Det är för närvarande väldigt modernt att ha en handledare eller tränare och du kan hyra en för nästan allt: matlagning, avkoppling, examensförberedelser och dans, för att nämna några. Men om du inte känner för att baka kakor eller studera, bör du också veta att fitnessbranschen blomstrar och att förbättra din hälsa och kondition med en personlig tränare är nu mycket populärt.

En personlig tränare via Internet?

Kanske de av er som inte går till gymmet ofta kan också fråga er själva: kan jag hitta en tränare via Internet som hjälper mig att uppnå mina personliga fitnessmål? och i så fall hur? Svaret på den frågan är ja och vi är här för att hjälpa dig med din sökning. Oavsett om det bara är för att komma i kontakt med personliga tränare nära dig eller genomföra ett träningsprogram online, visar vi dig hur du får den bästa personliga träningen via Internet.

De bästa lärarna i Personlig träning tillgängliga
Rasmus
4,9
4,9 (4 recensioner)
Rasmus
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Anan
Anan
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nedelko
Nedelko
333 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Brian
Brian
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sari
Sari
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rasmus
4,9
4,9 (4 recensioner)
Rasmus
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Gabi
5
5 (7 recensioner)
Gabi
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Anan
Anan
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nedelko
Nedelko
333 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jasmina
5
5 (5 recensioner)
Jasmina
120 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Brian
Brian
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sari
Sari
180 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Varför en personlig tränare?

Innan du får reda på hur du hittar en personlig tränare på Internet måste du veta exakt vad den här typen av handledare gör, vad fördelarna är och hur de kan hjälpa dig. Kort sagt, rollen som en personlig tränare har är att hjälpa dig att nå dina sportmål med personlig träning. Du kan tänka på dem som en privat handledare för hälsa och fitness. Precis som privata engelska, franska eller matematikhandledare, skräddarsyr en certifierad personlig tränare sina sessioner efter dina behov, förväntningar och mål. Faktum är att det finns mycket överlappning när det gäller de färdigheter som krävs för att vara en bra privatlärare och en bra personlig tränare. För det första bör din personliga tränare göra en utvärdering för att skapa ett personligt och uppnåeligt program för dig. Din fitnessinstruktör ger dig inte bara nya övningar som passar din kroppstyp och din fysiska kondition. De kommer också att göra dig friskare och hjälpa dig att motivera dig, vilket ger dig styrkan att fortsätta när du känner för att ge upp.

Slutligen kan de också hjälpa dig att äta rätt genom att föreslå dietplaner som fungerar för dig.

Kort sagt kommer en personlig tränare att lyssna på dig och tillämpa sin kunskap för att få dig i form.

Utmaningen att komma i form själv

Att komma i god fysisk form är svårt. Detta är sant för absolut alla. Innan du ens går till gymmet eller innan du drar på dig löparskor finns det en hel del saker som kan komma i vägen. Du måste först hitta tiden, och det här är något som inte är det enklaste för alla – särskilt i dessa dagar. Och även om du har några extra timmar i veckan som kan vara fyllda med träning, kan det andra du måste hitta vara lite svårare att hitta. Motivation. Ärligt talat, när du kommer hem från jobbet är det svårt att hitta impulsen att gå ut igen. Att hitta en personlig tränare kan hjälpa till med detta. Du har ett möte som du måste hålla. Du har någon som berättar för dig att du mår bra. Människor som går till gymmet för första gången känner sig obekväma till en början. Hur använder du exakt den här eller den här maskinen? Hur kan du se till att du använder rätt vikt, gör rätt antal repetitioner eller springer tillräckligt långt för att säkerställa att du faktiskt är på rätt spår med ditt kondition? En personlig tränare Malmö, Göteborg eller varför inte i Växjö, kan hjälpa till med alla dessa saker och mycket mer. 

En fitnessspecialist kan också hjälpa dig med näring.

Detta innebär att äta rätt saker. Detta innebär att du förstår fördelarna med vila, välbefinnande och mental disciplin. Alla dessa saker blir lättare efter ett tag. Och de är fortfarande lättare när du vet att det finns någon vid din sida genom allt detta.

personlig träning
Innan du får reda på hur du hittar en personlig tränare på Internet måste du veta exakt vad den här typen av handledare gör, vad fördelarna är och hur de kan hjälpa dig. Bild: Unsplash

Välj rätt personlig tränare

Att bli frisk, gå ner i vikt eller få muskler är alla processer som tar lång tid och mycket hårt arbete. Eftersom du kommer att spendera mycket tid med din personliga tränare bör du göra allt du kan för att du ska göra rätt val.

Leta upp de bästa "fitnessklasserna nära dig" och börja träna nu.

Bestäm dina mål

Det första du behöver göra för att hitta en ackrediterad personlig tränare är att fastställa vad dina verkliga mål är och vad ditt huvudsakliga mål är. Tänk länge och hårt om varför du vill ha en personlig tränare. Vill du förlora några kilon? Vill du delta i ett maraton? Behöver du stärka musklerna runt knäet, på beställning från läkaren? Ju tydligare du är med dina mål, desto effektivare blir dina personliga träningspass. När allt kommer omkring, om du berättar för din tränare att du jobbar mot ett maraton, kan de arbeta med dig för att bygga muskler och bulking! Du kan inte bara välja en personlig tränare slumpmässigt, för skojs skull, eller bara för att döda lite tid. De är proffs som är där för att få dig att arbeta. Det är därför de bestämde sig för att bli personlig tränare och de kommer att göra sitt yttersta för att se till att du når alla dina mål.

