Hem
Ge undervisning

Pianolektioner i Uppsala

🥇 Duktiga pianister
🎹 7 lärare
🔒 Verifierade profiler
💸 Inga dolda kostnader

Vilken är din nivå?

Privatundervisning med Superprof

Våra fantastiska lärare i Uppsala

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på 1 omdömen.

280 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 280kr/timmen

1 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare svarar vanligtvis inom 1h

1

Hitta en pianolärare i Uppsala

Granska våra annonser med pianister och kontakta dem som passar dina kriterier (pris, recension, erfarenhet, plats).

2

Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3

Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Se alla våra pianolärare!

Upptäck din musikaliska talang med hjälp av en pianolärare från Superprof!

Uppsala är en stad som hyllar musiken, och detta kan man lätt märka som när man upptäcker musikkulturen i denna fantastiska stad! Det finns hur många fina märkvärdiga och intressanta museér, kulturhus, teater, och gallerier runt om i staden som visar hur mycket Uppsala tycker om kulturella ämnen. Musiken är definitivt en av dem som är älskad av alla! 

 

Detta betyder såklart att du som är musikintresserad och befinner dig i Uppsala kan utnyttja detta till fullo och enkelt hitta en lärare eller klass någonstans i stan som passar just dina önskemål. Det finns hur många bra val som helst för dig som vill lära dig piano någonstans i Uppsala, vare sig detta kan vara hos en privatlärare eller tillsammans med många andra elever på en musikskola, så har du många val som Uppsala-bo! Det är bara att läsa igenom här så tar vi en närmare titt in på hur man kommer in i musikens värld i Uppsala. 

Varför ta pianolektioner i Uppsala?

Du kanske vill förbättra och förfina dina musikaliska talanger i en av Sveriges mysigaste städer? Eller så har du kanske bara råkat ta reda på att du vill komma in i den musikaliska världen och tycker att Uppsala är ett bra plats att börja? 

 

Pianot är faktiskt populärt hos alla sorters musiker, vare sig de är avancerade spelare eller nybörjare så finns det många olika personer som spelar pianot. Det klassas faktiskt som ett instrument som är bra att lära sig om man vill börja komma in i musiken och lära sig om noter och melodier. Att lära sig att spela piano som nybörjare gör det lättare för dig att kunna läsa musik texter och förstå musikteori, men det gör det dessutom lättare för dig att sedan kunna lära dig hur man spelar gitarr eller fiol! 

 

Var du än befinner dig i Uppsala kan du lätt hitta någon lösning för dig, antingen om du bor precis i mitten av centrala stan, eller om du kanske har bosatt dig lite utanför själva city. 

 

Här kommer det bara några fördel med att lära sig att spela piano (men kom ihåg att det finns såklart många andra fördel förutom de här, också!):

 

 • Förbättra sin koncentration, fokus, och minne

 • Utveckla ens uthållighet under tiden man tränar

 • Utöka ens emotionell intelligens

 • Utveckla sina musikaliska öron för att kunna komma in i själva pianot och dess rytmer

 • Anpassa sig till både snabba och långsamma tempo

 • Lära sig hur man improviserar mellan olika stilar

 • Framträda var som helst och ha självförtroendet att göra det när som helst, också! 

 

Om man kollar på klassiska musikaliska texter, såsom något som skrevs av Debussy, till exempel, så ser man att de flesta har ju skrivits för att de ska spelas på pianot. Att lära sig att spela piano är ett bra sätt att kunna fördjupa sig inom musikens värld och även kunna lära sig om de klassiska artisterna som har bidragit hur mycket som helst till den musiken som vi alla känner till idag. 

Lära dig hur man spelar piano på många olika ställen i Uppsala

Eftersom Uppsala är en stad som hyllar musiken så är det verkligen inte överraskande att man kan enkelt och smidigt hitta hur många olika ställen som helst där man har möjlighet att utveckla sina musikaliska förmågor. 

 

En av de kanske mest spännande ställen du kan ta dig till är Musikskolan i Uppsala! Där hittar man många olika lärare som är erfarna och har möjlighet att erbjuda roliga lektioner med andra elever som är också ute efter att spela piano. Undervisningarna är fokuserade på akustiskt piano, vilket betyder att om du är sugen på att lära dig spela en annan typ av piano, som till exempel elektriskt, så borde du kanske söka vidare.

