Att äta fem frukter och grönsaker om dagen garanterar dig idealvikten! Om vi ​​skulle ta hänsyn till detta skulle vi alla vara friskare. Men några av oss behöver lite hjälp. Men om du inte tycker om oändliga timmar i gymmet kan det vara svaret för dig att ge dig in i ringen.

Men om boxning verkar lite svårt för dig, varför inte börja med skuggboxning? Shadowboxing som det heter på engelska, är en träningsmetod som är så gammal och effektiv som den är lätt att implementera!

Innan vi tittar mer på vad det innebär, låt oss titta på att vara friska. Vi kommer att prata om skuggboxning på ett sätt som är kopplat till "bantning ", det vill säga genom att presentera och visa hur det kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Att förlora kilo medan vi har kul är bra, särskilt när vi lär oss att försvara oss själva på samma gång , vilket alltid är en tillgång i ett samhälle där våld på gatan är mer och mer utbrett ... Så låt slackarna gå sin väg, och för alla er krigare där ute - tid att ta på sig boxningshandskar och komma igång!

Ellinor
Ellinor
Lärare de Boxning
1500 kr/h
Första kursen gratis!
Claes
Claes
Lärare de Boxning
800 kr/h
Första kursen gratis!
Temur
Temur
Lärare de Boxning
600 kr/h
Första kursen gratis!
Edgar
Edgar
Lärare de Boxning
200 kr/h
Första kursen gratis!
Yones
Yones
Lärare de Boxning
360 kr/h
Första kursen gratis!
Alice
Alice
Lärare de Boxning
250 kr/h
Första kursen gratis!
Sa
Sa
Lärare de Boxning
150 kr/h
Första kursen gratis!
Eric
Eric
Lärare de Boxning
110 kr/h
Första kursen gratis!

Kan skuggboxning vara bra för att förebygga fetma?

Låt oss först titta på vad det betyder att vara fysiskt överviktiga. Det finns många människor som är för stora på skalan.

Världshälsoorganisationen ger oss en globalt erkänd definition: fetma är "en onormal eller överdriven ansamling av fett som utgör en risk för ens hälsa" .

För att avgöra om detta är fallet för en individ använder vi BMI (body mass index), som är baserat på vikten i kilo dividerat med kvadratet på höjden i meter - det vill säga x kg / y m².

En är överviktig när BMI är större än eller lika med 25.

När denna tröskel har passerat är det viktigt att reagera så snabbt som möjligt för att inte gå över 30 BMI i fetma.

skuggboxning
Att träna är viktigt för att hålla sig frisk! Bildkälla: pxhere.com

Antalet feta personer har tredubblats sedan 1975 och drabbar 1,9 miljarder vuxna (det är enormt!). Som ni kanske vet kan det leda till olyckliga konsekvenser: ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar (stroke, till exempel, som aldrig är kul), diabetes, artros och en överlägsen risk för cancer ...

Allt detta prat om sjukdom är inte särskilt aptitretande ... För att säkerställa att du inte dör någon gång snart, rekommenderas det att hålla dig i form. För att göra det måste du följa följande råd: ät en balanserad diet och upprätthålla en regelbunden träningsrutin!

Du kommer fortfarande att behöva välja den sport som passar dig bäst ... Det finns naturligtvis de fantastiska klassikerna: jogging, gymnastik, simning ... Har du dock tänkt att prova en rolig aktivitet som boxning? Det är möjligt att boxa utan att någon stansar på dig - det kallas skuggboxning och det är en fantastisk helkroppsträning.

Ta reda på var du kan lära dig om boxning nära mig här.

Vad är skuggboxning?

Shadowboxing är inte något av en skrämmande film, trots att den använder ordet "skugga".

Den stora fördelen med boxskuggor är att ingen boxas tillbaka mot dig och därför inte kan slå dig i ansiktet ...!

Skuggbokning kan göras på egen hand och överallt. Det finns inget behov av en stansväska eller till och med boxhandskar (eller underhandskar) och en boxningshjälm så att den enkelt passar in i dina träningsrutiner.

Allt du behöver är ett par träningsbyxor, en t-shirt och några strumpor eller boxskor beroende på var du är i boxning.

Naturligtvis om du vill bli en kvalificerad boxare, är det bättre att boxas i en ring snarare än på ett gymnastiksgolv ... Det är inte så lätt att replikera den lindrande känslan som finns mellan repen.

Här handlar det om att slåss mot en imaginär utmanare. Men ta det på allvar ... du måste verkligen tro på din fiktiva kamp. Du måste slå i luften, vilket är mycket tröttsammare än du tror, ​​för bristen på ett fast mål blir snabbt en utmaning för biceps och triceps. Målet med skuggboxning är att perfekt anpassa grundläggande gester.

