Att lära sig de arabiska siffrorna är ett av de viktigaste momenten när man lär sig det arabiska språket. Det är den första introduktionen till det nya språket, tillsammans med det arabiska alfabetet och dess skrift och därmed en av de första sakerna du kommer att lära dig om du väljer att ta en arabiska kurs.

Om du bemästrar det arabiska alfabetet och dess nummer så kommer du att vara redo att lära dig arabiska ordentligt, oavsett om du väljer att fokusera på modern standardarabiska, även kallad litterär arabiska, eller en språklig dialekt.

Vi är ledsna över att behöva säga det, men arabiska ses generellt som ett av de svåraste språken för svenskar att lära sig, enligt lingvister. Att lära sig arabiska siffror kan dock vara någorlunda enklare, och att lära sig räkna på arabiska är relativt enkelt.

Arabiska är ett av de snabbast växande språken i västvärlden, så vad väntar du på?

Genom att endast lära dig ett par nya arabiska siffror så kommer du kunna räkna ända upp till de högsta. Ett av det arabiska språkets många bidrag till den moderna världen och som kanske förvånar dig är att de moderna siffrorna härstammar från det arabiska siffersystemet, som tog över efter de romanska siffrorna som användes i Europa under medeltiden.

Oavsett om det häller subtraktion, multiplikation, fraktioner eller andra matematiska ekvationer så har arabiskan spelat en viktig roll. Modern algebra har kanske gynnats som mest av arabvärlden, framförallt genom de utvecklingar som skedde i det antika Egypten, som byggde vidare på den tidigare grekiska expansionen inom algebran.

Men vilket håll läser man arabiska nummer ifrån?

Varför talar vi inte om ‘arabiska siffror’ inom svenskan?

Finns det fler, enkla sätt att snabbt bemästra det arabiska siffersystemet?

De bästa lärarna i Arabiska tillgängliga
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nisrin
5
5 (3 recensioner)
Nisrin
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nisrin
5
5 (3 recensioner)
Nisrin
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Varför ska man lära sig arabiska nummer och räkneord?

Du kanske någon gång sett den framgångsrika franska komedin ‘OSS 117: Cairo, Nest of Spies’ - i den så befinner sig huvudkaraktären Hubert Bonisseur de La Bath i Kairo, Egypten. För att överleva i staden bestämmer han sig för att lära sig lite grundläggande arabiska och han börjar med alla nummer.

Han lär sig 1, 2, 3, 4 and 5, och bestämmer sig för att det bör vara mer än nog.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=jHUOC86-Bqc&feature=emb_logo

Sorgligt nog så räddar det honom inte. Den enda gången han kan använda sina nya kunskaper är i en scen med en piska, där han lyckas räkna till fem och sedan avslutar med ‘sex’ på franska, när hans kunskaper inte längre räcker till.

Trots det, till och med i den situationen, hade det inte hjälp Hubert ens om han hade kunnat lära sig räkna på arabiska ; men det är ett exempel på hur man kan testa på ett främmande språk, lite grann.

Personer som studerar franska eller tyska kan också ofta räkna på spanska...åtminstone till 10.

Samma sak gäller för de som talar spanska eller franska, när de räknar på tyska. Men varför inte ta det ett steg längre? Varför inte lära sig arabiska siffror samt räkneord i sin helhet?

Som du kommer att se här så följer de arabiska siffrorna ett mönster som är mycket mer logiskt än det som franska eller engelska siffror följer.

För de som verkligen vill lära sig arabiska snabbt, se till att göra dig familjär med den arabiska kulturen och lär dig förstås även att tala arabiska. Räkneord och nummer är bland det första man får lära sig när man studerar språket, samt det arabiska alfabetet.

