Att äta fem frukter och grönsaker om dagen garanterar dig idealvikten! Om vi ​​skulle ta hänsyn till detta skulle vi alla vara friskare. Men några av oss behöver lite hjälp. Men om du inte tycker om att tillbringa oändliga timmar på gymmet kan svaret vara för dig att ge dig in i ringen.

Men om boxning verkar lite svårt för dig, varför inte börja med skuggboxning? Shadowboxing som det heter på engelska, är en träningsmetod som är lika gammal och effektiv som den är lätt att implementera!

Vi kommer att prata om skuggboxning på ett sätt som är kopplat till att gå ned i vikt, det vill säga genom att presentera och visa hur det kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Att förlora kilo medan vi har kul är bra, särskilt när vi lär oss att försvara oss själva på samma gång så för alla er krigare där ute -- det är dags att ta på sig boxningshandskar och komma igång!

De bästa lärarna i Boxning tillgängliga
Simba
Simba
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abd
Abd
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
David
David
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Temur
Temur
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Eric
Eric
110 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Patrik
Patrik
479 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Robert
5
5 (7 recensioner)
Robert
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sa
Sa
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Simba
Simba
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abd
Abd
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
David
David
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Temur
Temur
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Eric
Eric
110 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Patrik
Patrik
479 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Robert
5
5 (7 recensioner)
Robert
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sa
Sa
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Kan skuggboxning vara bra för att förebygga fetma?

Låt oss först titta på vad det betyder att vara fysiskt överviktiga.

Världshälsoorganisationen ger oss en globalt erkänd definition: fetma är "en onormal eller överdriven ansamling av fett som utgör en risk för ens hälsa" .

För att avgöra om detta är fallet för en individ använder vi BMI (body mass index), som är baserat på vikten i kilo och höjden i meter.

En är överviktig när ens BMI är större än eller lika med 25.

När denna tröskel har passerat är det viktigt att reagera så snabbt som möjligt för att inte gå över 30 BMI i fetma.

skuggboxning
Att träna är viktigt för att hålla sig frisk! Bildkälla: pxhere.com

Antalet överviktiga personer har tredubblats sedan 1975 och drabbar 1,9 miljarder vuxna (det är enormt!). Som ni kanske vet kan det leda till många konsekvenser: ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar (stroke, till exempel), diabetes, artros och en överlägsen risk för cancer...

Allt detta prat om sjukdom är inte särskilt aptitretande... För att säkerställa att du inte dör någon gång snart, rekommenderas det att du håller dig i form. För att göra det måste du följa följande råd: ät en balanserad kost och upprätthålla en regelbunden träningsrutin!

Men oavsett så kommer du fortfarande att behöva välja den sport som passar dig bäst... Det finns naturligtvis de fantastiska klassikerna: jogging, gymnastik, simning... Har du dock tänkt på att prova en rolig aktivitet som boxning? Det är möjligt att boxas utan att någon tilldelar dig slag -- det kallas skuggboxning och det är en fantastisk helkroppsträning.

Vad är skuggboxning?

Skuggboxning är inte något taget från en skräckfilm, trots ordet "skugga".

Den stora fördelen med skuggboxning är att ingen boxas tillbaka och kan därför inte kan slå dig i ansiktet ...!

Skuggboxning kan göras på egen hand och dessutom överallt. Det finns inget behov av en stansboll, boxhandskar eller boxningshjälm så det är en relativt enkelt träningsrutin.

Allt du behöver är ett par träningsbyxor, en t-shirt och några strumpor eller boxskor beroende på var du står i boxning.

Naturligtvis om du vill bli en kvalificerad boxare, är det bättre att boxas i en ring snarare än på ett gymnastiksgolv.

Här handlar det om att slåss mot en imaginär utmanare. Men ta det på allvar... du måste verkligen tro på din fiktiva kamp. Du måste slå i luften, vilket är mycket tröttsammare än du tror, ​​för bristen på ett fast mål blir snabbt en utmaning för biceps och triceps. Målet med skuggboxning är att perfekt anpassa grundläggande gester.