 

Men, om du är ute efter en akustiskt upplevelse har du hittat rätt med Musikskolan! De säger också att det är dessutom viktigt att man har en piano hemma, eller åtminstone har tillgång till en piano där man kan öva mellan sina lektioner. Detta är något som är viktigt vart man än hittar sina lektioner: alltså att man är redo att ägna tid åt övning, även när man inte är i själva lektionen! Musikskolan dessutom undervisar pedagogiskt och man har möjligheten att lära sig om många olika genrer inom musiken, som till exempel jazz, klassiskt, pop, eller även folkmusik! Det går att ansöka om en plats i skolan på deras hemsida. 

 

Pianoskolan är också ett val för dig som vill ta lektioner med en pedagogisk lärare! Pianoskolan hittar du i Gamla Uppsala och drivs av Elisabeth Ejdetorp som är utbildad inom musiken. Denna skola till och med erbjuder åtminstone en konsert tillfälle per termin, som är frivillig för dig som piano student. Detta är en mycket bra möjlighet för dig som vill lära dig hur man uppträder, eller för dig som vill förbättra sina färdigheter när det gäller att framträda. 

 

Det finns även Nalles Musik i Uppsala, som lägger fokus på piano men också på sång och fiol! Det är något som är mycket bra med att lära sig musik i helhet, det vill säga att om man kan ett instrument så blir det mycket lättare för en att sedan komma in i andra instrument områden, också! 

 

Många teatergrupper i Uppsala välkomnar nya medlemmar och vill gärna framträda så ofta som möjligt, vilket betyder att man har många möjligheter att komma in i nya grupper och ha alltid en ny utmaning! Det är bara att hålla koll och utkik efter nya möjligheter, och ett riktigt bra sätt att göra det är att gå med i olika Facebook grupper som har med musiken i Uppsala att göra! Där är det alltid nya inlägg om det som händer i musikens värld, och är ett riktigt bra sätt att vara involverad i musikscenen. 

Ta privata pianolektioner i Uppsala

Det är smart att säkra att du tar dina första steg mot dina musikaliska drömmar med någon som är erfaren och kvalificerad! Över hela staden finns det många olika lärare som du kan välja mellan, oavsett vad du har för baskunskaper. Här kommer det några ideér på hur du kan lätt hitta en perfekt lärare för dig: 

 

 • Privata byråer som erbjuder lektioner med en privatlärare

 • Annonser i din lokala nyhetstidning

 • Annonser online på olika sociala medier eller nyhetssidor

 • Annonser i olika musiktidningar

 • Muntlig marknadsföring (dvs andra elever som har berättat om sina tidigare lärare för dig)

 • Annonser från musikskolor, universitet, eller kulturhus

Men vad finns det egentligen för fördel med att ta privatlektioner med en privatlärare istället för att ta lektioner genom en musikskola?

Först och främst så måste man komma ihåg att vart man än befinner sig i Uppsala har man möjlighet att, genom att ta privata lektioner med Superprof, kan du lätt ha dina lektioner hemma hos dig! Antingen med hjälp av din webbkamera eller om du väljer att ha din lärare hemma hos dig så kan du slippa resa ute i världen och istället vara bekväm och inte behöva stressa med att åka kollektivt eller ta bilden ute någonstans. Detta betyder också att din lärare behöver inte ens befinna sig i Uppsala, om det skulle vara så av någon anledning att du hittar någon som passar dina önskemål riktigt bra men tar reda på att hen bor lite för långt ifrån dig! Med Superprof kan ni bestämma er för att ha online lektioner. Perfekt, eller hur?

 

Något mer som är dessutom väldigt bra att komma ihåg när det gäller privatundervisning är att det har faktiskt visats i många olika studier att det är ett väldigt bra sätt att förbättra ens talanger, eftersom lektionerna blir anpassade efter varje elevs färdigheter och önskemål. Med hjälp av en privatlärare som är där för att hjälpa just dig kommer du inse att du kommer längre inom din utbildning och även kommer närmare dina drömmar! 

