Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska lärare i Lund

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på 5 omdömen.

324 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 324kr/timmen

9 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare svarar vanligtvis inom 9h

Att lära sig piano i Lund! har
aldrig varit så lätt!

2. Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Vanliga frågor och svar

🎹 Var hittar jag lärare för pianolektioner i Lund?

Är du intresserad av att ta pianokurser? Det finns just nu 14 lärare tillgängliga för att ge privatlektioner i piano i Lund och i närområdet.

 

Vår meddelande-tjänst tillåter dig att komma i kontakt med alla lärare i piano som finns registrerade på vår hemsida. När din kursförfrågan har blivit godkänd, kan du starta dina privata pianolektioner med din lärare.

 

Se alla profilerna for våra pianolärare i Lund.

🎵 Hur många lärare i Lund erbjuder privata pianokurser?

I Lund erbjuder 14 lärare i piano lektioner.

 

För att hitta lektioner i piano kan du först kolla på våra lärares annonser mer information om innehållet i pianolektionerna.

 

Välj bland fler än 14 pianolärare för att boka din pianokurs!

💻 Kan man ta privatkurser i piano på nätet?

På Superprof erbjuder många lärare i piano sina kurser online. De flesta av våra instruktörer på vår plattform ger pianokurser via videosamtal.

 

Att ta kurser online ökar dina möjligheter att vara flexibel med dina pianolektioner. Dessutom är priset ofta lägre då din lärare inte behöver resa.

 

För att hitta tillgängliga pianolärare som erbjuder undervisning online välj "webbkamera” i sökfältet.

 

Välj din pianokurs online bland fler än 14 lärare i piano.

💸 Hur mycket kostar det att ta pianolektioner i Lund?

I genomsnitt tar en lärare i piano 324kr för en pianokurs i Lund.

 

Priset varierar på grund av en mängd faktorer:

  • Lärarens erfarenhet och utbildning.
  • Var pianolektionen sker, online eller i läraren eller elevens hem  i Lund.
  • Hur många lektioner du vill gå och hur långa lektionerna är.
  • Målet du har och nivån du spelar på. Till exempel: bokar du privatlektionerna för att din barn ska lära sig spela piano, eller har du spelat länge och vill utvecklas vidare?

De allra flesta av Superprofs musiklärare ger första pianolektionen gratis.

 

Se samtliga priser för lärare i piano i Lund.

🎧 Vad behövs för att börja ta privatkurser i piano med en privatlärare?

Till och börja med kommer du behöva ha tillgång till ett piano.

 

Priset för ett piano kan ibland kännas högt för nya pianister. Om detta gäller dig så kan du få pianot billigare genom att köpa i andra hand eller titta på ett enklare keyboard, att använda fram till att du är redo att investera i ditt eget piano.

 

Beroende på vilken typ av pianomusik du vill spela, borde du kanske också köpa:

  • böcker och appar som du kan öva med hemma
  • ett midi-piano
  • en metronome
  • pianopall
  • en kraftpedal

Fråga gärna din lärare i piano omvägledning om vilka tillbehör som kan vara nödvändiga för dig.

 

Välj din nästa privatkurs bland fler än 14 lärarprofiler.

Vill du lära dig piano i Lund?

Välj bland vårt stora utbud av pianolärare i Lund!

Se fler lärare Nu kör vi!

Kom igång med dina pianolektioner idag - Superprof har lärare för alla nivåer!

Pianot, som också kallas “instrumentens konung”, består av tusentals delar och hundratals strängar. Pianot är det instrument som kan producera flest toner - från de allra lägsta till de allra högsta. På ett piano kan du enkelt ta 10 toner samtidigt (en för varje finger), men om du håller in sustainpedalen - då kan du tekniskt sett spela alla 88 tangenter samtidigt. Pianot i sig är som en komplett orkester, det finns knappt några gränser för vad du kan spela. Om du funderar på att börja spela piano har vi bara en sak att säga - Go for it! 

Vad får man lära sig under pianolektionerna?

Piano är ett instrument som passar utmärkt både för solospel och komp. Kanske gillar du att sjunga eller drömmer om att spela i ett band? Då kommer du snabbt få användning för alla ackord du lär dig under kursens gång. Är du ett fan av Chopin, Mozart och Liszt? Även om Liszts “Liebestraum” inte kommer sitta som en smäck den första veckan eller ens de första åren, kommer du ha stor nytta av lektionerna i musikteori och spelteknik när du väl bestämmer dig för att anta utmaningen. På en grundkurs för nybörjare kommer du att få lära dig skalor, fingersättning, ackord, dur och moll och det viktigast av allt - att daglig upprepning är en ofrånkomlig förutsättning för att utvecklas. Om du redan spelat ett tag på musikskola kanske du nu vill ta reda på om privatlektioner kan ta dig till nästa nivå?