Oavsett om det är i slow motion, i realtid eller på ett accelererat sätt, är skuggboxning en del av varje bra boxningsprogram. Det finns inte en enda dag -- utom kanske söndag för de mest fromma -- där en professionell boxare inte engagerar sig i lite skuggboxning!

Skuggboxning är användbart och praktiseras i alla boxningstekniker. Från västerländsk boxning, till Savate-boxning, amerikansk boxning, kickboxing, pro-boxning, burmesisk boxning, thailändsk boxning och MMA. Endast vissa övningar kommer att variera från en kampsport till nästa, beroende på vilka regler som antas av idrottsförbunden.

Det bästa möjliga sättet att lära sig är att låta en boxningsinstruktör observera dig eller, alternativt, omge dig själv av speglar för att se dig själv och kontrollera dina rörelser.

En uppvärmning där du hoppar hopprep är nödvändig tillsammans med lite stretchning i slutet av varje session.

De fysiska fördelarna med skuggboxningsövningar

Naturligtvis kommer allt att bero på varaktigheten på dina träningspass... arbetar du hårt nog för att känna träningsvärken?

Kontinuerligt fotarbete kan ersätta jogging, vilket gör det till en riktig bra konditionsträning.

Det är en enkel och mångsidig övning som kan göra det möjligt för dig att omvandla fett till muskler, särskilt om du kan lägga till några muskelbyggnadssessioner med vikter i din rutin.

Vill du ha underarmer à la Schwarzenegger? Inte alla idrottsgrenar gör att du kan ha armar i denna storlek, men boxning gör...

skuggboxning
Ta sporten till nästa nivå! Bildkälla: visualhunt.com

Under din konditionsträning har du chansen att förstärka dina bukmuskler. Din abs- och glutes kommer att säga adjö till celluliterna och kommer att vara underbart definierade istället. Du kommer dessutom att ha bemästrat konsten att slåss med dina bara händer.

Det är också perfekt för att öva din koncentration och låta dig få bättre sömn på köpet, och därför snabbare återhämtning för din kropp.

Om du är ute efter en boxningsstil utan risk för skador, och något som hjälper dig med din klassiska boxningsträning och att hålla din vikt låg, kan du vända dig till fitnessboxning, som är lite närmare fitness än det är boxning, men är kul likadant!

Trött på skuggboxning? Börja med västerländsk boxning! Hitta boxningsinstruktörer på Superprof!

Boxningsträning: rutiner för att komma tillbaka i form

Bekämpning av fetma kräver hälsosam kost och regelbunden träning. När du väl har nått din idealvikt, varför inte fortsätta med riktiga boxning?

Normalt kommer du att ha engagerat dig i allvarlig skuggboxning i månader så du kommer att vilja upptäcka den ädla konsten med boxning.

Du måste gå via ett gym och hitta en bra tränare -- en gratis provkurs erbjuds vanligtvis för privat coaching i boxning.

Det är dags att göra din teknik perfekt och slåss mot riktiga motståndare -- inte på gatan -- utan i en boxningsring.

Hur som helst, om du ska trivas med skuggboxning är det absolut nödvändigt att du känner till boxarens huvudsakliga drag innan du börjar. Vilket en tränare på Superprof kan hjälpa dig med!

skuggboxning
Se till att du är i fysisk form för Thailändsk boxning. Bildkälla: static.pexels.com

Om du skriver in dig på en bra kurs och skola så kommer du att träna snabbt och du kommer att bli glad av att vara i ringen och möta dina motståndare!

Om detta är fallet, låt igen tid gå till spillo utan börja redan idag! Om det är svårt att välja vilken boxningsstil som är din stil, så kan du läsa mer om thailändsk boxning här.

Eller varför inte läsa mer om hur du kan använda fitnessboxning för att gå ner i vikt.

Kolla in 10 boxningsövningar här.

Se 7 fantastiska övningar för att göra dig boxningsredo!

Läs mer om den ständigt växande fitnessboxnings-trenden.

Det är bekräftat -- kampsporter är den bästa sortens konditionsträning som finns där ute!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.