Oavsett om du har en passion för yoga eller tränar yoga för att stress ned eller till och med Prenatal Yoga för att förbereda dig för den stora dagen, kommer yoga att hjälpa dig att behärska din vardag och lära dig att leva i nuet.

Det finns dock många olika typer av yoga där ute och yogalektioner kan variera beroende på dina önskemål och behov.

De bästa lärarna i Yoga
Första kursen gratis!
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Valentina
Valentina
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Kourosh
Kourosh
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Josef
Josef
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
299 kr
/h
Första kursen gratis!
Linda
Linda
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Emmy
Emmy
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Julia
Julia
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Valentina
Valentina
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Kourosh
Kourosh
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Josef
Josef
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
299 kr
/h
Första kursen gratis!
Linda
Linda
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Emmy
Emmy
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Julia
Julia
350 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Yoga och du: Vad är det du verkligen behöver?

Det finns många anledningar till att någon kan vända sig till självförbättringsaktiviteter och försöka förbättra sin uppmärksamhet för att bättre möta vardagliga utmaningar. Yoga är en av dessa avkopplande metoder och uppskattas mer och mer av både unga och gamla. Men hur kan du vara säker på att du går rätt yogakurs och hur väljer du mellan dussintals yogakurser ? Att välja din yogakurs betyder först och främst att du väljer din yogastil . Rytm, positioner, fördelar - var och en av stilarna har sin egen fördel.

Nybörjar-yoga

Alla har förutfattade föreställningar om hur yoga är, men få vet det faktiskt. Så hur ska man välja rätt kurs för nybörjare? Den mest populära yogastilen är definitivt Hatha Yoga. Det är det som oftast lärs ut och består av alternerande statiska poser (”asanas”) och positioner för att kontrollera din andning (”pranayama”). Den mest kända yogaställningen kommer från Hatha Yoga: Lotus Pose. När du sitter korslagd lägger du händerna på knäna. Hatha Yoga använder det enklaste av yogaställningarna. De är bra för att starta försiktigt. Lär dig vad du kan förvänta dig av dina yogakurser med vår guide till yogakurser.

yoga
Oavsett om du har en passion för yoga eller tränar yoga för att varva ned så kommer yoga att hjälpa dig att behärska din vardag och lära dig att leva i nuet. Bild: Unsplash

Yoga för stress

Denna indiska filosofi hjälper till att eliminera daglig stress. Den vanligaste anledningen från nybörjare till att besluta att ta yogakurser är behovet av att lära sig att slappna av. I vår värld av hundra mil en timme blir stress allt vanligare. Mellan smartphones, datorer, tv-skärmar - det är viktigt att lära sig att koppla loss för att återansluta med själ och kropp. Yoga kan hjälpa dig att hitta lugn genom att lära dig några grundläggande övningar för att koppla av var som helst. Men om du är särskilt intresserad av att stressa ner, leta efter en viss yogastil: Vishranta Yoga är en idealisk form av yoga för dem som inte vill vara med i slutet av en yogasession. Poserna är ganska enkla och skjuter inte din kropp. Det är ett av de bästa sätten att lära sig uppmärksam andningstekniker och bli helt medveten om din kropp. Genom att regelbundet träna Vishranta Yoga lär du dig att hantera högspänningssituationer.

Träna yoga när du är gravid

De fördelarna med yoga är mycket uppskattade av förväntansfulla mammor . Att träna yoga under graviditeten hjälper till att stärka dina muskler, särskilt ryggen och bukväggen. Yoga är också bra för att lära dig riktiga andningstekniker - mycket användbart när du går i förlossning! Och din nyvunna zen-attityd kan hjälpa dig att undvika att tortera din mans hand och hålla en häpnadsväckande självkontroll. Yoga kan hjälpa om du känner dig nervös för att föda. En speciell prenatal yogakurs föreslås ofta för blivande mödrar . Denna typ av yoga hjälper till med din:

  • Flexibilitet
  • andningstekniker
  • Kontrollerande humörsvängningar
  • Att övervinna fysisk smärta etc.

Men yoga under graviditet är ofta inte tillrådligt om du aldrig har tränat yoga förut. Det är bättre om du känner till några grundläggande yogaställningar för att undvika att göra några felrörelser under graviditeten. Det finns många institut och yogacenter som erbjuder denna typ av yogakurs för gravida kvinnor .

Träna yoga för träningens skull

Är du mer hyperaktiv än zen? Yoga kan också vara kul för dig! I motsats till vad många tror är yoga inte bara för hippies eller de barn som sist väljs för sport. Yoga kan vara en mycket fysisk sport. Vinyasa Yoga , härledd från Ashtanga Yoga, är en form av yoga som fokuserar på andning och synkronisering. Rörelserna är väldigt rytmiska och flyter tillsammans i en specifik koreografi. Du kan släppa lite fysisk ånga medan du arbetar med muskelkontroll. Denna typ av yoga är inte på något sätt sämre än de vanliga sporterna som utövas på gymmet. Det är bäst att vara i skäligt fysiskt tillstånd för att verkligen kunna dra nytta av fördelarna. Denna stil är också bra för viktminskning .

