Livscoaching är en lösningsfokuserad metod som tar fasta på, och fokuserar på alla de positiva egenskaper och resurser som varje människa har. Livscoachen hjälper dig att förstå vad som är viktigt för dig och vad du behöver för att göra rätt val, definiera vad du vill och att våga genomföra det. Stockholm med sina drygt 960 000 personer varpå cirka 40 000 som arbetar i Stockholms stad – hur många av dessa tror du inte har varit i behov av en karriärcoach från en livscoach som specialiserar sig inom arbetsfrågor?

Din livscoach i- och utanför Stockholm hjälper dig att själv bli medveten om- och fokusera på dessa. Livscoachen hjälper också dig att själv hitta lösningar och svar.

Livscoaching i sig är inte en egen metod. Den är ett resultat av ett hopplock av en rad metoder där man valt ut de bästa och mest effektiva redskapen. Metoden härstammar också från början från den så kallade idrottscoachingen. Det är inte terapi och bygger på ett samarbete mellan coach och klient. Något som användes flitigt på 70-talet tydligen då amerikanska spelare deltog i Stockholm Open och tog hem inte mindre än 8 av 10(!) singeltitlar. Sveriges egna stjärna Björn Borg spelade även han i Stockholm Open under detta årtionde. Den då 17-årige Borg deltog i finalen år 1973 där han tyvärr förlorade mot Tom Gorman – och att döma av hur det gick för Borg efter detta, kan vi med säkerhet säga att han nog fick en hel del livscoaching.

En av de metoder som tydligt influerar coachingen är kognitiv beteende terapi.

Det innebär bland annat att man jobbar lösningsfokuserat eftersom tankar har ett samband med känslor. Vi kan själva styra över våra tankar och på så sätt styra hur vi mår. Men vem behöver en livcoach? Och vad är en livscoach? Och var hittar du en i vår livliga, livliga huvudstad?

Drottninggatan? Gamla Stan? Vasastan? Södermalm?

Superprof har svaren!

De bästa lärarna i Livscoaching tillgängliga
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Salam samuel
Salam samuel
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jessica
Jessica
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ellen
Ellen
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Mahdi
5
5 (2 recensioner)
Mahdi
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Salam samuel
Salam samuel
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jessica
Jessica
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Liselotte
Liselotte
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria
Maria
450 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ellen
Ellen
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jenny
Jenny
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Birgitta
Birgitta
525 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Vem behöver en livscoach?

Alla skulle kunna dra nytta av en livscoach. Och speciellt människor som genomgår ett sent karriärbyte:

  • Kalle, som har jobbat som advokat i 61 år på Holmbergs Advokatbyrå,
  • Anna, en skådespelare på Stadsteatern som har en ambition om att bli terapeut,
  • Marco, som förlorade sitt lärarjobb på Stockholms Universitet och letar efter nästa steg

Det är anledningen till att människor arbetar med livscoacher: de behöver hjälp att lära sig att övervinna oddsen som är staplade framför dem och lyckas i det de har tagit sig an.

Livs- eller wellnesscoaching-sessioner?

En wellnesscoach kan hjälpa dig att hantera stress, välja en hälsosam kost och sluta röka medan en livscoach arbetar för att förbättra hela dig. Du kan ha problem på jobbet – och ha svårt att fatta ett beslut om din karriär, en sådant beslut skulle kräva en karriärcoach. Du kan ha problem med dina relationer; där skulle en relationscoach behövas. Men om dessa fall uppstår på grund av dina egna tvivel och osäkerhet eller andra former av självsabotage, ring en livscoach! En livscoach kan hjälpa dig att komma till roten av ditt problem: vad är det med dig som får dig att ge upp innan du ens har börjat? Och sedan, tillsammans, skulle ni komma upp med en handlingsplan för att övervinna detta.

Tänk på att en livscoach inte är en terapeut, även om det kan känns så ibland.

Ändå arbetar de på ungefär samma sätt: puchar dig för att hitta dina egna svar och lösningar och hjälper dig att förfina dina mål så att de blir konkreta.

livscoaching
Men vem behöver en livcoach? Och vad är en livscoach? Och var hittar du en i vår livliga, livliga huvudstad? Bild: Unsplash

Hitta en livscoach online

Nu när du bestämt dig för att du både behöver och vill att någon ska hjälpa dig att lyfta fram dina styrkor och motivera dig, kan du leta online efter rätt coach för dig.

