressen. För att verifiera förståelse och memorering av spansk vokabulär erbjuder VocBox test för att följa utvecklingen hos varje elev. Genom att gruppera ord tillsammans efter ämne kan hjärnan lättare koppla mellan dem, vilket gör förmågan att behålla dessa ord lättare. Att lära sig spanska för nybörjare kan ibland vara överväldigande, men genom att börja med ordförrådsverktyget kommer du snabbt att kunna se påtagliga framsteg. Genom att memorera och behålla ord som kommer hjälpa till att bygga ditt självförtroende. Vill du bygga grunden ordentligt kan också en spanska nybörjarkurs vara en god idé. Efter att ha lärt dig grunderna kan du sedan bygga vidare med olika onlineverktyg.

4. Bilingua: Öva med en person som har spanska som modersmål

Om du vill lära dig spanska behöver du en plats där du kan öva på det du lär dig. Det finns gott om webbplatser och appar som erbjuder språkutbyten där du kan komma i kontakt med dem som har spanska som modersmål. Ett sådant exempel är Bilingua. Denna plattform syftar till att matcha dig med flytande spansktalande personer, baserat på intressen.

En annan fördel med Bilingua är den vägledning och det stöd de erbjuder under ditt lärande, plus den motivation som ges för att hålla dig fokuserad när det blir svårt. Att öva med någon som talar flytande spanska gör att de kan korrigera dig när du gör misstag och ge råd om hur du kan förbättra din spanska. Dessutom kan du ha några fantastiska konversationer med någon som har samma intressen som du. Du kan till och med få en livslång vän i processen!

5. Loecsen: Lär dig spanska snabbt

Webbplatsen www.loecsen.com är baserad på inlärningshastigheten och kännetecknas av dess praktiska reseguide. Det riktar sig till alla användare som vill lära sig spanska gratis, men särskilt till alla som förbereder en resa till Spanien eller Latinamerika.

Principen är enkel: uttryck från vardagen föreslås för att förbättra din stavning och uttal samt frågesporter som gör det möjligt att testa din memorering. Mp3- och pdf-filer är delvis tillgängliga i fritt läge. De innehåller konversationsfraser på engelska och spanska, vilket är ganska användbart. Du kan då prata spanska utan att behöva spendera ett öre.

Lär dig spanska gratis med hjälp av en spanska kurs online

Lengalia

Lengalia erbjuder spanska språkkurser strukturerade från A1 till C1 om den gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR). Varje lektion börjar med att ett tema introduceras som följs av en kort text som kan lyssnas på. Detta så att du börjar associera skrivna ord på spanska med rätt uttal.

Vilka verktyg finns tillgängliga?

 • Grammatikblad som är specifika för lektionen. Till exempel reglerna för det manliga och feminina samt dess undantag.
 • Öva med övningar (gap-fill-uppgifter) och flervalsfrågor (MCQs).
 • En skrivförståelse som består av en text som ska läsas med medföljande frågor. Samt en muntlig förståelse bestående av en mp3 (vid läsning på webbplatsen) och frågor.

Lengalia erbjuder ett placeringstest för att ge råd om den kurs som passar dig bäst. Att starta spanska lektioner från början gratis kan dock inte skada! Registrering ger tillgång till alla tjänster i 48 timmar utan skyldighet att betala något efteråt. Detta kommer till och med att ge dig tillgång till podcasts klassificerade efter nivå. Gå inte miste om detta!

Studera spanska: Studera och testa dig själv med hjälp av en spanska kurs online

Om du besöker webbplatsen Study Spanish får du tillgång till en mängd information och resurser. Du kan söka efter olika ämnen för att fokusera på en viss aspekt av spansk grammatik, eller så kan du titta på listor över ordförråd.

Det finns många fördelar med denna webbplats. Först och främst behöver du inte registrera dig; du loggar bara in på webbplatsen och kommer åt gratisinnehållet. Webbplatsen är uppdelad i 9 olika enheter, där var och en ökar i svårighetsgrad. Det betyder att du mycket enkelt kan börja där du tidigare slutade i din spanska inlärning.

Det är en lättanvänd webbplats där du snabbt kan hitta det du letar efter. Varje ämne förklaras väl med exempel som hjälper dig att förstå vad som visas. Efteråt kan du komma åt ett antal olika övningar om ämnet du just har läst om. Det betyder att du får ett organiserat och intuitivt tillvägagångssätt för att lära dig spanska, utan att behöva oroa dig för att gå vilse i ett hav av komplexa grammatiska termer och böjningar. Webbplatsens layout, sätt att förklara och övningar som erbjuds, brås på några av de bästa böckerna för att lära sig spanska.

spanskakurs
Oavsett om du reser till Mexiko, Guatemala eller Peru, det finns många anledningar att studera spanska och ta en spanskakurs. Bild: Unsplash

Lär dig spanska genom att använda videos online

Åh ja, videos kan vara ett mycket användbart medium för att lära sig spanska. Förutom att använda filmer för att studera spanska är internet fullt av videodelningswebbplatser som kan hjälpa dig enormt med att lära dig spanska och fungera som din egna spanska kurs online.

Studera spanska med videos på Videoele

Det är en spansk professor, Agustín Iruela, som står bakom webbplatsen www.videoele.com. På sin fritid har han gjort dussintals videor där studenter kan lära sig att prata spanska gratis på nätet. Videoklippen är mellan tre och sex minuter och motsvarar nivåerna A1, A2, B1 och B2 i CEFR.

Till exempel består den första videon av en följd av bilder associerade med en röst över för att lära sig 50 spanska ord. Dessutom kan instruktionsguider och ordförrådspunkter laddas ner för att gå igenom innehållet i lektionen i varje video. Transkriptioner har också gjorts så att du kan komma tillbaka till de mörkare punkterna under den audiovisuella förståelsen.

