Det talas mycket om mindfulness men vad är det egentligen? Mindfulness är ett tillstånd av medvetenhet; konsten att leva i ögonblicket. Och är det något som Göteborgarna är bra på så är det att leva i nuet. För att inte tala om deras kända mindful retreatsöndag på PsykosyntesInstitutet som löper över en dag, innehåller 2 seminarier och totalt 5 lärarledda kurstimmar. Men om man inte deltar i denna retreatsöndag, hur uppnår man det tillståndet? Genom meditation och andra metoder så klart! Genom kontinuerlig övning av mindfulness kan man teoretiskt utveckla en bättre förståelse av jaget, vilket i sin tur leder till vad buddhisterna kallar upplysning. Men hur skiljer sig mindfulness från de resultat som uppnås genom livscoaching?

Att utveckla självkännedom är själva förutsättningen för vad en livscoach hjälper dig att göra.

En livscoach hjälper dig att känna igen självsaboterande tankar, handlingar och attityder som effektivt hindrar dig från att nå din fulla potential. Så varför inte vända sig till en certifierad livscoach för att ta reda på hur du kan nå dina personliga mål eller dina professionella? Göteborg erbjuder en hel del!

De bästa lärarna i Livscoaching
Första kursen gratis!
Danny
5
5 (4 recensioner)
Danny
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Marcus
Marcus
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Isabelle
Isabelle
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Första kursen gratis!
Hafiz
Hafiz
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Danny
5
5 (4 recensioner)
Danny
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Marcus
Marcus
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Isabelle
Isabelle
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Första kursen gratis!
Hafiz
Hafiz
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Vem behöver en livscoach?

Alla skulle kunna dra nytta av en livscoach. Och speciellt människor som genomgår ett sent karriärbyte:

  • Kalle, som har jobbat som advokat i 61 år på Advokatbyrån Björn Sjölander 
  • Anna, en skådespelare på Lisebergsteatern som har en ambition om att bli terapeut,
  • Marco, som förlorade sitt lärarjobb på Chalmers och letar efter nästa steg

Det är anledningen till att människor arbetar med livscoacher: de behöver hjälp att lära sig att övervinna oddsen som är staplade framför dem och lyckas i det de har tagit sig an.

Livs- eller wellnesscoaching-sessioner?

En wellnesscoach kan hjälpa dig att hantera stress, välja en hälsosam kost och sluta röka medan en livscoach arbetar för att förbättra hela dig. Du kan ha problem på jobbet – och ha svårt att fatta ett beslut om din karriär, ett sådant beslut skulle kräva en karriärcoach. Du kan ha problem med dina relationer; där skulle en relationscoach behövas. Men om dessa fall uppstår på grund av dina egna tvivel och osäkerhet eller andra former av självsabotage, ring en livscoach! En livscoach kan hjälpa dig att komma till roten av ditt problem: vad är det med dig som får dig att ge upp innan du ens har börjat? Och sedan, tillsammans, skulle ni komma upp med en handlingsplan för att övervinna detta.

Tänk på att en livscoach inte är en terapeut, även om det kan känns så ibland.

Ändå arbetar de på ungefär samma sätt: puchar dig för att hitta dina egna svar och lösningar och hjälper dig att förfina dina mål så att de blir konkreta.

livscoaching
Nu när du bestämt dig för att du både behöver och vill att någon ska hjälpa dig att lyfta fram dina styrkor och motivera dig, kan du leta online efter rätt coach för dig. Sedan kan ni bestämma var ni vill träffas! Bild: Unsplash

Hitta en livscoach online

Nu när du bestämt dig för att du både behöver och vill att någon ska hjälpa dig att lyfta fram dina styrkor och motivera dig, kan du leta online efter rätt coach för dig.

Du skulle få så många resultat!

Såsom Magdalena Berg i Göteborg som erbjuder massa olika coachningstjänster. Kanske står du inför en utmaning och behöver hjälp? Kanske vill du få hjälp med att sortera dina tankar inför ett stort och avgörande val i livet? Eller utvecklas inte ditt liv på det sätt du önskar eller skulle du vilja göra andra val framöver? Magdalena Berg möter dig i den livssituation du befinner dig och tillsammans utforskar ni vilka förutsättningar du vill skapa för att leva resten av livet med ännu mer mening. De livsval du så småningom kommer fram till kanske ger mer utrymme för frihet, lustfylldhet och glädje. Det kan handla om en separation, en flytt, en större förändring i ditt yrkesliv, en annorlunda fritid eller kanske val av utbildning.

