Att vara en livscoach handlar om att hjälpa personer att fatta sina egna beslut. En livscoach hjälper dig att utforska dina inre värden, något som är en viktig del i arbetet mot läkning och personlig utveckling. När du är helt klar med vad som betyder något för dig kan du på ett mer tydligt sätt göra framtida val och sätta upp mål som harmoniserar med dina värden. Att utveckla konsten att leda sig själv är en resa, men denna resa startar först när ben och armar rör sig i vald riktning.

En livscoach arbetar med många olika områden och dessa områden kan bland annat vara relationer, kost & träning samt självkänsla & självförtroende.

Så följ med Superprof för att upptäcka var och med vem som du kan börja din resa!

Varför inte börja den i Gamla stan i Stockholm?

För där ligger nämligen det som på 1200-talet var hela staden. Sedan dess har Stockholm växt, men karaktären i Gamla stan har bevarats. I de smala gränderna finns restauranger, caféer och barer, och det finns sevärdheter som Storkyrkan och Stockholms slott. På vintern finns det också en julmarknad att besöka som pågår ungefär hela december. Gamla stan passar också perfekt för den som vill hitta hantverk eller souvenirer från Stockholm.

Eller kanske Turning torso i Malmö?

En skruvad byggnad i Västra hamnen som invigdes 2005 och är Nordens högsta skyskrapa med sina 190 meters höjd. Det är arkitekten Santiago Calatrava som ritat byggnaden, och i dag är den främst ett bostadshus. Det finns dock möjligheter att besöka de översta våningarna i byggnaden för att njuta av utsikten och lära sig mer om byggnaden.

Eller kanske på Liseberg i Göteborg?

Nordens största nöjespark ligger i Göteborg och har över 30 attraktioner. Sedan 1923 har äventyrssugna besökare kunnat ta sig till Liseberg för att åka karuseller, spela spel, dansa på dansbanan eller lyssna på musik vid någon av nöjesparkens scener. Nöjesparken har främst öppet på sommaren, från april till oktober. Men på platsen arrangeras även halloween på Liseberg och jul på Liseberg.

Städerna som dessa specifika platser ligger i, har en hel drös av livscoachar att välja mellan!

Livscoacher runt om i Sverige hjälper individer, familjer och andra grupper att få ihop livspusslet och minska den negativa stressen och har ett ryckte om sig att vara strålande på vad de gör. Här följer en lista på livscoachar som kan vägleda dig i att uppfylla dina drömmar och hjälpa dig att bli av med alla tvivel.

De bästa lärarna i Livscoaching
Första kursen gratis!
Åsa
5
5 (3 recensioner)
Åsa
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Danny
5
5 (4 recensioner)
Danny
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Ellen
Ellen
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Marcus
Marcus
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Åsa
5
5 (3 recensioner)
Åsa
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Danny
5
5 (4 recensioner)
Danny
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Ellen
Ellen
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Marcus
Marcus
99 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Vem behöver en livscoach?

Alla skulle kunna dra nytta av en livscoach. Och speciellt människor som genomgår ett sent karriärbyte:

  • Kalle, som har jobbat som advokat i 61 år på Drottninggatan i Uppsala,
  • Anna, en skådespelare på Örebro teater som har en ambition om att bli terapeut,
  • Marco, som förlorade sitt lärarjobb i Gävle och letar efter nästa steg

Det är anledningen till att människor arbetar med livscoacher: de behöver hjälp att lära sig att övervinna oddsen som är staplade framför dem och lyckas i det de har tagit sig an.

Livs- eller wellnesscoaching-sessioner?

En wellnesscoach kan hjälpa dig att hantera stress, välja en hälsosam kost och sluta röka medan en livscoach arbetar för att förbättra hela dig. Du kan ha problem på jobbet – och ha svårt att fatta ett beslut om din karriär, ett sådant beslut skulle kräva en karriärcoach. Du kan ha problem med dina relationer; där skulle en relationscoach behövas. Men om dessa fall uppstår på grund av dina egna tvivel och osäkerhet eller andra former av självsabotage, ring en livscoach! En livscoach kan hjälpa dig att komma till roten av ditt problem: vad är det med dig som får dig att ge upp innan du ens har börjat? Och sedan, tillsammans, skulle ni komma upp med en handlingsplan för att övervinna detta.

Tänk på att en livscoach inte är en terapeut, även om det kan känns så ibland.

Ändå arbetar de på ungefär samma sätt: puchar dig för att hitta dina egna svar och lösningar och hjälper dig att förfina dina mål så att de blir konkreta.

livscoaching
När du är helt klar med vad som betyder något för dig kan du på ett mer tydligt sätt göra framtida val och sätta upp mål som harmoniserar med dina värden. Bild: Unsplash

Hitta en livscoach online

Nu när du bestämt dig för att du både behöver och vill att någon ska hjälpa dig att lyfta fram dina styrkor och motivera dig, kan du leta online efter rätt coach för dig.

Du skulle få så många resultat!

