Hem
Ge undervisning

Pianolektioner i Malmö

🥇 Duktiga pianister
🎹 13 lärare
🔒 Verifierade profiler
💸 Inga dolda kostnader

Vilken är din nivå?

Privatundervisning med Superprof

Våra fantastiska lärare i Malmö

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på 6 omdömen.

258 kr/h

Bra priser: 95% av pianolärarna erbjuder första lektionen gratis. Genomsnittspriset för en pianokurs är 258kr/timmen

2 h

Snabba och duktiga! Våra pianolärare svarar vanligtvis inom 2h

1

Hitta en pianolärare i Malmö

Granska våra annonser med pianister och kontakta dem som passar dina kriterier (pris, recension, erfarenhet, plats).

2

Planera din pianoundervisning

Kontakta din pianolärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3

Upptäck nya elever och möjligheter

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Våra tidigare studenter från Malmö
utvärderar deras lärare i Piano

Se alla våra pianolärare!

Upptäck din musikaliska talang med hjälp av en pianolärare från Superprof!

Det finns inte många ursäkter för en person som bor i Malmö att inte lära sig spela ett instrument. Malmös rika kulturliv har präglat en rad stora svenska och internationella artister genom åren, och nästa generations stjärnor står snart på tur. Många vill lära sig spela piano, men vad är det som driver dem?

 

En drivkraft kan vara ambitionen att nå den punkt i sitt piano-kunnande där man kan njuta av att spela delar av de kompositörer som man älskar mest. Debussy, Chopin, Beethoven, Liszt, Mozart, Bach… namnen är många på de stora kompositörer som haft piano som sitt huvudinstrument. Att lyssna på och njuta av dessa geniers stycken kan vara väldigt givande, men att faktiskt kunna spela dem själv och återskapa deras melodier med sina egna fingertoppar - det är en svårslagen känsla.

 

Många vill lära sig piano för att spela mer modern musik. Många av våra största poplåtar har fortfarande piano i grunden. Våra svenska legendariska låtskrivare Björn & Benny skrev de flesta av ABBA:s stora hits på piano (Dancing Queen, Mamma Mia, The Winner Takes It All).

 

Filmmusik är en annan genre som många inspireras av när det kommer till deras piano-studerande.

 

I många fall vill studenten lära sig grunderna i notläsning, och i dessa fall kan pianolektionerna även användas som lektioner i musikteori.

Hur börjar man att spela piano? 

I många fall är det Malmöitiska föräldrar som sätter sina barn till nybörjarlektioner i piano. De kanske själva aldrig lärde sig något instrument, och en dag när de går i Pildammsparken hör de “You’ve Got A Friend In Me” med Randy Newman  spelas i en högtalare i fjärran. Detta gör den malmöitiska föräldern fast besluten om att hens son- eller dotter ska lära sig bemästra detta klassiska, tidlösa instrument.

 

Att börja spela piano i en tidig ålder ger barn hjälp med att utveckla sina kognitiva färdigheter och sin koordination. Att kunna behärska rytmer, vara kreativ, få kunskap om musikhistoria och stimulera sin musikalitet är något som är givande i många aspekter av en ung människas liv.

 

Vissa studenter vill lära sig piano för att kunna skilja sig från mängden. Att kunna spela piano är en mycket väl ansedd egenskap hos människor i allmänhet, vilket ger en social status. Det kan också ge ett försprång när det gäller att imponera på en arbetsgivare.

 

Slutligen är en annan vanlig anledning till ambitionen att lära sig spela piano att lära sig improvisera (eller “jamma” som det kallas i många delar av musikvärlden).

 

Att kunna spela en gladlynt “boogie woogie” på vilket piano som helst är en “skill” som är svår att överskatta.

 

För att lära dig piano måste du så småningom skaffa ett piano genom att hyra eller köpa ett i en musikbutik, eller via nätet. I Malmö finns flera musikbutiker som har allt från enklare elektroniska keyboards, till dyrare och vackrare akustiska pianon. Malmö Musikaffär är den kanske mest välkända av dem.

