Utmärkt
recensioner på

Våra fantastiska lärare i Lund

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på 4 omdömen.

325 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 325kr/timmen

11 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare svarar vanligtvis inom 11h

Det har aldrig varit enklare att lära sig piano
i Lund!

2. Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

FAQ

🎹 Var kan jag börja ta privatlektioner i piano i Lund?

Är du intresserad av att boka pianokurser?

Det finns just nu 13 lärare tillgängliga för att ge privatlektioner i piano i Lund och i närområdet.

 

Våran meddelande-tjänst ger dig möjligheten att kontakta alla lärare i piano som finns registrerade på vår hemsida. När din kursförfrågan har blivit godkänd, kan du starta din första kurs i piano med din privatlärare.

 

Se alla profilerna for våra pianolärare i närheten av dig.

🎵 Hur många musiklärare erbjuder just nu pianolektioner i Lund?

Just nu erbjuder 13 musiklärare privatlektioner i piano i Lund.

 

Boka lektioner med en lärare genom att läsa lärarnas annonser och kontakta de pianolärarna som passar dig bäst.

 

Välj bland fler än 13 lärare i piano för att boka din pianokurs!

💻 Är det möjligt att få undervisning i piano på nätet?

På Superprof erbjuder många pianolärare sina kurser online. De flesta av våra musiklärare på vår plattform erbjuder pianolektioner på nätet.

 

Att ta lektioner online ger dig fler möjligheter att vara flexibel med din pianokurs. Dessutom blir priset ofta lägre eftersom din lärare inte tar betalt för restid.

 

För att hitta tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder sina lektioner via nätet välj "webbkamera” i sökfältet.

 

Välj din pianokurs online bland fler än 13 lärarprofiler.

💸 Vad är priset för pianolektioner i Lund?

I genomsnitt tar en lärare i piano 325kr för en pianokurs i Lund.

 

Priset avgörs av olika faktorer:

  • Lärarens erfarenhet och utbildning.
  • Var pianokursen tar plats, via nätet eller hemma hos eleven eller läraren läraren eller eleven  i Lund.
  • Hur många lektioner du vill ta och lektionens längd.
  • Målet och nivån du spelar på. Till exempel: bokar du privatlektionerna för att din barn ska lära sig spela piano, eller har du spelat länge och vill utveklas vidare?

97% av Superprofs privatlärare ger första lektionen gratis.

 

Se samtliga priser för pianolärare i Lund.

🎧 Vad behövs för att börja ta privatkurser i piano med en privatlärare?

För det första behövs tillgång till ett piano. Huruvida du måste införskaffa ett piano eller inte, avgörs om du kommer ta pianolektioner hemma hos dig eller läraren. Men, för att öva mellan lektionerna krävs tillgång till ett piano.

 

Kostnaden för ett piano kan ibland vara dyrt för nya pianister. Om detta gäller dig bör du få ett billigt piano secondhand eller ett enklare keyboard, för att öva med fram till att känner dig redo att köpa ditt eget piano.

 

Beroende på vilken genre du vill spela, kan det vara smart att köpa:

  • böcker och appar som du kan öva med hemma
  • ett midi-piano
  • en metronome
  • pianopall
  • en kraftpedal

Fråga gärna din lärare i piano omvägledning om vilka tillbehör som kan vara viktiga för dig.

 

Välj din nästa kurs bland fler än 13 lärare i piano.

Vill du lära dig piano i Lund?

Välj bland vårt stora utbud av pianolärare i Lund!

Se fler lärare Nu kör vi!

Kom igång med dina pianolektioner idag - Superprof har lärare för alla nivåer!

Pianot, som också kallas “instrumentens konung”, består av tusentals delar och hundratals strängar. Pianot är det instrument som kan producera flest toner - från de allra lägsta till de allra högsta. På ett piano kan du enkelt ta 10 toner samtidigt (en för varje finger), men om du håller in sustainpedalen - då kan du tekniskt sett spela alla 88 tangenter samtidigt. Pianot i sig är som en komplett orkester, det finns knappt några gränser för vad du kan spela. Om du funderar på att börja spela piano har vi bara en sak att säga - Go for it! 

Vad får man lära sig under pianolektionerna?

Piano är ett instrument som passar utmärkt både för solospel och komp. Kanske gillar du att sjunga eller drömmer om att spela i ett band? Då kommer du snabbt få användning för alla ackord du lär dig under kursens gång. Är du ett fan av Chopin, Mozart och Liszt? Även om Liszts “Liebestraum” inte kommer sitta som en smäck den första veckan eller ens de första åren, kommer du ha stor nytta av lektionerna i musikteori och spelteknik när du väl bestämmer dig för att anta utmaningen. På en grundkurs för nybörjare kommer du att få lära dig skalor, fingersättning, ackord, dur och moll och det viktigast av allt - att daglig upprepning är en ofrånkomlig förutsättning för att utvecklas. Om du redan spelat ett tag på musikskola kanske du nu vill ta reda på om privatlektioner kan ta dig till nästa nivå?