Lärande Yoga för meditation

Vill du lära dig meditationstekniker? Yoga lär dig att ta dig tid att tänka på dig själv. En frekvent övning för självförbättring , yoga är inte bara en sekvens av udda poser. Att ta tid att tänka på dig själv är viktigt för din hälsa. Meditation är en integrerad del av yoga. Det är lika viktigt som flexibilitet och andning.

Meditation låter dig:

  • Rena din själ
  • Förbättra din koncentration
  • Förbättra ditt minne.

Inte alla yogaställningar är optimerade för meditation. Kripalu Yoga (som betyder "att vara medkännande"), utarbetad från Hatha Yoga, är den bästa stilen för att arbeta med mindfulness. Den fokuserar på en kombination av poser som gynnar sökandet efter välbefinnande och medkänsla mot andra. Denna typ av visdom kommer du långsamt att förvärva under dina sessioner med din nya yogalärare .

Träna yoga på högsta nivå

Precis som Vinyasa Yoga är Ashtanga Yoga en mycket fysisk form av yoga. Den har en ganska snabb rytm och du bör vara i gott fysiskt skick för att kunna följa yogaläraren. Det anses vara den mest fulländade av alla yogatyper. Det inför en specifik serie rörelser som upprepas flera gånger. Punkten? Att lära sig att synkronisera rörelse med andning . Det hjälper också till att tona dina muskler och spendera dig tillräckligt för att glömma dina små vardagliga irritationer. Ashtanga Yoga- sessioner varar ungefär en och en halv timme - tillräckligt för att tröttna på dig för veckan.

Ska du ta lektioner i en yogastudio eller med en privat yogalärare?

När du väl har valt den bästa yogastilen för dig måste du bestämma vilken typ av yogakurs du vill ta. Vissa föredrar att gå till ett yogacenter medan andra föredrar privata lektioner. Vilka är fördelarna med var och en av dem?

yoga
Denna indiska filosofi hjälper till att eliminera daglig stress. Den vanligaste anledningen från nybörjare till att besluta att ta yogakurser är behovet av att lära sig att slappna av. Bild: Unsplash

Fördelar med yogakurser i en studio

Om du bor i en storstad är det vanligtvis ganska enkelt att hitta bra adresser för att utöva vilken aktivitet du vill göra. Oavsett om det är yoga eller någon annan sport, många gym och träningsstudior erbjuder veckokurser .

Det är ett fantastiskt tillfälle att träna yoga regelbundet med en erfaren yogalärare.

Yogastudier erbjuder också ett idealiskt utrymme för yogalektioner. Det är ofta svårt att hitta en plats att träna yoga hemma . Om du bestämmer dig för att ta lektioner på ett yogacenter kan du dra nytta av ett utrymme som är inrett och inrett för att ge den perfekta atmosfären för avkoppling. Detta hjälper också till med att införa en rytm och tvingar dig att ta tid varje vecka för att delta i yogakurser och göra dina poser - och slappna av.

Att lära sig yoga i en grupp har också fördelen att du kommer i kontakt med likasinnade.

Tips: dra nytta av öppna dagar eller gratis första lektioner som erbjuds av yogastudior för att se till att lektionerna passar dig. Detta låter dig få en uppfattning om hur lektionerna är organiserade, men också få en känsla för yogainstruktören.

Fördelar med privata lektioner

Att välja en privat yogalärare har också många fördelar, inte minst förmågan att anpassa din yogaträning till din egen rytm. Ditt schema kanske inte är tillräckligt regelbunden för att du ska kunna ägna flera timmar i veckan till yoga på fasta tider - vilket kan vara ännu mer nedslående när det gäller månadsavgifter. Att välja en privat yogalärare låter dig ställa in dina möten direkt med din yogi och pressa in dem när du har tid. Ett riktigt plus om du har ett jobb med mycket flexibla timmar! Ännu mer än med en studio väljer du din yogalärare att välja en privat yogalektion . Plattformar som Superprof gör det möjligt för potentiella studenter att konsultera varje handledares profil för att hitta den som bäst uppfyller deras önskemål och behov.

Att klicka med din professor är ett av nyckelelementen för att lyckas på dina privata yogakurser.

En privat yogalärare kan också bättre koncentrera sig på att förbättra din hållning och uppmuntra din progression. Privata lektioner kan också vara ekonomiskt fördelaktiga . Några av lärarna på Superprof låter dig prova den första lektionen gratis eller till och med få ett slags stämpelkort för 10 yogalektioner till ett bättre pris .

Du kan också välja yogakurser online via webbkamera för att utvidga ditt val av lärare.

Behöver du en lärare i Yoga?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.