"Kom ihåg att vi alla faller omkull, varenda en av oss. Det är därför det är en bekvämlighet att gå hand i hand." - Emily Kimbrough

Fler och fler börjar med yoga. Med dess solhälsningar, andningsövningar, muskelträning och stämningsfulla meditation är yoga en aktivitet med många olika fördelar. Eftersom yoga främst är en fysisk aktivitet kan det dock vara svårt att hitta den motivation som krävs för att gå på passen. Ibland är den enklaste lösning att hitta någon att gå med.

Cirka 5% av procent av Sveriges befolkning uppskattas ägna sig åt yoga. Även om aktiviteten en gång ansågs vara för äldre hippies e så har yngre och yngre människor börjat med yoga. Yoga är till för alla, trots allt.

Så varför inte testa på paryoga?

Oavsett om du är intresserad av nidra yoga, dynamisk yoga, gravidyoga, lyengar yoga eller karma yoga så kan alla njuta av fördelarna med yoga.

I den här artikeln kommer vi att ta en titt på ett par olika yogapositioner, stretchövningar och meditationsövningar som kan hjälpa olika par att bli mer medvetna om varandra och världen runtom dem. Njut av yogans helande egenskaper och nå ett inre lugn och balans mellan sinne, kropp och själ.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller expert - du och din partner kan börja hela era kroppar och sinnen tillsammans, lyfta spänningar och förbättra ert mentala samt fysiska välmående genom paryoga. Paryoga behöver inte heller bara vara för par som har en romantisk relation, det kan även vara en aktivitet för föräldrar och barn eller vänner. Det kan vara ett avslappnat sätt

De bästa lärarna i Yoga tillgängliga
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Emelia
5
5 (4 recensioner)
Emelia
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Anna-karin
5
5 (2 recensioner)
Anna-karin
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Adam
5
5 (3 recensioner)
Adam
249 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ilvy
5
5 (3 recensioner)
Ilvy
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rebecca
5
5 (1 recensioner)
Rebecca
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Veenu
Veenu
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Josefin
Josefin
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Emelia
5
5 (4 recensioner)
Emelia
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Anna-karin
5
5 (2 recensioner)
Anna-karin
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Adam
5
5 (3 recensioner)
Adam
249 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ilvy
5
5 (3 recensioner)
Ilvy
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rebecca
5
5 (1 recensioner)
Rebecca
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Veenu
Veenu
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Josefin
Josefin
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Varför ska man utöva paryoga?

Att hitta ett inte lugn är inte nödvändigtvis en resa man måste göra på egen hand. Faktum är att en del yogapositioner är enklare att lyckas med i par eftersom man har ett par extra händer till hands. Dessutom får man använda både sin kropp, sinne och själv under passet. Glöm inte att yoga kan vara fysiskt utmanande.

Visste du att du kan ta hjälp av en pt yoga för att lära dig grunderna, finslipa din teknik eller hitta positionerna ni kan utöva tillsammans som par?

par gör acroyoga i skogen
Paryoga kan vara olika nivåer av avancerat, något av de mest avancerade versionerna är Acro Yoga. Bild: Lior Shapira via Unsplash.

Man tänker inte alltid på att par faktiskt kan hålla på med en sport tillsammans, men yoga är den perfekta aktiviteten för de par som vill träna tillsammans! Under yogan får ni samarbeta, uppmuntra och hjälpa varandra att lyckas med svåra yogaställningar. När du tränar med din själsfrände blir det hela säkerligen enklare!

Det finns dock många olika fördelar med yoga för par:

  • Utveckla er tillit till varandra genom att arbeta med olika yogapositioner
  • Lär känna din partner bättre
  • Byggt upp ert självförtroende som partners
  • Njut av fördelarna med yoga tillsammans
  • Upptäck en ny hobby tillsammans med din partner
  • Lär er nya yogapositioner som endast par kan genomföra tillsammans
  • Stötta varandra
  • Spendera tid tillsammans utanför hemmet
  • Träffa nya människor tillsammans
  • Och många fler!

Oavsett om du gör yoga med en yogainstruktör eller inte så kan du njuta av fördelarna med att öva på olika yogaställningar tillsammans. När ni håller på med paryoga så gör ni det som ett lag, inte som motståndare. Det är en fysisk och andlig aktivitet som kan förbättra din psykiska hälsan, förbättra din stresshantering samt hjälpa dig att uppnå bättre balans och harmoni vad gäller ditt generella välmående. Vilka fantastiska fördelar att ta del av tillsammans!

Om du väntar barn finns det även gravidyoga! Det är en sorts yogaterapi för de vars kroppar genomgår en förändring och som lägger en hel del fokus på andningsövningar samt andningskontroll. Innan du letar upp en yogainstruktör i gravidyoga rekommenderar vi förstås att du rådfrågar din läkare.

Gravidyoga kan vara bra för de i den första eller andra trimestern, men man brukar rekommendera att man upphör med yogan under den tredje trimestern. Rådfråga din doktor innan du testar.

Yogapositioner: Att samarbeta under yogapasset

Om det finns en sak man kan säga om paryoga så är det att många yogapositioner och yogaställningar blir enklare. Oavsett om du håller på med traditionell yoga, kundalini yoga eller online-yoga så är det enklare att våga sig på nya yogapositioner när man samarbetar. Pranayama, meditation och olika yogapositioner kan allt genomföras i par! Mindre ryggont, mer kärlek!

Hitta privat yoga Stockholm och boka in nästa pass!

