Utmärkt
recensioner på

Våra saxofonlärare i Sverige

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor baserat på fler än 4 recensioner.

297 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 297 kr/h

6 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 6h.

Att lära sig saxofon har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Saxofon

När läraren är tillgänglig får du tillgång till hens kontaktinformation. Kontakta då läraren för att organisera kursen!

3. Lär dig nya saker om Blåsinstrument.

Med ett aktiverat Elevpass får du tillgång till alla Superprofs lärare inom alla ämnen. Utveckla nya kunskaper med hjälp av engagerade människor!

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i saxofon ?

Genomsnittspriset för en kurs i saxofon är 297 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom saxofon
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Saxofon ?

Saxofon med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig saxofon online?

Majoriteten av våra lärare i saxofon erbjuder kurser inom


Saxofon lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Saxofon   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i saxofon ?

12 privatlärare i saxofon erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 12 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i saxofon ?

Bland 4 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig saxofon ?

Du har många talangfulla lärare i saxofon att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Lär dig spela saxofon - boka en saxofonkurs via Superprof

Lär dig spela saxofon med en privatlärare från Superprof!

Det finns ljud, och sen finns det ljud. Det finns musik, sen finns det musik. Det finns toner och det finns toner. Det finns instrument - och sen finns det saxofon. Saxofonen används brett runtom i hela världen i så gott som alla olika musikstilar. Jazz, pop, soul, hip-hop, rock, indie, dansband, folkmusik...ja, så gott som överallt. Finns det något hippare ljud än att höra breda toner smekas fram av en saxofonist? Jag tvivlar på det!

Musikens värld förändras hela tiden, jämt och ständigt. Även om musiken under oerhört lång haft en stark inverkan på vår mänskliga civilisation och kulturen kring den, så tycks musiken idag ta större plats än någonsin.
Du kan nästan inte vända dig någonstans idag utan att höra musik. När du sätter på TV:n hör du musik i så gott som alla filmer, varenda reklam och program. När du går till busstationen hör du musik i nästan varje hörn. Butikerna spelar musik, bussarna spelar musik, och om du inte hör den är det förmodligen för att du själv spelar musik från din mobiltelefon.
Det går inte att undgå musiken, vilket vi musikälskare naturligtvis inte beklagar. Även om många anklagar popmusiken för att idag låta "likadant", så finns det en enorm bredd i all kultur. Kanske musiken i synnerhet!

Har du någon gång funderat på att lära dig ett instrument? Det är vanligt att man lär sig spela gitarr eller piano - men har du funderat på saxofon? Låt oss gå igenom saxofonen som instrument ytterligare nedan, så kanske du till slut väljer att anlita en privatlärare för att bli nästa stjärn-saxofonist! Häng med!

Saxofonens historia

Saxofonen uppfanns runt 1840 av en belgisk instrument-makare vid namn Adolphe Sax. Adolphe Sax var förutom en skicklig ingenjör också en duktig musiker som spelade både flöjt och klarinett. Han växte upp i Brüssel, men valde 1842 att flytta till Paris för att etablera sin affärsverksamhet där han skapade och lagade musikinstrument. Innan han började ta fram saxofonen arbetade han länge med att utveckla bas-klarinetten. Hans arbete med basklarinetten gjorde att man kunde hitta lägre toner, och den blev dessutom enklare att spela. Men vår vän Adolphe gav sig inte där!

Som en förlängning av hans arbete med basklarinetten började han också få en stark passion att skapa ett nytt instrument som skulle kunna användas som ett blåsinstrument, men med smidigheten som finns i träblås-instrument så som flöjt och klarinett. Han lyckades med detta, och resultatet blev saxofonen - döpt efter honom själv. Kul för Adolphe!

Den moderna saxofonen

Saxofonen förändrades dock mycket efter Adolphe Sax:s tid. Den mer modernt anpassade saxofonen kom fram under 1930-talet och 1940-talet. Det var här saxofonen fick sitt stora genombrott, och började användas i så gott som all musik.

Coleman Hawkins brukar omnämnas när man talar om de mest inflytelserika saxofonisterna i världshistorien. Coleman Hawkins var en amerikansk jazzmusiker från Missouri som starkt bidrog till saxofonens växande popularitet världen över. Saxofonen spelar kanske sin mest framträdande roll i jazzmusiken som härstammar från USA. Där får saxofonen alltsomoftast spela ut hela sitt vackra register.

Man kan lugnt säga att om Adolphe Sax hade levt idag hade han varit oerhört förvånad över hur brett hans uppfunna instrument används idag. Förmodligen hade han också blivit glad! Saxofonen har spelat en vital roll i hur hela det moderna musiklandsskapet ser ut, och dessutom har has uppfinning gjort att många människor hittat sin passion. Kanske blir saxofonen också din passion?

Att lära sig spela saxofon

Om du vill lära dig spela ett instrument är Sverige rätt land att befinna sig i. Vi i Sverige har en stark kultur och en fin tradition av att lära ut instrument. De som bodde här innan oss och byggde upp vårt land lär ha förstått vikten av musik som ett kulturellt och spirituellt fenomen. Musik sprider glädje, och att spela ett instrument skänker glädje åt andra och åt en själv.

I Sverige finns ett flertal musikskolor som erbjuder saxofonlektioner. Det finns en lång rad kurser och jazzband man kan anmäla sig till som barn. Som vuxen finns det tillgång till privatlärare så gott som överallt i landet.

Lär dig saxofon med hjälp av en privatlärare!

Att lära sig spela saxofon med hjälp av en privatlärare kan vara det mest effektiva sättet att gå tillväga. Med en privatlärare kan du vara flexibel och se till att undervisningen sker i din takt, och anpassas efter dina kunskapshål. Du kan själv välja vilken typ av saxofonist du vill bli, och en privatlärare kan anpassa lektionerna så att du inom kort kan spela den melodi du själv alltid velat spela.

Vem vet, kanske är det du som härnäst står på scen tillsammans med Bruce Springsteen och bränner av det mytomspunna och legendariska saxofon-solot i Born To Run? Sjukare saker har hänt!

Hitta din privatlärare med hjälp av Superprof - redan idag!

Om du tagit dig igenom hela denna långa text om saxofonens vackra konst tar jag helt enkelt för givet att du är intresserad av att lära dig spela saxofon. Bra! Att lära sig spela ett instrument kan vara enormt givande, och saxofonen är sannerligen inget undantag. Här på Superprof har vi samlat en stor mängd privatlärare av alla olika sorter som bara väntar på att få dela med sig av sin nyttiga kunskap. I Sverige har vi ett gäng saxofonister som mer än gärna hjälper dig bli en bättre saxofonist på nolltid.

Sök igenom profilerna på vår sida och se om du hittar en saxofonist som kan hjälpa dig. Några av dem erbjuder online-undervisning, men det är vanligast att man ses fysiskt för att underlätta själva undervisningen.
Jämför våra privatlärares profiler för att se vilken lärare som hade passat dig allra bäst. Du kan jämföra saker som pris, var de bor, vad de har för bakgrund och hur de verkar. När du hittat privatläraren som du tror passar din ambition bäst, så är det inte svårare än att du hör av dig och bokar in en lektion.

Ta klivet redan idag! Berika ditt liv - lär dig spela saxofon!

 

 

 

 

 

Vad vill du lära dig?