Hem
Ge undervisning

Yoga Online

đŸ„‡ BĂ€sta av de bĂ€sta
đŸ’» 54 privatlĂ€rare
🔒 SĂ€ker betalning
💾 Inga dolda kostnader

Vilken Àr din nivÄ?

Privatundervisning med Superprof

VÄrt urval av lÀrare som undervisar online i Yoga

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra lÀrare med 5.0 stjÀrnor och mer Àn 7 recensioner.

353 kr/h

BÀsta priserna: 98% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis och genomsnittspriset Àr 353 kr / timme

3 h

VÄra lÀrare svarar vanligtvis inom 3 timmar

01

Hitta din perfekta lÀrare

Granska de olika profilerna och kontakta den lÀrare som passar dig bÀst (efter; pris, utbildning, feedback och onlineundervisning) för en Yoga.

02

PlanlÀgg dina kurser i Yoga online

SchemalÀgg med din handledare i Yoga för att ange dina behov och tillgÀnglighet.

03

FĂ„ ny kunskap i ditt eget hem.

Studentkortet ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, mentorer och lÀrare pÄ vÄr plattform inom en mÄnad. En period för att uppleva nya upplevelser och ny kunskap i mötet med underbara mÀnniskor.

BlÀddra bland alla vÄra yogakurser

Hitta en yogakurs som passar dig!

Behöver du vara smidig, vegetarian och en spirituell master för att trÀna yoga? Ja. Nej, vi skojar sÄklart! Yoga Àr för alla sorters mÀnniskor och behov! Yoga utövas idag av omkring 300 miljoner mÀnniskor över hela vÀrlden, ja du lÀste rÀtt, 300 miljoner! Och vi lovar dig att de alla ser ut och beter sig vÀldigt olika. Traditionen yoga kommer frÄn hindusimen i Indien och Àr en över 5000 Är gammal tradition och spirituell lÀra. MÄlet med att utöva yoga Àr generellt att öka sin acceptans och lÀra kÀnna sig sjÀlv och sitt inre liv. Detta leder i sin tur till en spirituell resa och utveckling.

Ta dig sjÀlv till nya höjder med yoga

NĂ€r du trĂ€nar yoga regelbundet stĂ€rker du bĂ„de kroppen och ökar medvetenheten kring dina olika betendemönster, kĂ€nslomĂ€ssiga och fysiska blockeringar och hur dina tankar och kĂ€nslor formar din vardag och ditt dagliga mĂ„ende. Inom yogan pratar man Ă€ven om energier och Chakran. Chakran Ă€r vĂ„r energikropp, och vi besitter sju olika “lager” av chakran i  Ă„r kropp som gĂ„r frĂ„n bĂ€ckenbotten upp till huvudets topp. VĂ„ra olika chakran relaterar till olika funktioner, organ och kroppsdelar samt nervfunktioner. NĂ€r du jobbar med dem brukar man ge dem olika fĂ€rger, element (eld, jord, vatten, luft) och egenskaper. Är dina chakran obalanserade kan du fĂ„r problem med sjukdomar eller blockeringar. Enligt yogan sĂ„ balanserar du dem genom olika övningar och fysiska övningar.

 

Man pratar ocksÄ om Prana inom yogans vÀrld. Prana stÄr för livskraft och vÄr andning som hÄller oss levande. Prana Àr en energi som vi aktiverar med hjÀlp av vÄr andning. Genom vÄr ut- och inandning sÄ renar vi kroppen pÄ negativa energier och ger plats Ät nya positiva och stÀrkande energier.

 

LÄter detta lite för new age för dig? Vi kan börja med att gÄ igenom hur en helt vanlig yogaklass kan se ut:  En yogaklass kan erbjuda allt frÄn avslappning till en mer fysiskt utmanande timme med olika rörelser och positioner som utförs i flow och avslutas ofta med avslappning och meditation, hÀrligt va? Dessutom Àr det stÀrkande för bÄde kropp och sjÀl, muskler som sjÀlvförtroende, förbÀttrar din hÄllning och sÀker dina kortisolnivÄer.

