Utmärkt
recensioner på

Lär dig yoga online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 13 omdömen.

385 kr/h

Bra priser: 97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 385 kr/h

4 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 4h.

Att lära sig yoga har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Yoga

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Yoga.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Yoga?

Genomsnittspriset för en kurs i Yoga är 385 kronor.

 

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

 

  • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • kursernas längd och frekvens

 

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.

 

Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Yoga?

Yoga med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

 

Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

 

En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner med förtroende.

 

En sökmotor låter dig hitta den perfekta läraren för just dig. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 

 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Yoga!

Majoriteten av våra lärare i yoga erbjuder kurser inom Yogalektioner online.

 

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gå igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Yoga  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Yoga?

78 lärare inom Yoga erbjuder kurser på Superprof. 

 

Kolla in deras profiler och välj den som bäst passar dina förväntningar.

 

Välj mellan 78 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Yogal mottagit?

Bland 13 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.

 

Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.

 

För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig yoga?

Du har många talangfulla lärare i yoga att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Träna privat yoga med en av alla våra fantastiska yogalärare på Superprof

Låt oss slå hål på några fördomar innan vi börjar prata om vad yoga är. Nej, du behöver varken vara vig som en balettdansös (en av de största fördomarna när det kommer till yoga), vegan eller super spirituell för att tycka om och uppskatta yoga i ditt liv. Yoga är för alla kroppar och knoppar. När du går på ett yogapass så utför du olika positioner och övningar i ett flöde eller statiskt i flera minuter (det beror på vilken sorts yoga du utövar). Du rör dig och utför övningarna i takt med din andning och i slutet av klassen brukar man avsluta med en meditation eller avslappning. Detta är generellt hur en klass kan se ut, sen finns det såklart variationer i massor, välkommen till yogans spännande värld där det finns något att hämta för alla!

 

Runt om i världen idag finns det ca 300 miljoner människor som utövar den indiska traditionen yoga. 300 miljoner! Yoga är inte bara stärkande för både kropp och själ, utan även för muskler och självförtroende, förbättrar din hållning och verkar stressreducerande. Vi är många som idag lever i en stressfylld vardag och känner av ett ökat behov av att känna in, varva ner och ge kroppen lugn och ro. Yogan är ett utmärkt komplement till en mer hälsosam livsstil och du kommer att känna stor skillnad i ditt välmående redan från dag ett. Öka ditt allmänna välbefinnande och bli en riktigt zen master: låt yogan hjälpa dig! Visste du också att yoga även kan dämpa användas för att lindra depression, ångest och till och med problem med sköldkörteln, inte helt illa va?

Var ska du börja?

Som vi nämnt innan så finns det en hel del olika inriktningar och olika sorters yoga att utöva. Är du ute efter att du lära dig mer om filosofin som ligger till grund för yoga och jobba med avslappning och den djupa muskulaturen? Eller vill du kanske träna en mer fysiskt utmanande och dynamisk form av yoga? Kanske lider du av en sjukdom som gör dig lite extra stel och gör att yoga blir utmanande för dig? Då kan du använda dig av hjälpmedel som filtar, yoga block och rep för att göra det lättare för dig att ta del av yogans fördelar. Känner du dig extra äventyrlig så kan du till och med träna yoga hängandes i luften! Vi har listat några former av yoga som du har att välja och vraka mellan när du först ska ge dig in i världen av yoga!

 

Hatha yoga - en form av yoga som är mer dynamisk. Du utför övningarna och positioner i takt med ditt andetag. Hatha yoga är en bra form att starta med för dig som är nybörjare då Hathan inte har lika högt tempo som till exempel Vinyasa yoga.


Vinyasa yoga - här rör vi oss i flow! Det vill säga, den här yogan är litee meer fysiskt krävande och dynamisk än de flesta andra klasser. Passar med andra ord dig som vill jobba med styrka och kondition.

Ashtanga yoga - (kallas också Mysore yoga ibland) som Hatha yoga men mer i flow. Ashtanga yoga kommer i fyra olika serier, där du börjar på serie ett och sedan fortsätter till serie fyra ju mer avancerad du blir. Du utför alltså samma rörelsemönster och flöde ur den serie du är på varje gång du går på ett pass. Att befästa kunskapen om alla de fyra serierna kräver mycket träning och det finns endast ett fåtal lärare i hela världen som tillåts lära ut den fjärde och sista serien av rörelser.


Yin yoga - här har vi en yoga för dig som vill ta det lite långsammare men ändå utmana dig. Här fokuserar du på djup stretch och håller positionerna i tre till sex minuter. Det kan vara jobbigare än det låter, men även mycket avslappnande för kropp och själ!

 

Medicinsk Yoga - en läkande form av yoga där man fokuserar på återhämtning och vila för både kropp och sinne. Medicinsk yoga används bland annat för att lindra sjukdomar och symtom och används dagligen i sjukvården som fysioterapi.