 

På Superprof är det genomsnittliga priset för en timmes lektion i Uppsala ungefär 280 kr, men det finns vissa lärare som tar antingen lite mer eller lite mindre än detta belopp! Detta kan bero på varje lärares utbildningsnivå, bland annat. De flesta lärare erbjuder dessutom sina första lektioner helt kostnadsfria, vilket betyder att du kan prova på och se hur det känns med en lärare innan du vill bestämma dig hur du vill gå vidare! 

 

Till och med finns det recensioner som har lämnats av tidigare elever som vill dela med sig av sina upplevelser. Detta kan du ta hjälp av när du kollar igenom olika lärares profiler, och kan eventuellt bidra till ditt val. De flesta lärare svarar dina meddelanden inom en timme, vilket betyder att du kan enkelt och snabbt komma igång med processen om det är något som du önskar dig! 

 

Så, med tanke på allt detta, vad väntar du på? Tycker du att det något som kallar dig? Tveka inte att komma igång med dina musikaliska talanger nu med hjälp av en privatlärare som är redo att ta dig an som elev, här på Superprof, redan idag! Pianot väntar dig och hela musikvärlden finns här att upptäcka. 

FAQ

🎹 I vilket område i Uppsala kan du hitta en privatlärare i piano?

Är du intresserad av att boka en pianolektion?

 

På Superprof har vi just nu 7 lärare i piano som erbjuder kurser i Uppsala.

 

Våra meddelande-tjänster ger dig möjligheten att kontakta de olika lärare i piano som finns registrerade på vår hemsida.

 

När din förfrågan har blivit godkänd, kan du börja din första kurs med din mentor.

 

Se alla profilerna for våra pianolärare i närheten av dig.

🎵 Hur många lärare erbjuder just nu kurser i piano i närheten av dig?

Det finns just nu 7 pianolärare som erbjuder pianokurser i Uppsala och i närområdet.

 

För att hitta en privatlärare i piano, kika på deras annonser för att få mer information om vad dem erbjuder. Våra pianolärare erbjuder kurser i alla olika musikgenrer, t.ex klassisk musik, jazz och pop.

 

Välj din pianokurs bland flera än 7 lärare i piano.

💻 Är det möjligt att ta pianolektioner på n?

Visste du om att du kan ta pianolektioner online?

 

På Superprof erbjuder många privatlärare i piano sina kurser online. Cirka 80% av våra lärare på vår plattform erbjuder Piano via webbkamera.

 

Online-kurser via webbkamera ger dig fler möjligheter när du vill vara flexibel med dina kurser. Dessutom är priset ofta betydligt lägre eftersom din kursledare inte behöver resa onödiga sträcker.

 

För att hitta tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder, välj "webbkamera” i sökfältet för att se tillgängliga lärare som erbjuder piano kurser online.

 

Välj din pianokurs online bland fler än 7 lärare i piano.

 

 

💸 Hur mycket kostar en privatlektion i piano i Uppsala och i närområdet?

I genomsnitt tar en lärare i piano 280kr för en pianolektion i Uppsala.

 

Priset för en pianolektion varierar pga:

 

 • lärarens erfarenhet
 • området/staden där pianolektionen tar plats (via webbkamera eller i elevens hem)
 • hur många lektioner du bokat och längden på lektionerna
 • objektivet med din pianokurs. Till exempel: är det en förberedelse inför en konsert, eller är det bara för skojs skull?

97% av Superprofs privatlärare erbjuder den första kursen gratis.

 

Se alla priserna för lärare i piano i ditt område.

🎧 Vilken utrustning behöver du för att börja med undervisning i piano med en privatlärare?

Första steget är uppenbart, du behöver ha tillgång till ett piano.

 

Kostnaden av ett piano kan ibland vara skrämmande för nybörjare. Om detta gäller dig bör du låna ett piano, för att öva med fram till att känner dig redo att köpa ditt eget piano.

 

Beroende på vilken genre du vill spela, borde du också köpa:

 

 • böcker och appar som du kan öva med hemma
 • ett midi-piano
 • en metronome
 • pianopall
 • en kraft pedal

 

Vissa piano tillbehör är inte obligatoriska för att du ska kunna lära dig piano. Fråga gärna din pianolärare omvägledning om vilka tillbehör som kan vara viktiga för dig.

 

Välj din nästa privatkurs bland fler än 7 lärare.