 

Visst lÄter det bra? Detta Àr alltsÄ bara nÄgra av alla de fördelar som kommer med att utöva den indiska traditionen yoga. I ett samhÀlle dÀr vi idag lever i en stressfylld vardag fylld av snabba beslut och fulla scheman Àr vi mÄnga som kÀnner ett ökat behov av att varva ner, kÀnna in och ge kroppen lugn och ro efter en stressfull dag, dÄ Àr yogan ett utmÀrkt komplement och vi lovar, du kommer att mÀrka stor skillnad i ditt vÀlmÄende redan frÄn dag ett.

TrÀna yoga online nÀr du vill, var du vill 

Vinyasa, Hatha eller Yin yoga? Det finns mÄnga olika inriktningar inom yogan. Gör din research eller ta kontakt med en av vÄra lÀrare för att fÄ hjÀlp och guidning till vilken gren av yogan som hade passat dig och dina behov bÀst. Vet du vad det bÀsta av allt Àr? Du behöver inte försöka hitta en yogakurs nÀra dig, utan kan utöva din yoga online med en av vÄra certifierade yogalÀrare.

 

GÄ bara till Superprofs hemsida och ta en titt pÄ de över 800 yogis, eller yogainstruktörer som vÀntar pÄ dig, redo att lÀra dig om yogans livsfilosofi och olika yogastÀllningar eller Asanas som det heter inom yogan. NÀr du har valt ut en lÀrare kommer du att kunna schemalÀgga dina lektioner pÄ morgnar, kvÀllar, helger eller under veckan - du och din lÀrare bestÀmmer vad som passar dig bÀst! Visste du förresten att yoga Àven kan dÀmpa symptomen pÄ bland annat depression, Ängest och Àven lindra problem med sköldkörteln? Wow sÀger vi!

Hitta rÀtt i yogans harmoniska vÀrld

Yogans vĂ€rld kan med all rĂ€tta kĂ€nnas lite övervĂ€ldigande nĂ€r du först kliver in i den. Till att börja med kan du försöka att definiera vad dina motiv och mĂ„l med att börja trĂ€na yoga Ă€r? Är det för att varva ner i en stressfull vardag sĂ„ vill du kanske ha en yoga mer fokuserad pĂ„ avslappning och meditation, som Medicinsk eller Yin yoga? Är det för att bygga styrka samtidigt som du stretchar bĂ„de kropp och sinne, dĂ„ kanske en lite mer dynamisk yoga som Vinyasa eller Hatha Ă€r för dig. Vill du utanför din trygghetszon sĂ„ kan du gĂ„ pĂ„ skrattyoga eller utmana gravitationen med Aerial yoga! HĂ€r nedan gĂ„r vi igenom nĂ„gra av de mest kĂ€nda inriktningarna inom yogan:

 

Yin yoga - avslappning och djupstretch för bÄde kropp och sinne. I Yinyoga hÄller du positionerna i tre till sex minuter och jobbar med bindvÀven för att slÀppa pÄ stress och spÀnningar.

 

Medicinsk Yoga - lÀkning och ÄterhÀmtning för dig som behöver. Medicinsk yoga anvÀnds bland annat i sjukvÄrden för att lindra symptom och olika sjukdomstillstÄnd.

 

Hatha yoga - dynamisk yoga dÀr du gör positioner i flow i takt med din ut- och inandning. 

 

Ashtanga yoga - en form av yoga som liknar Hatha yoga men utförs i fyra serier. Det vill sÀga ett bestÀmt rörelseschema. Det finns idag bara ett fÄtal lÀrare runt om i vÀrlden som fÄr lÀra ut den fjÀrde och sista serien i Ashtanga yoga och det tar mycket övning att nÄ dit.

