Det har blivit väldigt populärt att ta hjälp av en handledare eller tränare och i dag finns de till nästan allt. Om det så är matlagning, avkoppling, examensförberedelser eller dans - för att nämna några. I en tid då fitnessbranschen blomstrar är det därför väldigt vanligt numera att ta hjälp av en personlig tränare för att förbättra sin hälsa och utveckla sin träning.

Personlig tränare via internet?

För de som inte tycker om att gå till gymmet, eller som sällan går dit, skulle en personlig tränare online kanske passa bäst. Men frågan är ofta då - kan en onlinetränare verkligen hjälpa mig att uppnå mina personliga fitnessmål? Och hur hittar jag en som passar just mig?

Svaret är ja och att vi är här för att hjälpa dig med din sökning. Oavsett om du vill komma i kontakt med personliga tränare nära dig eller för att du vill genomföra ett träningsprogram online visar vi dig hur du digitalt får den bästa personliga träningen.

De bästa lärarna i Personlig träning tillgängliga
Nikita
5
5 (7 recensioner)
Nikita
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zakaria
4,9
4,9 (1 recensioner)
Zakaria
189 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Victoria
Victoria
599 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rasmus
4,9
4,9 (4 recensioner)
Rasmus
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Julia
5
5 (4 recensioner)
Julia
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Darren
5
5 (2 recensioner)
Darren
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Amanda
5
5 (3 recensioner)
Amanda
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alessandro
5
5 (1 recensioner)
Alessandro
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nikita
5
5 (7 recensioner)
Nikita
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zakaria
4,9
4,9 (1 recensioner)
Zakaria
189 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Victoria
Victoria
599 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rasmus
4,9
4,9 (4 recensioner)
Rasmus
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Julia
5
5 (4 recensioner)
Julia
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Darren
5
5 (2 recensioner)
Darren
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Amanda
5
5 (3 recensioner)
Amanda
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alessandro
5
5 (1 recensioner)
Alessandro
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Varför en personlig tränare?

Innan du får reda på hur du hittar en personlig tränare på nätet måste du veta exakt vad den här typen av handledare gör, vad fördelarna är och hur de kan hjälpa dig. Enkelt förklarat: en personlig tränare ska hjälpa dig att nå dina fitnessmål genom vägledning och stöd. Du kan tänka på dem som en privat handledare för hälsa och fitness. Precis som privata handledare i engelska, franska eller matte skräddarsyr en certifierad personlig tränare dina sessioner efter dina behov, förväntningar och mål. Faktum är att det finns många likheter för vad som gör en privatlärare bra och vad som gör en personlig tränare bra.

Din personliga tränare bör göra en utvärdering av din nuvarande status för att skapa ett personligt och uppnåeligt program för dig. De kommer inte bara ge dig nya övningar som passar din kroppstyp och din fysiska kondition eller hjälpa dig med din hälsa generellt, de kommer också hjälpa dig med motivationen vilket ger dig styrkan att fortsätta när du känner för att ge upp.

Kort sagt kommer en personlig tränare att lyssna på dig och tillämpa all sin kunskap för att få dig i form.

Utmaning att komma i form själv

Att komma i god fysisk form är svårt och detta är sant för absolut alla. Innan du ens går till gymmet eller innan du drar på dig löparskorna finns det en hel del saker som kan komma i vägen. Du måste först hitta tiden i ett ofta redan fullpackat schema, vilket inte är helt enkelt. Och även om du har några extra timmar i veckan som du kan fylla med träning är nästa punkt oftast den svåraste biten - motivationen.

Ärligt talat, när du kommit hem från jobbet är det oftast svårt att hitta motivationen till att gå ut igen. Men ett inbokat pass med en personlig tränare kan hjälpa till med detta - då har du i stället en tid, ett planerat möte, som du måste hålla. Du är inte ensam i träningen utan har någon som vägleder och uppmuntrar dig längs vägen.

Människor som går till gymmet för första gången känner sig ofta obekväma - till en början. Hur används den här maskinen på rätt sätt? Vilken vikt är rätt för mig? Hur många repetitioner bör jag göra och springer jag tillräckligt långt för att utveckla min kondition? Hitta en personlig tränare nära dig för att få hjälp med alla dessa saker och mycket mer.

En fitnessspecialist kan också hjälpa dig med näring.

De kan hjälpa dig förstå fördelarna med vila, välbefinnande och mental disciplin. De kan skapa en kostplan som är anpassad för just dig och dina mål.  Oroa dig inte, alla dessa saker blir lättare efter ett tag och det blir lättare när du vet att det finns någon vid din sida genom allt detta.

 

personlig träning
Innan du får reda på hur du hittar en personlig tränare via internet måste du veta exakt vad den här typen av handledare gör, vad fördelarna är och hur de kan hjälpa dig. Bild: Unsplash

Välj rätt personlig tränare

Att bli friskare, gå ner i vikt eller bygga muskler är alla processer som tar tid och hårt arbete, och eftersom du kommer att spendera mycket tid med din personliga tränare bör du göra allt du kan för att försäkra dig om att valet blir rätt.

Bestäm dina mål

Det första du behöver göra för att hitta en ackrediterad personlig tränare är att fastställa vad dina mål är. Tänk på varför du vill ha en personlig tränare. Vill du tappa några kilon? Vill du delta i ett maraton? Behöver du stärka musklerna runt knäet, på uppmaning av läkaren? Ju tydligare du är med dina mål, desto effektivare blir dina träningspass. Om du berättar för din tränare att du vill springa ett maraton kan de arbeta med dig för att bygga rätt muskler och förbättra din kondition.

