Många livscoacher väljer en nisch att rikta in sig på. Utöver bredare områden som karriärcoach, föräldracoach och hälsocoach finns mer eller mindre specifika varianter. I Uppsala erbjuds livscoachning inom olika områden.

Gemensamt för dem alla är att de utgår ifrån dig med fokus på de mål du vill uppnå.

Dessa områden kan bland annat vara relationer, kost & träning samt självkänsla & självförtroende. Tack vare detta är denna tekniken av livscoachning unik i Uppsalaområdet. Men livscoaching är inte allt vad Uppsala är känt för – deras äventyrsvärld Fjällnora, lockar unga som gamla, sommar som vinter. Den gröna oasen med sommarspänningar såsom kanotpaddling, vandring och en äventyrsbana förvandlas till en vinteridyll som erbjuder både isande långfärdsskridskor och värmande dopp i badtunnor när temperaturen börjat leta sig ned under minusstrecket.

Så följ med Superprof för att upptäcka var och med vem i Uppsala som du kan börja din omvandlingsresa och bli en motiverad, självsäker person!

Livscoacher i Uppsala jobbar med att ställa frågor under förutsättningen att du redan har alla svaren inom dig. Det är du som löser dina egna problem. Coachens roll är att hjälpa dig att tänka i nya banor. Här följer en lista på livscoachar som kan vägleda dig i att uppfylla dina drömmar och hjälpa dig att bli av med alla tvivel.

De bästa lärarna i Livscoaching tillgängliga
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Salam samuel
Salam samuel
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jessica
Jessica
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ellen
Ellen
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Salam samuel
Salam samuel
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jessica
Jessica
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ellen
Ellen
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Vem behöver en livscoach?

Alla skulle kunna dra nytta av en livscoach. Och speciellt människor som genomgår ett sent karriärbyte:

 • Kalle, som har jobbat som advokat i 61 år på Söderbaum advokatbyrå,
 • Anna, en skådespelare på Uppsala Stadsteater som har en ambition om att bli terapeut,
 • Marco, som förlorade sitt lärarjobb på Uppsala universitet och letar efter nästa steg

Det är anledningen till att människor arbetar med livscoacher: de behöver hjälp att lära sig att övervinna oddsen som är staplade framför dem och lyckas i det de har tagit sig an.

Livs- eller wellnesscoaching-sessioner?

En wellnesscoach kan hjälpa dig att hantera stress, välja en hälsosam kost och sluta röka medan en livscoach arbetar för att förbättra hela dig. Du kan ha problem på jobbet – och ha svårt att fatta ett beslut om din karriär, ett sådant beslut skulle kräva en karriärcoach. Du kan ha problem med dina relationer; där skulle en relationscoach behövas. Men om dessa fall uppstår på grund av dina egna tvivel och osäkerhet eller andra former av självsabotage, ring en livscoach! En livscoach kan hjälpa dig att komma till roten av ditt problem: vad är det med dig som får dig att ge upp innan du ens har börjat? Och sedan, tillsammans, skulle ni komma upp med en handlingsplan för att övervinna detta.

Tänk på att en livscoach inte är en terapeut, även om det kan känns så ibland.

Ändå arbetar de på ungefär samma sätt: puchar dig för att hitta dina egna svar och lösningar och hjälper dig att förfina dina mål så att de blir konkreta.

livscoaching
Livscoacher i Uppsala jobbar med att ställa frågor under förutsättningen att du redan har alla svaren inom dig. Det är du som löser dina egna problem. Bild: Unsplash

Hitta en livscoach online

Nu när du bestämt dig för att du både behöver och vill att någon ska hjälpa dig att lyfta fram dina styrkor och motivera dig, kan du leta online efter rätt coach för dig.

Du skulle få så många resultat!

Och när vi tittar på sökresultaten på Internet ser vi en mängd människor som brinner för att hjälpa andra att nå sin fulla potential.

Med rätt livsval kan den negativa stressen minska. Med ökad kunskap och fördjupad förståelse kan du lättare få ihop livspusslet på ett mer balanserat och harmoniskt sätt.

I Uppsala finns en speciell livscoach som har ett speciellt sätt att jobba på. På Dag Hammarskjöldsväg 13 hittar du Nearlife – ett företag som specialiserar sig inom samtalsterapi och coaching och som drivs av Ann Waxberg. Ann är diplomerad samtalsterapeut och coach i psykosyntes.

Med detta synsätt kan ni tillsammans skapa goda förutsättningar för dig att nå de mål du har.

