Hem
Ge undervisning
,
Sök i närheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning

Lär dig Matematik! Kolla in vårt utbud av lärare:

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 242 omdömen.

215 kr/h

De bästa priserna: 100% av lärarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris på 215 kr/h

3 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 3h.

Det har aldrig varit enklare att lära sig något nytt!

2. Organisera din Matematik

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

3. Lär dig nya saker om Skolvetenskap.

Det fina elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. En hel månad till att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

FAQ

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Matematik?

Genomsnittspriset för en kurs i Matematik är 215 kronor.

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • kursernas längd och frekvens

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.

Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Matematik?

Matematik med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner med förtroende.

En sökmotor låter dig hitta den perfekta läraren för just dig. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Matematik!

Majoriteten av våra lärare i matematik erbjuder kurser inom: Matematik online.

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gå igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Matematik  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Matematik?

2686 lärare inom Matematik erbjuder kurser på Superprof. 

 

Kolla in deras profiler och välj den som bäst passar dina förväntningar.

 

Spana in och välj din favoritlärare: Superprofs matematiklärare

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Matematikl mottagit?

Bland 242 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.

Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.

För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vad vill du lära dig?

Välj mellan våra många talangfulla lärare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Hitta en mattelärare

Mattehjälp med en privatlärare

Från att vi börjar läsa matematik på lågstadiet tar vi lektioner i grupp tillsammans med våra klasskamrater. Vissa elever har en naturlig talang för siffror medan andra kämpar år ut och år in. Vad skulle hända om man bytte strategi? Tänk om det fanns ett sätt att underlätta inlärningen för de som har det svårt med matematiken? 

 

En privatlärare har oftast samma färdigheter som en matematiklärare i skolan - men med det där lilla extra. En privatlärare har bara en elev åt gången och kan därför erbjuda sin fulla uppmärksamhet, och lättare identifiera elevens styrkor och svagheter. När man vet var skon klämmer är det enklare att åtgärda problemet, eller hur? Vissa privatlärare i matematik är självlärda matematiker medan andra har en lärarutbildning eller studerar på universitetet. Gemensamt för samtliga är att de har en passion för matematik, och det är passionen som gör dem till engagerade lärare. Att ta privatlektioner med någon som anpassar sig efter din unika inlärningsstil, som med entusiasm och pedagogik kan förklara begrepp, formler och beräkningar du inte förstår, kan göra stor skillnad för dina studieresultat. Privatlektioner kan dessutom hjälpa dig att sluta fred med matematiken. Känner du ångest inför mattelektionerna och proven? Oroa dig inte! Om man halkat efter är det naturligt att man känner en viss stress. Det är inte kul att inte förstå. Men det finns en lösning, och nedan berättar vi mer om hur du går tillväga för att boka din första lektion. Du kan hitta den perfekta privatläraren i matematik nära dig - oavsett på vilken nivå du studerar idag!

Matematikens betydelse

Vi kan inte förneka matematikens avgörande betydelse i våra liv. Så snart vi börjar i skolan bekantar vi oss med siffror och former, men varför är det så? Du kanske inte reflekterat över matematikens betydelse i samhället och för oss som individer? Oavsett om du gillar matematik eller inte kommer du aldrig kunna undvika det. Matematik förekommer i allas vardag och yrkesliv. Drömmer du om att att plugga något inom ekonomi, handel eller vetenskap? Då förstår du säkert att matematiken är avgörande. Men även du som inte bestämt dig än, eller du som drömmer om helt andra yrken kommer snart förstå varför det är smart att satsa på matematik i skolan.

Varför är matematik viktigt?

När du är mitt uppe i studierna och sliter ditt hår i frustration kan matematiken kännas som ett helvete. Du har säkert redan undrat vad matematik är bra för, och om du verkligen måste förstå, eller bara bör plåga dig igenom lektionerna med minsta möjliga ansträngning? Om du tar ett steg tillbaka och ser matematiken ur ett helhetsperspektiv kommer du snabbt att inse varför vi lägger så många år i skolan på matematiken. Vi måste läsa matematik för att förstå vår omvärld. Vår värld och vårt samhälle regleras av siffror och logik. 1 + 1 = 2. Att lära sig matematik är därför likställt med att upptäcka och tyda de koder som styr vår omgivning. Matematiken gör det möjligt för oss att utföra otaliga vardagliga uppgifter: beräkna avstånd, procentsatser, statistik, teckna ett banklån, förhandla, budgetera och mycket mer. Även i yrkeslivet kommer de färdigheter som du lärt dig vara ovärderliga. Många ser bara siffror, formler och teorier, men sanningen är att matematiken består av en rad övningar som utvecklar ditt logiska tänkande. Det handlar inte bara om själva uträkningen i sig. När du löser ekvationer lär du dig samtidigt att tänka logiskt. Vad vore vi människor utan logik? Det skulle bli svårt att ta genomtänkta beslut och samspela med andra människor utan logiskt tänkande, eller hur? Matematik är en stor del av många utbildningar och yrken inom områden som datavetenskap, ekonomi, redovisning, handel, arkitektur, inredning eller egenföretagande. Även helt andra yrkesgrupper (de flesta faktiskt) som frisörer, kockar och lastbilschaufförer använder matematik dagligen.

