Med exotiska namn som Iyengar, Kundalini och Ashtanga är det inte konstigt att yoga har en viss mystik. Dessutom kan de  människor som bär yogamattor när de lämnar yogastudion efter att ha utövat yoga Malmö göra dig avundsjuk då de utstrålar ett speciellt lugn. Av alla träningsdiscipliner att omfamna föreslår yoga en hel livsstilsförändring. Inte direkt genom hårt arbete och olika dieter utan istället genom att främja välbefinnande och avkoppling. En yogi genomgår en fullständig revolution: psykologisk, emotionell, mental, fysisk och ibland till och med andlig. Hela poängen med yoga är inte att förbereda sig för tävling av något slag, utan snarare att hantera sitt liv så fridfullt och harmoniskt som möjligt. Hur din kropp förändras av träningen är naturligt då kroppen utsätts för mycket fysisk aktivitet under lektionerna. Så låt oss tillsammans utforska den här forntida konsten att skapa en kroppsförbindelse, och upptäcka var de bästa yogasessionerna i Malmö hålls.

Upptäck också yogakurser i Gävle!

De bästa lärarna i Yoga tillgängliga
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Linda
Linda
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Emelia
5
5 (4 recensioner)
Emelia
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ninja lovis
Ninja lovis
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Anna-karin
5
5 (2 recensioner)
Anna-karin
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Adam
5
5 (3 recensioner)
Adam
249 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ilvy
5
5 (3 recensioner)
Ilvy
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rebecca
5
5 (1 recensioner)
Rebecca
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Linda
Linda
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Emelia
5
5 (4 recensioner)
Emelia
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ninja lovis
Ninja lovis
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Anna-karin
5
5 (2 recensioner)
Anna-karin
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Adam
5
5 (3 recensioner)
Adam
249 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Ilvy
5
5 (3 recensioner)
Ilvy
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rebecca
5
5 (1 recensioner)
Rebecca
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

En kort historia om yoga

Mänsklig psykologi kräver ritualer och sedan tidernas början har våra viktigaste, djupaste och bestående ritualer kommit från religiösa metoder. Yoga är inte annorlunda. För mer än 5000 år sedan utövades den gamla vediska religionen genom en serie ritualer. Emellertid var Indiens befolkning vid den tiden inte nöjda med enbart hyllning; de längtade efter en närmare, mer intim gemenskap med sina gudar.

Yoga betyder självförening på sanskrit.

Lycka, själens befrielse och upplysning var ett direkt resultat av självföreningen med det gudomliga medvetandet. Utövandet av yoga i dess olika former är ett sätt att uppnå medvetenhetens renhet; bron till gemenskap med Brahman, eller högsta varelse. Både poserna - kallade asanas och andningen eller pranayama är väsentliga för att rensa sinnet, kroppen och anden så att den önskade unionen kan skapas. I århundraden förblev utövandet av yoga uteslutande indiskt, men under de senaste 100 åren blev fördelarna med yoga kända över hela världen. Dessa dagar kan man träna yoga var som helst och i många olika former. Du kan välja den grundläggande Hatha yoga som består av upp till 30 poser per session. Även Hot yoga har blivit populärt vilket är en träning som görs i en uppvärmd miljö med låg luftfuktighet, utformad för att avlägsna orenheter från kroppen. Oavsett om du har en andlig inställning till yoga eller helt enkelt är intresserad av att stressa ned, finns det säkert en typ av yoga för dig.

En kvinna i rosa yogakläder utför yogaposition där hon står på ett ben
Yoga påverkar dig positivt både psykiskt och fysiskt. Bild: Unsplash

Anledningar till varför du bör träna yoga

Yoga kan hjälpa dig med väldigt mycket, yoga i Örebro är väldigt populärt på grund av följande anledningar. Efter några sessioner i en yogastudio kanske du upptäcker att:

 • Du sover bättre: om du stänger av ljudet i huvudet får du en mycket mer vilsam sömn.
 • Du äter bättre: även om du strömmar från ett möte till ett annat kan du hitta en omedveten förändring till det bättre i dina livsmedelsval.
 • Du mår bättre: yoga har varit känt för att bekämpa ångest och depression, samt hjälper till att hantera stress och minska spänningar.
 • Du fokuserar bättre: du kan upptäcka, efter att ha omfamnat yoga, att du har släppt loss en djupare kreativitetsbrunn och hittat högre nivåer av koncentration
 • Du rör dig bättre: yoga är välkänt för att förbättra musklerna, flexibiliteten och uthålligheten.

Listan fortsätter!