Studenter kan också känns sig säkra eftersom detaljerade korrigeringar gör att du kan förstå de fel som görs vid varje steg. Om du vill stödja projektet kan du titta på reklam före varje video, så enkelt är det!

YouTube-kanaler för att studera och ta en spanska kurs online

Som internetets största videodelningswebbplats erbjuder YouTube otaliga kanaler som är avsedda för språkinlärning. Att lära sig att tala spanska är det ett mycket lättillgängligt verktyg!

Du kommer hitta :

 • Baserna (det spanska alfabetet),
 • Uttalskurser och spansk syntax,
 • De grundläggande orden i den nuvarande spanska
 • Eller till och med ett antal uttryck för vardagen på spanska.

Vissa videor har till och med utformats för att lära ut spanska till barn på ett lekfullt sätt, för att göra dem medvetna om det iberiska språket.

Superprof har granskat de olika kanalerna och erbjuder dig det mest intressanta att följa vad gäller antal visningar och kvalitet för dessa 100% gratis spanskakurser!

Aprende Español Con Saby

Programmet ' ¡Aprende español con Saby! erbjuder 4 gratis spanska videokurser, var och en varar cirka tio minuter vardera. Speciellt byggda för nybörjare till det spanska språket. De är bra gjorta och ger dig chansen att lära dig grundläggande grammatikregler (bestämda artiklar, obestämda artiklar, skillnaden mellan ser och estar etc), några viktiga ord på det spanska språket ( el niño , una mujer , ...), adjektiv (hög, låg, ...), olika delar av kroppen etc.

I slutet ställer den virtuella läraren dig frågor för att verifiera att du har lagrat de spanska orden och de grundläggande grammatikreglerna i minnet. Den bästa delen av denna kanal är videoklippen. Översättningen av de spanska orden ges samtidigt och lärarens röst är mycket tydlig och förståelig. 4 HD spanska kurser erbjuds, och den första kursen har mer än 450 000 visningar!

150 spanska meningar för nybörjare

Med över 2 miljoner visningar försöker denna video av Polyglot Pablo sig på den ambitiösa uppgiften att lära dig 150 enkla spanskspråkiga meningar på drygt 17 minuter!

I denna video lär dig ord och fraser som:

 • Hur mår du? ,
 • Gracias ,
 • Buenas noches ,
 • Vamos kommer
 • ¿Quieres un poco? ,
 • Tengo hambre

Det är en välgjord och uppenbarligen mycket användbar video. Bakgrunden är den spanska flaggan så du kommer att känna den spanska anslutningen omedelbart. Du lär dig spanska verb och behärskar de uttryck som oftast förekommer på den iberiska halvön eller i Latinamerika.

Om du går framåt och vill lära dig fler spanska fraser eller redan har en mellannivå på spanska finns det många andra spanska videor. YouTuber,  Polyglot Pablo, som brinner för språk, har publicerat videor för att lära dig engelska, italienska, portugisiska, tyska, franska.

Det postas även regelbundet videor tagna i europeiska huvudstäder och kanalen följs av nästan 330 000 personer.

Vilka är de bästa apparna att lära sig spanska med?

I modern tid betyder 'online' smartphones. Och smartphones betyder appar. Det finns massor av appar för att lära dig spanska som du kan ladda ner på din smartphone eller surfplatta. Här är en snabb genomgång av tre av dem bästa:

1. Babbel

Babbel erbjuder kurser på främmande språk som: franska, tyska, engelska, italienska, portugisiska, svenska och naturligtvis spanska, hombre! Den nuvarande versionen av appen, som finns i App Store och på Android, uppdaterades den 29 mars och fick inte mindre än 5 stjärnor av användarna som laddade ner den.

Denna app låter dig välja dina egna kurser i dem ämnen du är intresserad av, med relativt korta lektioner (15 minuter vardera). Det inbyggda revisionsverktyget hjälper dig att memorera spanska ord och taligenkänningsverktyget låter dig arbeta med din accent och uttal.

Du måste däremot betala för att kunna använda hela appen och dess innehåll.

2. Nemo

Spanska Nemo är en 100% gratis app för att lära dig spanska på din smartphone eller surfplatta. De vanligaste orden och fraserna på det spanska språket (¿como te llamas ?, ¿donde vives?, ¿Que tienes?, ¿Puedo ayudar ...) kommer du att lära dig med hjälp av ljuduppspelningar gjorda av en inhemsk spansk. För att arbeta med din accent tillåter vokalstudion dig att lägga din röst på lärarens. Du kommer att bli förvånad över att se hur användbart det här verktyget är för att finjustera ditt uttal.

Många appar ger tillgång till spanskalektioner, ofta gratis och med taligenkänning. Nemo är en enkel app som låter dig börja prata spanska gratis och snabbt tack vare roliga och interaktiva lektioner. Du kan delta i grundläggande samtal som kommer få dig att förstå dina spanska vänner, beställa mat i en restaurang, boka hotell, be om vägbeskrivning eller till och med be om priset i en butik.

Kom ihåg att lära sig spanska är för alla och språkkurser online är för alla. Framstegen inom teknik har nu gjort det lättare än någonsin att lära sig ett språk. Det spelar ingen roll om det är ett dyslektiskt barn, eller en nyligen pensionerad person. Du kommer att kunna hitta relevanta resurser på internet för att hjälpa dig i ditt lärande.

Föredrar du att lära dig ett språk online eller ansikte mot ansikte med en lärare? Oavsett om du är intresserad av att ta en spanska kurs Göteborg, Stockholm, i andra delar av Sverige eller online, så har Superprof ett stort utbud av lärare som kan hjälpa dig att nå dina mål på dina villkor!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

4,50 (2 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.