 

Kundalini yoga - en yogaform där du jobbar mycket med din inre energi och energifält. Det är en kraftfull yoga som kan upplevas utmanande för nybörjare och brukar därför rekommenderas för lite mer erfarna yogis.

Aerial yoga - för den äventyrliga! Här utför du yoga och olik positioner hängandes i en tunn hammock. En utmanande men rolig variant på yoga som ger en skön stretch med hjälp av tyngdlagen.

Yoga Iyengar - yogan för dig som gärna tar hjälp av filtar och block för att ta del av en bekväm och återhämtande yoga.


Gravid yoga - som det låter; en variant av yoga för dig som är gravid. Positionerna du utför är säkerhetsanpassade för dig och ditt barn.

Hot yoga - Här blir det svettigt! Den här yogan utförs i ett rum med en temperatur på 38-40 graders värme. Med andra ord - ta med handduken och vattenflaskan!

Skrattyoga - Släpp lös skrattet och släpp alla spänningar! Skratt yoga bjuder på en förlösande upplevelse där du i grupp rör dig och använder skrattet som ett verktyg att slappna av och frigöra endorfiner. Det kan låta lite galet, men många vittnar om ökat välmående och en lyckokänsla när man lämnar en klass med skrattyoga!

Hur känner du nu, har du lite mer kött på benen inför ditt val av vilken yoga som passar just dig och de behov du önskar att yogan ska fylla i ditt liv just nu? När du har bestämt dig för en form av yoga du vill starta med och djupdyka i så kan du kontakta en lärare som hjälper dig med ett upplägg som passar dig för att komma igång.

Kanske vill du bli yogalärare själv?

Känner att du vill fördjupa dig inom yogan och bli den som lär ut? Vi ska vara ärliga, att bli yogalärare kräver många timmars studier och en hel del passion för den indiska traditionen och filosofin. Det är viktigt att du ställer dig frågan varför just du vill bli yogalärare? Är det för att det är trendigt, ett tillfälligt intresse eller känner du ett genuint intresse av att lära ut yoga till andra?

Utan intresse och passion kan vägen till att bli yogalärare kännas kämpigt, men med rätt motivation blir det en givande och utvecklande resa! Som yogalärare kommer det att krävas av dig att kunna lyssna och ta in dina elevers behov samt ta del av och guida deras andliga och spirituella resa. För att komma igång med din utbildning och resa till yogalärare, börja med att bestämma vilken sorts yoga du vill lära ut. Är det Yin, Hatha, Vinyasa eller kanske Aerial yoga som du vill satsa på? Kom ihåg att du alltid kan bredda din kunskapsbas och bygga på din utbildning. Det du börjar undervisa i behöver inte vara din slutdestination, detta är alltså bara början på din resa inom yogans underbart harmoniska värld!

 

Att lära ut yoga innebär till stor del att hjälpa andra att hitta och nå sin fulla potential som yogi och medmänniska, ett stort ansvar med andra ord, men såklart mycket givande att följa dina elevers personliga utveckling. Det är viktigt att när du som nybliven yogalärare börjar lära ut kommer igång med att hitta just din stil som yogalärare. Hur vill du nå ut till dina elever? Låt dig inspireras av andra lärare, ta klasser och glöm inte bort din egen inre resa för att definiera dig själv som människa men också yogalärare. Vägen till att bli fullärd yogalärare kan kännas lång, men med motivation och passion så kommer du att lyckas!

 

När du är färdigutbildad finns vi på Superprof såklart här som stöd när du vill ha hjälp att sprida dina kurser och workshops och hitta nya elever. Vill du hålla helgkurser, online kurser eller event där du får sprida yogans filosofi till kunskapstörstande yogis? Allt är möjligt här på Superprof!

Hitta en certifierad privatlärare inom yoga i Sverige idag!


Vinyasa yoga eller Yin yoga? Meditation, fördjupning inom yogans filosofi eller en mer fysiskt utmanande träning? Förgreningarna inom yogan är många. Gör research och bestäm dig för var du vill börja, kanske vill du fördjupa redan befästa kunskaper inom yoga, eller vill du kanske vill bli yogalärare själv? Hos oss på Superprof finner du ca 800 yogalärare för alla nivåer runt om i hela Sverige! Kom ihåg att timpriserna kan variera då våra lärare har olika utbildningsgrader och erfarenhet inom yoga. Välj en lärare som passar dig och dina behov, därefter schemalägger ni tillsammans dina lektioner när det passar dig bäst!

Förbättra din livsstil med yoga


Många som utövar yoga vittnar om ett ökat välmående både fysiskt som psykiskt. Till exempel så säger en stor andel av de amerikaner som utövar yoga att deras yogaträning motiverar dem att äta mer hälsosamt och prioritera sömn och sitt välmående. Dessutom är åldersspannet mycket förlåtande, du hittar såväl barn som äldre generationer upp till 90 år som utövar yoga dagligen (!). Om inte det är motiverande så vet vi inte vad som är! Investera i din hälsa, kom igång med din yogaträning idag, hitta din privatlärare i Sverige på Superprof!

Vad vill du lära dig?