Utmärkt
recensioner på

Vårt urval av lärare som undervisar online i Yoga

Se fler lärare

5.0 /5

Våra lärare med 5.0 stjärnor och mer än 13 recensioner.

389 kr/h

Bästa priserna: 97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis och genomsnittspriset är 389 kr / timme

5 h

Våra lärare svarar vanligtvis inom 5 timmar

Att lära sig något nytt
har aldrig varit så lätt

2. Planera dina kurser i Yoga online

Schemalägg tillsammans med din handledare i Yoga och beskriv dina behov och tillgänglighet.

3. Få ny kunskap i ditt eget hem.

Elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, mentorer och handledare på vår plattform under en månad. En hel månad för att få nya upplevelser och ny kunskap i mötet med underbara människor.

Vanliga frågor och svar

📒 Hur fungerer undervisning inom Yoga online?

Du kan kontakta dina lärare direkt via telefon eller e-post. Deras kontaktinformation hittar du i  kursförfrågan . Du och din lärare kan tillsammans ta reda på vilken lösning som passar er bäst.

 

Det finns många olika lösningar:

 

  • Skype
  • Google Hangout
  • Messenger
  • Teams
  • Telefon

 

Många olika verktyg för att kommunicera med ljud och bild, inklusive lösningar för att dela din skärm eller surfplatta.

 

73lärare erbjuder undervisning online yoga.

 

 

 

🔎 Hur väljs lärare för att ge undervisning inom yogalektioner online?

Verifikation av personlig information. Vi verifierar identiteten, kontaktinformationen (telefon, e-post och foto) samt vittnesmål för alla våra lärare.

 

100% Utvärderingar sertifisert- nätverkets bästa verktyg.

 

Våra studenters utvärderingar och rekommendationer är 100% certifierade.

 

Välj din lärare från våra 73 profiler.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att lära ut via webbkamera inom yogalektioner

73  lärare inom Yoga erbjuder online undervisning i yoga.

 

Du kan titta på deras profiler och välja den lärare som bäst passar dina inlärningsbehov. 

 

Välj din lärare bland båra 73 profiler.

💸 Vad är det genomsnittliga priset för yogalektioner undervisning online?

Genomsnittspriset för undervisning online inom Yoga är 389Kr.

 

Detta pris varierat beroende på olika faktorer: 

 

  • Lärarnas erfarenhet i Yoga
  • Kurslängden

 

97% av lärarna erbjuder den första kursen gratis Kontrollera timpriset för lärare nära dig.

🖋 Vad är medelvärdet för online-lärare inom yoga?

Ett urval av 13 recensioner, ger eleverna ett genomsnittligt betyg på 5.0 av 5.

 

Om ett problem uppstår med en undervisning är vårt kundtjänst tillgängligt för att hitta en lösning (per telefon eller e-post fem dagar i veckan).

(Under COVID-19-situationen fortsätter Superprofs kundtjänst att vara tillgänglig för att svara på alla sina frågor)

Se recensioner inom alla ämnen.

💻 Varför ska du välja online-undervisning?

Eftersom lika mycket kommunikation används dagligen via digitala kanaler har onlineinlärning blivit allt populärare bland våra studenter.

 

Detta är enkelt eftersom både elever och lärare vanligtvis har erfarenhet av digitala verktyg från vardagen.

 

Det är säkert, tillgängligt och bekvämt! Vart du än är kan du kontakta din lärare med bara några få klick.

 

73 Yogalærere är tillgängliga att hjälpa dig, här..

Vill du lära dig något nytt i Yoga ?

Välj bland vårt stora utbud av yogalärare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Hitta en yoga kurs online som passar dig!

Behöver du vara smidig, vegetarian och en spirituell master för att träna yoga? Ja. Nej, vi skojar såklart! Yoga är för alla sorters människor och behov! Yoga utövas idag av omkring 300 miljoner människor över hela världen, ja du läste rätt, 300 miljoner! Och vi lovar dig att de alla ser ut och beter sig väldigt olika. Traditionen yoga kommer från hindusimen i Indien och är en över 5000 år gammal tradition och spirituell lära. Målet med att utöva yoga är generellt att öka sin acceptans och lära känna sig själv och sitt inre liv. Detta leder i sin tur till en spirituell resa och utveckling.

