Utmärkt
recensioner på

Lär dig statistik online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 68 omdömen.

227 kr/h

Bra priser: 99% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 227 kr/h

4 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 4h.

Att lära sig statistik har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Statistik

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Skolvetenskap.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Våra tidigare elever
utvärderade sina lärare i
statistik

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i statistik?

Genomsnittspriset för en kurs i statistik är 227 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom statistik
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Statistik?

Statistik med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig statistik online?

Majoriteten av våra lärare i statistik erbjuder kurser inom


Statistiklektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Statistik  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i statistik?

422 privatlärare i statistik erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 422 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i statistik?

Bland 68 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig statistik?

Du har många talangfulla lärare i statistik att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Är du intresserad av statistik? Kontakta en statistik lärare idag och lär dig mer om ämnet

Ta privatlektioner i statistik!

Om du just nu pluggar statistik och känner att du är i behov av extrahjälp är du långt ifrån ensam. Kanske finns det delar som inte riktigt fastnat, eller en kommande tenta som oroar dig? Ta det lugnt, på Superprof hittar du privatlärare som kan guida dig framåt. Statistik är inte så svårt om du tror, och med rätt lärare kommer förvirringen släppa - så gör dig själv en tjänst och boka en gratis provlektion innan du ger upp!

Vad är statistik?

Statistik är en gren inom matematik och handlar om insamling, utvärdering, analys och presentation av information - data. 

Statistik bygger på sannolikhetsteori men tog en egen riktning på 1600-talet då statistikens fader, William Petty utvecklade nya statistiska metoder för uppskatta Irlands befolkningsstorlek. Detta gjorde ursprungligen i syfte att kunna beskatta landets invånare, men användningsområdet utvecklades snabbt och blev mycket populärt då man insåg att man kunde använda statistik som underlag för en mängd olika beslut.

Vad används statistik till?

Samhället behöver statistik för att få svar på en mängd olika frågor. Eftersom statistik handlar om sannolikhet kan man komma fram till slutsatser genom att samla in och analyserar data med olika metoder. Resultatet, alltså statistiken, illustreras ofta med grafer, diagram, tabeller eller i numerisk form som medeltal.

 

Med statistiken som verktyg kan vi få information om en stor grupp genom att studera en relativt liten del av den gruppen. Gruppen som helhet kallas population. Den del av gruppen som man studerar kallas urvalet.

 

Låt oss säga att vi vill veta hur stor andel av Sveriges befolkning som äter kött. Man skulle kunna fråga alla Sveriges 9 miljoner invånare, men en sådan undersökning skulle både bli svår att genomföra och vara ganska onödig - det vore faktiskt en logistisk mardröm. Så vad är då lösningen? Jo, statistik. I stället för att studera alla i befolkningen kan man istället ta ett statistiskt urval av några tusen personer. Om man gör ett korrekt urval av befolkningen kommer urvalets genomsnitt ligga mycket nära genomsnittet för hela Sverige. 

 

För att kunna dra korrekta slutsatser behöver man dock bra data att arbeta med. Hur man gör urvalet av en population kan påverka resultatet och bör därför granskas noggrant. Vilken typ av urval man använder beror på vilken fråga man ställt. De vanligaste urvalen är:

 

  • Stickprovsundersökning 
  • Obundet slumpmässigt urval
  • Stratifierat urval

 

Flera faktorer spelar in när man gör ett urval. Gruppen måste vara tillräckligt stor, och i det här fallet måste man kanske se till att urvalet representerar alla olika åldersgrupper, kön, samhällsklasser, geografiska områden osv. Statistik kan tolkas helt fel om datan som samlats in är bristfällig. 

Varför är det bra att läsa statistik?

Även om exemplet ovan verkar simpelt, är statistik långt ifrån ett enkelt ämne. Liksom matematik, är statistik både brett och komplicerat, men med den rätta läraren (och den rätta inställningen), behöver det inte vara omöjligt - oavsett vilken nivå du studerar på. Statistik är fascinerande eftersom det ger oss svar på många av livets stora och små frågor. 

