Utmärkt
recensioner på

Vårt urval av Gitarrlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra lärare med 5.0 stjärnor och fler än 81 recensioner.

294 kr/h

De bästa priserna: 98% av lärarna erbjuder den första kursen gratis och genomsnittspriset är 294 kr / timme

5 h

Våra lärare svarar vanligtvis inom 5 timmar

Att lära sig något nytt
har aldrig varit så lätt

2. Organisera din gitarrlektioner för barn

Diskutera med din lärare för att klargöra dina behov och tillgänglighet. Tillsammans bokar ni in dina lektioner.

3. Upptäck nya upplevelser i Gitarr

Det fantastiska elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare och tränare i 1 månad. En månad för att upptäcka nya passioner med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰 Vad är genomsnittspriset för en privatlärare i Gitarr (barn -nivå)?

Genomsnittspriset för en kurs i Gitarr är 294 kronor.


Priset beror på ett par olika faktorer:


  • Lärarens erfarenhet i gitarr
  • Kursens plats (online, hemma hos eleven eller läraren)
  • Kursens längd och frekvens
  • Kursens nivå (barn i detta fall)

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis


Upptäck priset på lärarna nära dig.

💡 Varför ta en gitarrlektioner för barn?

Gitarr med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer själv din lärare och ihop planerar ni om lektionerna ska ske ansikte mot ansikte eller online på distans.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats för att välja och organisera dina lektioner med fullständig sinnesro.


Starta enkelt din sökning med bara ett klick.

💻 Erbjuder gitarr lärare distanskurser?

Majoriteten av gitarr lärare erbjuder gitarrlektioner online.


Tveka inte att läsa deras annonser eller gå igenom sökfunktionen ("online"-filtret) för att upptäcka Gitarrkurserna som är tillgängliga via webbkamera.

🎓 Hur många lärare finns tillgängliga att ge kurser i Gitarr (nivå: barn)?

  333 gitarrlärare erbjuder sig att hjälpa dig att lära dig mer gitarr för barn.


 Du kan besöka deras profiler och ta kontakt med den som passar dig och dina behov bäst. 


Välj din lärare bland 333 profiler. ✒️ Vad är det genomsnittliga betyget som ges till gitarrlärare för barn?

Baserat på 81 recensioner är det genomsnittliga betyget för våra lärare 5.0 av 5.


Vid problem, eller om du har några frågor, finns vår kundtjänst redo för att hitta en bra lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du läsa våra studentrecensioner.

Vill du lära dig något nytt i Gitarr?

Välj bland ett stort urval av duktiga Gitarrlärare i !

Se fler lärare Nu kör vi!

Hitta en gitarr kurs barn och unga med Superprof

Gitarrlektioner för barn

Även om det aldrig är försent att lära sig spela ett instrument, finns det många fördelar med att börja tidigt. Utöver det faktum att man får fler år på sig att finslipa sina färdigheter, visar forskning att musikstudier gynnar barn på många plan.

Söker du en gitarrlärare med erfarenhet av att undervisa barn? Kanske någon som bor nära och är tillgänglig på specifika dagar? På Superprof hittar du tusentals privatlärare över hela Sverige!

Varför välja gitarr?

Gitarrens är ett självklart val för många blivande musiker. Men hur kommer det sig?

Gitarren är mångsidigt instrument som passar de flesta musikstilar. Gitarr och elgitarr spelar en central roll i pop, rock, funk, jazz, country och mycket mer. Det är inte ovanligt att se två eller flera gitarrister i samma band. Som gitarrist kan man därför vara rätt säker på att hitta andra musiker att spela med. 

Det är kul att spela i band, men det är också kul att spela gitarr på egen hand - även för nybörjare. Med bara några få ackord kan man spela en majoritet av världens alla låtar. Gillar ditt barn att sjunga? Gitarren är ett utmärkt hjälpmedel för den som vill utforska sin röst.