Matematik i utbildningen

Det blir allt vanligare att vända sig till privatlärare i matematik i Sverige. Kanske behöver du eller ditt barn hjälp med läxor? Föräldrar har allt mindre tid att ägna tid för läxhjälp, men även de som har tid kanske inte är bäst utrustade för att hjälpa till. Om man inte själv är bra på matematik kan det vara väldigt frustrerande med läxhjälp, både för en själv och för barnet/tonåringen. Matematik är ett brett och komplicerat ämne som är svårt att lära ut, speciellt om man själv inte studerat det på många år. Att be om hjälp när man behöver det (oavsett om man är förälder eller elev) är alltid en bra idé. När man halkar efter i skolan kan det vara svårt att komma ikapp utan professionell hjälp. Andra ämnen som kemi och fysik kommer också ta skada av bristande matematikkunskaper så slösa ingen tid, ta tag i problemen direkt! Om du vill ha valmöjligheter senare, som att bli antagen till särskilda universitetsprogram eller skapa den karriär du drömmer om, är det viktigt att få minst godkänt i matematik på gymnasiet. Med hjälp av en privatlärare i matematik kan du få hjälp innan det är försent. Att förbättra dina matematikkunskaper kommer öppna många dörrar för dig. Att verkligen förstå matematik kommer ge dig de bästa möjliga förutsättningarna för att nå dina mål senare. 

Mattehjälp hemma?

Att anlita en privat mattelärare är ett viktigt beslut. Du vill så klart ge dig själv eller ditt barn de bästa förutsättningarna för att lyckas akademiskt. Men vilken kostnad kommer en sådan tjänst innebära? Hur vet man vilken lärare man ska välja? Det är därför viktigt att utforska olika alternativ i förväg. Så, vilka är fördelarna med privatundervisning i matematik, och vad exakt är det man kan få hjälp med?

Hjälp med läxor och motivation

Man kan ta privatlektioner i matematik av flera olika anledningar. Kanske hänger du inte riktigt med på lektionerna? Kanske har du missat viktiga delar som nu hindrar dig från att utvecklas? Kanske hatar du matte och därför inte har någon som helst motivation att förbättras? Privatlektioner i matematik hjälper dig oavsett typ av svårighet. En privatlärare i matematik kan hjälpa dig att få bättre betyg, bli mer effektiv med läxorna eller peppa dig så att du återfår motivationen. Matematik är känt för att orsaka psykologiska blockeringar - matteångest. Om matte ger dig en känsla av uppgivenhet och panik kan det vara bra att diskutera saken med en pedagogisk och härlig privatlärare. Hen kommer kunna ägna all er lektionstid till precis det du vill jobba på. 

 

Om du tvärtom har hög ambition och inte alls har problem med motivationen kan en privatlärare i matematik hjälpa dig att nå din fulla potential. Sugen på avancerade matteuppgifter? Vill du diskutera dina olika karriärmöjligheter inom matematik? På Superprof kan du hitta privatlärare för alla olika nivåer. Det är inte bara de som kämpar med matematiken som kan behöva privatundervisning. Vart än i Sverige du bor, kommer du kunna hitta en privatlärare som passar dig och dina behov. 

Hitta en privatlärare i matematik nära dig

På Superprof kan du enkelt och smidigt hitta privatlärare i matematik nära dig. Gör en sökning i din stad och läs igenom de olika profilerna där du hittar information om pris och kvalifikation och mycket mer. Välj bland yrkesverksamma matematiker och ingenjörer, mattelärare och universitetsstudenter - låt dem hjälpa dig utvecklas i din egen takt. Privatlärarna på Superprof kommer skräddarsy lektionerna efter dina önskemål. Tillsammans kan ni lägga upp en studieplan som passar ditt schema, din nivå och dina behov.

Vad vill du lära dig?