 

Vinyasa yoga - ocksÄ en dynamisk form av yoga, i vissa fall lite mer fysiskt krÀvande Àn Hatha yoga. Vinyasa yoga passar fint för dig som vill trÀna upp din styrka samt kondition.

 

Kundalini yoga - en kraftfull form av yoga dÀr fokus ligger pÄ din inre energikÀlla. 

 

Yoga Iyengar - vill du ta hjÀlp av block, rep och filtar för att komma rÀtt i din position? DÄ har du hittat rÀtt. I Yoga Iyengar finns det inga begrÀnsningar, hÀr gÀller det att jobba med kroppen och verkligen lyssna inÄt. 

 

Hot yoga - (Àven kallat Bikram yoga) som det lÄter, yoga i ett rum med en temperatur pÄ 38-40 grader. Svettigt vÀrre, glöm inte att ta med dig en extra handduk och vatten!

 

Aerial yoga - yoga för dig som vill utmana dig sjÀlv och tyngdlagen. Du utför olika positioner med hjÀlp av en tunn hammock i luften, en annorlunda och skönt utstretchande form av yoga!

 

Gravid yoga - yoga med positioner och övningar anpassade för gravida kvinnor.

 

Skrattyoga - en form av yoga dÀr du i grupp anvÀnder skratt och rörelse för att frigöra endorfiner. Lika kul som det lÄter!

 

Det hÀr var en liten introduktion till yogans vÀrld och olika förgreningar. Hur kÀnner du, Àr det nÄgon specifik inriktning som tilltalar dig? HÀr pÄ Superprof hittar du lÀrare inom alla inriktningar som stÄr redo att guida dig pÄ din vÀg till yogi!

Är du en blivande yogalĂ€rare?

Kanske Àr du sjÀlv intresserad av att lÀra ut yoga? Det finns ett flertal olika alternativ för dig som vill utbilda dig till yogalÀrare, intensivkurs, workshops, ÄrslÄng utbildning, erkÀnda skolor bÄde i Sverige och utomlands... det finns en hel del olika utbildningar för dig som blivande yogalÀrare att vÀlja mellan, inte minst de onlinebaserade!

 

Se till att vĂ€lja en certifierad skola eller utbildare med dokumenterat bra betyg och erfarenhet. Försök ocksĂ„ att tĂ€nka igenom vilken sorts utbildningsform och upplĂ€gg som passar dig. Årligen startar hundratals mĂ€nniskor en utbildning för att bli yogalĂ€rare men fullföljer den inte. Det kan förstĂ„s bero pĂ„ olika saker, men genom att hĂ„lla fast vid din motivation och ha noga tĂ€nkt igenom formen och upplĂ€gget pĂ„ utbildningen kan du förebygga att det hĂ€nder just dig.

 

Vilken utbildning passar dig bÀst? Det finns tvÄ olika att vÀlja mellan: 

  • LĂ€ngre kurser dĂ€r du efter avslutaat utbilndning fĂ„r ett diplom eller certifiering i att undervisa yoga.
  • Kortare kurser dĂ€r du specialiserar dig pĂ„ en form eller inriktning av yoga som du sedan undervisar i.

 

En lÀngre utbildning Àr att rekommenderas för dig som vill jobba med yoga professionellt pÄ till exempel en yogastudio. De lÀngre utbildningarna brukar innehÄlla teoretisk och praktisk kunskap och krÀva hundra till femhundra timmars trÀning och hÄllande av klasser innan du fÄr ditt certifikat.

 

Kortare kurser kan sÄklart ocksÄ vara givande i form av att ge dig en introduktion till den indiska lÀran och traditionen och för att fÄ en bÀttre överblick och förstÄelse av fördelarna med yoga. Efter avslutad utbildning med ditt nya certifikat i handen Àr det dags att fylla pÄ ditt CV med erfarenhet och kanske nÄgra pÄbyggnadskurser. HÄll i klasser, workshops, online seminarium,  allt Àr möjligt! Skapa dig en profil hÀr pÄ Superprof och kom i kontakt med nya elever och skapa dig en karriÀr med oss!