Och när vi tittar på sökresultaten på Internet ser vi en mängd människor som brinner för att hjälpa andra att nå sin fulla potential.

Med rätt livsval kan den negativa stressen minska. Med ökad kunskap och fördjupad förståelse kan du lättare få ihop livspusslet på ett mer balanserat och harmoniskt sätt.

Såsom Saras Coaching & Friskvård, där de erbjuder massa olika coachningstjänster. På deras sida kommer du att upptäcka vilken typ av coachning de specialiserar sig på – personlig coachning, affärscoaching, relationscoaching och andra typer av hjälp; deras avgifter och var de är baserade. Vissa livscoacher reser för att träffa dig medan andra föredrar att du kommer till dem; andra bedriver online-coachning. Du kanske vill gå via ett företag som heter Noras Samtal, och som har 30 års erfarenhet, både inom företagscoaching och personlig utveckling. Företaget har riktigt motiverande och bemyndigande coachar. Väl värt att lägga pengar på! Men i dagens ekonomi finns det en del som vill förändra sitt liv men har helt enkelt inte tillräckliga med pengar för att engagera en livscoach. Men även om de arbetar för att tjäna pengar, finns det ett stort antal livscoacher som erbjuder sessioner gratis! Varför inte prova Ulrika Håkans på Mind Harmony Sweden?

Hon sitter på Katarina Bangatan 29 i Stockholm och är en diplomerad samtalsterapeut och samtalscoach.

Hon hjälper individer att finna sin inre balans, sin inre kraft, att må bättre i både kropp och själ. I samtalet hos Ulrika blir du lyssnad på utan dömande. Du får möjlighet att dela dina tankar, känslor och upplevelser. Utifrån det jobbar ni sedan tillsammans för att du ska finna din balans i livet.

Hitta mer energi och njut av livet fullt ut.

Varför inte vända dig till Jenny Åsenlund på Albinsrogatan 5A i Malmö?

Hon är en certifierad ICF coach med över 500 coachtimmar och dessutom yogalärare inom fler områden. Kanske står du inför en utmaning och behöver hjälp? Kanske vill du få hjälp med att sortera dina tankar inför ett stort och avgörande val i livet? Eller utvecklas inte ditt liv på det sätt du önskar eller skulle du vilja göra andra val framöver? Hälften av Jennys klienter möter hon per telefon eller via videosamtal (Zoom). Du kan ta del av hennes consultation och bli coachad, var du än befinner dig i världen. Du kan vara på din favoritplats eller där du är för stunden.

Livscoaching med Jenny är effektivt och lättillgängligt.

Hon pratar dessutom både svenska men talar även engelska. Hon har ett samtalsrum med utsikt över Öresundsbron och Malmö Stadion med närhet till Pildammsparken, något som öppnar upp för coachande gående samtal. Jenny erbjuder även ett 1-årigt stresshanteringsprogram för företag och där i ingår coachande samtal för chefer och medarbetare, förändringshantering, corparate mindfulness, kurser i coachande ledarskap och retorik och föreläser om hälsofrämjande och stresshantering.

I Jönköping finns en speciell livscoach som har ett speciellt sätt att jobba på.

På Brunnsgatan 30 hittar du Sofies Hälsa & Livsstil, en personliga coachingen som hon bedriver där hon ser dig ur ett holistiskt synsätt. Det innebär att hon ser dig som en helhet där olika delar hänger ihop och är beroende av varandra. Din mentala hälsa påverkar din fysiska hälsa, och vice versa.

Med detta synsätt kan ni tillsammans skapa goda förutsättningar för dig att nå de mål du har.

Hennes coachingsmodell ökar möjligheten att se sammanhang och ger nya perspektiv samt stimulerar ett positivt tänkande. Metoden bygger på individuella samtal med ett coachande förhållningssätt. Sofies främsta uppgift som coach är att guida dig mot det mål du önskar. Under resans gång fungerar hon som ett bollplank och en stöttepelare. Hon utmanar dig och motiverar dig, allt för att du ska nå dit du vill. Tillsammans skapar ni en plan för hur din resa ska se ut, och i slutändan är målet att du ska kunna coacha dig själv.

livscoaching
Varför inte prova Ulrika Håkans på Mind Harmony i Stockholm? Hon sitter på Katarina Bangatan 29 och är en diplomerad samtalsterapeut och samtalscoach. Bild: Unsplash

Om du är mer intresserad av att utbilda dig till livscoach så finns det en hel del val.

Att vara livscoach handlar om att hjälpa människor skapa nya tankar och fatta egna beslut. En utbildning till livscoach gör dig till det energibatteri som kommer med idéer, lyssnar och ställer frågorna som driver framåt i livet.

Med rätt livsval kan den negativa stressen minska. Med ökad kunskap och fördjupad förståelse kan du lättare få ihop livspusslet på ett mer balanserat och harmoniskt sätt.

I Västerås hålls en 5 dagars utbildning mellan den 12-16/4 2021 och den riktar sig till alla som har ett intresse av att bli en livscoach.

