Utmärkt
recensioner på

Alla våra tennistränare i

Se fler lärare

5.0 /5

Tennistränare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på 9 omdömen.

349 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 349 kr/h

8 h

Snabba på bollen. Våra tränare svarar vanligen inom 8h.

Att lära sig tennis har aldrig varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i tennis

Med elevpasset kan du ta kontakt med alla våra tränare. Planera tenniskurser ihop baserat på din målsättning.

3. Lär dig nya saker om tennis

Med kurser i tennis kommer du att utvecklas snabbt i sporten. Passa också på att utforska våra andra ämnen. Kanske är du intresserad av näringslära eller PT?

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i tennis?

Genomsnittspriset för en kurs i tennis är 349 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom tennis
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Tennis?

Tennis med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig tennis online?

Majoriteten av våra lärare i tennis erbjuder kurser inom


Tennislektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Tennis  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i tennis?

26 privatlärare i tennis erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 26 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i tennis?

Bland 9 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig tennis?

Du har många talangfulla lärare i tennis att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Boka tennislektioner med en privat tenniscoach hos Superprof

Ta privatlektioner i tennis 

Efter fotboll, cricket och hockey, är tennis den fjärde mest populära sporten i världen. I Sverige ligger visserligen golf och innebandy högre upp på listan, men tennis har fortfarande en speciell plats i svenskarnas hjärtan. Visste du att en halv miljon svenskar spelar tennis? En av fem bland dessa spelar dessutom regelbundet i en lokal tennisklubb!

Om du är sugen på att börja spela tennis eller förbättra ditt spel har vi goda nyheter. Med Superprof kan du ta privatlektioner och utvecklas på nolltid var du än bor! Nedan tar vi en titt på tennisens historia, fördelarna med att spela tennis och hur man gör för att boka sin första privatlektion i tennis!

Tennisens historia

Tennis tros härstamma från en sport som spelades i norra Frankrike på 1100-talet. Till en början spelades tennisen utomhus, men på 1200-talet blev det allt vanligare med inomhusbanor.

Racketar började inte användas förrän på 1500-talet och då spelades det helt och hållet på inomhusbanor. Spelarna fick på den tiden även slå bollen i och från väggarna - kanske lite som dagens paddel? Till Sverige kom tennisen först på 1800-talet, men det var kärlek vid första serven. Sveriges glansdagar peakade på 1970 och 80-talet med tennisspelare som Björn Borg, Stefan Edberg och Mats Wilander - vem vet, kanske står du på tur?

Regler i tennis

Om du är nybörjare eller inte spelat så länge känns reglerna säkert förvirrande. Vi kommer inte att gå igenom dem alla, men det är viktigt att känna till grunderna!

Tennis spelas antingen en och en eller två och två - beroende på om du spelar singel eller dubbel. Serven måste ta bollen över nätet och in i det giltiga spelområdet på motståndarens sida av banan. Motståndaren måste därefter returnera bollen till din sida. För att du ska göra en poäng krävs att du slår över bollen inom det giltiga området på motståndarens sida, och att motståndaren därefter är oförmögen att returnera bollen. Om bollen rör marken (eller samma spelare) två gånger utan att returneras är spelet över och poängen tilldelas den spelare som senast gjorde ett giltigt slag. En tennismatch spelas bäst av tre eller fem set, och i varje set först till sex vunna game. 

Fördelarna med att spela tennis

Oavsett om du siktar på att bli en professionell tennisspelare eller bara vill spela för skojs skull finns det många fördelar med att spela tennis. Fysisk aktivitet är bra i alla former, men tennis är en väldigt komplett träningsform som stärker hela kroppen. När man spelar tennis utvecklar man en mycket god kondition.

Tänk dig själv att springa fram och tillbaka över hela banan - ibland i timmar! Denna typ av träning sänker din vilopuls och ditt blodtryck, förbättrar din metabolism och förbränner fett. Tennis förbättrar även din muskeltonus, styrka, flexibilitet och reaktionsförmåga. Hur praktiskt är det inte att komma i perfekt fysisk form medan man har kul?

Privatlektioner i tennis

Om du vill lära dig att spela tennis eller förbättra din teknik bör du överväga att ta privatlektioner med ett tennisproffs. Om du just börjat spela och lär dig på egen hand kanske du undrar vad en privatlärare fyller för funktion? Det är tyvärr lätt att lära sig fel, dvs skaffa dåliga vanor som sedan är svåra att bli av med. Om du vill spela så bra som möjligt (och dessutom undvika skador) är det viktigt att du lär dig rätt från början!

Om du spelat ett tag (och vill bli bättre) kommer en privattränare kunna utvärdera ditt spel, och samtidigt dela med sig av enkla tips på vad du kan göra för att boosta din teknik. En tennistränare kan hjälpa dig att förbättra din hållning, service, forehand, backhand, nätspel och fotarbete. Den största fördelen med att arbeta med en tennistränare är att du får skräddarsydda lektioner anpassade efter din nivå, dina styrkor och dina brister.

Hitta en egen tennistränare 

Om du har bestämt dig för att utforska privatlektioner kan du börja med att besöka Superprof.se. På vår plattform hittar du tennistränare över hela Sverige som gärna hjälper dig att utveckla ditt spel. Privatundervisning är utan tvekan det snabbaste och mest kostnadseffektiva sättet att lära sig en sport som tennis.

Oavsett om du vill spela tennis på en hög nivå eller bara som ett sätt att hålla dig i form, kommer du snabbt hitta en tränare som passar din nivå och budget. Ett tips är att kolla igenom alla profiler i din stad innan du bokar din första lektion. Personkemi är viktigt när man tar privatlektioner, så ta tid på dig att jämföra tränarna med varandra.

Många tennistränare på Superprof erbjuder dessutom en gratis provlektion. Du kommer kunna jämföra dem på riktigt utan att oroa dig för kostnaden! Att ta privatlektioner i tennis har aldrig varit enklare -  ta en titt på Superprof redan idag!

Vad vill du lära dig?