Ann har under ca 20 års tid mött människor i samtal som idrottsledare, pedagog, lärarutbildare, personalvetare och chef. Ann har sedan 2003 varit verksam som samtalsterapeut parallellt med andra uppdrag. Idag möter hon människor som har en längtan efter förändring i relation till sig själva, till andra eller i sin yrkesroll. Ann har en stark tro på individens förmåga att hitta sina egna svar. Svar som leder till läkning och växt. Genom att lära känna oss själva får vi tillgång till de resurser vi behöver för att gå vår egen väg i livet. Ann och Nearlife arbetar som en långsiktig samarbetspartner för företag och organisationer som vill stärka det inre ledarskapet och utveckla konsten att leda sig själva.

Tillsammans kan ni skapa en plan för hur din resa ska se ut, och i slutändan är målet att du ska kunna coacha dig själv.

Var hittar du gratis livscoaching?

Vid coachingsamtal läggs fokus på nu:et och framtiden. Man arbetar utifrån tydliga mål, tidsbestämda handlingsplaner och följer upp. Livscoaching ger dig möjligheten att upptäcka nya sidor av dig själv, se möjligheter och komma förbi hinder.

Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva – att bidra till att människor presterar och mår bättre.

Så spana in webbplatsen Kick Ass Coach där första sessionen dessutom är gratis! På den sidan har du möjlighet att välja en gratis session med en helt ackrediterad livscoach. Du kan begära hjälp från en livscoach var som helst i världen. När du har haft din första gratis session så är det dags att ta beslut om fortsatt coaching och upplägg som passar dig. Kick Ass Coach hjälper dig att komma till rätta med längre, kartläggande samtal med problemformulering, målbild och arbetssätt. De hjälper dig även med återkommande samtal med din valda coach, inledningsvis en gång i veckan, därefter varannan alternativt var tredje vecka, beroende på vad som passar dig.

livscoaching
Livscoaching ger dig möjligheten att upptäcka nya sidor av dig själv, se möjligheter och komma förbi hinder. Bild: Unsplash

Livscoaching med Superprof

Superprof har handledare i allt vad du behöver – från att lära dig trummor till att förbättra din akademiska prestation. Uppsala har sju Superprof-livscoacher som är villiga och redo att samarbeta med dig för att upptäcka din fulla potential, antingen ansikte mot ansikte eller via online-coaching. Med ett genomsnittligt pris på 200 kronor per timme kan du ta bort alla farhågor och förändrar ditt liv dramatiskt! Superprof-livscoacher vill hjälpa dig så de till och med erbjuder sin första timmes coachning gratis!

Livscoachar arbetar kognitivt med tankeprocesser och beteendemönster och hur de kan förändras. Livscoaching är ett effektivt sätt att utvecklas som människa och att ta nya steg mot det du vill och längtar efter. En livscoach roll är att ta ansvar för att driva processen framåt genom att lyssna, ställa frågor och locka fram dina egna lösningar och strategier och omvandla dem till handling. Exempel på teman för coaching kan vara:

 • Självkänsla
 • Mening och balans
 • Ta reda på vad man vill
 • Sätta mål och göra handlingsplan
 • Livsstilsförändring
 • Förändrad arbetssituation
 • Hitta modet att byta bana eller karriär
 • Överkomma hinder
 • Utveckla din kreativitet

Om du inte har några invändningar mot personlig coachning online kan du välja att arbeta med Heléne, vars entusiastiska kunder har lämnat hennes sessioner nöjda och glada. Hon är en diplomerad samtalsterapeut och anpassar sitt upplägg efter hur individen vill ha det och dess behov. Eller, om du föredrar en livscoach som kan hjälpa dig på distans via webben, så kanske Rodja passar bättre. Hon har erfarenhet att jobba med alla slags personer från alla slags bakgrunder. Och hon varvar teori med praktiska övningar.

Oavsett vilken anledning du har för att förändra ditt liv och är nu på jakt efter en livscoach för att vägleda dig på din resa, är Superprof här för att hjälpa dig!

Kom ihåg att snittpriset på Superprof är 200 kronor i timme – ett riktigt kapp!

Hitta en livscoach i Sverige.
Hitta en livscoach i Stockholm.
Hitta en livscoach i Göteborg.
Hitta en livscoach i Malmö.
Hitta en livscoach i Örebro.
Hitta en livscoach i Västerås.
Hitta en livscoach i Gävle.
Hitta en livscoach i Jönköping.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.