Matematikerna bland oss kommer förstå varför det är viktigt att lära sig alla nummer, medan andra kan tycka nummer och matematik är som ett förvirrande hav av symboler och siffror som bara blir svårare när man ska räkna ut något matematiskt problem som kräver att man förvandlar talen eller lägger till en decimal. Men man behöver inte bara en matematiker eller en forskare för att lära sig räkna på arabiska.

Arabiska ses som ett av de svåraste språken att lära sig, därför är det viktigt att dra nytta av alla hjälpmedel som finns tillgängliga för dig där ute. Det finns förstås ingenting som är mer effektivt för ditt inlärande än att åka och bo i ett av de många länder där det talas arabiska, men innan du ger dig iväg kan det vara bra att veta hur man räknar från 1 till flera miljoner.

Att kunna arabiska nummer kommer kunna hjälpa dig genom många vardagssituationer:

 • Jobbet
 • Förhandlingar
 • Matematik
 • Vetenskap
 • Betala och köra saker
 • Ålder
 • Längd
 • Vikt
 • Tid
 • Dagar och månader
 • När du föddes
 • Sporter
 • Avstånd
 • Och under dina lektioner i arabiska - förstås.

Att kunna det arabiska siffersystemet kommer att vara fördelaktigt i vardagen. Det kommer att hjälpa dig när du håller en egen konversation med någon som har arabiska som modersmål, utan att alltid behöva använda ditt arabiska lexikon för att förstå vad de menar och få fram ett svar.

När du lär dig ett nytt språk så är det omöjligt att ignorera vikten av att lära sig språkets nummer och räkneord. Tänk tillbaka på din tid i förskolan, när du fick lära sig att räkna lång innan ni gav er på läsning. Samma sak gäller med arabiska! Att lära sig räkna är avgörande för att ta sig igenom vardagen och uppskatta den intensiva upplevelsen av att bo i ett land där arabiska talas överallt runtom dig.

Hur ska du annars klara av souken i Marrakech om du inte känner till den grundläggande, arabiska matematiken?

Vilket håll läser man arabiska siffror ifrån?

Franska, spanska, engelska, tyska och flera andra språk läser man från vänster till höger, som du antagligen redan är medveten om. Det blir ofta den första utmaningen för studenter som lär sig arabiska, när de arbetar med att lära sig arabiska och det arabiska alfabetet.

Det beror på att det arabiska språket, som anses ha nästan 300 miljoner modersmålstalare (400 miljoner om man räknar med alla de människor som använder det som andra-språk, och en biljon om man räknar med alla de muslimer som anser det vara ett heligt språk), läses från höger till vänster.

Arabiskan är ett semitiskt språk, till skillnad från många indoeuropeiska språk som man generellt sett läser från vänster till höger.

Hieroglyfer, kilskrifts-bokstäver och Oscan (det första kända språket) skrivs alla från höger till vänster. Arabiska härstammar från ett annat språk skrivet från höger till vänster, arameiska. Detta historiska arv är en av anledningarna till att arabiska läses från höger till vänster än idag.

En språklektion i arabiska är mer givande för den som vill lära sig räkna på arabiska än en matematiklektion. (Källa: Unsplash)

Det kan vara något förvirrande att arabiska tal skrivs från vänster till höger. På arabiska sätter man det största numret till vänster, och det minsta till höger.

Riktningen man läser i ändras dock inte. När man säger ett nummer börjar man helt enkelt med det minsta talet.

Så om man på svenska skulle säga 274 (tvåhundrasjuttiofyra) skulle man på arabiska säga sju, fyrtio, tvåhundra.

Telefonnummer är dock ett undantag för de som talar arabiska, de läser man bara nummer för nummer, från vänster till höger, precis så som vi skulle säga dem på svenska.

Varför pratar vi om arabiska räkneord?

Du har säkerligen hört talas om arabiska räkneord tidigare.

Man hör ofta talas om dem eftersom att vårt eget nummersystem har sitt ursprung i det arabiska.

Men är våra siffror verkligen de samma som arabiskans? Då skulle det inte finnas alltför mycket att lära sig...

