Känner du dig ständigt stressad? Människor försöker på olika sätt att minska sin ångest. Vissa provar medicin eller vitamintillskott, andra ger yoga en chans.

Fördelarna med yoga är många. Med yoga kan du:

 • Lär dig att kontrollera din andning
 • Behärska mindfulness
 • Bli mer flexibel
 • Tona dina muskler
 • Förbättra din koncentration
 • Känn dig mer uppfylld
 • Förbättra ditt självförtroende

Yoga kommer från Indien, där yogacenter utvecklades under århundraden i flera olika städer. Det hjälper till att undvika många stressrelaterade sjukdomar . Oavsett om det gäller Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Pranayama-övningar, Ashtanga Yoga eller Prenatal Yoga - fördelarna med yoga är främst att främja avkoppling och en känsla av välbefinnande. Men både gruppyogakurser och privata lektioner hemma kan variera kraftigt i prissättningen. Så hur vet du om den yogakursen nära dig är dyr?

yoga
Känner du dig ständigt stressad? Människor försöker på olika sätt att minska sin ångest. Vissa provar medicin eller vitamintillskott, andra ger yoga en chans. Bild: Unsplash
De bästa lärarna i Yoga
Första kursen gratis!
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Valentina
Valentina
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Kourosh
Kourosh
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Josef
Josef
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
299 kr
/h
Första kursen gratis!
Linda
Linda
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Emmy
Emmy
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Julia
Julia
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Valentina
Valentina
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Kourosh
Kourosh
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Josef
Josef
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
299 kr
/h
Första kursen gratis!
Linda
Linda
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Emmy
Emmy
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Julia
Julia
350 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Hur fastställer yogalärare sina priser?

Yogainstruktörer brinner ofta för vad de gör och tränar yoga regelbundet. När de försöker dela sin passion med andra föreslår många av sina tjänster på plattformar som Superprof där de kan ansluta till potentiella studenter. Här på Superprof bestämde lärarna sina egna priser.

På vår webbplats är ett växande antal yogalärare redo att ta dig under sina vingar och lära dig yogaställningar både effektiva och bisarra. Men hur bestämmer de priset som läggs upp på plattformen? Det viktigaste att komma ihåg är att yogalärare kan välja sina egna priser . Superprof inför inte en prisklass eller prismodell som de måste följa. De kommer dock att använda sina egna kriterier för att bestämma vilket pris som är rättvist för dem.

De kan medverka i:

 • Studentnivå (nybörjaryoga, mellannivå eller avancerad asanas)
 • Den längd av lektionen
 • Yogainstruktörens egen erfarenhet

Ju mer avancerad eleven är, desto högre är kurserna eftersom det kräver omfattande kunskaper från lärarens sida och bra undervisningsmetoder. En nybörjare-yogastudent betalar mindre än en avancerad yogi. Längden på en lektion kommer också att påverka priset. Som i alla betalda arbeten betalas yogainstruktörer per timme . Därför följer att ju längre yogakurs, desto dyrare blir det. Varje lärarprofil på Superprof kontrolleras. Superprof verifierar lärarens identitet, erfarenhet, examensbevis och adress. Denna garanti är ett utmärkt plus för blivande studenter. Dessutom uppmanas alla elever att lämna kommentarer på deras yogalärarprofiler så att framtida studenter kan dra nytta av dem. De kan berätta om lärarens styrkor och svagheter och hur de upplevde sina yogalektioner. Det är också viktigt att notera att Superprof inte tar någon provision av handledarens pris. Blivande studenter ombeds att betala en engångsavgift innan de kontaktar en handledare. Dessutom uppmuntras yogalärare att erbjuda sin första lektion gratis så att eleverna kan testa aktiviteten och se hur bra de klarar sig med professorn. Att öva yoga med någon du inte harmoniserar med är faktiskt kontraproduktivt.

