Hem
Ge undervisning

Matte hjälp i hela Sverige

🥇 Experthjälp
💻 2545 lärare
🔒 Verifierade recensioner
💸 Inga extra kostnader

Var någonstans leter du efter en matematikkurs?

Privatundervisning med Superprof

Lär dig Matematik! Kolla in vårt utbud av lärare:

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 213 omdömen.

216 kr/h

De bästa priserna: 100% av lärarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris på 216 kr/h

3 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 3h.

01

Hitta din
perfekta lärare

Kolla in lärarnas profiler helt gratis och kontakta din nästa favoritlärare i matematik helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivå, online/offline).

02

Organisera din Matematik

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

Lär dig nya saker om Skolvetenskap.

Det fina elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. En hel månad till att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Våra tidigare elever
utvärderade sina lärare i
Matematik

Se alla våra kurser inom Matematik

Hitta en mattelärare

Vill du förbättra dina kunskaper i matematik? Bor du i Sverige? Undrar du om privatlektioner skulle kunna vara något för dig? 

 

Det korta svaret är ja. Det är aldrig en dålig idé att utveckla sin kunskap, det är aldrig försent att lära sig något nytt, eller fullt bemästra något gammalt. Med rätt lärare, motivering och plattform är möjligheterna gränslösa. Framförallt i en stad som Göteborg där vetenskapliga ämnen som matematik får blomma i våra många skolor, företag och forskningsinstitut. 

 

Privatlektioner är någonting som alla, oavsett nivå, ambitioner och mål kan ha nytta av. Dels för att det skräddarsys för att nå dina förväntningar och behov, dels för att det kan göras när och var som helst och ger dig enorm flexibilitet. 

Har du redan hittat den här sidan är du troligen på jakt efter en privatlärare. Kanske är du fortfarande lite osäker på om du verkligen behöver en, kanske är du rädd att erkänna att du behöver lite extra stöd? I dessa moderna tider har det som tur är blivit trendigt att söka hjälp. Det är COOLT att försöka bli/vara den bästa versionen av sig själv som möjligt. 

Varför studera matematik?

Matematik. Ett av våra tre grundämnen i skolan, språket som universum talar. Naturvetenskap i en av sina renaste former. Matematik kanske låter tråkigt och komplicerat för många, bara massa siffror och krumelurer, men det är faktiskt ett verktyg för att vi ska lära oss logiskt tänkande och problemlösning. Oavsett vart du tänkt hamna i framtiden är matematik ett av våra viktigaste ämnen att bemästra innan du kan ta dig ifrån studierna och ut i arbetslivet. Inte bara för att klara skolan med alla grundämnen i rockärmen utan också för att det finns så många nivåer och inriktningar i matematikens värld att möjligheterna är gränslösa.  

 

Vill du ha eget företag?

Företagsekonomi, budgetplanering och löner är definitivt inte möjligt att göra utan matematik. Du kommer behöva räkna ut skatter och fundera på om du verkligen ska investera i den där företagsbilen redan.

 

Vill du bli kock?

Då måste du förstå proportioner och mått för att kunna skapa och följa dina recept. Du måste veta hur länge du kan ha saker i en viss temperatur utan att bränna dem och hur mycket ingredienser du ska beställa för att ni ska kunna klara att laga menyn till nästa leverans av ingredienser.

 

Siffror och uträkningar hjälper dig att räkna ut, mäta och hålla koll på saker som distans, tid, pengar, mått. Frågor som ”när måste vi åka för att hinna i tid?”, ”får soffan plats i vårt nya vardagsrum?” och ”hur mycket måste jag spara för att kunna åka på semester i vinter?” är alla exempel på frågor som matematiken ger oss svar på. 

 

Så kanske suckar du över att det känns onödigt att lära sig andragradsekvationer, för att du kommer ju ”aldrig behöva använda det igen efter skolan”, men tänk bara hur lätt allt annat kommer kännas när du äntligen förstått något så komplicerat? Matematiken ger oss svar på så många av våra vardagsfrågor och problem, och kanske är det tack vare det där ältandet över andragradsekvationer som du klarar av att lösa så många andra problem utan att det ens känns jobbigt.  

Vem behöver privatundervisning i matematik?

Det är vår, nationella proven närmar sig med stormsteg. Du sitter i klassrummet och får inte till den där uträkningen, igen. Du känner drömutbildningen du tänkt söka till hösten glida iväg snabbare än du kan säga Pytagoras sats. Du går med tunga steg ut ur klassrummet, låser in din mattebok och ditt räknehäfte i ditt skåp. Du suckar och säger till din kompis med skåpet bredvid att du är orolig för det kommande provet. Hen svarar; ”problemlösning är en stor del av matematik, och jag har en lösning på problemet när läraren i skolan inte räcker till. Privatlektioner!

 

Kanske är texten ovan inte alls du, kanske vill du bara slipa upp matten för att hjälpa barnen med sina läxor, eller för att snabbare räkna ut hur mycket totalen i korgen på ICA är innan du når kassan. Men har du redan börjat fundera på att skaffa dig en privatlärare så har du definitivt en bra anledning att göra det. 