Du bör inte bara välja en personlig tränare slumpmässigt, för skojs skull, eller för att döda lite tid. De är proffs som är där för att få dig att arbeta. Det är därför de valt att bli personlig tränare och de kommer att göra sitt yttersta för att se till att du når alla dina mål.

Se till att DU vet vad ditt slutmål är, se sen också till att din personliga tränare vet det!

Hitta rätt personlig tränare

När du har beslutat om dina mål måste du hitta den tränare som fungerar för dig och hjälper dig att uppnå alla dina mål. Som du troligtvis hört i någon sportfilm behöver du rätt passform för att få bästa resultat från din tränare. Du bör ordna ett antal möten med några olika tränare personligen på gym och hälsoklubbar för att få bäst chans att fatta rätt beslut. Om du letar pt online måste du leta efter olika idrottscenter nära dig och se om det finns personliga tränare som arbetar där. De flesta av dem kommer att erbjuda sina tjänster i centren själva och vissa kommer till och med gärna till ditt hem. Håll också utkik efter rekommendationer från vänner och familj.

Om tränaren du har hittat erbjuder en prova-på-lektion bör du testa detta eftersom det är ett bra tillfälle att se om ni kommer överens.

Frågor du bör ställa din personliga tränare

Eftersom de, tillsammans med dig, kommer att ansvara för din hälsa och motivation måste du se till att du har valt rätt person. Du bör inte bara välja någon på måfå. Du måste göra din efterforskning online och kolla in recensioner från andra personer som tränar med dem. Det bästa du kan göra är att kontakta dem direkt eller ordna ett möte. Detta är ett utmärkt sätt att ställa frågor om deras personlighet, deras metoder och om hur de fungerar som tränare.

Här är några frågor du bör ställa i början:

 • Vilken utbildning har du? Vilka färdigheter har du? Vilka nationellt erkända kvalifikationer har du?
 • Hur håller du dig uppdaterad med de senaste coachningsteknikerna? Studerar du fortfarande de senaste teknikerna?
 • Vilken typ av kund jobbar du vanligtvis med? Hur ser dina resultat vanligtvis ut?
 • Vilka är dina specialiseringar? (Styrketräning, viktminskning etc.)
 • Erbjuder du coachning hemma?
 • Har du en professionell försäkring?
 • Har du den erfarenhet som krävs för att uppfylla mina personliga mål?
 • Vad är dina priser?
 • Hur lång är en session?
 • Vad är villkoren om jag vill avbryta en session?
 • Hur betalar jag dig? Vilka betalningsmetoder accepterar du?
 • När är du tillgänglig?
 • Är sessionerna på fasta tider eller är du flexibel?

Dessa frågor kan tyckas lite krävande först, kanske till och med trubbiga eller kompromisslösa, men när det gäller att välja rätt personlig tränare behöver du så mycket information som du kan få. Denna information hjälper dig att välja rätt tränare som kan hjälpa dig att komma i form och som passar din personlighet, din fysiska förmåga, kondition och till och med dina tidtabeller och personliga preferenser.

personlig träning
Att hitta en personlig tränare på ett gym är oftast det billigare alternativet. Detta innebär också att du också kan utnyttja anläggningarna på gymmet. Bild: Unsplash

Var kan du hitta personliga tränare?

Detta beror mycket på din budget. Att hitta en personlig tränare på ett gym är oftast det billigare alternativet, det innebär också att du kan utnyttja anläggningarna där. Det finns också gott om personliga tränare som erbjuder sina tjänster online via sina egna personliga webbplatser. Deras priser är ofta högre än de som arbetar på gym eftersom de måste resa till ditt hem (vilket ofta tas med i det pris du betalar). Som en tumregel, kontrollera priserna på personliga tränare innan du träffar dem - eftersom det är slöseri med allas tid att möta dem om de inte uppfyller dina budgetkrav.

Personlig tränare online

I stället för att fysiskt gå till olika gym och höra om deras personliga tränare är det smidigare att söka online från ditt eget hem. Där kan du också hitta tränare som håller sina pass digitalt. Det kanske låter konstigt med personlig träning via datorn eller telefonen men allt är möjligt idag och fördelarna är egentligen ganska stora:

 • Personliga tränare på vilken onlineplattform som helst kommer att ha genomgått ordentliga referenskollar. Detta innebär vanligtvis att de har minst ett intyg för sin utbildning till personlig tränare. Det är bättre för dig att arbeta med certifierade proffs som är kvalificerade att träna dig.
 • Priserna tenderar att vara konkurrenskraftiga.
 • Programmet kommer att skräddarsys för dig och din personliga tränare tar hänsyn till din personlighet och förmåga när du arbetar med aktiviteter som fungerar för dig.
 • Tack vare de olika plattformarna och coachningsannonserna kan du hitta många olika personliga tränare som bor nära dig. Om du har en stram budget bör du också kontrollera om de ger rabatt för gruppträningskurser.

Hitta en personlig tränare med Superprof

Superprof är värd till över sex miljoner privata handledare över hela världen, varav femtonhundra personliga tränare. Det finns därför många personliga tränare att välja mellan och där du enkelt kan söka efter någon som bor nära dig eller se vad deras timpris är! Superprofs urval av personliga tränare är enormt och de allra flesta finns tillgängliga antingen personligen på olika platser över hela världen eller online.

Så vad väntar du mer på? Hitta en personlig tränare! Att använda webbplatser som Superprof gör det enklare och vem vet, det kanske blir ett av de bästa besluten du någonsin tagit? Allt du behöver är en telefon eller en dator och en internetanslutning.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...
porträttbild på författaren tina

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.