Förvirrande nog så kallar arabiska modersmålstalare och muslimer dem för hindu räkneord, som har sitt ursprung i Indien. Vad vi vet är att araberna lånade räkneord ifrån indierna runt 800-talet. Dessa siffror genomgick sedan många förändringar i Nordafrika, tills att de fick den formen vi idag känner till som arabiska räkneord. En del bär fortfarande vissa likheter till sina indiska kusiner.

Eftersom att Nordafrika är den västligaste punkten av arabvärlden så kallas dessa nummer ibland även ‘Väster-arabiska räkneord’. Det var under Umayyad-belägringen av Spanien som dessa nummer först introducerades till Europa och sedan längre västerut, där de fick namnet ‘arabiska räkneord’.

Att läsa heliga texter på arabiska är ett bra sätt att förbättra dina språkkunskaper samtidigt som du lär dig mer om kulturen. (Källa: Unsplash)

Lär dig räkna: Arabiska nummer 1-10

För att lära dig de arabiska siffrorna samt räkneorden så behöver du först kunna räkna från 0-10.

De är såklart de viktigaste numren för dig att lära sig, eftersom att alla andra nummer sedan skapas utifrån dem!

Vissa nummer, så som 1 och 9, ser precis ut som de svenska, medan andra ser ganska annorlunda ut. Vissa är dessutom lite förvirrande, som 6:an som ser ut som den svenska 7:an, eller den arabiska 5:an, som ser ut som den svenska 0:an. Också ser den arabiska nollan ut ungefär som vår punkt!

Vårt nummersystem har sitt ursprung i det arabiska systemet - som har sitt ursprung i det hinduiska. (Källa: Unsplash)

Och de Marockanska siffrorna?

Du bör också vara medveten om att det arabiska ordförrådet är olika i olika nordafrikanska länder. Inom Marockansk arabiska så uttalas till och med siffrorna på andra sätt:

 • Ett: Ouahed
 • Två: Jouje
 • Tre: Tleta
 • Fyra: Arbaha
 • Fem: Khamsa
 • Sex: Seta
 • Sju: Sebaa
 • Åtta: Temnya
 • Nio: Tèssha
 • Tio: 'Ashra

Här är en video som kan hjälpa dig att lära dig räkna på Marockansk arabiska:

https://www.youtube.com/watch?v=n6Jc6jR02-o&feature=emb_logo

Både den Tunisiska och den Algeriska arabiska dialekten har ett par variationer när det kommer till uttalet, men de är inte alltför olika, tack vara den klassiska arabiskan.

De bästa lärarna i Arabiska tillgängliga
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nisrin
5
5 (3 recensioner)
Nisrin
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Christian
5
5 (9 recensioner)
Christian
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (7 recensioner)
Riyam
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Kristina cecilia
Kristina cecilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Samah
5
5 (2 recensioner)
Samah
140 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dalya
5
5 (6 recensioner)
Dalya
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nisrin
5
5 (3 recensioner)
Nisrin
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ali
5
5 (3 recensioner)
Ali
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Arabiska siffror – Ett par undantag för nummer mellan 11 till 19.

På svenska finns det bara två undantag i det generella mönster mellan nummer 11-19. Det gäller nummer elva och nummer tolv. Men från och med tretton, så lägger man bara till ‘ton’ efter varje nummer.

På spanska och franska dröjer det ända upp till nummer 16 (diez y seis på spanska) innan numren börjar följa ett mönster och man bara behöver lägga till 10.

På arabiska så är det enda undantags-numret 11, efter det så följer alla ett mönster där man bara lägger till 10. Så det är faktiskt enklare att lära sig de arabiska numren, snarare än de spanska eller franska.

Som du kan se här under så läser man det mindre numret innan man läser ‘tio’, precis som vi förklarade tidigare.