Livscoach Akademin/Kjell Haglund erbjuder dig en unik utbildning i coaching. Deras coachingmodell bygger på en effektiv och funktionell metod som ser till hela människan och till hela människans livssituation, metoden stimulerar individen till en inre trygghet och god självkänsla och stärker individens förmåga att ta ett eget ansvar för sitt liv, utifrån detta kan sedan individen se alla möjligheter i detta och ta ut riktningen på sitt liv.

Deras coachingsmodell ökar möjligheten att se sammanhang och ger nya perspektiv samt stimulerar ett positivt tänkande.

Metoden bygger på individuella samtal med ett coachande förhållningssätt. Det betyder att individens mål och intressen står i centrum samt att individen själv har alla svar på sina utmaningar inom sig, men att de tillhandahåller verktyg och stödjer individen i att dels hitta sina svar, dels våga förverkliga de. Utbildningen är baserad på de senaste forskningsrönen som vi gör tillämpbara för livet och arbetslivet. De har valt den kognitiva metodiken på grund av att den har erkänt goda och väl dokumenterade effekter. Detta för att du ska kunna arbeta seriöst och nå önskade resultat tillsammans med de som du coachar. Definitivt värt att kolla upp denna utbildning!

Var hittar du gratis livscoaching?

Söker du motivation för att komma igång, eller vill veta vad en hälsofrämjande förändring kan innebära för dig?

Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva – att bidra till att människor presterar och mår bättre.

Så spana in webbplatsen Kick Ass Coach där första sessionen dessutom är gratis! På den sidan har du möjlighet att välja en gratis session med en helt ackrediterad livscoach. Du kan begära hjälp från en livscoach var som helst i världen. När du har haft din första gratis session så är det dags att ta beslut om fortsatt coaching och upplägg som passar dig. Kick Ass Coach hjälper dig att komma till rätta med längre, kartläggande samtal med problemformulering, målbild och arbetssätt. De hjälper dig även med återkommande samtal med din valda coach, inledningsvis en gång i veckan, därefter varannan alternativt var tredje vecka, beroende på vad som passar dig.

livscoaching
En livscoach kan vägleda dig i många olika områden och dessa områden kan bland annat vara relationer, kost & träning samt självkänsla & självförtroende. Bild: Unsplash

Livscoaching med Superprof

Superprof har handledare i allt vad du behöver – från att lära dig trummor till att förbättra din akademiska prestation. Superprof har livscoacher som är villiga och redo att samarbeta med dig för att upptäcka din fulla potential, antingen ansikte mot ansikte eller via online-coaching. Med ett genomsnittligt pris på 200 kronor per timme kan du ta bort alla farhågor och förändrar ditt liv dramatiskt! Superprof-livscoacher vill hjälpa dig så de till och med erbjuder sin första timmes coachning gratis!

Tillsammans med Superprof får du möjlighet att undersöka dina värden och mål och därefter handla utifrån dem.

Utgångspunkten för våra handledare är att se människor i termer av deras framtida potential, inte deras tidigare prestationer. Att ha en stark självkänsla ger oss möjligheten att kunna skilja på vårt värde som människa och det vi presterar. Det är när vi hittat en balans i detta som vi kan nå dit vi vill. Många utav oss hamnar i situationer i livet där vi behöver ägna tid åt att hitta balansen. Där vi behöver stärkas i vårt eget jag för att ta kommandot över vårt eget liv. Din livcoach och du kommer att jobba mot de mål som ni tillsammans har satt upp. Oavsett om målet är:

  • Att hitta modet att stå upp för egna åsikter, ta egna beslut och att testa nya saker
  • Att bli tydligare i din kommunikation gentemot andra
  • Att sluta jämföra dig själv med andra
  • Att kunna prioritera efter dina behov
  • Att hitta din egen väg i livet, oberoende av andra
  • Om den första timmen inte känns rätt kan du rådgöra med andra handledare.

Om du inte har några invändningar mot personlig coachning online kan du välja att arbeta med en hel del av vara handledare. De jobbar via telefonsamtal och mail och börjar sin session med att frågar vad du känner att du vill ha hjälp och stöttning med. Sedan så lägger handledare och du upp en plan för hur hen kan hjälpa dig på bästa sätt. De anpassar sitt upplägg efter dig och dina behov. Våra handledare har erfarenhet att jobba med alla slags personer från alla slags bakgrunder. Och varvar teori med praktiska övningar!

Oavsett vilken anledning du har för att förändra ditt liv och är nu på jakt efter en livscoach för att vägleda dig på din resa, är Superprof här för att hjälpa dig!

Kom ihåg att snittpriset på Superprof är 200 kronor i timme – ett riktigt kapp!

Hitta en livscoach i Stockholm.
Hitta en livscoach i Göteborg.
Hitta en livscoach i Malmö.
Hitta en livscoach i Örebro.
Hitta en livscoach i Västerås.
Hitta en livscoach i Gävle.
Hitta en livscoach i Jönköping.
Hitta en livscoach i Uppsala.

Behöver du en lärare i Livscoaching?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.