Precis som att vi alla är unika individer med olika livssituationer, och olika saker vi vill jobba på i vår personliga utveckling, finns det olika typer av livscoacher i Uppsala. Många livscoacher väljer en nisch att rikta in sig på. Förutom till exempel karriärcoach, föräldracoach och hälsocoach finns det även sådana som främst arbetar med ett holistiskt förhållningssätt. I Uppsala erbjuds livscoaching inom olika områden, och det finns många ställen du kan vända dig för att äka ditt välbefinnande. Detta är en introduktionsguide till vilka olika alterantiv du har att välja på i staden.

Gemensamt för de alla är att de utgår ifrån dig och fokuserar på de mål du vill uppnå.

Dessa områden kan bland annat vara relationer, kost & träning samt självkänsla & självförtroende. Tack vare detta är denna teknik av livscoaching unik i Uppsalaområdet.  Så följ med Superprof för att upptäcka var och med vem i Uppsala som du kan börja din resa och bli en motiverad, självsäker person! Om du inte hittar någon där, kan du också läsa vår guide till coacher i Västerås och hur du hittar dem.

Livscoacher i Uppsala jobbar med att ställa frågor under förutsättningen att du redan har alla svaren. Det är du som löser dina egna problem. Coachens roll är att hjälpa dig att tänka i nya banor. Här följer en lista på livscoacher som kan vägleda dig i att uppfylla dina drömmar och hjälpa dig att bli av med alla tvivel. Om du efter detta ändå inte känner att du har hittat den som känns rätt för just dig - har vi också skrivit en orienterande guide till livscoacher i Stockholm.

två kvinnor i livscoaching samtal
Att ha någon du litar på som du kan vända dig till och som kan stötta och ge råd är guld värt.
De bästa lärarna i Livscoaching tillgängliga
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hafiz
Hafiz
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Anja
Anja
600 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Mudasira
Mudasira
120 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ante
Ante
100 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hafiz
Hafiz
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Anja
Anja
600 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Mudasira
Mudasira
120 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ante
Ante
100 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Vilka behöver en livscoach?

Alla kan dra nytta av en livscoach. Här är exempel på några som har blivit hjälpta genom att boka

 • Magnus, som kände sig osäker i sin fadersroll och ville hitta sätt att inte hamna i oönskade beteendemönster han fått från sina föräldrar.
 • Eva, en receptionist som ville börja hjälpa andra och utbilda sig till massör.
 • Josef, som inte visste om han hade valt rätt utbildning och ville vara säker på att han hittade rätt väg i livet.

Det är anledningen till att människor söker sig till livscoacher: de behöver hjälp av olika anledningar. Livscoaching lägger fokus på nu:et och framtiden. Man arbetar utifrån tydliga mål, tidsbestämda handlingsplaner och följer upp. Livscoaching ger dig möjligheten att upptäcka nya sidor av dig själv, se möjligheter och ta dig förbi hinder.

Att hjälpa andra att hjälpa sig själv – det är vad coaching handlar om.

Vad kan en livscoach hjälpa med?

En wellnesscoach kan hjälpa dig att hantera stress, välja en hälsosam kost och sluta röka medan en livscoach arbetar för att förbättra hela dig. Handlar det om din karriär, krävs det en karriärcoach. Relationsproblem? Anställ en relationscoach! För alla andra problem, ring en livscoach! En livscoach kan hjälpa dig att komma i underfund med ditt problem: vad får dig att ge upp innan du ens har börjat? Och sedan, tillsammans, kommer ni överens om en handlingsplan för att övervinna detta!

Tänk på att en livscoach inte är en terapeut, även om det kan känns så ibland.

Ändå arbetar de på ungefär samma sätt: hjälper dig för att hitta dina egna svar och lösningar!

kvinna kombinerar livscoaching och löpträning
Att träna fysiskt och psykist samtidigt kan innebära en ömsesidigt förstärkande effekt.

Livscoacher som finns tillgängliga i Uppsala

Nearlife

I Uppsala finns en speciell livscoach med ett mycket speciellt sätt att jobba på. På Dag Hammarskjöldsväg 13 hittar du Nearlife – ett företag som specialiserar sig inom samtalsterapi och coaching och som drivs av Ann Waxberg. Ann är diplomerad samtalsterapeut och coach i psykosyntes. Ann kan hjälpa dig att skapa goda förutsättningar för att nå de mål du har.