 

Det går att börja med något väldigt billigt, och att lära sig piano går inledningsvis lika bra med en billig synth som en flådig flygel.

Var hittar du en pianolärare i Malmö?

Det finns många sätt att lära sig spela piano, och i Malmö är möjligheterna i det närmsate oändliga. Många studenter som vill lära sig spela piano på egen hand vänder sig i första hand till youtube-lektioner. Den största fördelen med denna metod är att den vanligtvis är gratis, vilket kan vara bra för den nybörjare som vill testa och se om hen kan bli kär i pianots tangenter.

 

Men det är uppenbart att det finns mer effektiva sätt att lära sig spela detta klassiska instrument, såvida du inte gillar att spendera tid på att surfa genom diverse diffusa musik-hemsidor för att få tag på fungerande noter och övningar som passar just dig.

 

Många vuxna- och barn väljer att anmäla sig till individuella lektioner eller musikkurser i en musikskola. Detta är ett mer traditionellt val, och går ofta bra. 

 

Men i Malmö finns det gott om privatlärare inom pianots förföriska konst, vilket gör att just denna metod är starkt växande för människor som vill lära sig spela piano. Med privatlektioner kan du spela på ditt eget keyboard, i ditt eget hem, eller bege dig till din lärares lokaler.

 

Denna metod passar alla nivåer och oavsett vilken musikstil man vill lära sig. Dessutom finns det möjligheter oavsett var du befinner dig geografiskt, så oavsett om du bor i Bunkeflo, Fosie eller Fridhem så finns det alternativ för dig.

Musikinlärningsinstitutioner i Malmö

Malmö är hem till den prestigfyllda Musikhögskolan i Malmö, där många idag högt ansedda musiker har gått för att förfina sina piano-attribut. Skolan är en del av Lunds Universitet, som idag är en av Sveriges största och mest omfattande universitet.

 

Men det finns också ett stort utbud i Malmö för nybörjare, och de som är något bättre. 

Pianolektioner i Malmö med Superprof?

Vill du på ett enkelt sätt lära dig spela piano i Malmö? Du kanske vill kombinera det med att lära dig musikteori på nybörjarnivå? Har du kommit till insikten att detta vore det perfekta sättet att utöka dina kunskaper?

 

Ingenting funkar lika bra som att ha en erfaren lärare som kan ge dig privata och skräddarsydda lektioner på din hemmaplan.

 

Om du vill ha ett effektivt musikaliskt uppvaknande och följa en progression och läroplan utan att hamna i dåliga vanor, så är det viktigt att lära sig på rätt sätt från början. På Superprof får du ett försprång när det gäller att lära dig ditt nya instrument, då du i mångt och mycket kan styra din egen undervisning på det sätt du vet passar dig, samtidigt som du använder din privatlärares expertis för att förfina dina redan befintliga kunskaper. 

 

På Superprof kan du välja mellan en rad olika piano-lärare i Malmö, och Superprof ger dig också möjlighet att läsa en ingående och utförlig beskrivning av varje lärare. Varje lärare har en egen profil där de beskriver sig själva, vilket instrument de använder, vilken nivå deras lektioner riktar sig till (t.ex. nybörjarnivå, medelsvår nivå eller lektioner för barn), var någonstans lektionerna är (lärarens hus eller hur långt de kan tänka sig att resa för att undervisa), potentiella betyg och examensbevis, feedback från studenter, accepterade betalningsmetoder och timpris. Profilen indikerar också när introduktionskursen eller första lektionen är gratis. Detta kan vara värt mycket, då det alltid är ett plus att kunna ha en provlektion innan man binder sig till fler lektioner.

 

Många av dessa privatlärare är instrumentalister och tidigare studenter från stora musikinstitutioner: Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Göteborg- Malmö och vid Örebros Universitet. 

 

I Malmö är timpriset för pianolektioner via Superprof mellan 200 - 500 kr/h, och det finns över tio olika alternativ. Titta igenom profilerna och se hur de passar dina personliga mål. Kan Kay, Isak eller Valentina bli din nya pianolärare?