Bli mer zen och öka ditt allmÀnna vÀlbefinnande: lÄt yogan hjÀlpa dig!

Skapa en plats för dig att trÀna yoga online pÄ, kanske kan du bÀra med dig saker du vill ha för att bygga upp ett litet heligt altare som kristaller eller rökelse, tÀnd nÄgra ljus och rulla ut din matta för att ge dig sjÀlv en stund av ro och sinnesnÀrvaro.  Gör som de ca 300 miljoner andra mÀnniskor runt om i vÀrlden idag och lÄt yogan vara en del av ditt liv för att öka sÄvÀl ditt psykiska som fysiska vÀlmÄende.

 

Investera i dig sjÀlv idag - hitta din certifierade yogalÀrare online pÄ Superprof!

FAQ

📒 Hur fungerer undervisning inom Yoga online?

Du kan kontakta dina lÀrare direkt via telefon eller e-post. Deras kontaktinformation hittar du i  kursförfrÄgan . Du och din lÀrare kan tillsammans ta reda pÄ vilken lösning som passar er bÀst.

 

Det finns mÄnga olika lösningar:

 

  • Skype
  • Google Hangout
  • Messenger
  • Teams
  • Telefon

 

MÄnga olika verktyg för att kommunicera med ljud och bild, inklusive lösningar för att dela din skÀrm eller surfplatta.

 

54lÀrare erbjuder undervisning online yoga.

 

 

 

🔎 Hur vĂ€ljs lĂ€rare för att ge undervisning inom Yoga online?

Verifikation av personlig information. Vi verifierar identiteten, kontaktinformationen (telefon, e-post och foto) samt vittnesmÄl för alla vÄra lÀrare.

 

100% UtvÀrderingar sertifisert- nÀtverkets bÀsta verktyg.

 

VÄra studenters utvÀrderingar och rekommendationer Àr 100% certifierade.

 

VÀlj din lÀrare frÄn vÄra 54 profiler.

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att lĂ€ra ut via webbkamera inom Yoga

54  lÀrare inom Yoga erbjuder online undervisning i yoga.

 

Du kan titta pÄ deras profiler och vÀlja den lÀrare som bÀst passar dina inlÀrningsbehov. 

 

VÀlj din lÀrare bland bÄra 54 profiler.

💾 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för Yoga undervisning online?

Genomsnittspriset för undervisning online inom Yoga Àr 353Kr.

 

Detta pris varierat beroende pÄ olika faktorer: 

 

  • LĂ€rarnas erfarenhet i Yoga
  • KurslĂ€ngden

 

97% av lÀrarna erbjuder den första kursen gratis Kontrollera timpriset för lÀrare nÀra dig.

🖋 Vad Ă€r medelvĂ€rdet för online-lĂ€rare inom yoga?

Ett urval av 7 recensioner, ger eleverna ett genomsnittligt betyg pÄ 5.0 av 5.

 

Om ett problem uppstÄr med en undervisning Àr vÄrt kundtjÀnst tillgÀngligt för att hitta en lösning (per telefon eller e-post fem dagar i veckan).

(Under COVID-19-situationen fortsÀtter Superprofs kundtjÀnst att vara tillgÀnglig för att svara pÄ alla sina frÄgor)

Se recensioner inom alla Àmnen.

đŸ’» Varför ska du vĂ€lja online-undervisning?

Eftersom lika mycket kommunikation anvÀnds dagligen via digitala kanaler har onlineinlÀrning blivit allt populÀrare bland vÄra studenter.

 

Detta Àr enkelt eftersom bÄde elever och lÀrare vanligtvis har erfarenhet av digitala verktyg frÄn vardagen.

 

Det Àr sÀkert, tillgÀngligt och bekvÀmt! Vart du Àn Àr kan du kontakta din lÀrare med bara nÄgra fÄ klick.

 

54 YogalÊrere Àr tillgÀngliga att hjÀlpa dig, hÀr..