Hem
Ge undervisning

Hitta en lÀrare i Historia

đŸ„‡ Duktiga lĂ€rare i Historia
đŸ’» 162 tillgĂ€ngliga
🔒 Verifierade recensioner
💾 Inga extra kostnader

Var nÄgonstans leter du efter en historia kurs?

Privatundervisning med Superprof

LÀr dig Historia ! Kolla in vÄrt utbud av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor baserat pÄ fler Àn 22 omdömen.

198 kr/h

De bÀsta priserna: 99% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 198 kr/h

3 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 3h.

01

Hitta din
perfekta lÀrare

Kolla in lÀrarnas profiler helt gratis och kontakta din nÀsta favoritlÀrare i historia helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivÄ, online/offline).

02

Organisera din Historia

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

LÀr dig nya saker om Humaniora och samhÀllsvetenskap.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och handledare under en mÄnad. En hel mÄnad till att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

VĂ„ra tidigare elever
utvÀrderade sina lÀrare i
Historia

Se alla vÄra kurser inom Historia

LÄt en handledare hjÀlpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och fÀrdigheter inom Historia

Studera historia med hjÀlp av en privatlÀrare frÄn Superprof

"Vi behöver ha kunskaper om mĂ€nniskor, samhĂ€llen och idĂ©er förr i tiden, bland annat för att det kan ge vĂ„r egen tid – vĂ„r egen lilla bubbla – nyttig kritik och rimliga proportioner. Vi vidgar oss i rummet för att fĂ„ vidare perspektiv och ökade insikter. Varför skall vi dĂ„ inte ocksĂ„ vidga vĂ„rt synfĂ€lt i tid, bakĂ„t, för att bli berikade med andra insikter Ă€n de som ligger just framför nĂ€san?"

Citatet kommer frĂ„n Eva Österberg, vinnare av Stora Historiepriset 2008. Hon sĂ€tter ord pĂ„ nĂ„gonting som mĂ„nga har konstaterat Ă€r sant, och i korta drag kan man sammanfatta det sĂ„hĂ€r: Genom att studera det förflutna fĂ„r vi en större förstĂ„else för nutid- och framtid.
I Sverige lÀser vi historia som en del av Àmnet samhÀllskunskap. Som barn har mÄnga av oss svÄrt att hitta ett genuint intresse för historien, och avfÀrdar det ofta som trÄkigt, ointressant och meningslöst. Men nÀr samma barn blir vuxna sÄ Àr det vanligt att man tÀnker om och inser att det förflutna sÀger mer om nuet Àn man först trodde.

Man mÀrker ocksÄ nÀr man Àr Àldre att man har stor glÀdje av att vara kunnig inom historia. Vill du kunna briljera pÄ fredagsquizet med arbetspolarna? Eller vill du kunna förstÄ vad din historie-galna farbror menar nÀr han refererar till Mongolerövringarna? Kanske vill du lÀra dig om historia för att klara av ditt nÀsta historieprov? Eller behöver du helt enkelt lÀsa upp dina historiebetyg för att komma in pÄ din drömutbildning? Oavsett vad sÄ Àr det aldrig för sent att lÀra sig. HÀng med, sÄ gÄr vi igenom det ytterligare!

Historia Àr studerandet av förÀndring över tid, och det tÀcker alla aspekter av den mÀnskliga civilisationen. Politiska, sociala, ekonomiska, vetenskapliga, teknologiska, medicinska, kulturella, intellektuella, religiösa och militÀra utvecklingar Àr alla en del av historien. Vanligtvis brukar historiker specialisera sig pÄ en sÀrskilt aspekt av historien, en sÀrskilt tidsperiod eller en sÀrskild geografisk region. Icke-historiker sÀger ofta att "historien upprepar sig", eller att "saker har alltid varit sÄhÀr". Historien kan inte upprepa sig sjÀlv eftersom historien inte Àr en levande, tÀnkande varelse. Historia Àr ett intellektuellt Àmne som praktiseras av historiker som försöker förstÄ sig pÄ det förflutna.

Icke-historiker pratar ofta pÄ ett romantiserande sÀtt om det förflutna, och man talar om "den gamla goda tiden". Man tror helt enkelt att det generellt sett var bÀttre förr Àn vad det Àr nu. Andra ser historien och vÄr tidslinje som stÀndigt utvecklandes, som om det blir bÀttre och bÀttre hela tiden. MÀnniskor av alla tidsepoker har lyckats med fantastiska, enastÄende saker samtidigt som man har begÄtt hemska handlingar och bedrövliga misstag - dÀrav kan historien inte bli kategoriserad som antingen progressiv eller regressiv.

Svensk historia

Historia Àr ett enormt brett Àmne och innefattar mÄnga olika samhÀllen, nationer och civilisationer. Men eftersom vi Àr i Sverige gÄr vi nu igenom lite om svensk historia.

