Motion och sport är bra sätt att hålla sig i form och är bra för din personliga och fysiska utveckling. Det är dock inte alltid lätt att komma igång med att arbeta mot dina hälso- och fitnessmål.

Att träna med en personlig tränare kan hjälpa dig att ta språnget. De kan också hjälpa dig att uppnå mål som du aldrig trodde var möjliga. Om du funderar på att anställa en personlig tränare bör du ta en titt på Superprof, där du kan hitta handledare och eller en personlig tränare över hela Sverige. I den här artikeln hjälper vi dig att ta reda på hur du väljer den bästa personliga tränaren för dig.

De bästa lärarna i Personlig tränare (PT)
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Sandra
Sandra
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
5
5 (2 recensioner)
Maria
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Philip
Philip
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Petter
Petter
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Isak
Isak
90 kr
/h
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Första kursen gratis!
David
5
5 (4 recensioner)
David
170 kr
/h
Första kursen gratis!
Sandra
Sandra
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
5
5 (2 recensioner)
Maria
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Philip
Philip
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Petter
Petter
180 kr
/h
Första kursen gratis!
Isak
Isak
90 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

En skräddarsydd personlig tränare

Sport är det vanligaste tidsfördrivet i världen och vårdpersonal rekommenderar också att du tränar för att hålla dig frisk, undvika sjukdom och förbättra ditt välbefinnande. Numera kan vem som helst gå till gymmet eller träna. Det är inte som när sport bara var för de otroligt rika.

Definiera dina mål

Tack vare Superprof kan du välja en certifierad personlig tränare som uppfyller alla dina behov och förväntningar och filtrera dem efter var de är, hur mycket de kostar etc. Alla har olika mål och tack vare Superprof är det enkelt att hitta en personlig fitness tränare som kan hjälpa dig att uppnå dina mål. På vår plattform kan du spana in profilerna, se deras kvalifikationer, priser etc. Som till exempel Johan, en personlig tränare på Superprof som säger:

"Oavsett ålder, kön eller fysiska tillstånd kan du ändra din livsstil till det bättre genom att köra en sport som passar dig."

Jämför fördelarna

Det finns något för alla på Superprof och varje personlig tränare är annorlunda. Beroende på vad du vill uppnå så kan du hitta en fitnessinstruktör som specialiserar sig på till exempel viktminskning eller styrketräning. Det finns till och med några fitnesstränare som kan göra båda! Vissa har till och med speciella program för äldre personer, nyblivna mammor och människor med funktionshinder. Det finns så många personliga tränare som kan anpassa sig efter dina behov och erbjuda en skräddarsydd tjänst. Du kan välja den tränaren som passar dig bäst. Tack vare deras kvalifikationer och erfarenhet kan din personliga tränare föreslå övningar som fungerar bäst för dig och din kroppstyp. De kommer också att ge dig råd om till exempel de bästa apparna och utrustningen.

Gör ditt val!

Hos Superprof håller vi en viss standard när det gäller personliga tränare. För att spara tid bör du se till att du fokuserar på personliga tränare som uppfyller alla dina krav. Alla personlig tränare på vår webbplats ger dig det första träningspasset gratis så att du kan ta reda på om ni kommer överens eller inte. Du kan också hitta de bästa priserna och söka efter "personliga tränare nära mig" på vår hemsidan.

personlig träning
Alla har olika mål och tack vare Superprof är det enkelt att hitta en personlig fitness tränare som kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Bild: Unsplash

Vilka kvalifikationer behöver en personlig tränare?

Innan du blir personlig tränare behöver du några kvalifikationer för att bevisa att du har vad som krävs för att arbeta i fitnessbranschen och se till att dina kunder är säkra under din professionella vägledning. Att vara personlig tränare blir allt populärare nuförtiden. De flesta tränare börjar dock inte som frilansare. I de flesta fall börjar de med att erbjuda gruppträningskurser på gym, idrottsanläggningar eller hälsoklubbar och går vidare till privata sessioner senare.

Att vara en personlig tränare

I allmänhet har personliga tränare kvalifikationer som intygar att de kan:

  • Organisera och kör sport- eller träningsevenemang på ett gym eller någon annanstans.
  • Ge första hjälpen och HLR.
  • Ge personliga träningsprogram.
  • Koordinera ett team eller grupper av individer i en sportlig kapacitet.

Få en examen

Det finns också olika grader tillgängliga för de som vill bli personliga tränare. Detta är ett bra alternativ för yngre människor som vill göra personlig träning till sin karriär. Precis som de flesta grundutbildningskurser tar en examen för att bli personlig tränare i Sverige allt ifrån några månader till tre åren (även om det ibalnd kan vara fyra med ett placeringsår).