Undantaget är 11 och 12, där uttalas de mindre numren precis som de skulle ha uttalats om de stod på egen hand, men med ett litet tillägg (‘ah eller ‘ashar). Till exempel: på arabiska heter nummer 7  سَبْعة (sab’ah) och på det viset heter nummer 17 سَبْعةَ عَشَر (sab’ata ’ashar).

Man läser alltså, som sagt, arabiska från höger till vänster.

Som tur är så är skriver man de arabiska numren på ett mycket logiskt sätt och de följer ett mönster som liknar svenskans.

Att räkna från 20 till 99 på arabiska – att förstå logiken bakom arabiska nummer

Från och med nummer 20 så följer arabiska nummer simpel logik. Efter det att man nått nummer 20 så följer numren återigen ett enkelt mönster, ända upp till 99, oavsett om i skrift eller tal.

Att lära sig klassisk arabiska eller mer om den arabiska kulturen genom arabiska nummer är faktiskt ganska enkelt, framförallt så fort man tagit sig förbi 20. Numret 20 har dock inte mycket gemensamt med nummer 2, så man behöver ändå lägga det på minnet.

Tjugo, på arabiska, är عِشْرون (’ishroun). För att säga 20 + X behöver man helt enkelt bara säga وَعِشْرون x. Man kan känna igen عِشْرون, och för att lägga till de mindre numren, lägger man bara till prefixet وَ (wa). Wa betyder ‘och’, eller ‘med’, eller ‘tillagt’.

Du har kanske lagt märke till att tjugotalen inom arabiskan följer samma sorts logik som vi använder inom svenskan. Förutom att man på svenska generellt sett säger tjugo-ett, skulle de på arabiska säga ett-tjugo, eftersom att de läser ifrån höger till vänster. Men principen är den samma.

Hur får man fram större nummer inom arabiskan?

Det kommer att vara relativt lätt för dig att lära sig resten av alla arabiska nummer. Men hur kommer det sig?

Det är helt enkelt eftersom att även om ‘20’ är en unik form utav ‘2’, och som man behöver memorera, så gäller inte detsamma för alla tiotal som följer. Så från 30 till 90 är varje tal mer logiskt och sammankopplat till alla nummer mellan 3-9.

Det är förstås just därför det är så viktigt att kunna de första 9 arabiska numren utantill! Alla nummer mellan trettio till nittio är relativt enkla, man behöver bara lägga till suffixet –oune vid slutet på numren 3, 4, 5, 6, 7, 8 och 9. Vilket är ungefär samma mönster som vi har inom svenskan, inte sant?

Så nu när du vet hur man får fram dessa nummer, vet du även hur du kan uttala 43 på arabiska? Det är enkelt - “Thalaathah wa rabhoune.” Man använder bara samma bindeord och suffix som vi gjorde med tjugotalen för att säga 3 och 40.

Om du minns konstruktionsmönster för tjugotalen så kommer att bli enkelt för dig att skriva och uttala alla andra nummer korrekt. Utmana dig själv! Försök att säga 33, 56, 73, och 99.

Snart kan du fråga eller berätta vad klockan är på arabiska också! (Källa: Unsplash)

När du väl lärt dig hur man räknar ända till 99 på arabiska så är det bara att fortsätta, allt enligt samma mönster. Större tal följer generellt samma regler som de mindre talen som kom innan.

Det arabiska uttalet för miljon och biljon är inte alltför olikt det andra Europeiska språk hard, så som franskans ‘malioun’ och ‘maliâr.’

Hur säger man vad klockan är på arabiska?

Det är ganska enkelt att säga vad tiden är på arabiska. Man använder sig bara av siffrorna 1 till 12.

Om någon frågar “Chahèle raha saha ?”  så vill de veta vad klockan är!

Du kan svara genom att säga“innaha alththaniata” (Klockan är 2) till exempel, eller “Assa’atou athaaniyatou.”