Ann har sedan 2003 varit verksam som samtalsterapeut parallellt med andra uppdrag. Idag möter hon människor som har en längtan efter förändring i relation till sig själva, till andra eller i sin yrkesroll. Ann har en stark tro på individens förmåga att hitta sina egna svar. Svar som leder till läkning och växt. Genom att lära känna oss själva får vi tillgång till de resurser vi behöver för att gå vår egen väg.

Ann och Nearlife arbetar också med företag och organisationer som är i behov av att stärka det inre ledarskapet och utveckla konsten att leda sig själva. Tillsammans med Ann kan du skapa en plan för hur din resa ska se ut, och i slutändan är målet att du ska kunna coacha dig själv.

Funderar du på olika sätt som livscoacher kan arbeta på? I vår guide till coacher i Örebro skriver vi om några som kombinerar mindfulness, och ett helhetsperspektiv som tar hänsyn till både det mentala och det fysiska välmåendet.

JL Coaching

JL Coaching är ett av de etablerade företagen som erbjuder livscoaching i Uppsala. Jack Lidback erbjuder både livscoaching och mental träning för att höja idrottsprestationer. Med sin breda utbildning kan du där få hjälp med att öka livskvaliteten och jobba med personlig utveckling, men också med att få hjälp med mentala sjukdomar så som trauma, tvångstankar eller allvarlig ångest. 1 timme session kostar 950 kr. Detta är exempel på ett ställe i Uppsala dit du kan gå som komplement till psykolog om du vill komma itu med mental ohälsa.

Om du istället letar efter en guide till livscoacher i Gävle kan du läsa den artikeln för att se hur det ser ut norr om Uppsala.

Livscoaching i Uppsala med Superprof

Superprof hjälper dig med allt vad du kan tänkas behöva! Visste du att Uppsala har sju Superprof-livscoacher som är redo att arbeta med dig för att upptäcka din fulla potential? Detta sker antingen via fysiska möten eller via online-coaching, det är helt upp till dig! Du kan läsa vår guide till livscoacher i Jönköping och se om du hittar den perfekta matchen där istället.

Kvinna fri från stress
Känn hur livscoaching kan göra dig till en fri och självsäker person.

Livscoacher arbetar kognitivt med tankeprocesser och beteendemönster och hur de kan förändras. Livscoaching är ett effektivt sätt att utvecklas som människa och att ta nya steg mot det du vill och längtar efter. En livscoachs ansvar är att driva processen framåt genom att lyssna, ställa frågor och komma fram till lösningar och strategier och omvandla dem till handlingar. Missa inte heller vår guide till livscoacher i Göteborg. Förutom mer information kan du också få insikt i hur det kan skilja sig åt mellan olika städer.

Nedan listar vi exempel på vilka teman som kan tas upp under en session:

 • Självkänsla
 • Mening och balans
 • Ta reda på vad man vill
 • Sätta mål och skapa en handlingsplan
 • Livsstilsförändring
 • Förändrad arbetssituation
 • Hitta modet att byta bana eller karriär
 • Överkomma hinder
 • Utveckla din kreativitet

Varför inte välja att arbeta med Temur, vars många års erfarenhet är till hans fördel. Han är en föredetta landslagsatlet och vet hur det är att jobba mot utsatta mål. Han är en livscoach som kan hjälpa dig på distans via webben, och har erfarenhet att jobba med alla slags personer från alla slags bakgrunder, där det praktiska går före det teoretiska. Så vill du ha konkreta resultat, är Temur rätt person! Tveka inte att kontakta honom redan idag!

Vill du leta vidare kan du läsa vårt inlägg om Malmö, livscoacherna där har både likheter och skillnader med de som erbjuder hjälp i Uppsala. Det kan alltid vara spännande att jämföra de olika erbjudanden.

Och kom ihåg att Superprof är här för att hjälpa dig på din resa mot ett bättre jag! Visste du att snittpriset på Superprof är 200 kronor i timmen? Ett riktigt kap om du frågar oss!

Om du vill läsa om livscoacher i ett bredare perspektiv än endast i Uppsala kan du läsa vår generella guide till coacher i Sverige. Glöm inte heller att många erbjuder sina sessioner online. Det innebär att om du hittar någon som du trivs bra ihop med i en annan stad, kan du ta samtalen över nätet istället. Smart va?

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.