Utmärkt
recensioner på

Se alla våra pianolärare i Uppsala

Se fler lärare

5.0 /5

Lärare i piano med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på 2 omdömen.

288 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 288kr/timmen

5 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare i Uppsala svarar vanligtvis inom 5h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig piano
i Uppsala!

2. Planera din pianoundervisning

Kom i kontakt med din pianolärare! Du kommer att få din privatlärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Vanliga frågor och svar

🎹 Var hittar jag lärare för pianolektioner i Uppsala?

Är du intresserad av att boka pianolektioner? På Superprof finns 9 tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder lektioner i Uppsala.

 

Vår meddelande-tjänst ger dig möjligheten att kontakta alla privatlärare i piano som finns registrerade på vår hemsida. När din kursförfrågan har blivit godkänd, kan du påbörja dina pianolektioner med din lärare.

 

Se alla annonserna for våra privatlärare i piano i Uppsala.

🎵 Hur många musiklärare erbjuder just nu privatlektioner i piano i Uppsala?

Just nu erbjuder 9 lärare pianolektioner i Uppsala.

 

Hitta din lärare genom att läsa de tillgängliga annonserna och skicka ett meddelande till den pianolärare som passar dig.

 

Välj bland fler än 9 pianolärare för att boka dina pianolektioner!

💻 Hur kan man få privatkurser i piano på nätet?

På Superprof erbjuder många lärare i piano sina kurser online. De flesta av våra musiklärare på vår plattform ger pianokurser online.

 

Att ta lektioner online ger dig fler möjligheter att vara flexibel med dina pianolektioner. Dessutom blir priset ofta billigare då din kursledare inte tar betalt för restid.

 

För att hitta tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder lektioner online välj "webbkamera” i sökfältet.

 

Välj din pianokurs online bland fler än 9 pianolärare.

💸 Hur mycket kostar en pianolärare i Uppsala?

I genomsnitt tar en pianolärare 288kr för en pianokurs i Uppsala.

 

Priset är olika på grund av en mängd faktorer:

  • Pianolärarens erfarenhet och utbildning.
  • Var pianolektionen sker, online eller hemma hos eleven eller läraren läraren eller eleven  i Uppsala.
  • Hur ofta du tar pianolektioner och hur långa lektionerna är.
  • Målet du har och din nivå. Till exempel: är du helt nybörjare, eller har du spelat länge och vill utvecklas vidare?

De allra flesta av Superprofs privatlärare ger första lektionen gratis.

 

Se samtliga priser för lärare i piano i Uppsala.

🎧 Vad behöver jag för att börja ta privatkurser i piano med en privatlärare?

För det första behövs tillgång till ett piano. Huruvida du måste köpa ett piano eller inte, beror på om du kommer ta pianokursen i ditt hem eller lärarens. Men, för att kunna öva krävs tillgång till ett piano.

 

Priset för ett piano kan ibland kännas dyrt för nya elever. Om detta gäller dig så finns det möjlighet att få pianot billigare genom att köpa secondhand eller titta på ett enklare keyboard, att använda fram till att känner dig redo att investera i ditt eget piano.

 

Beroende på vilken genre du vill spela, borde du kanske också införskaffa:

  • böcker och appar som du kan öva med hemma
  • ett midi-piano
  • en metronome
  • pianopall
  • en kraftpedal

Fråga gärna din pianolärare områd om vilka tillbehör som kan vara nödvändiga för dig.

 

Välj din nästa privatkurs bland fler än 9 lärare.

Vill du lära dig piano i Uppsala?

Välj bland vårt stora utbud av pianolärare i Uppsala!

Se fler lärare Nu kör vi!

Med pianolektioner Uppsala privat kan du upptäcka din musikaliska talang!

Lär dig att spela piano i Uppsala

Piano är ett vackert och mångsidigt instrument, så det är knappast förvånande att många av oss drömmer om att ta pianolektioner. Om du är intresserad av att lära dig spela piano i Uppsala, tycker vi att du ska läsa vidare. Nedan tar vi en titt på fördelarna med att spela piano, vilka utmaningar du kommer att möta, samt hur privatundervisning kan hjälpa dig bli en bättre pianist. I Uppsala finns det gott om kurser för både för nybörjare och mer avancerade nivåer.