Musik i Malmö: en vibrerande stad

Det har alltid vibrerat om Malmö. Konstnärer, musiker och låtskrivare från hela Europa har förälskat sig i stadens musikaliska muller, och några av våra största Svenska artister kommer härifrån (Mikael Wiehe, Yvonne Af Ugglas och Nisse Hellberg). Det finns ingen bra anledning för personer i Malmö att inte inspireras av stadens vackra kulturliv.

Bli en del av Malmös rika kulturliv - lär dig spela piano!

Det är alltid givande att lära sig något nytt. Förutom att man bygger på sina attribut och blir mer mångsidig så lär man sig mycket om sig själv på köpet. Ta privatlektioner i piano idag, och vem vet - kanske är du Malmös nästa eftertraktade piano-privatlärare om bara några år?

FAQ

🎹 Hur gör du för att hitta en mentor i piano i Malmö?

Är du intresserad av att ta pianokurs?

 

På Superprof har vi just nu 13 lärare i piano som erbjuder kurser i Malmö.

 

En meddelande-tjänst finns tillgänglig för att låta dig komma i kontakt med de pianolärare som erbjuder privatkurser på Superprof.

 

När din kursförfrågan har blivit accepterad, kan du starta din första kurs med din lärare.

 

Se alla annonserna for våra lärare i piano i din stad.

👨🏼‍⚖ Hur många pianolärare erbjuder just nu en pianolektion i närheten av dig?

I Malmö och närområdet, finns det 13 privatlärare i piano för att ge privatundervisning

 

För att hitta en privatlärare i piano, se på deras annonser för att få mer information om vad dem erbjuder. Våra pianolärare erbjuder kurser i alla olika musikgenrer, t.ex klassisk musik, jazz och pop.

 

Välj din kurs bland flera än 13 lärarprofiler.

💻 Hur kan man ta undervisning i piano online?

Visste du om att du kan ta pianolektioner online?

 

På Superprof erbjuder många privatlärare i piano sina lektioner online. Cirka 80% av våra lärare på vår plattform ger Piano via webbkamera.

 

Online-kurser via webbkamera ger dig fler fördelar när du vill vara flexibel med dina kurser. Dessutom är priset ofta betydligt lägre eftersom din kursledare inte behöver resa onödiga sträcker.

 

För att hitta tillgängliga privatlärare i piano som erbjuder , välj "webbkamera” i sökfältet för att se tillgängliga lärare som erbjuder pianolektioner online.

 

Välj din pianokurs online bland fler än 13 lärare.

 

 

💸 Hur dyrt är privat pianolektion i Malmö och i närområdet?

I genomsnitt tar en lärare i piano 258kr för en pianokurs i Malmö.

 

Priset för en pianolektion varierar pga:

 

  • pianolärarens erfarenhet
  • området/staden där pianolektionen tar plats (via Skype eller hemma hos eleven)
  • hur många lektioner du bokat och varaktigheten av dina lektioner
  • objektivet med din pianokurs. Till exempel: är det en förberedelse inför en konsert, eller är det bara för skojs skull?

 

97% av Superprofs privatlärare ger första lektionen gratis.

 

Se alla priserna för lärare i piano i din stad.

🎧 Vilken utrustning borde du köpa för att börja med undervisning i piano med en lärare i piano?

Första steget är uppenbart, du behöver ha tillgång till ett piano.

 

Priset av ett piano kan ibland vara skrämmande för nya pianister. Om detta gäller dig så finns det möjlighet att låna ett piano, för att öva med fram till att känner dig redo att investera i ditt eget piano.

 

Beroende på vilken genre du vill spela, borde du också skaffa:

 

  • böcker och appar som du kan öva med hemma
  • ett midi-piano
  • en metronome
  • pianopall
  • en kraft pedal

 

Vissa piano tillbehör är inte obligatoriska för att du ska kunna lära dig att spela piano. Fråga gärna din pianolärare om hjälp om vilka tillbehör som kan vara viktiga för dig.

 

Välj din nästa kurs bland fler än 13 piano experter.