Lära sig läsa noter

Har du någonsin undrat hur det känns att plocka upp ett notblad, låta ögonen svepa över noterna och tydligt höra ett pianostycke i ditt inre?  Att komma till den nivån kräver naturligtvis många år av hårt arbete, men när man väl kommit över den tröskeln sitter det resten av livet. Är det värt ansträngningen att lära sig läsa noter? Många tror att grunderna är svåra att lära sig, men det är de faktiskt inte! Inom en timme kommer du att förstå hur allting hänger ihop, sen är det bara att öva. Att lära sig läsa noter är som att lära sig läsa en text med hjälp av alfabetet. Det kanske kändes svårt precis i början när du lärde dig att läsa vid 6 års ålder, men det gick ändå förhållandevis snabbt eller hur? Till skillnad från en vanlig text så räcker det ju dock inte med att endast läsa notskriften - dina fingrar måste även kunna spela vad du läser - samtidigt. Att lära sig spela smidigt och hålla blicken på noterna istället för tangenterna är något som kommer med tiden, det finns inga genvägar. Den goda nyheten? När du väl lärt dig spela efter noter kan du spela vilka pianostycken du vill, utan att ens ha hört dem tidigare. Hur fantastiskt är inte det? 

För en nybörjare kanske detta låter ouppnåeligt, men ALLA kan faktiskt lära sig spela piano. För den som blivit avskräckt redan nu har vi ett lugnande besked - man behöver inte bli proffs på musikteori om man inte vill. Tusentals duktiga pianister världen över spelar piano utan att läsa en enda not. Innan du börjar bekymra dig alltför mycket över vilken typ av pianist du vill bli, kan det vara klokt att helt enkelt sätta igång med lektionerna.

 

 

Lära sig spela piano i Lund

Lund är en stad med en gedigen musikhistoria och erbjuder en mängd alternativ för dig som funderar på att ta pianolektioner. Du kan lära dig spela piano via folkuniversitetet, rockskolan, medborgarskolan eller med siter som Superprof. Samtliga erbjuder kurser för nybörjare och mer erfarna pianister - barn som vuxna. De allra flesta som är nyfikna på piano (och råkar ha ett stående hemma) tenderar att starta sin musikkarriär hemma i vardagsrummet framför en videotutorial. Tack vare dessa lättillgängliga gratislektioner kan man snabbt bekanta sig med tangenterna och lära sig skalor och ackord helt på egen hand - tutorials kan till och med guida dig igenom relativt svåra låtar, men (förlåt, vi vill inte vara glädjedödare) även om man lyckas lära sig ett par låtar utantill, så kvarstår det faktum att pianot är ett komplext instrument som i regel kräver lärarundervisning.  I alla fall om du vill fortsätta utvecklas. 

Varför är det bra att ta pianolektioner?

Att behålla motivationen och disciplinen som krävs för att bli riktigt bra på piano är inte det lättaste, speciellt inte om man lär sig själv. Ibland kör man fast och det kan kännas som samspelet mellan vänster och höger hand är en fysisk omöjlighet. En vanlig upplevelse är att fingrarna inte lyder och att de helt enkelt inte är kapabla att röra sig snabbt nog eller i en viss rytm. Det är i detta läge som många entusiaster omvandlas till uppgivna skeptiker. Man kanske tänker att man helt enkelt inte är gjort för att spela piano. Oroa dig inte, det är inte dig det är fel på!  En privatlärare kan hjälpa dig att avancera snabbare och se till att du undviker onödiga vredesutbrott. En erfaren pianist kan snabbt identifiera dina fel och se till att du använder rätt teknik. Det är sant som vi sa ovan att det inte finns några genvägar när man lär sig spela piano, men om det fanns en genväg så skulle den definitivt stavas privatlärare. 

Hitta den perfekta pianoläraren i Lund

Om du beslutar dig för att ta privatlektioner i piano (vilket vi tycker är en superbra idé) kan du börja med att söka igenom alla privatlärare på Superprof. Oavsett var i Lund du bor kommer du hitta någon som passar dig och din nivå. Eftersom både kursinnehåll och priser varierar beroende på läraren och dina önskemål kan det vara bra att i lugn och ro läsa igenom lärarnas profiler, samt de betyg och kommentarer som tidigare elever lämnat. Alla lärare på Superprof är inte utbildade pianolärare, vissa är skickliga pianister med ett intresse för undervisning. Att en pianolärare ännu inte hunnit skaffa sig år av erfarenhet, behöver inte innebära att hen är ett sämre val. Många av våra lärare erbjuder en första gratislektion för att du som elev ska kunna känna efter om personkemin stämmer. När man lär sig något nytt är det viktigt att man kommer överens med sin lärare på ett personligt plan så ta din tid och testa mer än en lärare om du är osäker.

 

En pianokurs är inte bara en utbildning i själva instrumentet, utan i musik generellt. Att spela piano ger dig en oslagbar musikalisk grund som du kommer ha nytta av hela livet. Vi på Superprof älskar piano och hoppas att du snart kommer igång med dina lektioner - Enjoy!

Vad vill du lära dig?