Matematikämnets utveckling

Är du nyfiken på matematikämnet? Alltifrån matematik på grundskole- eller gymnasienivå till universitetsnivå? Och vill du veta mer om vad Einstein och algebra har med det hela att göra? För att förstå hur vi hamnade där vi är idag behöver vi ta en titt på matematikens utveckling från antiken; från de antika grekerna och arabiska […]

26 april 20217 minuters läsmaterial

Hur man lär ut matematik till barn

Föräldrar vill att sitt barns bästa, framförallt när det handlar om barnets akademiska karriär. Till följd av det börjar många föräldrar att undervisa sina barn i grundläggande matematik eller främmande språk på hemmaplan medan barnen fortfarande är mycket unga. Men är det en bra idé? Undervisningsmetoder har förstås en stor betydelse när det handlar om att dela […]

30 september 20206 minuters läsmaterial

matematik

Vi tipsar om varför man ska lära sig matte och ger dig 6 tips på hur du kan använda det i vardagen

Varför ens lära sig matematik? Många är inte så angelägna att lyssna på sin mattelärare och matteutbildningen generellt kanske inte är fylld med inspiration. Bortsett från det faktum att den nationella läroplanen och skolsystemet gör matematiklektioner till ett måste, vilka andra goda skäl finns det för att lära sig matte? Tro det eller inte, matte […]

26 september 20204 minuters läsmaterial

matematik

Tips om hur du motivera dina studenter till att vilja lära sig matte

Matematik har aldrig varit det mest populära ämnet. Oavsett om det handlar om bråk, geometri, algebra eller bara grundläggande matematik. I själva verket är det vanligtvis ett av de största problemområdena för skolbarn – och vuxna också för den delen! Det är ett ämne som kan få människor att känna en hopplös förtvivlan över, oavsett […]

24 september 202011 minuters läsmaterial

Letar du efter mattehjälp? Vill du lära dig mer om matematik?

Våra matematikhandledare har skrivit massor av bra artiklar för att göra detta ämne mer tillgängligt. Hitta tips om matematikrevision, matematik för barn och hur man gör matematik kul. Lär dig mer om matematikens historia och hur det påverkar vårt dagliga liv. Hitta din perfekta matematikhandledare på Superprof. Vi erbjuder läxhjälp, studiecoach, privatlärare och handledning inom Matematik. Hitta lärare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås eller få tillgång till alla lärare online.

Om du vill lära dig att ge matematiklektioner kan du hitta information om allt från lektionsplaner till hur mycket som ska förberedas. Gå med i vårt nätverk med över 5 000 matematikhandledare runt om i landet.

 

 

Lär Dig Om Matematik: Att Lösa Matematiska Problem

Är du den som roar dig med att konstruera matematiska ekvationer utav vardagliga problem eller får du panik så fort du ska göra en uträkning med fler än två siffror? Matematik kan skapa ångest hos både barn och vuxna, oavsett om det handlar om att räkna ut arean på en geometrisk figur eller rita en […]

30 november 20197 minuters läsmaterial

Matematik Används i Vardagslivet

Om man inte redan hört dessa frågor ställas så har man garanterat ställt dem själv: “Vad är matte bra för?” “Varför måste jag lära mig multiplikationstabellen?” “Jag förstår inte hur folk kan uppskatta att lösa ekvationer.” Det är nu dags att få ett slut på det här! För även om man inte tycker om matematik, […]

31 oktober 20197 minuters läsmaterial

Hitta rätt mattematiklärare för dina matematiklektioner

Matematik är en mardröm för många elever. Det är dock ett ämne som alla måste studera under sin skoltid. Många kräver åtminstone en viss kunskap om matte och många yrken kräver dessutom en anständig kunskap om ämnet.

Den första viktiga mattexamen som de flesta studenter tar i Sverige är nationella provet där de förväntas ha stor överläggande kunskap om ämnet.

Om du fortsätter att studera matematik kommer du att gå vidare till mer komplicerade ämnen som exponentiella funktioner och logaritmer.

För dem som har studerat matematik för länge sedan kan det vara ganska användbart att få några matematikhandledningar för att komma ikapp.

Varför ska du ta matematiklektioner?

Även om det finns anständiga matematikkurser online som täcker ämnen som algebra, trigonometri och geometri, kommer de aldrig att ersätta en privat matematiklärare av hög kvalitet.

När ska du ta privat matematikhandledning eller akademiskt stöd?

Så snart du kan!

Kämpar ditt barn med matematiken i skolan?

Vill de studera matte på universitetet och behöver hjälp?

Vill du förstärka dina matematiska färdigheter?

En matematiklärare är den perfekta lösningen för att förbättra dina matematiska färdigheter. En kvalificerad lärare kan hjälpa till att hindra ditt barn från att hamna efter, korrigera sina misstag eller hjälpa dig att borsta på tillämpad matematik eller ett annat matematiskt ämne.

Det kan verka otroligtmen mattehandledare brinner för alla aspekter av matematik och älskar att hjälpa andra att bli mer självsäkra.

Hur hittar du rätt mattelärare?

Oavsett om du väljer matematikhandledning online från en kvalificerad matematiklärare eller från någon som studerar matte är deras undervisningsmetod viktigt.

Att undervisa i privata handledning, särskilt matematikhandledning, kräver tålamod och en väl avrundad undervisningsmetod.

De matteövningar som erbjuds kan täcka ämnen som derivat, matriser, logaritmiska funktioner, skalar, asymptoter, linjära system och binomial fördelning.

Privatkurser i hemmet kan hjälpa eleverna att förbättra sin mentala aritmetik, studera för tentor med revisionsmaterial eller till och med fungera som en intensiv matematikkurs för dem som behöver pussa på vissa aspekter av ämnet.

Det finns mer än att bara hjälpa dem med sina läxor. En handledare måste ha en rapport med sin student om de vill att de ska gå snabbt.

Matematikhjälp måste vara omfattande. De privata handledarna på vår plattform erbjuder personliga handledningar baserat på deras elevers behov.