Utmärkt
recensioner på

Lär dig symaskin online eller på plats med våra privatlärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 2 omdömen.

214 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 214 kr/h

9 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 9h.

Att lära sig symaskin har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Symaskin

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Sykurs.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

FAQ

💰Vad kostar privatlektioner i symaskin?

Genomsnittspriset för en kurs i symaskin är 214 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom symaskin
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Symaskin?

Symaskin med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig symaskin online?

Majoriteten av våra lärare i symaskin erbjuder kurser inom


Symaskinlektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Symaskin  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i symaskin?

8 privatlärare i symaskin erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 8 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i symaskin?

Bland 2 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig symaskin?

Du har många talangfulla lärare i symaskin att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Låt en handledare hjälpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och färdigheter inom Symaskin

Lär dig att sy med Superprof! 

Sömnad är ett hantverk där man skapar stygn med nål och tråd för att fästa tyger och andra material. Inom textilkonsten är sömnad en av de äldsta - människan började sy redan under den äldre stenåldern. Det var inte förrän på 1800-talet som symaskinen uppfanns. I takt med att klädproduktionen industrialiserades minskade efterfrågan på skräddare och sömmerskor. Kunskap i sömnad är dock fortfarande högaktuellt. Idag jobbar professionella sömmerskor främst inom klädtillverkning. Många av de lyxigare modehusen syr dessutom mycket för hand. Som med allt annat har teknikerna för sömnad utvecklats snabbt de senaste åren. Simuleringsprogram som CLO3D, Marvelous Designer och Optitex hjälper designers att skapa och visualisera plagg digitalt.

Varför ta en kurs i sömnad?

Det finns många fördelar med att anlita en privatlärare i sömnad. Du kanske vill lära dig konsten att sy eller väva för nöjes skull? En privatlärare kan visa dig hur du skapar dina egna mönster och hur du syr om plagg du redan har. Du kanske studerar modedesign och är i akut behov av en intensivkurs? På Superprof hittar du många olika lärare som gärna hjälper dig. Om du känner dig stressad i skolan kan det vara skönt att ha en expert vid din sida. Du kan ställa hur många frågor du vill och ta lektionerna i din egen takt.

Genomsnittspriset för en privatlektion via Superprof är 200 kr i timmen, men det finns lärare i olika prisklasser. Den första lektionen är dessutom ofta gratis. Så, vad är det som är så speciellt med privatundervisning? Du får stort inflytande över lektionerna och kan träffa din lärare närhelst det passar dig. Det är dessutom riktigt trevligt att jobba med en privatlärare! De anpassar sig efter dina önskemål och ser till att du når dina mål! På Superprof hittar du kurser i allt från mönsterkonstruktion till symaskin, stickning, broderi och virkning.

Hur hittar man sin drömlärare?

När du väljer lärare bör du ha din nivå och dina mål i åtanke. Vill du ha en erfaren lärare? Behöver du någon med en särskild expertis? Går det bra med en modestudent? En mer erfaren lärare kommer att kunna ge dig en mer djupgående utbildning. Men om du studerar design kanske du hellre tar lektioner med någon som precis läst samma kurser? På Superprof hittar du privatlärare i sömnad för alla nivåer. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller praktiskt taget är proffs på att sy.

Du kommer att hitta din drömlärare på nolltid, vi lovar! Kolla igenom alla profiler på Superprof, och glöm inte att läsa alla omdömen. Om du vill ta lektioner hemma hos dig eller hos läraren bör du söka på profiler i din stad. Om du föredrar lektioner via zoom kan du välja bland lärare i hela Sverige - eller världen. De allra flesta lärare erbjuder nämligen onlinebaserad undervisning. När du hittat en lärare du gillar kan du boka en gratis provlektion och se hur ni fungerar ihop. Lärarens kvalifikationer är viktiga, med underskatta inte vikten av personkemi! 

Sömnad inom mode/designutbildning

Sömnad är en viktig del av mode-och designutbildningen. För att förverkliga dina mönster måste du veta hur man syr och förstå hur olika tyger beter sig. Även om de flesta designers och mönsterkonstruktörer inte syr kollektionerna själva, är det viktigt att behärska grunderna. Om du förstår processen kommer du att ha mer realistiska parametrar att gå efter. Design- och modestudenter går alltid en grundläggande sömnadskurs. Om du är självlärd eller vill pröva på att sy innan du ansöker till en utbildning kan du kolla tutorials på YouTube eller ta några privatlektioner med en lärare på Superprof. Det kan vara skönt att testa lite innan man bestämmer sig. Det kan också bara bra att ligga steget före om du är nervös inför en skolstart!

Verktyg och material inför en symaskin kurs

Om du vill lära dig sy måste du ha tillgång till en symaskin, saxar, måttband, tyg, tråd och nålar. Nåldyna, fingerborg och sprättkniv är också bra att ha. En sprättkniv eller sprättare är ett smart verktyg som hjälper dig att sprätta upp sömmen vid eventuella misstag. Du kan såklart välja att ta lektioner hemma hos din lärare, och isåfall behöver du inte nödvändigtvis ha din egen symaskin. Det är dock bra att skaffa en så att du kan öva mellan lektionstillfällena. Om du inte vill investera i en ny symaskin rekommenderar vi att du kollar sajter som Blocket. Det finns många begagnade symaskiner i lägre prisklasser som duger gott och väl. Om du känner dig osäker på allt du behöver inför kursen kan du diskutera saken på din kostnadsfria provlektion. Om du bokar en privatlärare som bor nära dig kan du dessutom få tips om var du hittar allt du behöver!

Vad vill du lära dig?