Arabiskan använder ett 12-timmar format när det gäller tal om tidpunkter, inte ett 24-timmars format, och man skulle aldrig säga att klockan är 14-hundra, som man ibland gör inom engelskan, till exempel.

Något av det svåraste studenter i arabiska måste förstå sig på är den skriftliga arabiskan. Man kan hitta flera olika förslag på hur man säger vad klockan är genom olika webbplatser,  men de flesta exemplen gäller språkliga dialekter, så som rif (talas i norra Marocko) eller darija (en annan Marockans dialekt). “Raha zauje” betyder “klockan är två” på marockanska.

Tveka inte att ta Google Translate till din hjälp, där finns både skriftlig arabiska och modern standardarabiska som språkalternativ.

Alternativ så kan man fråga sig om inte en lärare i arabiska kan lära dig de olika sätten att fråga om tid på det allra bästa sättet?

Hur räknar man på arabiska? Använd applikationer!

Hur lär man sig arabiska nummer och räkneord?

Att lära sig räkna på arabiska är inte riktigt så svårt som det först verkade, eller hur?

Applikationer är ett utmärkt hjälpmedel för att lära sig läsa och skriva på arabiska. (Källa: Unsplash)

Att lära sig alla nummer utantill är en relativt enkel utmaning, men sedan måste man även lära sig att uttala dem rätt.

När man väl förstått sig på fonetiken bakom de arabiska siffrorna så är nästa steg att börja jobba på skriften, och se till så att man kan skriva alla arabiska nummer samt bokstäver i alfabetet.

Det finns många webbplatser online som kan hjälpa dig bemästra alla dessa steg, samt visa dig hur du skriver på arabiska och hur du kan förbättra din arabiska helt gratis.

Man kan hitta en massa olika moduler, bland annat videos som hjälper dig att lära dig alla siffror helt utantill.

Spana in hemsidan FunWithArabic – den är mycket användarvänlig för barn och har massor av kostnadsfria resurser för den som vill lära sig arabiska, framförallt för den som vill bemästra både skrift och siffror.

När vi ändå är inne på teknologi så kan vi passa på att nämna att det finns gott om möjligheter att lära sig arabiska online och ha roligt samtidigt, framförallt om du väljer att använda några av de mobilapplikationer som finns tillgängliga för mobiler och laptops.

Flera utav dem, bland annat Tengu Go Arabic Alphabet och Cute Arabic Alphabet går igenom alla arabiska siffror och bokstäver....de lär dig till och med hur man formar skriften rätt.

Du kan också hitta fantastiskt lektioner inom arabiska som går igenom konjunktioner, verb, ordförråd, översättningar, olika uttryck och fraser, uttal och fonetik, skillnader mellan den skriftliga och språkliga arabiskan, m.m.

Allt som allt så är det helt möjligt att lära sig arabiska online utan kostnad, men det kräver hårt arbete och hängivenhet!

Du skulle antagligen lära dig mycket snabbare om du tog en kurs i arabiska i din hemstad, eller helt enkelt en arabiska distanskurs online, med hjälp av våra lärare på Superprof!

 Inte alltid så lätt: Att lära sig räkna på arabiska

Att använda arabiska tal när det kommer till summor och addition kan vara något utmanande om du arbetat mycket med nummer, och har ett jobb inom finans eller matematik, till exempel.

Vanliga förvirrings-områden inom arabisk matematik

Arabiska tal kan vara något förvirrande eftersom att reglerna de följer ändras beroende på hur de används.

För att göra saker och ting lite enklare så går vi kort igenom några av de vanligaste oklarheterna, och återkommer till det mer avancerade  senare.

 • Även modersmålstalare använder förenklade former av tal på arabiska, förutom om de befinner sig i ett professionellt sammanhang.
 • De vanligaste numren är 1 till 20.
 • Nummer 1 till 2 används även som adjektiv på arabiska.