Med rätt livsval kan den negativa stressen minska. Med ökad kunskap och fördjupad förståelse kan du lättare få ihop livspusslet på ett mer balanserat och harmoniskt sätt.

Jennie Ricci är en annan livscoach i Göteborg som erbjuder stöd för den som vill. Hennes fokus är att förbättra livskvaliteten för fler människor genom att avdramatisera och erbjuda personlig coaching för alla. Hon jobbar för att så många som möjligt ska få ta del av de tankesätt och verktyg som finns inom bl. a. psykologin, mentalträning och mindfulness för att må bättre. Vill du må bättre? Få ut mer av vardagslivet, jobbet, skolan eller träningen? Har du kommit till en punkt i livet när du vill ha förändring? Vet du inte längre hur du ska komma vidare? Jennie hjälper dig vidare!

Specialiserad inom personlig utveckling och ledarskap, har hon hjälpt sina kunder att växa, utvecklas och nå sin potential.

livscoaching
Genom kontinuerlig övning av mindfulness kan man teoretiskt utveckla en bättre förståelse av jaget. Men hur skiljer sig mindfulness från de resultat som uppnås genom livscoaching? Bild: Unsplash

Var hittar du gratis livscoaching?

Oavsett om du letar efter affärscoaching, ledarskapscoaching eller bättre sätt att fokusera på att bli av med ångest, kanske du hittar den livscoach som är rätt för dig. Om du verkligen hittar den ideala livscoachen kanske du vill fortsätta arbeta med hen. För detta ändamål skapades webbplatsen Kick Ass Coach där första sessionen är gratis! På den sidan har du möjlighet att välja en gratis session med en helt ackrediterad livscoach. Du kan begära hjälp från en livscoach var som helst i världen. När du har haft din första gratis session så är det dags att ta beslut om fortsatt coaching och upplägg som passar dig. Kick Ass Coach hjälper dig att komma till rätta med längre, kartläggande samtal med problemformulering, målbild och arbetssätt. De hjälper dig även med återkommande samtal med din valda coach, inledningsvis en gång i veckan, därefter varannan alternativt var tredje vecka, beroende på vad som passar dig.

Livscoaching med Superprof

Superprof har handledare i allt vad du behöver – från att lära dig trummor till att förbättra din akademiska prestation. Faktum är att det finns en hel del livscoachar i Göteborg, och om du inte har något emot en livscoach online, finns det en hel drös av livscoachar tillgängliga för dig! Du kan välja att arbeta med Davud via webbkamera. Han är så framgångsrik i att hjälpa andra att han har fått ett 5-stjärnigt betyg och hans profilsida har glödande kommentarer från personer som han har lett till framgång. Du kanske tror att en sådan mentor skulle vara väldigt dyr, men han tar bara 399 kronor per timme och han ger sin första timme gratis! Liksom alla tre Superprof livscoachar baserade i Göteborg. Du kan till exempel välja en session med Shamim, som har en examen i beteendevetenskap.

En terapeut ser till det förflutna för att hitta skäl till hinder i ditt liv, en livscoach letar efter sätt att övervinna dessa hinder.

Om du söker Shamim för personlig coachning, skulle hon säkert använda sin expertis inom detta område för att hjälpa dig att uppnå dina mål. Annes avgifter är dessutom något lägre än Davuds, så vad väntar du på? Och även om du kanske tycker att livscoaching är en dyr affär och visst kan det vara det men med tanke på fördelarna med personlig utveckling, hur kan man någonsin sätta ett pris på det?

Hitta en livscoach i Sverige.
Hitta en livscoach i Stockholm.
Hitta en livscoach i Malmö.
Hitta en livscoach i Örebro.
Hitta en livscoach i Västerås.
Hitta en livscoach i Gävle.
Hitta en livscoach i Jönköping.
Hitta en livscoach i Uppsala.

Behöver du en lärare i Livscoaching?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.