 

Dock är det definitivt mer effektivt att ta hjälp innan du stirrat dig blind på matteboken och försökt lära dig själv något som du inte är kvalificerad att lära dig själv. Matematik kanske låter som ett tråkigt ämne men med rätt inställning och framförallt hjälp kan det vara ganska roligt också.

 

Vad förväntar DU dig? Vad är DINA ambitioner? Hur kan privatlektioner hjälpa DIG? När du svarat på dessa frågor är du redo att vässa pennorna och bläddra igenom vår katalog av lärare och hitta din spark i baken för att kunna tackla det grundämne som gett flest studenter huvudvärk – Matematik. 

Många fördelar med privatlektioner

Fördelarna med att ta privatlektioner är många fler än att de ger dig extra tid med matteboken. Nedan följer några exempel på varför du borde välja privatlektioner. 

 

 •  En lärare som passar dig

  För det första får du välja din lärare helt själv, dig. Så du kan hitta någon som du verkligen klickar med och därmed förstå exakt hur hen ska hjälpa dig för att greppa det du har svårt med. Du kan bläddra igenom katalogen av våra lärare på din telefon eller laptop var och när du vill, och välja någon som har rätt erfarenhet, profil och pris just för dig. Gå från att kallsvettas i klassrummet till att lära dig över vad som känns som en fika med en kompis. 

 

 • Flexibilitet

  Att ha en privatlärare ger dig också möjlighet till ett otroligt flexibelt schema, i och med att du själv bokar dina lektioner. Så har du annat att göra efter skolan – inga problem! Din lärare är där för dig när du behöver det, utan att störa din redan existerande vardag. Boka dina lektioner utefter ditt behov och schema. Ditt klassrum kan vara var och när du vill!

 

 • Maximerat lärande med din egen lärare

  Dessutom får du ha din lärare helt ifred så du kommer våga ställa den där frågan, du kommer få ta tiden att förstå vad hen förklarar och du jan göra det här precis så ofta du vill. Att ta privatlektioner är väldigt effektivt för att få den tid och hjälp du behöver för att nå dina mål.

 

 • Skräddarsydd utbildningsplan

  I och med att du själv valt både syfte, lärare och tempo kommer din utbildning vara skräddarsydd just för dig. Du kommer kunna gå fram snabbt där du kan och ta din tid där du behöver den.

Varför är Sverige ett bra land för privatlektioner i Matematik?

Vetenskapens land, Nobelprisets hemland. Även om Sverige bara har 10 miljoner invånare och två tredjedelar av landet är täckt av skog så har vi några av världens bästa skolor och universitet. Det finns få som inte gillar Sverige och genom att välja det lilla landet lagom som din utbildningsbas får du möjligheten att flytta och jobba vart som helst i världen när du är redo. Speciellt om du studerar matematik som är samma i alla länder.

Varför är Sverige ett så bra land i övrigt då?

Jo vi kanske förlorade stormakten vi en gång hade och vi är inte längre vikingar, istället gillar vi att sitta ensamma på bussen och stå i kö. Sverige är ett av de mest jämnställda landen i världen, allas lika värde och möjligheter är högt på Sveriges lista över prioriteringar och framförallt när det gäller studier. Inte bara är skolan gratis, vi får också bidrag för att vi ska kunna klara oss ekonomiskt och kunna fokusera på att briljera i akademin. Kanske är det därför vi har så många lyckade företag, uppfinningar och människor i det här landet. Visste du till exempel att Stockholm startar flest miljonföretag per år efter Silicon Valley? Ganska imponerande för ett skogigt land som tar sina fikaraster på fullaste allvar.

 

I Sverige har vi inte bara ett imponerande landskap och en imponerande kaffekonsumtion, vi har också många otroligt imponerande människor. Med ett land fullt av intelligenta och ambitiösa människor har du stora möjligheter att hitta någon som kan hjälpa dig med dina studier. Vi har samlat många elever, lärare och akademiker som är redo att hålla dig i handen genom dina svårigheter i matematikens värld. Tveka inte att sätta på bryggkaffet, plocka fram kanelbullarna och ta för dig av vad vi som företag och Sverige som land har att erbjuda, 

 

Om du fortfarande är tveksam om privatlektioner är något för dig, ta ett par minuter och bläddra genom vår katalog av lärare, så får du själv se alla dina möjligheter och alternativ. Kanske hittar du någon där som kan ta dig över mållinjen? Du har ju redan kommit såhär långt, så varför ge upp innan du nått målet? Vi tror på dig, vi vet att du kan!FAQ

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Matematik?

Genomsnittspriset för en kurs i Matematik är 216 kronor.

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

 • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
 • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
 • kursernas längd och frekvens

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.

Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Matematik?

Matematik med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner med förtroende.

En sökmotor låter dig hitta den perfekta läraren för just dig. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Matematik!

Majoriteten av våra lärare i matematik erbjuder kurser inom: Matematik online.

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gå igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Matematik  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Matematik?

2545 lärare inom Matematik erbjuder kurser på Superprof. 

 

Kolla in deras profiler och välj den som bäst passar dina förväntningar.

 

Spana in och välj din favoritlärare: Superprofs matematiklärare

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Matematikl mottagit?

Bland 213 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.

Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.

För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.