Lära sig läsa noter

Har du någonsin undrat hur det känns att plocka upp ett notblad, låta ögonen svepa över noterna och tydligt höra ett pianostycke i ditt inre?  Att komma till den nivån kräver naturligtvis många år av hårt arbete, men när man väl kommit över den tröskeln sitter det resten av livet. Är det värt ansträngningen att lära sig läsa noter? Många tror att grunderna är svåra att lära sig, men det är de faktiskt inte! Inom en timme kommer du att förstå hur allting hänger ihop, sen är det bara att öva. Att lära sig läsa noter är som att lära sig läsa en text med hjälp av alfabetet. Det kanske kändes svårt precis i början när du lärde dig att läsa vid 6 års ålder, men det gick ändå förhållandevis snabbt eller hur? Till skillnad från en vanlig text så räcker det ju dock inte med att endast läsa notskriften - dina fingrar måste även kunna spela vad du läser - samtidigt. Att lära sig spela smidigt och hålla blicken på noterna istället för tangenterna är något som kommer med tiden, det finns inga genvägar. Den goda nyheten? När du väl lärt dig spela efter noter kan du spela vilka pianostycken du vill, utan att ens ha hört dem tidigare. Hur fantastiskt är inte det? 

För en nybörjare kanske detta låter ouppnåeligt, men ALLA kan faktiskt lära sig spela piano. För den som blivit avskräckt redan nu har vi ett lugnande besked - man behöver inte bli proffs på musikteori om man inte vill. Tusentals duktiga pianister världen över spelar piano utan att läsa en enda not. Innan du börjar bekymra dig alltför mycket över vilken typ av pianist du vill bli, kan det vara klokt att helt enkelt sätta igång med lektionerna.

 

 

Lära sig spela piano i Lund

Lund är en stad med en gedigen musikhistoria och erbjuder en mängd alternativ för dig som funderar på att ta pianolektioner. Du kan lära dig spela piano via folkuniversitetet, rockskolan, medborgarskolan eller med siter som Superprof. Samtliga erbjuder kurser för nybörjare och mer erfarna pianister - barn som vuxna. De allra flesta som är nyfikna på piano (och råkar ha ett stående hemma) tenderar att starta sin musikkarriär hemma i vardagsrummet framför en videotutorial. Tack vare dessa lättillgängliga gratislektioner kan man snabbt bekanta sig med tangenterna och lära sig skalor och ackord helt på egen hand - tutorials kan till och med guida dig igenom relativt svåra låtar, men (förlåt, vi vill inte vara glädjedödare) även om man lyckas lära sig ett par låtar utantill, så kvarstår det faktum att pianot är ett komplext instrument som i regel kräver lärarundervisning.  I alla fall om du vill fortsätta utvecklas. 

Varför är det bra att ta pianolektioner?

Att behålla motivationen och disciplinen som krävs för att bli riktigt bra på piano är inte det lättaste, speciellt inte om man lär sig själv. Ibland kör man fast och det kan kännas som samspelet mellan vänster och höger hand är en fysisk omöjlighet. En vanlig upplevelse är att fingrarna inte lyder och att de helt enkelt inte är kapabla att röra sig snabbt nog eller i en viss rytm. Det är i detta läge som många entusiaster omvandlas till uppgivna skeptiker. Man kanske tänker att man helt enkelt inte är gjort för att spela piano. Oroa dig inte, det är inte dig det är fel på!  En privatlärare kan hjälpa dig att avancera snabbare och se till att du undviker onödiga vredesutbrott. En erfaren pianist kan snabbt identifiera dina fel och se till att du använder rätt teknik. Det är sant som vi sa ovan att det inte finns några genvägar när man lär sig spela piano, men om det fanns en genväg så skulle den definitivt stavas privatlärare. 

Hitta den perfekta pianoläraren i Lund

Om du beslutar dig för att ta privatlektioner i piano (vilket vi tycker är en superbra idé) kan du börja med att söka igenom alla privatlärare på Superprof. Oavsett var i Lund du bor kommer du hitta någon som passar dig och din nivå. Eftersom både kursinnehåll och priser varierar beroende på läraren och dina önskemål kan det vara bra att i lugn och ro läsa igenom lärarnas profiler, samt de betyg och kommentarer som tidigare elever lämnat. Alla lärare på Superprof är inte utbildade pianolärare, vissa är skickliga pianister med ett intresse för undervisning. Att en pianolärare ännu inte hunnit skaffa sig år av erfarenhet, behöver inte innebära att hen är ett sämre val. Många av våra lärare erbjuder en första gratislektion för att du som elev ska kunna känna efter om personkemin stämmer. När man lär sig något nytt är det viktigt att man kommer överens med sin lärare på ett personligt plan så ta din tid och testa mer än en lärare om du är osäker.

 

En pianokurs är inte bara en utbildning i själva instrumentet, utan i musik generellt. Att spela piano ger dig en oslagbar musikalisk grund som du kommer ha nytta av hela livet. Vi på Superprof älskar piano och hoppas att du snart kommer igång med dina lektioner - Enjoy!

Vad vill du lära dig?