Två kvinnor gör yogapose ihop i studio
Att göra yoga tillsammans är ett sätt att samarbeta, träna ihop, eller att bara sitta och slappna av ihop. Bild via Unsplash

Att utöva paryoga är ett fantastiskt sätt att få ut ännu mer av varje yogaställning samtidigt som du får dela upplevelserna tillsammans med din andra hälft. Yoga är ett fantastiskt sätt att utveckla förhållandet, delvis genom att motverka eller lyfta smärta, öka flexibiliteten, förbättra andningskontrollen och bli mer medveten om ens kropp, sinne och själ. Tillsammans kan ni lära er ännu mer om varandra!

Det är inte särskilt troligt att du och din partner kommer vara lika flexibla till en början, och vissa yogapositioner kommer troligen vara enklare än andra för er båda i början. Hjälp varandra att göra framsteg, det spelar ingen roll om den ena är mer erfaren än den andra. Ni kommer båda att utvecklas och ha roligt!

Visste du att det även finns senioryoga?

Så vad handlar egentligen yoga om? Om att hjälpa varandra nå sina mål och upptäcka nya saker om oss själva och varandra?

Yoga handlar om att ta reda på vilka vi är samt vad vi är kapabla till vad gäller våra fysiska, mentala och andliga förmågor. Det är en fantastisk resa att ta tillsammans!

Det finns dessutom ingen åldersgräns vad gäller yoga. Här kan du läsa mer om yoga för seniorer.

Paryoga: Att utföra olika yogaställningar tillsammans

Som en yogi kommer du att behöva anpassa dina yogapositioner efter din partner medan ni upptäcker nya positioner att utföra tillsammans. Vissa är mer komplicerade och kräver högre flexibilitet än andra. Vissa par fokuserar på att dela upplevelsen trots att de testar på olika yogapositioner.

Att hålla på med paryoga innebär att man kan motivera varandra och ha roligt genom att utföra en aktivitet tillsammans. Ni kan utveckla ert positiva tänkande, hitta viss sinnesro, pusha varandra längre fysiskt, psykiskt och andligt sett. Dessutom får ni slappna av tillsammans under ett yogapass.

Oavsett om ni utför en solhälsning eller en mer komplicerad yogaställning så kan nästan varje yogaposition anpassas till två. Man kan dessutom anpassa dem så att de blir mer utmanande om man så önskar.

två personer gör yoga på gräsmatta
Att ta yogalektioner tillsammans kan också vara ett sätt att hålla motivationen uppe. Bild via Unsplash.

Ni kommer att ha gjort framsteg efter endast ett par lektioner. Tillsammans kan ni nå nya och oväntade höjder! Man lär sig också att uppmärksamma sin partner.

Yoga är till för alla. Det finns till och med yogaformer som passar de med vissa skador.

Om du är osäker på om du kan utöva yoga eller inte rekommenderar vi att du rådfrågar din läkare. Det fantastiska med yoga är att det är en aktivitet som kan anpassas efter många olika individers olika behov. Det finns yoga för funktionshindrade, gravida, seniorer och par...

Fördelar med yoga: Förbättra förhållandet genom paryoga

Oavsett om du utför olika yogapositioner tillsammans eller arbetar med andningsövningar så är paryoga ett fantastiskt alternativ för de par som vill utveckla sitt förhållande och göra det mer färgglatt, stabilt och positivt. Du får se din partner arbeta hår för att förbättra sina förmågor och lära sig tänka mer positivt. Det är fantastiskt!

Att utöva en aktivitet tillsammans kan ha en mycket positiv inverkan på förhållandet. Genom att arbeta med era sinnen kan förhållandet hamna i bättre balans genom harmoni, tillit och positivitet. Ni kommer att utvecklas tillsammans och på ett annat sätt än vad ni hade gjort på egen hand.

Ni behöver komplettera varandra, vilket är en nyckelaspekt inom yogan.

Att hjälpa varandra, att bygga tillit, att hitta och testa på olika yogaställningar, att meditera tillsammans och att förbättra er andning tillsammans... vad mer kan man be om?

Yoga är en fantastisk disciplin att utöva även på egen hand, men det finns otroligt många fördelar med paryoga. Tillsammans kan ni se varandra på et nytt sätt och alltid ha en rolig aktivitet att hålla på med tillsammans. Det är en annan fördel med yoga - ni kan hitta yogapass i princip världen över!

Om du letar efter en yogakurs, oavsett om du är intresserad av hatha yoga, vinyasa yoga, gravidyoga eller annat så kan du hitta en yogainstruktörer som erbjuder privatlektioner hos oss på Superprof! Det finns yogalärare som erbjuder yogalektioner på nybörjarnivå, medelnivå eller avancerad nivå.

Du kan hitta yogainstruktörer som erbjuder privatlektioner, online-lektioner eller grupplektioner. Online-lektioner är ofta det billigaste alternativet eftersom din yogalärare inte behöver resa eller ta med någon utrustning till dig. Ibland är det dock enklare att ha en yogainstruktör i samma rum som kan hjälpa en att hitta rätt position, särskilt som nybörjare. Det är viktigt att utföra övningarna på rätt sätt för att undvika skador.

Grupplektioner brukar också vara något billigare eftersom lärarna tjänar bättre per timme genom att undervisa flera aspirerande yogis samtidigt. Varje elev betalar mindre medan läraren får en något bättre lön. Ta tag i ett par vänner eller din partner och testa på en grupplektion i yoga!

Om du är en yogainstruktör kan du skapa en profil på Superprof. Se till att nämna vilken typ av yoga du specialiserat dig i, vart du undervisar samt vad du har för erfarenheter som en yogi.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Michelle

Singer/songwriter, volleybollspelare och språkälskare. Även en professionell drömmare.