De första fynden av mÀnskligt liv i det omrÄde som idag utgör Sverige har pÄtrÀffats i SkÄne och Àr upp till 13 000 Är gamla. Den romerske historikern Tacitus Àr den första som i skrift omkring Är 100 e Kr refererar till svenskarna, de vapenföra svionerna i norr, vilka romarna hade handelsutbyte med.
FrÄn 1500-talet framtrÀdde en stat med mer centralstyrd förvaltning och Àrftlig kungamakt, och pÄ 1600-talet gjordes erövringar utomlands. StormaktsvÀldet kollapsade pÄ 1800-talet förlorade Sverige Àven Finland, som dÄ hade ingÄtt i riket i 500 Är. Sverige fick i slutet av Ärhundradet en tvÄkammarriksdag och allmÀn röstrÀtt blev infört du ska 1921. FrÄn 1930-talet var Socialdemokraterna ett dominerande parti.

Man brukar dela in svensk historia i olika delar.

 • Svensk förhistoria
 • Medeltiden (1050-1520)
 • Äldre vasatid (1521-1611)
 • Stormaktstiden (1611-1718)
 • Frihetstiden (1718-1772)
 • Gustavianska tiden (1772-1809)
 • Unionstiden (1809-1905)
 • Demokratins genombrott (1905-1920)
 • Mellankrigstid och andra vĂ€rldskrig (1920-1945)

Historia förbereder dig för mÄnga yrken

En vanligt felbedömning av historiekunskap Àr att det Àr svÄrt att applicera pÄ arbetslivet. MÄnga tror att man enbart har möjlighet att arbeta som historielÀrare eller möjligtvis bibliotikarie efter att man tagit en kandidatexamen i historia. Detta Àr helt enkelt inte sant, vilket mÄnga framgÄngsrika historiekandidater kan intyga. Det finns ett stort vÀrde i att vara kunnig i historia pÄ arbetsmarknaden, och en historieutbildning erbjuder ofta direkta- och indirekta vÀgar till sysselsÀttning. De fÀrdigheter och kunskaper som förvÀrvats genom att studera historia vÀrderas av oerhört mÄnga yrken.

DÄ man genom att studera historia anskaffar sig goda skriv- och kommunikationskunskaper, och dÀrtill en bra förstÄelse för omvÀrlden, kan man dÀrefter utvecklas att bli framgÄngsrik som författare, redaktör, innehÄllschef, marknadsförare... ja, i princip alla intellektuella yrken. MÄnga blir enastÄende forskare, informationschefer och administratörer.

Hur man studerar historia

Om du redan innan var intresserad av att studera historia hoppas jag att du nu genom att ha lÀst denna text blivit Àn mer intresserad och nyfiken. Det finns mÄnga sÀtt att studera historia pÄ. Man kan göra det pÄ egen hand genom att lÀsa böcker, man kan fÄ mycket nyttig information via internet eller anmÀla sig till en kurs pÄ till exempel komvux.

Men för att optimera din inlÀrningsprocess Àr det smart att anlita en privatlÀrare. En privatlÀrare kan anpassa undervisningen helt och hÄllet efter dina behov, dina nuvarande kunskapshÄl, ditt intresse och framförallt dina ambitioner. IstÀllet för att anpassa dig efter andras tempo kan med en egen privatlÀrare sÀtta ditt eget tempo och lÀra dig om historien i den takt som passar dig.

Hitta din privatlÀrare i historia pÄ Superprof

PÄ Superprof finns mÀngder av privatlÀrare inom en lÄng rad olika Àmnen, dÀribland historia. I Sverige finns det anmÀlda privatlÀrare i mÄnga olika stÀder som har historia som sitt expertomrÄde, och genom att anlita en av dessa kan du sÀtta igÄng direkt!

Sök igenom profilerna pÄ vÄr sida och jÀmför de olika lÀrarna för att se vem som passar dina behov bÀst. JÀmför pris, var de befinner sig, hur de undervisar och vilken typ av historia de Àr mest kunniga inom. DÀrefter bokar du in din första trÀff. MÄnga av vÄra lÀrare erbjuder första lektionen gratis, vilket Àr en oerhört bra sak för dig som letar efter en privatlÀrare som matchar just dina behov och dina preferenser.

Med detta i Ätanke finns det inte sÄ mycket att orda om - leta rÀtt pÄ din privatlÀrare idag och sÀtt fart mot att bli en kunnig historiker. Kunskapen vÀntar pÄ dig!

 

 

 

 

FAQ

💰 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för en lĂ€rare i Historia ?

Genomsnittspriset för en kurs i Historia Ă€r 198 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

 • Erfarenheten en lĂ€rare har inom Ă€mnet
 • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
 • kursernas lĂ€ngd och frekvens

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.


UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Historia ?

Historia med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller "offline". 


En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner pĂ„ det sĂ€tt som passar er.


VĂ„r sökfunktion hjĂ€lper dig att hitta din nĂ€sta lĂ€rare. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Historia !

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i historia erbjuder kurser inom


Historia online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Historia   som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Historia ?

162 lĂ€rare inom Historia erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 


VÀlj bland alla tillgÀngliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemÄl allra bÀst.


VĂ€lj mellan 162 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Historia l mottagit?

Bland 22 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning.


För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.