Priset på yogalektioner varierar beroende på geografisk plats

Priset på yogakurser på Superprof kan också variera beroende på var de lärdomar äger rum. Beroende på område kan yogakurser antingen vara dyrare i städer som Stockholm eller ute i mindre städer där det inte finns lika mycket konkurrens. Större städer kommer att ha mer variation på priset - till exempel priser för yoga Stockholm sträcker sig från 150 till 600 kronor i timmen. Mindre städer kan vara billigare, men utan lika mycket konkurrens frågar några proffs mer, särskilt om de är mycket väl kvalificerade i olika typer av yoga.

yoga
Om du vill lära dig grundläggande yoga kan du gå till en mindre erfaren lärare. Bild: Unsplash

Timpriser varierar beroende på yogalärarens erfarenhet och utbildning

Gratis yogakurser eller online-yogatutorialer kan vara väldigt attraktiva för dem som inte kan spendera för mycket på sina fritidsaktiviteter. Men de erbjuder i allmänhet inte bra kvalitet . Vad mer kommer en yoga video aldrig ersätta den förekomsten av en yogainstruktör , antingen genom webbkamera eller i köttet. Endast en levande yogalärare kan korrigera dina poser och hindra dig från att göra felrörelser. Men här är några tips för att hitta en billigare yogaklass. Som vi just sa kommer en mer erfaren yogaprofessor automatiskt att bli dyrare än en nybörjare yogalärare. Naturligtvis kommer en mellannivåprofessor fortfarande att vara kompetent - han eller hon kommer helt enkelt inte att ha mer avancerad kunskap. Men detta gör absolut ingen skillnad för en nybörjare.

Om du vill lära dig grundläggande yoga kan du gå till en mindre erfaren lärare.

Många studenter erbjuder yogakurser för att hjälpa dem att komma igenom månaden eller för att samla yrkeserfarenhet. De är ofta väldigt passionerade och har fullt förmåga att förmedla de grundläggande elementen i yogaträning. Allt beror på vilken nivå du vill uppnå.

Online-yogakurser eller yogalektioner hemma?

Det är frågan!

Det är fullt möjligt att ta yogakurser via webbkamera. Många yogor från Superprof erbjuder detta alternativ för att utvidga sin studentbas . Det betyder att de kan lära elever långt borta. Det är också ett plus för studenter som lever utanför misshandlad väg som inte kan hitta en yogakurs i närheten av dem . Detta kan vara fallet om de till exempel bor i landet. Yoga är ett verkligt fenomen . Fler och fler yogalärare erbjuder lektioner i hela Sverige.

Med en webbkamera kan du ta yogakurser oavsett var du är.

Men det här alternativet hjälper också eleverna att spara. Genom att kunna välja en lärare från någonstans i Storbritannien, även i världen, eleverna har fler valmöjligheter i prissättningen . Du behöver inte nöja dig med priset på en yogakurs nära dig . Teknik ger dig nu chansen att resa virtuellt .

Blivande yogastudenter har nu det här valet: billigare priser eller närvaron av en lärare. Det senare alternativet kan också vara mycket användbart. I köttet ger en yogalärare en viss atmosfär med sig. Många är villiga att ta med yogamattor för nybörjare och andra kompletterar sina lektioner med hjälpmedel för meditation som ljus eller rökelse. Och du kan vara säker på att din internetanslutning inte kommer att misslyckas mitt i din yogalektion.

 • Vad frågar tävlingen om en timmes yoga ?
 • Är privata lektioner verkligen bättre än de som erbjuds av yogastudior och institut?

Det här är vanliga frågor. Först och främst, om du tar yogakurser på ett institut eller en studio, bör du veta att timpriset inte alltid är det faktiska priset . Ytterligare avgifter kan tillkomma - till exempel inskrivnings- eller administrationsavgifter.

Hos Superprof är den genomsnittliga kostnaden för en timmes yogalektion 350 kronor. Det kostar en engångsavgift på 190 kronor för att kontakta en handledare, som endast betalas när du har gått med på att ta lektioner från dem. Lär dig vad du kan förvänta dig av dina yogakurser med vår guide till yogakurser.

Behöver du en lärare i Yoga?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.