Varför är det en bra idé att spela piano?

Låt oss börja med det viktigaste - det är fantastiskt roligt att spela piano! Vare sig du spelar själv eller kompar andra kommer du njuta mycket av pianospelandet. Om du sjunger kan det räcka med att bara kunna några ackord för att ha riktigt kul. Om du drömmer om att göra egen musik är pianot ett utmärkt hjälpmedel. Du kan leka med melodier och hitta din unika stil. En annan stor fördel med att spela piano är att det lindrar stress. Pianister är mindre benägna att känna sig stressade - pianospelande kan faktiskt sänka ditt blodtryck och göra dig på gott humör! Så vad säger du, lever du ett stressigt liv i Uppsala? Isåfall är pianolektioner perfekt för dig!

Pianot förbättrar även din koncentrationsförmåga. Det är inte lätt att hålla koll på både vänster och höger hand samtidigt som fötterna manövrerar pedalerna. Över tid kommer du bli en mästare på fokus, vilket kommer hjälpa dig även i andra situationer i livet. Pianot är ett passande val för nybörjare. Med instrument som fiol eller gitarr kan det vara svårt att få till tonerna - men med ett piano (så länge det är stämt), behöver du bara trycka ned tangenterna för att det ska låta bra.

Utmaningar med pianolektioner

Allt är inte bara mys och kul. Även med hjälp av en engagerad pianolärare kan det ta åratal av hårt arbete innan du lär dig spela piano ordentligt, särskilt om du vill spela på en professionell nivå. Sedan får vi inte glömma musikteori och noter. Det finns många duktiga pianister som inte läser noter medan de spelar, men det är helt klart bra att kunna även om det kanske känns lite tråkigt i början.

När du behärskar noter kan du nämligen spela i stort sett vad som helst. Det är egentligen som att lära sig läsa vilket främmande språk som helst, skillnaden är bara att du måste kunna spela vad du läser - samtidigt. En annan utmaning för dig som vill lära dig spela piano i Uppsala, är disciplinen. För att bli bra på något måste man öva. Många elever ger upp alldeles för tidigt eftersom de saknar det tålamod som krävs.

Kom ihåg att dina ansträngningar lönar sig och att du kommer tacka dig själv i framtiden. Vi rekommenderar dig att öva lite varje dag så att du inte slutar utvecklas. Ju oftare du spelar piano, desto snabbare kommer du uppnå en bra nivå. Slutligen har vi kostnaden. Även om du sparar pengar på att öva mycket på egen hand mellan lektionerna, kommer du ändå behöva lägga pengar på ett piano.

Om du vill reducera kostnaden för själva instrumentet (och regelbunden pianostämning), kan du satsa på ett digitalt piano. Dessa finns i hundratals modeller och prisklasser. Kom ihåg att välja ett digitalt piano med rätt antal tangenter (88). Det är även viktigt att modellen har pedaler och en verklighetstrogen tyngd i tangenterna.

I Uppsala finns det massor av musikaffärer där du studera dina alternativ. Du kan även fråga någon av våra pianolärare på Superprof om råd. Om du väljer en privatlärare som håller lektionerna hemma hos sig i Uppsala behöver du inte ha ett eget piano innan din första lektion. Du kanske först vill testa hur det känns med privatundervisning innan du bestämmer dig?

Hitta en pianolärare i Uppsala

Det finns flera musikskolor i Uppsala som erbjuder pianolektioner för alla nivåer. Om du däremot letar efter ett mer effektivt alternativ tror vi att privatlektioner passar dig bättre. Om du bokar en privatlärare i Uppsala kommer du att ha stort inflytande över schemat och kursinnehållet. På Superprof kan du dessutom filtrera lärarnas profiler baserat på pris, nivå och plats.

Pianolärare på vanliga musikskolor har ofta en förutbestämd kursplan som är gemensam för alla elever. En privatlärare däremot, ger dig skräddarsydda lektioner baserade på dina intressen och din unika inlärningsstil. Känns valet av privatlärare svårt? Oroa dig inte, du kan du andas ut! De flesta lärare på Superprof i Uppsala erbjuder nämligen en gratis provlektion - fantastiskt, eller hur?

Så vad väntar du på? Boka din favorit och kom igång med pianolektionerna redan idag!

Vad vill du lära dig?