När det gäller smidighet är det svårt att slå gitarren. En akustisk gitarr kräver ingen förstärkare, är lätt att förflytta och enkel att underhålla. Allt du behöver göra är att stämma den och ersätta strängarna då och då.

Det är relativt billigt att spela gitarr. Det finns många begagnade akustiska gitarrer på sajter som Blocket. Det finns även butiker och sajter som hyr ut barngitarrer för så lite som hundra kr i månaden.

En annan bidragande faktor till varför många väljer gitarr, är att det finns en uppsjö kostnadsfria läromedel online. Man kan lära sig att spela gitarr med videotutorials på youtube och hitta gratis tabbar/noter.

Fördelarna med gitarrlektioner för barn

Som föräldrar försöker man alltid ge sina barn de bästa förutsättningarna för ett lyckligt och meningsfullt liv. Något av de mest utvecklande och givande man kan göra på fritiden är att spela musik. 

Musik är mycket mer än en hobby. När man tar musiklektioner växer man som människa. Vill du lära ditt barn vikten av tålamod och disciplin? Då är gitarren ett utmärkt hjälpmedel. 

Ett ackord kräver korrekt fingersättning. Annars låter det inte bra. När barn lär sig att spela gitarr tvingas de att fokusera vilket utvecklar deras koncentrationsförmåga. Koncentrationsförmågan kommer att komma väl till hands i många andra situationer, t.ex under läxläsning och i skolan.

Forskare har sedan länge konstaterat att musik har en lugnande effekt, särskilt när man spelar själv. Detta minskar stress, motverkar ångest och sänker pulsen. Om ditt barn har svårt att varva ner efter en lång skoldag kan 30 minuter med gitarren göra underverk.

Det finns inget bättre för självkänslan än att se sig själv utvecklas. Tillsammans med uppmuntran från en engagerad lärare kan du hjälpa ditt barn att bygga upp ett bra självförtroende. Det är allmänt känt att barn som utövar kreativa aktiviteter ofta blir självsäkra och glada individer.

Vilken ålder är lämplig?

De flesta elever kan börja spela gitarr vid 7 års ålder. Det är dock viktigt att notera att alla är olika. Realistiskt sett kan barn börja med gitarrlektioner så snart de bekvämt kan hålla en mindre gitarr och trycka ner strängarna ordentligt.

Som förälder finns det fler faktorer att ta hänsyn till när du funderar på gitarrlektioner - t.ex barnets mognad och intresse för att lära sig spela ett instrument. 

Gitarren passar både barn och vuxna, men det är viktigt att motivationen finns där. Utan den riskerar barnet att snabbt tröttna och ge upp. 

Det tar tid att bli bra på ett instrument. För att undvika besvikelse och frustration är viktigt att mjukstarta med enkla övningar. Privatlärare som erbjuder kurser i gitarr för barn vet precis vilket upplägg som krävs.

Privat gitarrkurs för barn

Det absolut enklaste sättet att lära sig gitarr, är att anlita en privatlärare. Med skräddarsydda lektioner kan du vara säker på att ditt barn gör snabba framsteg och aldrig har tråkigt! 

Det finns många gitarrlärare runtom i landet, och vi har samlat tusentals av de bästa på en och samma plattform. Allt du behöver göra för att hitta din favorit, är att använda sökfunktionen på Superprof. 

Du kan filtrera profilerna efter stad, nivå och pris. På lärarnas profiler kan du sedan läsa mer om deras kvalifikationer samt se omdömen från andra föräldrar. 

Visste du att de flesta lärare på Superprof bjuder på en gratis provlektion? Detta är praktiskt eftersom både du och ditt barn får chansen att testa personkemin innan ni bestämmer er.

Öva lite varje dag

Det är viktigt att öva regelbundet när man lär sig ett nytt instrument. Till en början kan du som förälder behöva hjälpa ditt barn med schemaläggningen. Sikta på att spela minst 30 minuter per dag, och be gärna läraren om tips på lämpliga övningar!

Vad vill du lära dig?