Du skulle få så många resultat!

Såsom Saras Coaching & Friskvård, där de erbjuder massa olika coachningstjänster. På deras sida kommer du att upptäcka vilken typ av coachning de specialiserar sig på – personlig coachning, affärscoaching, relationscoaching och andra typer av hjälp; deras avgifter och var de är baserade. Vissa livscoacher reser för att träffa dig medan andra föredrar att du kommer till dem; andra bedriver online-coachning. Du kanske vill gå via ett företag som heter Noras Samtal, och som har 30 års erfarenhet, både inom företagscoaching och personlig utveckling. Företaget har riktigt motiverande och bemyndigande coachar. Väl värt att lägga pengar på! Men i dagens ekonomi finns det en del som vill förändra sitt liv men har helt enkelt inte tillräckliga med pengar för att engagera en livscoach. Men även om de arbetar för att tjäna pengar, finns det ett stort antal livscoacher som erbjuder sessioner gratis! Varför inte prova Ulrika Håkans på Mind Harmony Sweden? Hon sitter på Katarina Bangatan 29 och är en diplomerad samtalsterapeut och samtalscoach. Hon hjälper individer att finna sin inre balans, sin inre kraft, att må bättre i både kropp och själ.

Hitta mer energi och njut av livet fullt ut.

I samtalet hos Ulrika blir du lyssnad på utan dömande. Du får möjlighet att dela dina tankar, känslor och upplevelser. Utifrån det jobbar ni sedan tillsammans för att du ska finna din balans i livet.

Var hittar du gratis livscoaching?

Lyckligtvis kan du hitta de som är mer intresserade av att hjälpa människor än att tjäna pengar. För detta ändamål skapades webbplatsen Kick Ass Coach där första sessionen är gratis! På den sidan har du möjlighet att välja en gratis session med en helt ackrediterad livscoach.

Du kan begära hjälp från en livscoach var som helst i världen.

När du har haft din första gratis session så är det dags att ta beslut om fortsatt coaching och upplägg som passar dig. Kick Ass Coach hjälper dig att komma till rätta med längre, kartläggande samtal med problemformulering, målbild och arbetssätt. De hjälper dig även med återkommande samtal med din valda coach, inledningsvis en gång i veckan, därefter varannan alternativt var tredje vecka, beroende på vad som passar dig.

livscoaching
En livscoach puchar dig för att hitta dina egna svar och lösningar och hjälper dig att förfina dina mål så att de blir konkreta. Dessutom kan de göra allt detta online numera! Bild: Unsplash

Livscoaching med Superprof

Superprof har handledare i allt vad du behöver – från att lära dig trummor till att förbättra din akademiska prestation. Du kan välja att arbeta med Isabelle för att förverkliga de positiva förändringar du söker. Hon är en psykologstudent med ett unikt tillvägagångssätt för att hjälpa människor att hitta rätt livsbalans. Eller så kan du anställa Birgitta, en livscoach för individer i alla åldrar som har en helhetssyn på personliga tillväxtstrategier. Hon arbetar hårt för att befria sina klienter från begränsningar och hjälper dem att uppnå sin fulla potential genom coaching-sessioner online, i sitt hem eller hos dig. Genomsnittspriset för en Superprof-livscoach är cirka 400 kronor per timme, men om du tillbringar lite tid på att granska alla de andra profilerna som listas, så kommer du att upptäcka att vissa handledare tar så lite som 200 kronor per session.

Var dock beredd på att dessa befinner sig utanför Stockholm.

Förutom det kommer du att upptäcka att majoriteten av handledarna på Superprof erbjuder sin första timme gratis! Men kan du verkligen sätta ett pris på varaktig lycka? Och i så fall, vilket pris skulle du betala för att övervinna alla hinder som står mellan dig och dina mål?

Hitta en livscoach i Sverige.
Hitta en livscoach i Göteborg.
Hitta en livscoach i Malmö.
Hitta en livscoach i Örebro.
Hitta en livscoach i Västerås.
Hitta en livscoach i Gävle.
Hitta en livscoach i Jönköping.
Hitta en livscoach i Uppsala.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.