Med exotiska namn som Iyengar, Kundalini och Ashtanga är det inte konstigt att yoga har en viss mystik. Dessutom kan de tonade människorna som bär yogamattor göra en lite grön av avund. Av alla träningsdiscipliner att omfamna, föreslår yoga en hel livsstilsförändring, inte genom hårt arbete och kompletterande näring, utan genom att främja välbefinnande och avkoppling. En yogi genomgår en fullständig revolution: psykologisk, emotionell, mental, fysisk och ibland till och med andlig. Hela poängen med yoga är inte att förbereda sig för tävling av något slag, utan snarare att hantera sitt liv så fridfullt och harmoniskt som möjligt. Att bli tonad är bara biprodukter av den övergripande processen att ta yogakurser. Så låt oss tillsammans utforska den här forntida konsten att skapa en kroppsförbindelse, och upptäcka var de bästa yogasessionerna i Malmö hålls.

Upptäck också yogakurser i Gävle!

De bästa lärarna i Yoga
Första kursen gratis!
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Valentina
Valentina
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Kourosh
Kourosh
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Josef
Josef
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
299 kr
/h
Första kursen gratis!
Linda
Linda
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Emmy
Emmy
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Julia
Julia
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Amel
5
5 (6 recensioner)
Amel
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Valentina
Valentina
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Kourosh
Kourosh
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Josef
Josef
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria
Maria
299 kr
/h
Första kursen gratis!
Linda
Linda
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Emmy
Emmy
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Julia
Julia
350 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

En kort historia av yoga

Mänsklig psykologi kräver ritualer och sedan tidernas början har våra viktigaste, djupaste och bestående ritualer kommit från religiösa metoder. Yoga är inte annorlunda. För mer än 5000 år sedan utövades den gamla vediska religionen genom en serie ritualer. Emellertid var Indiens befolkning vid den tiden inte nöjda med enbart hyllning; de längtade efter en närmare, mer intim gemenskap med sina gudar.

Yoga betyder självförening på sanskrit.

Lycka, själens befrielse och upplysning var ett direkt resultat av självföreningen med det gudomliga medvetandet. Utövandet av yoga i dess olika former är ett sätt att uppnå medvetenhetens renhet; bron till gemenskap med Brahman, eller högsta varelse. Både poserna - kallade asanas och andningen eller pranayama är väsentliga för att rensa sinnet, kroppen och anden så att den önskade unionen kan skapas. I århundraden förblev utövandet av yoga uteslutande indiskt, men under de senaste 100 åren blev fördelarna med yoga kända över hela världen. Dessa dagar kan man träna yoga i många former, var som helst. Du kan välja den grundläggande Hatha yoga med sitt utbud av upp till 30 poser per session eller Hot yoga, en träning som görs i en uppvärmd miljö med låg luftfuktighet, utformad för att avlägsna orenheter från kroppen. Oavsett om du har en andlig inställning till yoga eller helt enkelt är intresserad av att stressa ned, finns det säkert en typ av yoga för dig.

yogakuser
Av alla träningsdiscipliner att omfamna, föreslår yoga en hel livsstilsförändring, inte genom hårt arbete och kompletterande näring, utan genom att främja välbefinnande och avkoppling. Bild: Unsplash

Anledningar till varför du bör träna yoga

Yoga kan hjälpa dig med väldigt mycket. Efter några sessioner i yogastudio kanske du upptäcker att:

 • Du sover bättre: om du stänger av ljudet i huvudet får du en mycket mer vilsam sömn.
 • Du äter bättre: även om du strömmar från ett möte till ett annat kan du hitta en omedveten förändring till det bättre i dina livsmedelsval.
 • Du mår bättre: yoga har varit känt för att bekämpa ångest och depression, samt hjälper till att hantera stress och minska spänningar.
 • Du fokuserar bättre: du kan upptäcka, efter att ha omfamnat yoga, att du har släppt loss en djupare kreativitetsbrunn och hittat högre nivåer av koncentration
 • Du rör dig bättre: yoga är välkänt för att förbättra muskelerna, flexibiliteten och uthålligheten.

Listan fortsätter!

 • Ditt immunsystem kan få sig en boost när du frigör dina chakran eller energikanaler. I själva verket kanske du förundras över den energi du har, att göra allt du har velat men inte haft tid till!
 • Ditt nyfunna lugn kommer att hjälpa till i alla typer av förhandlingar.