Ta dig själv till nya höjder med yoga

När du tränar yoga regelbundet stärker du både kroppen och ökar medvetenheten kring dina olika betendemönster, känslomässiga och fysiska blockeringar och hur dina tankar och känslor formar din vardag och ditt dagliga mående. Inom yogan pratar man även om energier och Chakran. Chakran är vår energikropp, och vi besitter sju olika “lager” av chakran i  år kropp som går från bäckenbotten upp till huvudets topp. Våra olika chakran relaterar till olika funktioner, organ och kroppsdelar samt nervfunktioner. När du jobbar med dem brukar man ge dem olika färger, element (eld, jord, vatten, luft) och egenskaper. Är dina chakran obalanserade kan du får problem med sjukdomar eller blockeringar. Enligt yogan så balanserar du dem genom olika övningar och fysiska övningar.

 

Man pratar också om Prana inom yogans värld. Prana står för livskraft och vår andning som håller oss levande. Prana är en energi som vi aktiverar med hjälp av vår andning. Genom vår ut- och inandning så renar vi kroppen på negativa energier och ger plats åt nya positiva och stärkande energier.

 

Låter detta lite för new age för dig? Vi kan börja med att gå igenom hur en helt vanlig yogaklass kan se ut:  En yogaklass kan erbjuda allt från avslappning till en mer fysiskt utmanande timme med olika rörelser och positioner som utförs i flow och avslutas ofta med avslappning och meditation, härligt va? Dessutom är det stärkande för både kropp och själ, muskler som självförtroende, förbättrar din hållning och säker dina kortisolnivåer.

 

Visst låter det bra? Detta är alltså bara några av alla de fördelar som kommer med att utöva den indiska traditionen yoga. I ett samhälle där vi idag lever i en stressfylld vardag fylld av snabba beslut och fulla scheman är vi många som känner ett ökat behov av att varva ner, känna in och ge kroppen lugn och ro efter en stressfull dag, då är yogan ett utmärkt komplement och vi lovar, du kommer att märka stor skillnad i ditt välmående redan från dag ett.

Träna yoga online när du vill, var du vill 

Vinyasa, Hatha eller Yin yoga? Det finns många olika inriktningar inom yogan. Gör din research eller ta kontakt med en av våra lärare för att få hjälp och guidning till vilken gren av yogan som hade passat dig och dina behov bäst. Vet du vad det bästa av allt är? Du behöver inte försöka hitta en yogakurs nära dig, utan kan utöva din yoga online med en av våra certifierade yogalärare.

 

Gå bara till Superprofs hemsida och ta en titt på de över 800 yogis, eller yogainstruktörer som väntar på dig, redo att lära dig om yogans livsfilosofi och olika yogaställningar eller Asanas som det heter inom yogan. När du har valt ut en lärare kommer du att kunna schemalägga dina lektioner på morgnar, kvällar, helger eller under veckan - du och din lärare bestämmer vad som passar dig bäst! Visste du förresten att yoga även kan dämpa symptomen på bland annat depression, ångest och även lindra problem med sköldkörteln? Wow säger vi!

Hitta rätt i yogans harmoniska värld

Yogans värld kan med all rätta kännas lite överväldigande när du först kliver in i den. Till att börja med kan du försöka att definiera vad dina motiv och mål med att börja träna yoga är? Är det för att varva ner i en stressfull vardag så vill du kanske ha en yoga mer fokuserad på avslappning och meditation, som Medicinsk eller Yin yoga? Är det för att bygga styrka samtidigt som du stretchar både kropp och sinne, då kanske en lite mer dynamisk yoga som Vinyasa eller Hatha är för dig. Vill du utanför din trygghetszon så kan du gå på skrattyoga eller utmana gravitationen med Aerial yoga! Här nedan går vi igenom några av de mest kända inriktningarna inom yogan:

 

Yin yoga - avslappning och djupstretch för både kropp och sinne. I Yinyoga håller du positionerna i tre till sex minuter och jobbar med bindväven för att släppa på stress och spänningar.

 

Medicinsk Yoga - läkning och återhämtning för dig som behöver. Medicinsk yoga används bland annat i sjukvården för att lindra symptom och olika sjukdomstillstånd.

 

Hatha yoga - dynamisk yoga där du gör positioner i flow i takt med din ut- och inandning. 