 Regler för de arabiska talen

Kort och gott: Adjektivet – نَعْتٌ följer den modifierade substantivet - مَنْعُوتٌ :

 • Om genus: om det modifierade substantivet är feminint, är adjektivet feminint.
 • Om kasus: om det modifierade substantivet är neutralt, är adjektivet neutralt.
 • Om plural: om det modifierade substantivet står i plural, står adjektivet i plural.

Arabiskan har även dual, inte bara plural.

Det används för att tala om två saker eller två personer. Att ha dual är ganska praktiskt, man kan dela in människor i tre grupper: singel, ett par, en grupp. Om man dock inte har dual i sitt modersmål kan det vara mycket svårt att få grepp om konceptet.

Dual används på två olika sätt, beroende på hur ordet används i en mening. Det formas alltid på samma sätt, d.v.s. genom att lägga till ett suffix, och det finns inga undantag till regeln.

Eftersom att det finns två olika sätt att forma det, så finns det förstås två olika suffix:

 • Det första skapas genom att man lägger till suffixet  انِ ( âni ).
 • Det andra skapas genom att man lägger till sufficet ـَيْنِ ( ayni ).

Meningen är den samma, men man kan välja den ena eller andra formen beroende på böjningen. Så man skulle kunna skriva  كِتَبانِ ( kitabâni ) eller كِتَبَيْنِ ( kitabayni ), varav båda betyder “två böcker”.

Nu har du kanske insett att de regler som tillkommer de arabiska talen är komplicerade!

Till och med professionella översättare får det om bakfoten ibland.

Precis som med allt annat när det kommer till att lära sig arabiska så kommer det kräva ett par lektioner och mycket övning innan du kan veta allt och bemästra det arabiska siffersystemet.

Du kan dock hitta massa olika redskap för att hjälpa dig på vägen, oavsett om online, via en applikation eller från en lärare i arabiska.

Bonus Tips: Arabiska tangentbord

Virtuella arabiska tangentbord är ett bra sätt för den som studerar arabiska att fortsätta utveckla den, även om de inte har något tangentbord för arabiska. Det är ett praktiskt sätt för att jobba med lite översättning, eller för att söka upp den svenska definitionen av ett arabiskt ord. Ett virtuellt tangentbord blir snabbt din bäste vän medan du tar dig an det arabiska språket.

Om ditt tangentbord inte är anpassat till arabiska; oroa dig inte! Det finns massor av virtuella tangentbord att använda!

Flera olika webbplatser erbjuder tjänster där de förvandlar ditt skrivande till arabisk skrift genom olika mjukvaror online. Mjukvaran fungerar lite som en typisk översättnings-sökning, på ena sidan ser du din egen text och på den andra sidan ser du ett virtuellt tangentbord som har alla olika arabiska bokstäver, samt deras latinska motsvarighet, för dig att klicka på.  Lär dig mer om det arabiska språket och dess bakgrund.

Några av de mest användbara arabiska tangentborden är:

Du kan även läsa mer om arabisk historia...

För att sammanfatta:

 • Att lära sig arabiska är precis som att lära sig vilket annat språk som helst – man måste lära sig räkna.
 • Talen 0-9 är dina byggstenar till att forma alla andra tal. Det finns ett par undantag man måste lägga på minnet gällande talen 10-19, men förutom det så följer de resterande talen ett logisk mönster inom arabiskan.
 • Det finns ett par, mer komplicerade regler du kommer behöva memorera och du verkligen ska kunna bli flytande i arabiska. Men oroa dig inte alltför mycket – till och med de med arabiska som modersmål kan göra fel.
 • Tveka inte att dra nytta av alla de hjälpmedel som finns tillgängliga: språklektioner, hemsidor, mobilapplikationer, virtuella tangentbord...allt hjälper, framförallt när man lär sig ett nytt och utmanande språk som arabiska!

Lycka till med din arabiska! حظا سعيدا hza saeidaan

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Michelle

Singer-songwriter and language enthusiast. Not to mention professional dreamer.