 

Med hjälp av statistik kan vi upptäcka mönster, förutspå resultat och jämföra oss med andra. Vi kan ta reda på vad befolkningen tycker om saker och ting eller upptäcka brister i vårt samhälle när vi jämför våra resultat med andra länder. Statistik är inte bara siffror och fakta - påståenden som att 4 av 5 svenskar undviker att tränga sig före i köer. I stället består statistik av en rad olika verktyg som hjälper oss läsa av data på ett tillförlitligt sätt. Statistik gör det möjligt att utvärdera påståenden och skilja på rimliga och tveksamma slutsatser. Tolkning av statistik är särskilt viktig i dag eftersom det hjälper oss att vara källkritiska. 

Vad gör en statistiker?

För den som älskar statistik har vi goda nyheter - att bli statistiker verkar nämligen vara en bra idé! Hög lön, bekväma arbetstider och låg konkurrens om jobben, perfekt, eller hur?

 

När du arbetar som statistiker hjälper du till att hitta svar på frågor, och praktiska lösningar på problem. Om du är intresserad av siffror, är duktig på IT och gillar att sammanställa information kan detta vara en roll för dig.

 

Statistiker arbetar med insamling, analys, tolkning och presentation av information. De arbetar inom en rad olika sektorer, t.ex utbildning, miljö, ekonomi, kriminalteknik, politik, hälsa, marknadsföring, sport, transport osv. Som statistiker kommer du att utforma och leda experiment och undersökningar, samt sköta insamlingen av data. Du bearbetar och analyserar uppgifterna i sitt sammanhang och letar efter mönster som kan hjälpa dig att fatta beslut. Med resultaten i hand kan du sedan ge råd och rekommendera strategier. 

 

Statistiker arbetar ofta i team, vanligtvis med yrkesverksamma från andra sektorer. Starka analytiska färdigheter och IT-kunskaper är viktiga, liksom en bra kommunikationsförmåga så att du kan dela med dig av resultaten till kollegor och kunder. Statistiker tolkar data med hjälp av matematiska tekniker och programvaror. Vissa undersökningar tar bara några månader att genomföra, medan andra kräver flera års arbete. I Sverige kan du studera statistik vid många olika universitet, både fysiskt och på distans - möjligheterna är oändliga! Oavsett om du just nu studerar avancerad statistik på universitetet eller kämpar med mattelektionerna på gymnasiet kan det vara smart att ta privatlektioner i statistik. 

Hitta en privatlärare i statistik

Superprof har samlat Sveriges alla tillgängliga statistiklärare på ett och samma ställe så att du enkelt och smidigt kan boka en privatlektion nära dig!

Oavsett om du går på högstadiet, gymnasiet eller på universitet kan det vara skönt att få extrahjälp i statistik. Statistik är ett av de minst populära ämnena i skolan, och även om statistiken inte hinner bli avancerad på gymnasienivå är det många som inte hänger med. Med en privatlärare kan du få hjälp med de delar du inte förstår så att du slipper hamna efter i skolan - ibland är en pedagogisk förklaring och nya perspektiv allt som krävs. Eftersom en privatlärare ger dig sin fulla uppmärksamhet kommer du kunna ställa frågor och fylla dina kunskapsluckor på nolltid. Du kommer snabbt märka hur stressen minskar efter varje privatlektion. Allt du behöver göra för att komma igång är att söka efter privatlärare i statistik i din stad. När du läst igenom lärarnas olika profiler, jämfört priser och fått en uppfattning om vilken lärare du föredrar kan du boka din första lektion. Många lärare i statistik erbjuder en kostnadsfri provlektion så att du ska kunna se om ni trivs ihop! Eftersom många lärare undervisar på distans kan du utöka sökningen till hela Sverige om du mot förmodan inte hittar en lärare nära dig - allt du behöver för att ta statistiklektioner är en dator med internetuppkoppling. Vi hoppas att privatlektionerna kommer ger dig ett helt nytt perspektiv på statistik, och vem vet, kanske kommer du t.o.m börja uppskatta statistik? Allt blir ju trots allt roligare när det känns lätt!

Vad vill du lära dig?