Hem
Ge undervisning
,
Sök i nÀrheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning

LÀr dig NotlÀra ! Kolla in vÄrt utbud av lÀrare:

Se fler lÀrare

4.9 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 4.9 stjÀrnor baserat pÄ fler Àn 42 omdömen.

313 kr/h

De bÀsta priserna: 100% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 313 kr/h

5 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 5h.

Det har aldrig varit enklare att lÀra sig nÄgot nytt!

2. Organisera din NotlÀra

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

3. LĂ€r dig nya saker om Musikutbildning.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och handledare under en mÄnad. En hel mÄnad till att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

FAQ

💰Vad kostar lektioner med en privatlĂ€rare i NotlĂ€ra ?

Genomsnittspriset för en kurs i NotlĂ€ra Ă€r 313 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten som lĂ€raren har inom NotlĂ€ra
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • Kursernas lĂ€ngd och frekvens pĂ„ lektionerna

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.


UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i NotlĂ€ra ?

NotlÀra med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller att ni möts pĂ„ plats.  


En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner pĂ„ det sĂ€tt som passar er.


VĂ„r sökfunktion hjĂ€lper dig att hitta rĂ€tt privatlĂ€rare. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom NotlĂ€ra !

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i notlĂ€ra erbjuder kurser inom


NotlÀra online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  NotlĂ€ra   som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom NotlĂ€ra ?

161 lĂ€rare inom NotlĂ€ra erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 


VÀlj bland alla tillgÀngliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemÄl allra bÀst.


VĂ€lj mellan 161 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i NotlĂ€ra mottagit?

Bland 42 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 4.9 av 5.


Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning sÄ snabbt som möjligt.


För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.

Vad vill du lÀra dig?

VÀlj mellan vÄra mÄnga talangfulla lÀrare!

Se fler lÀrare Nu kör vi!

Försöker du komma in i musikens vÀrld? DÄ Àr notlÀra oerhört viktigt att kunna utantill!

Mycket av musiken handlar om tolkning. Beroende pÄ vilken artist det Àr som spelar en viss musik text, sÄ kommer den lÄta annorlunda och unik. Detta Àr pÄ grund av att det finns flera olika sÀtt att tolka olika aspekter av noter. Det vill sÀga att det Àr mycket information som man fÄr utifrÄn att lÀsa noter, vilket i sin tur betyder att det finns mycket utrymme för att kunna tolka informationen pÄ olika sÀtt.

Vilken tonhöjd har den hÀr noten? Hur ska du veta svaret pÄ detta frÄn att bara lÀsa en noterade musik text? Hur lÄng Àr tonen som har skrivits hÀr? PÄ vilket sÀtt ska den spelas; starkt eller svagt? Ska du hÄlla tonen lÀnge, eller ska den spelas snabbt? Det finns tiotals olika frÄgor som kan uppstÄ nÀr man lÀser en musik text som Àr noterad, och det kan vara svÄrt att besvara dessa frÄgor helt sjÀlv.

DÀrför kan det vara smart för dig som Àr musikinriktad att ta hjÀlp av en privatlÀrare inom notlÀra för att fördjupa dina musikaliska förmÄgor och kunskaper, sÄ att du blir en mÀstare pÄ att lÀsa och tolka noter.

DÀrför Àr notlÀra viktig

Noter pÄverkar hur vi tolkar bÄde rytm och tonhöjd. Olika noter berÀttar olika saker kring hur musiken ska spelas, vilket i sin tur pÄverkar hur musiken dÄ lÄter! Inom sjÀlva systemet sÄ finns det olika vÀrden för olika noter nÀr det gÀller rytmen. Varje notvÀrde Àr hÀlften sÄ stor som den föregÄende. SÄ till exempel: helnot kommer först, sedan halvnot, fjÀrdedelsnot, Ättondelsnot, och sextondelsnot, och sÄ vidare.

Detta betyder att en helnot ska spelas tvÄ gÄnger lÀngre Àn en halvnot, och detsamma gÀller för resterande notvÀrden ocksÄ i samband med deras respektive vÀrden.

För att kunna lÀsa en musik text som Àr noterad, sÄ mÄste man kunna kÀnna igen varje notvÀrde och identifiera hur lÀnge varje not ska spelas. Utan denna kunskap kommer man inte kunna hÄlla rytmen medan man spelar, och om man spelar tillsammans med andra personer kommer detta ocksÄ pÄverka deras musik och deras takt.

Det finns ju ocksÄ pauser som betecknas i musiktexter, dÀr en hel paus eller en halvpaus betecknas av olika notvÀrden. Det gÀller att kunna ocksÄ identifiera nÀr man pauser i en sÄng sÄ att man inte spelar nÀr det ska egentligen vara tyst.

Till och med mÄste man kunna identifiera olika taktarter inom musiken som betecknas av noter. Detta betyder att man spelar ju i olika takt beroende pÄ hur musiken ska lÄta, och en not kan beteckna vilken takt man ska spela. Spelar man i 4/4 takt sÄ betyder det att det ska finnas fyra slag i takten; spelar man istÀllet i 3/4 betyder det att dÄ ska finnas tre slag i takten.

Vissa personer anvÀnder olika varianter av dessa noter nÀr de skriver en musik text, vilket kan göra det Ànnu svÄrare att kunna lÀsa en noterad musik text. DÀrför kan det vara vÀldigt bra att kunna kÀnna igen hur alla varianter ser ut, och för att kunna Ätminstone komma ihÄg att det finns flera varianter sÄ att man inte blir helt förvÄnad nÀr man ser en som man kanske inte kÀnner igen frÄn första början.

Tonhöjd Àr en annan viktig del av att spela musik. För att fÄ musiken att lÄta som den ska, sÄ mÄste man beakta vilken tonhöjd man ska spela. G-klav och F-klav Àr de tvÄ tonhöjden som finns, och det finns tvÄ olika beteckningar för dessa ocksÄ. G-klav Àr den mest vanliga som de flesta populÀra lÄtar har skrivits i, vilket betyder att det Àr nog den beteckningen som de flesta skulle kunna kÀnna igen.

Man kan ju ocksÄ vÀxla mellan olika tonhöjder inom en och samma lÄt, vilket gör lÄten vÀldigt dynamisk och ger den en fyllig och kraftig kÀnsla. Det gÀller att kunna lÀsa snabbt och effektivt nÀr man ska egentligen vÀxla mellan dessa tvÄ tonhöjder för att kunna spela ikapp med musiken.

Det finns mycket, mycket mer att kunna inom notlÀra som vi inte har gÄtt igenom hÀr. NotlÀra Àr viktig för alla som vill kunna lÀsa musik som Àr noterad, och för dig som vill kunna skriva en noterad musik text Àr det oerhört viktigt att veta hur du skriver pÄ rÀtt sÀtt!

Men om du hade velat ha lite hjÀlp pÄ vÀgen, eller om du vill ha mer motivation och stöttning pÄ din musikalisk resa, sÄ borde du ta kontakt med en av vÄra privatlÀrare inom notlÀra redan idag. Det behöver inte vara lÀskigt att börja nÄgot nytt, speciellt om man verkligen Àlskar det! Med vÄra lÀrare lÀr du dig mycket bÄde snabbt och smidigt.

Vad vill du lÀra dig?