Se till att du vet vad ditt slutmål är och se till att din personliga tränare också vet det!

Hitta rätt personlig tränare

När du har beslutat om dina mål måste du hitta den personliga tränaren som fungerar för dig och hjälper dig att uppnå alla dina mål. Som någon sportfilm kommer att ha berätta för dig, behöver du rätt passform för att få bästa resultat från din tränare. Du bör ordna ett antal möten med några olika tränare personligen på gym och hälsoklubbar för att få den bästa möjliga chans att fatta rätt beslut. Om du letar pt online måste du leta efter olika idrottscenter nära dig och se om det finns personliga tränare som arbetar där. De flesta av dem kommer att erbjuda sina tjänster i centren själva och vissa kommer till och med gärna till ditt hem. Håll utkik efter rekommendationer från vänner och familj också.

Om tränaren du har hittat erbjuder en prova-på-lektion bör du gå eftersom det är en stor chans att se om du kommer överens.

Frågor du bör ställa din personliga tränare

Eftersom de kommer att ha ansvaret för din hälsa och hålla dig motiverad måste du se till att du har valt rätt person. Du kan inte bara välja någon. Du måste göra din efterforskning på Internet och kolla in recensioner från andra personer som tränar med dem. Det bästa du kan göra är att kontakta dem direkt eller ordna ett möte. Detta är ett utmärkt sätt att ställa frågor om deras personlighet, deras metoder och hur de fungerar.

Här är några frågor du bör ställa i början:

 • Vilken utbildning har du? Vilka färdigheter har du? Vilka nationellt erkända kvalifikationer har du?
 • Hur håller du dig uppdaterad med de senaste coachningsteknikerna? Studerar du fortfarande de senaste teknikerna?
 • Vilken typ av kunder jobbar du vanligtvis med? Hur ser dina resultat vanligtvis ut?
 • Vilka är dina coaching-specialiseringar? (Styrketräning, hjärt- och viktminskning etc.)
 • Erbjuder du coachning hemma?
 • Har du en professionell försäkring?
 • Har du den erfarenhet som krävs för att uppfylla mina personliga mål?
 • Vad är dina priser?
 • Hur lång är en session?
 • Vilka är villkoren om jag vill avbryta en session?
 • Hur betalar jag dig? Vilka betalningsmetoder accepterar du?
 • När är du tillgänglig?
 • Är sessionerna fixade eller är du flexibel?

Dessa frågor kan tyckas lite krävande först, kanske till och med trubbiga eller kompromisslösa. Men när det gäller att välja rätt personlig tränare, så behöver du så mycket information som du kan få. Denna information hjälper dig att välja rätt tränare som hjälper dig att komma i form när det gäller din egen personlighet, din fysiska förmåga, kondition och till och med dina tidtabeller och personliga preferenser.

personlig träning
Att hitta en personlig tränare i ett idrottscenter är oftast det billigare alternativet. Detta innebär också att du också kan utnyttja anläggningarna på idrottscentret. Bild: Unsplash

Var kan du hitta personliga tränare?

Detta beror på din budget. Att hitta en personlig tränare i ett idrottscenter är oftast det billigare alternativet. Detta innebär också att du också kan utnyttja anläggningarna på idrottscentret. Det finns gott om personliga tränare som erbjuder sina tjänster online via sina egna personliga webbplatser. Deras priser är ofta högre än de som arbetar i idrottscentra eftersom de måste resa till ditt hem (vilket ofta tas med i det pris du betalar). Som en tumregel, kontrollera priserna på personliga tränare innan du träffar dem - eftersom det är slöseri med allas tid att möta dem om de inte uppfyller dina budgetkrav.

Personlig tränare online

Medan du kan gå från idrottscenter till idrottscenter och leta efter rätt personlig tränare, kanske du föredrar att söka från ditt eget hem. Låter det lite konstigt för dig - personlig träning från min bärbara dator !? - det enkla svaret är: allt är möjligt idag. Och fördelarna är egentligen ganska stora:

 • Personliga tränare på vilken onlineplattform som helst kommer att omfattas av strikta screeningförfaranden. Detta innebär vanligtvis att de har åtminstone en personlig tränarintyg. Det är bättre för dig att arbeta med certifierade proffs som är kvalificerade att utbilda dig.
 • Deras priser tenderar att vara konkurrenskraftiga.
 • Coachningsprogrammet kommer att skräddarsys för dig och din personliga tränare tar hänsyn till din personlighet och förmåga när du arbetar med aktiviteter som fungerar för dig.
 • Tack vare de olika plattformarna och online-coachningsannonserna kan du hitta många olika personliga tränare som bor nära dig. Om du har en stram budget bör du också kontrollera om de ger rabatt för gruppträningskurser.

Hitta en personlig tränare med Superprof

Superprof är värd över sex miljoner privata handledare över hela världen, varav femtonhundra är personliga tränare. Det är därför många personliga tränare finns på webbplatser där du kan söka efter personliga tränare som bor nära dig och också se vad deras timpris är! Men Superprofs urval av personliga tränare är enormt, och de allra flesta finns tillgängliga antingen personligen på olika platser över hela världen - eller online. Så vad väntar du mer på? Hitta dig en personlig tränare! Att använda webbplatser som Superprof gör det till en av de enklaste sakerna du någonsin kommer att göra - och det kommer säkert att vara ett av de bästa besluten du någonsin gjort! Allt du behöver är en telefon och en Internetanslutning.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.