Oavsett om det är i slow motion, i realtid eller på ett accelererat sätt, är skuggboxning en del av något bra boxningsprogram. Det finns inte en enda dag - utom kanske söndag för de mest fromma - där en professionell boxare inte engagerar sig i lite skuggboxning!

Här är glasyren på kakan: skuggboxning är användbar och praktiseras i alla boxningstekniker. Från västerländsk boxning, till Savate-boxning, amerikansk boxning (fullkontakt), kickboxing, pro-boxning, burmesisk boxning, thailändsk boxning och MMA (gratis stridighet) ... Endast vissa drag kommer att variera från en disciplin till nästa, beroende på vilka regler som antas av idrottsförbunden.

Det bästa möjliga sättet att lära sig är att låta en boxningstrain observera dig eller, alternativt, till skuggbox omgiven av speglar för att se dig själv och kontrollera dina rörelser med ett kritiskt öga.

En uppvärmning som hoppar över med hopprep är nödvändig tillsammans med lite sträckning i slutet av varje session.

De fysiska fördelarna av skuggboxningsövningar

Naturligtvis kommer allt att bero på varaktigheten på dina skuggboxborrar ... arbetar du hårt nog för att känna brännskador?

Kontinuerligt fotarbete kan ersätta jogging, vilket gör det till en riktig konditionsträning.

Det är en enkel och mångsidig övning som kan göra det möjligt för dig att förlora fett och omvandla det till muskler lite för lite, särskilt om du kan lägga till några muskelbyggnadssessioner med vikter i din rutin.

Vill du ha underarmer värda Schwarzenegger? Inte alla idrottsgrenar gör att du kan ha armar i denna storlek ...

skuggboxning
Ta sporten till nästa nivå! Bildkälla: visualhunt.com

Under din konditionsträning har du chansen att förstärka dina bukhår. Din abs och glutes kommer att säga adjö till celluliter och kommer att vara underbart definierade.

Du kommer att ha fullkomnat konsten att slåss med dina bara händer. Du kommer att vara en stark kämpe mot alla aggressörer!

Det är också perfekt för att öva din koncentration och låta dig få bättre sömn , och därför snabbare återhämtning för din kropp.

För en mindre konventionell form av boxning, om du vill ha en snabb boxningstil utan risk för skador, och något som hjälper dig med din klassiska boxningsträning och hålla din vikt låg, kan du vända dig till fitboxing, som är lite närmare fitness än det är för boxning, men är kul likadant!

Trött på skuggboxning? Vänd dig till västerländsk boxning! Hitta boxningstrainare på Superprof!

Rutiner för boxningsträning för att komma tillbaka i form

Bekämpning av fetma kräver hälsosam kost och regelbunden idrottsutövning. När du väl har nått din idealvikt, varför inte fortsätta med riktiga boxning ...

Normalt kommer du att ha engagerat dig i allvarlig skuggboxning i veckor och månader att du vill upptäcka den ädla konsten.

Du måste gå igenom ett gymnastiksal och hitta en bra lärare - en gratis provkurs erbjuds vanligtvis för privat coaching i boxning.

Det är dags att göra din teknik perfekt och slåss mot riktiga motståndare - inte på gatan - utan i en boxningsring.

Hur som helst, om du ska trivas med skuggboxning är det absolut nödvändigt att du känner till boxarens huvudsakliga drag innan du börjar. Överskott, nära strid, hand-till-hand, sköld och hög spark är alla viktiga att veta av hjärta.

skuggboxning
Se till att du är i fysisk form för Thailändsk boxning. Bildkälla: static.pexels.com

Om du går på en kvalitetsboxskola kommer du att träna snabbt och du kommer att bli upphetsad att vara i ringen och möta dina motståndare ...

Ska du vara den näst bästa brittiska boxaren, vinnaren av Europamästerskapet och den enstaka stora kampen i Las Vegas?

Om detta är fallet, förlora det nödvändiga fettet och börja gå upp i vikt, men muskelmassa den här gången.

I alla fall har du fått självförtroende och självkontroll. Så för att undvika att bli överviktiga: rör dig och boxning!

Läs mer om thailändsk boxning här...

Läs mer om hur du kan använda fitnessboxning för att gå ner i vikt.

Kolla in 10 boxningsövningar här.

Se 7 fantastiska övningar för att göra dig boxningsredo!

Läs mer om den ständigt växande boxercise-trenden.

Det är bekräftat -- kampsporter är den bästa sortens konditionsträning som finns där ute!

Behöver du en lärare i Boxning ?

Gillar du artikeln?

5,00/5, 1 votes
Loading...

Tatiana