 

Ashtanga yoga - en form av yoga som liknar Hatha yoga men utförs i fyra serier. Det vill säga ett bestämt rörelseschema. Det finns idag bara ett fåtal lärare runt om i världen som får lära ut den fjärde och sista serien i Ashtanga yoga och det tar mycket övning att nå dit.

 

Vinyasa yoga - också en dynamisk form av yoga, i vissa fall lite mer fysiskt krävande än Hatha yoga. Vinyasa yoga passar fint för dig som vill träna upp din styrka samt kondition.

 

Kundalini yoga - en kraftfull form av yoga där fokus ligger på din inre energikälla. 

 

Yoga Iyengar - vill du ta hjälp av block, rep och filtar för att komma rätt i din position? Då har du hittat rätt. I Yoga Iyengar finns det inga begränsningar, här gäller det att jobba med kroppen och verkligen lyssna inåt. 

 

Hot yoga - (även kallat Bikram yoga) som det låter, yoga i ett rum med en temperatur på 38-40 grader. Svettigt värre, glöm inte att ta med dig en extra handduk och vatten!

 

Aerial yoga - yoga för dig som vill utmana dig själv och tyngdlagen. Du utför olika positioner med hjälp av en tunn hammock i luften, en annorlunda och skönt utstretchande form av yoga!

 

Gravid yoga - yoga med positioner och övningar anpassade för gravida kvinnor.

 

Skrattyoga - en form av yoga där du i grupp använder skratt och rörelse för att frigöra endorfiner. Lika kul som det låter!

 

Det här var en liten introduktion till yogans värld och olika förgreningar. Hur känner du, är det någon specifik inriktning som tilltalar dig? Här på Superprof hittar du lärare inom alla inriktningar som står redo att guida dig på din väg till yogi!

Är du en blivande yogalärare?

Kanske är du själv intresserad av att lära ut yoga? Det finns ett flertal olika alternativ för dig som vill utbilda dig till yogalärare, intensivkurs, workshops, årslång utbildning, erkända skolor både i Sverige och utomlands... det finns en hel del olika utbildningar för dig som blivande yogalärare att välja mellan, inte minst de onlinebaserade!

 

Se till att välja en certifierad skola eller utbildare med dokumenterat bra betyg och erfarenhet. Försök också att tänka igenom vilken sorts utbildningsform och upplägg som passar dig. Årligen startar hundratals människor en utbildning för att bli yogalärare men fullföljer den inte. Det kan förstås bero på olika saker, men genom att hålla fast vid din motivation och ha noga tänkt igenom formen och upplägget på utbildningen kan du förebygga att det händer just dig.

 

Vilken utbildning passar dig bäst? Det finns två olika att välja mellan: 

  • Längre kurser där du efter avslutaat utbilndning får ett diplom eller certifiering i att undervisa yoga.
  • Kortare kurser där du specialiserar dig på en form eller inriktning av yoga som du sedan undervisar i.

 

En längre utbildning är att rekommenderas för dig som vill jobba med yoga professionellt på till exempel en yogastudio. De längre utbildningarna brukar innehålla teoretisk och praktisk kunskap och kräva hundra till femhundra timmars träning och hållande av klasser innan du får ditt certifikat.

 

Kortare kurser kan såklart också vara givande i form av att ge dig en introduktion till den indiska läran och traditionen och för att få en bättre överblick och förståelse av fördelarna med yoga. Efter avslutad utbildning med ditt nya certifikat i handen är det dags att fylla på ditt CV med erfarenhet och kanske några påbyggnadskurser. Håll i klasser, workshops, online seminarium,  allt är möjligt! Skapa dig en profil här på Superprof och kom i kontakt med nya elever och skapa dig en karriär med oss!

Bli mer zen och öka ditt allmänna välbefinnande: låt yogan hjälpa dig!

Skapa en plats för dig att träna yoga online på, kanske kan du bära med dig saker du vill ha för att bygga upp ett litet heligt altare som kristaller eller rökelse, tänd några ljus och rulla ut din matta för att ge dig själv en stund av ro och sinnesnärvaro.  Gör som de ca 300 miljoner andra människor runt om i världen idag och låt yogan vara en del av ditt liv för att öka såväl ditt psykiska som fysiska välmående.

 

Investera i dig själv idag - hitta din certifierade yogalärare online på Superprof!

Vad vill du lära dig?