Var försiktig

På Superprof rekommenderar vi att du bara anställer personliga tränare av hög kvalitet. Kvalifikationer är ett tecken på den personliga tränarens färdigheter och förmågor och vi rekommenderar att du bara väljer bland dessa kvalificerade yrkespersoner. En kvalificerad och erfaren personlig tränare innebär att du får bästa möjliga utbildning. De vet de bästa sätten att arbeta med dig. Det handlar inte bara om att ha rätt utrustning. En kvalificerad tränare ger dig också lämpliga råd för att se till att du inte skadar dig själv när du tränar. Fördelarna med att ha en personlig tränare är att du lär dig att träna säkert. På Superprof ägnar vi särskild uppmärksamhet åt att verifiera en personlig tränares kvalifikationer. Vi kontrollerar noggrant deras kvalifikationer. Vi vill se till att du är bekväm när du väljer din personliga tränare och ser till att du har all information innan du fattar ditt beslut.

personlig träning
Kvalifikationer är ett tecken på den personliga tränarens färdigheter och förmågor och vi rekommenderar att du bara väljer bland dessa kvalificerade yrkespersoner. Bild: Unsplash

Välj de metoder som fungerar för dig

Varje personlig tränare har sina egna metoder och kan anpassa sina sessioner efter dig och dina mål. Generellt sett följer sessionerna ett visst mönster. Det första du gör är att värma upp och se till att du är redo för sessionen. Då kommer din personliga tränare att fokusera på huvuddelen av sessionen och dina träningsmål. Sessioner avslutas vanligtvis med en återhämtningsfas med stretching och lämpliga övningar som föreslagits av din tränare. Detta är en av de många fördelarna med att välja en personlig tränare istället för att gå till gymmet och träna.

Vikten av att värma upp

Det är mycket viktigt att göra rätt uppvärmningar. Det är bra och träna hårt men du måste värma upp först. Uppvärmning förbereder dina muskler, leder, ditt hjärta och ditt sinne för den utmaning som ligger framför dig. Varje del av din uppvärmning är viktig och du måste göra var och en av övningarna. Uppvärmning kan också hjälpa dig att undvika skador. Det kan också minska värk och smärta du får efter en session. Många personliga tränare gillar att börja med lätta övningar. En bra uppvärmning är nyckeln till din framgång! Uppvärmningen är också ett bra sätt att utvärdera vilken typ av personlig tränare du har valt.

Själva träningen

Huvuddelen av sessionen handlar om att arbeta mot dina mål och bli friskare. Du har utarbetat dessa mål med hjälp av din tränare och de kommer att vara till hands för att motivera dig att träna om du någonsin börjar flagga. Om din tränare inte respekterar programmet eller inte anpassar det efter dina behov kan det vara dags att hitta en annan personlig tränare. För att se till att du får rätt tränare måste du ha tydliga mål. Beroende på vad du vill uppnå kan din personliga tränare föreslå olika övningar. Om du till exempel vill gå ner i vikt fokuserar de främst på aktiviteter som bränner kalorier. Om du vill öka din styrka kommer de förmodligen att fokusera på övningar som bygger dina muskler. Om du vill komma tillbaka i form kommer din tränare att fokusera på din livsstil och skapa milstolpar att uppnå. Varje personlig tränare har sin egen stil och metoder som hjälper dig att nå dina mål och hålla dig motiverad. En tränare låter dig inte ge upp och ser till att hjälpa dig att hitta roliga övningar att göra. Det roliga måste komma från den personliga tränaren samt de övningar de väljer. Deras mål är att ge dig kunskap du kan använda varje gång du tränar.

Sessionens slut: Återhämtning

Även om du kanske är trött efter huvudaktiviteterna, bör du ha en känsla av prestation. Om du har valt rätt tränare kommer du alltid att ha den här känslan efter huvuddelen av sessionen. Innan du planerar din nästa session, kommer en bra tränare alltid att föreslå en återhämtningsfas. Även om återhämtningsfasen bara håller på i några minuter är det viktigt. Din personliga tränare hjälper dig genom denna fas. Om du till exempel har tränat hårt hjälper de dig att gradvis varva ner. Medan återhämtningsfasen beror på vad du har gjort, kommer rätt personlig tränare alltid att se till att detta är anpassat till dina behov. Den perfekta personliga tränaren får dig att tro att du är i din favoritsportfilm – och håller dig lika motiverad som karaktärerna i filmerna!

Behöver du en lärare i Personlig tränare (PT)?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.