Upptäck var Stockholmare tar yogakurser!

Yoga Workshops och retreater

En yogareträtt är ett perfekt sätt att börja din relation med yoga. Generellt varar sådana tillfällen en hel helg och hålls vanligtvis i små grupper på ett lugnt ställe. Vatten är framträdande inom yogafilosofin och är kopplat till det andra chakrat. Att hålla yoga retreater nära vatten är alltså bara vettigt! Att ordna en helg på en reträtt kommer att lära dig om yogans grunder, inklusive syftet med varje yogaställning - vad som händer i din kropp när du gör dem. Du kan också lära dig om hälsosam kost och njuta av andra återställande aktiviteter som massage och meditation. Men om du för närvarande inte har en hel helg att ägna dig åt återställande yoga kan du anmäla dig till en workshop.

Läs om yogakurser i Jönköping!

Dessa hålls vanligtvis i en yogastudio som varar allt från 2 ½ timmar till dubbelt så lång tid.

Yogaseminarier tenderar att vara mer specifika; kanske en vårdetox eller prenatal yoga. Du kan också njuta av en introduktion till par yoga, mindfulness; en anatomisk workshop, där yogaläraren belyser den specifika asana som öppnar varje kroppsdel.

yogakuser
Både poserna - kallade asanas och andningen eller pranayama i yoga är väsentliga för att rensa sinnet, kroppen och anden så att den önskade unionen kan skapas. Bild: Unsplash

En yogaseminarium är också ett utmärkt sätt att bekanta sig med olika typer av yoga, inklusive:

 • Hatha yoga betraktade den väsentliga formen av yoga
 • Iyengar består av längre poser som hålls med hjälp av yogablock
 • Yin yoga är avsedd för balans och lugn.
 • Återställande yoga är för de hyperpersoner som helt enkelt inte kan sakta ner! När du håller varje ställning kommer din instruktör att dela en mängd information om anatomi och energi
 • Ashtanga yoga ger ett ordnat tillvägagångssätt för yogaträning.
 • Kundalini yoga är en mer andlig övning
 • Bikram yoga är en 20- till 30-pose, hardcore träning i ett mycket varmt rum.
 • Hot yoga liknar Bikram, men inte begränsad till 26 asanas.
 • Vinyasa yoga är en annan snabbare, kraftfull träning; dess varumärke är kontinuerlig rörelse

Dessa är bara några få, mer grundläggande typer av yoga du kan överväga.

Om du är ny på yoga kan du hitta en studio som erbjuder en nybörjarkurs som innehåller asanas från olika typer av yoga.

Upptäck var du kan hitta en yogastudio i Uppsala!

Hitta privata yogalektioner i Malmö

Låt oss säga att du verkligen, verkligen behöver koppla av, men du har ingen tid för workshops och retreater; du kan inte heller hitta ett sätt att integrera yoga i ditt schema. Du kanske är har svårt att sova under udda timmar, och all den stressen byggs bara upp. Eller så kan du vara arbetsoförmögen, återhämta dig efter en operation eller sjukdom och kan inte ta dig till en yogastudio. Goda nyheter: många handledare i Västerås erbjuder privata lektioner, antingen i studion eller hemma! En bonus som du förmodligen inte hittar i någon studio är vad många Superprof yogalärare erbjuder: deras första timme gratis lektioner! Om du har en tillförlitlig Internetanslutning och vill ta yogalektioner i ditt eget hem, har Superprof gjort det möjligt att få yogainstruktion via webbkamera.

Annars kan du prova Yoga Kendra, en av Malmös först yogastudstudios där du tillsammans med erfarna och fantastiska lärare, behandlare och underbara yogisar får växa och inspireras. På Yoga Kendra kan du hitta öppna klasser och workshops. Där finns två underbara yogasalar, reception, behandlingsrum och en härlig mittpunkt där du kan slappna av och umgås med lite te före och efter klasserna. På studio Kendra hålls utbildningar och kurser, alla skapade för ditt välbefinnande.

Om du precis har börjat din resa, tipsar vi här om några asanas som du kan göra hemma.

Superprof-handledare i Örebro och överallt i Sverige, står redo att hjälpa dig med dina första yogaställningar till ett överraskande lågt pris!

Namaste!

Behöver du en lärare i Yoga?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.