Coachning som begrepp har kommit de senaste 20 åren och tagit över mer och mer. Och att utbilda sig till livscoach har blivit en trend den senaste tiden, speciellt i Västerås. Men vad är en livscoach och vem passar en sådan utbildning? Utbildningar till livscoach passar den som vill hjälpa människor hitta rätt spår i livet.

Att vara livscoach handlar om att hjälpa personer att fatta sina egna beslut.

Så varför inte passa på att besöka några av sevärdheterna när du är där på din kurs? Frågar vi västeråsarna vad en måste se kommer Vallby Friluftsmuseum och Västerås domkyrka högt upp på listan. Även Anundshög, Kyrkbacken och slotten, tillsammans med de vackra platserna Djäkneberget och naturreservatet på Björnö hamnar på den listan. För vissa är en sevärdhet något gammalt och för andra kan det vara actionbadet Kokpunkten i det gamla ångkraftverket.

Så följ med Superprof för att upptäcka var och med vem i Västerås som du kan börja din resa! Din utbildningsresa, inte din sevärdehetsresa – den klarar du av att ta utan vår hjälp!

De bästa lärarna i Livscoaching
Första kursen gratis!
Danny
5
5 (4 recensioner)
Danny
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Marcus
Marcus
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Isabelle
Isabelle
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Första kursen gratis!
Hafiz
Hafiz
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Danny
5
5 (4 recensioner)
Danny
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Marcus
Marcus
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Isabelle
Isabelle
500 kr
/h
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Första kursen gratis!
Hafiz
Hafiz
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Vem behöver en livscoach?

Alla skulle kunna dra nytta av en livscoach. Och speciellt människor som genomgår ett sent karriärbyte:

 • Kalle, som har jobbat som advokat i 61 år på Kornhall advokatbyrå, 
 • Anna, en skådespelare på Västmanlands teater, som har en ambition om att bli terapeut,
 • Marco, som förlorade sitt lärarjobb på Mälardalens högskola och är ute efter nästa steg

Det är anledningen till att människor arbetar med livscoacher: de behöver hjälp att lära sig att övervinna oddsen som är staplade framför dem och lyckas i det de har tagit sig an.

Livs- eller wellnesscoaching-sessioner?

En wellnesscoach kan hjälpa dig att hantera stress, välja en hälsosam kost och sluta röka medan en livscoach arbetar för att förbättra hela dig. Du kan ha problem på jobbet – och ha svårt att fatta ett beslut om din karriär, ett sådant beslut skulle kräva en karriärcoach. Du kan ha problem med dina relationer; där skulle en relationscoach behövas. Men om dessa fall uppstår på grund av dina egna tvivel och osäkerhet eller andra former av självsabotage, ring en livscoach! En livscoach kan hjälpa dig att komma till roten av ditt problem: vad är det med dig som får dig att ge upp innan du ens har börjat? Och sedan, tillsammans, skulle ni komma upp med en handlingsplan för att övervinna detta.

Tänk på att en livscoach inte är en terapeut, även om det kan känns så ibland.

Ändå arbetar de på ungefär samma sätt: puchar dig för att hitta dina egna svar och lösningar och hjälper dig att förfina dina mål så att de blir konkreta.

livscoaching
Livscoaching hjälper grupper och organisationer att fungera mer effektivt. Så att deras liv inte är en enda röra. Bild: Unsplash

Hitta en livscoach online

Nu när du bestämt dig för att du både behöver och vill att någon ska hjälpa dig att lyfta fram dina styrkor och motivera dig, kan du leta online efter rätt coach för dig.

Du skulle få så många resultat!

Och när vi tittar på sökresultaten på Internet ser vi en mängd människor som brinner för att hjälpa andra att nå sin fulla potential. Om du är mer intresserad av att utbilda dig till livscoach så finns det en hel del val. Att vara livscoach handlar om att hjälpa människor skapa nya tankar och fatta egna beslut. En utbildning till livscoach gör dig till det energibatteri som kommer med idéer, lyssnar och ställer frågorna som driver framåt i livet.

Med rätt livsval kan den negativa stressen minska. Med ökad kunskap och fördjupad förståelse kan du lättare få ihop livspusslet på ett mer balanserat och harmoniskt sätt.

I Västerås hålls en 5 dagars utbildning mellan den 12-16/4 2021 och den riktar sig till alla som har ett intresse av att bli en livscoach. Livscoach Akademin/Kjell Haglund erbjuder dig en unik utbildning i coaching. Deras coachingmodell bygger på en effektiv och funktionell metod som ser till hela människan och till hela människans livssituation, metoden stimulerar individen till en inre trygghet och god självkänsla och stärker individens förmåga att ta ett eget ansvar för sitt liv, utifrån detta kan sedan individen se alla möjligheter i detta och ta ut riktningen på sitt liv.

Deras coachingsmodell ökar möjligheten att se sammanhang och ger nya perspektiv samt stimulerar ett positivt tänkande.

Metoden bygger på individuella samtal med ett coachande förhållningssätt. Det betyder att individens mål och intressen står i centrum samt att individen själv har alla svar på sina utmaningar inom sig, men att de tillhandahåller verktyg och stödjer individen i att dels hitta sina svar, dels våga förverkliga de. Utbildningen är baserad på de senaste forskningsrönen som vi gör tillämpbara för livet och arbetslivet. De har valt den kognitiva metodiken på grund av att den har erkänt goda och väl dokumenterade effekter. Detta för att du ska kunna arbeta seriöst och nå önskade resultat tillsammans med de som du coachar. Definitivt värt att kolla upp denna utbildning!