 • Ditt immunsystem kan få sig en boost när du frigör dina chakran eller energikanaler. I själva verket kanske du blir förvånad över den energi du har, att göra allt du har velat men inte haft tid till!
 • Ditt nyfunna lugn kommer att hjälpa till i alla typer av förhandlingar. Upptäck vilka populära yogaställen som finns i  Stockholm

Yoga Workshops och retreater

Faktum är att yoga Stockholm och ett yogaretreat kan vara ett perfekt sätt att börja din relation med yoga. Generellt varar sådana tillfällen en hel helg och hålls vanligtvis i små grupper på ett lugnt ställe. Vatten är framträdande inom yogafilosofin och är kopplat till det andra chakrat. Att hålla yoga retreater nära vatten är därför väldigt vanligt! Att ordna en helg på en retreat kommer att lära dig om yogans grunder, inklusive syftet med varje yogaställning - vad som händer i din kropp när du gör dem. Du kan också lära dig om hälsosam kost och njuta av andra återställande aktiviteter som massage och meditation. Men om du för närvarande inte har en hel helg att ägna dig åt återställande yoga kan du anmäla dig till en workshop. Yogakurser i Jönköping börjar bli populärt för att lära sig mer om kulturen.

Dessa hålls vanligtvis i en yogastudio som varar allt från 2 ½ timmar till dubbelt så lång tid.

Yogaseminarier tenderar att vara mer specifika; kanske en vårdetox eller prenatal yoga. Du kan också njuta av en introduktion till par yoga, mindfulness; en anatomisk workshop, där yogaläraren belyser den specifika asana som öppnar varje kroppsdel.

Kvinna med mörkt hår utövar en yogaposition på en svart yogamatta
Yoga kan vara ett bra sätt att prova för att hjälpa dig koppla av efter en stressig dag. Bild: Unsplash

Ett yogaseminarium är också ett utmärkt sätt att bekanta sig med olika typer av yoga, inklusive:

 • Hatha yoga betraktas som den grundläggande formen och är en av dem vanligaste yogakurserna i Göteborg.
 • Iyengar består av längre poser som hålls med hjälp av yogablock.
 • Yin yoga är avsedd för balans och lugn.
 • Återställande yoga är för de hyperpersoner som helt enkelt inte kan sakta ner! När du håller varje ställning kommer din instruktör att dela med sig av en mängd information om anatomi och energi.
 • Ashtanga yoga ger ett ordnat tillvägagångssätt för yogaträning.
 • Kundalini yoga är en mer andlig övning.
 • Bikram yoga är en 20- till 30-pose, hardcore träning i ett mycket varmt rum.
 • Hot yoga liknar Bikram, men inte begränsad till 26 asanas.
 • Vinyasa yoga är en annan snabbare, kraftfull träning; dess varumärke är kontinuerlig rörelse

Dessa är bara några få, mer grundläggande typer av yoga du kan överväga.

Om yoga är nytt för dig så kan du hitta en yogastudio i Uppsala eller där du bor som erbjuder en nybörjarkurs som innehåller asanas från olika typer av yoga.

Hitta privata yogalektioner i Malmö

Låt oss säga att du verkligen, verkligen behöver koppla av men du har ingen tid för workshops och retreater; du kan inte heller hitta ett sätt att integrera yoga i ditt schema. Du kanske har svårt att sova och all den stressen byggs bara upp. Låt oss säga att du har mycket arbete, återhämtar dig efter en operation eller sjukdom och kan inte ta dig till en yogastudio. Goda nyheter: många yogahandledare i Västerås erbjuder privata lektioner, antingen i en studio eller hemma! En bonus som du förmodligen inte hittar i någon studio är att många Superprof yogalärare erbjuder att deras första timme av lektionen är gratis! Om du har en tillförlitlig internetanslutning och vill ta yogalektioner i ditt eget hem, har Superprof gjort det möjligt att få lektionerna via webbkamera.

Annars kan du prova Yoga Kendra, en av Malmös första yogastudios där du tillsammans med erfarna lärare, behandlar och får växa och inspireras. På Yoga Kendra kan du hitta öppna klasser och workshops. Där finns två underbara yogasalar, reception, behandlingsrum och en härlig mittpunkt där du kan slappna av och umgås med lite te före och efter klasserna. På studio Kendra hålls utbildningar och kurser med de bästa yogapositionerna, alla skapade för ditt välbefinnande.

Superprof-handledare överallt i Sverige, står redo att hjälpa dig med att utveckla din yoga till ett överraskande lågt pris!

Namaste!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.