Var hittar du gratis livscoaching?

Genom att hjälpa andra hitta drivkrafter och att definiera önskade resultat så hjälps människor att få ut mer av sin inneboende potential. Livscoaching hjälper grupper och organisationer att fungera mer effektivt.

Tro inte att livscoaching är som att gå i terapi, det är raka motsatsen till det faktiskt!

Medan en terapeut går du tillbaka för att undersöka händelser i ditt förflutna, men en livscoach kommer att driva dig framåt, mot en värld där dessa begränsande hinder övervinns.

Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva – att bidra till att människor presterar och mår bättre.

Är du inte en av de som har ett sådan förmånspaket så kan du spana webbplatsen Kick Ass Coach där första sessionen dessutom är gratis! På den sidan har du möjlighet att välja en gratis session med en helt ackrediterad livscoach. Du kan begära hjälp från en livscoach var som helst i världen. När du har haft din första gratis session så är det dags att ta beslut om fortsatt coaching och upplägg som passar dig. Kick Ass Coach hjälper dig att komma till rätta med längre, kartläggande samtal med problemformulering, målbild och arbetssätt. De hjälper dig även med återkommande samtal med din valda coach, inledningsvis en gång i veckan, därefter varannan alternativt var tredje vecka, beroende på vad som passar dig.

livscoaching
Att vara livscoach handlar om att hjälpa människor skapa nya tankar och fatta egna beslut. Du hjälper med andra ord människor att hitta sin väg även om de själva inte kan se den ibland. Bild: Unsplash

Livscoaching med Superprof

Superprof har handledare i allt vad du behöver – från att lära dig trummor till att förbättra din akademiska prestation. Västerås har fem Superprof-livscoacher som är villiga och redo att samarbeta med dig för att upptäcka din fulla potential, antingen ansikte mot ansikte eller via online-coaching. Med ett genomsnittligt pris på 200 kronor per timme kan du ta bort alla farhågor och förändrar ditt liv dramatiskt! Superprof-livscoacher vill hjälpa dig så de till och med erbjuder sin första timmes coachning gratis! Livscoaching används för att hjälpa sig själv och andra människor med allt nedanstående (om än inte på en och samma gång...):

 • kraftfull metod för att uppnå något som vi går och drömmer om
 • ger oss redskap för att hantera och skapa förändringar i våra liv
 • stärka vår självkänsla och locka fram det bästa inom oss
 • både en inre och en yttre resa i hela vår livssituation
 • tar reda på om vi vågar att satsa på vår affärsidé
 • skapar insikt och förändring av vår livssituation
 • hittar kraften när vi är/håller på att bli utbränd
 • skapar insikt och förändring av våra relationer
 • förändrar en situation som vi inte är nöjda med
 • fokuserar på lösningar istället för på problem
 • förbättrar kommunikationen i våra relationer

Din egen livsfilosofi styr dig varje dag, den hjälper dig att ta dina beslut på jobbet och i familjelivet och som gäller allt i ditt liv. Nyckeln till att skapa en framgångsrik livsfilosofi är att ha en bra självkännedom. När du vet vem du är och vad du vill ha ut från livet, är det lättare att skapa en egen livsfilosofi. Livsfilosofin byggs inte upp från en enda källa, utan det byggs upp successivt från dina egna upplevelser och insikter och är till ingen nytta om du inte lever som du lär och ständigt förbättrar den. Därför bygger utbildningen på att du genom egen utveckling under utbildningen uppnår de insikter som du behöver för att coacha människor i coaching.

Om den första timmen inte känns rätt kan du rådgöra med andra handledare.

Om du inte har några invändningar mot personlig coachning online kan du välja att arbeta med Sofia, vars entusiastiska kunder har lämnat hennes sessioner nöjda och glada. Hon jobbar via telefonsamtal och mail och frågar vad individen känner att den vill ha hjälp och stöttning med. Sedan så lägger hon och personen upp en plan för hur hon kan hjälpa hen på bästa sätt. Hon anpassar sitt upplägg efter hur individen vill ha det och dess behov.
Eller, om du föredrar en livscoach som är lite äldre, så kanske Maria passar bättre. Hon har erfarenhet att jobba med alla slags personer från alla slags bakgrunder. Och hon varvar teori med praktiska övningar, använder även syn-, hörsel- och- doftupplevelser i undervisningen för att få en hel upplevelse. Oavsett vilken anledning du har för att förändra ditt liv och är nu på jakt efter en livscoach för att vägleda dig på din resa, är Superprof här för att hjälpa dig!

Kom ihåg att snittpriset på Superprof är 200 kronor i timme – ett riktigt kapp!

Hitta en livscoach i Sverige.
Hitta en livscoach i Stockholm.
Hitta en livscoach i Göteborg.
Hitta en livscoach i Malmö.
Hitta en livscoach i Örebro.
Hitta en livscoach i Gävle.
Hitta en livscoach i Jönköping.
Hitta en livscoach i Uppsala.

Behöver du en lärare i Livscoaching?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.