Hem
Ge undervisning
,
Sök i nÀrheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning

LÀr dig Saxofon ! Kolla in vÄrt utbud av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor baserat pÄ fler Àn 3 omdömen.

265 kr/h

De bÀsta priserna: 100% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 265 kr/h

5 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 5h.

Det har aldrig varit enklare att lÀra sig nÄgot nytt!

2. Organisera din Saxofon

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

3. LÀr dig nya saker om BlÄsinstrument.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och handledare under en mÄnad. En hel mÄnad till att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

FAQ

💰Vad kostar lektioner med en privatlĂ€rare i Saxofon ?

Genomsnittspriset för en kurs i Saxofon Ă€r 265 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten som lĂ€raren har inom Saxofon
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • Kursernas lĂ€ngd och frekvens pĂ„ lektionerna

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.


UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Saxofon ?

Saxofon med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller att ni möts pĂ„ plats.  


En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner pĂ„ det sĂ€tt som passar er.


VĂ„r sökfunktion hjĂ€lper dig att hitta rĂ€tt privatlĂ€rare. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Saxofon !

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i saxofon erbjuder kurser inom


Saxofon online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Saxofon   som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Saxofon ?

11 lĂ€rare inom Saxofon erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 


VÀlj bland alla tillgÀngliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemÄl allra bÀst.


VĂ€lj mellan 11 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Saxofon mottagit?

Bland 3 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning sÄ snabbt som möjligt.


För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.

Vad vill du lÀra dig?

VÀlj mellan vÄra mÄnga talangfulla lÀrare!

Se fler lÀrare Nu kör vi!

LÄt en handledare hjÀlpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och fÀrdigheter inom Saxofon

LÀr dig spela saxofon med en privatlÀrare frÄn Superprof!

Det finns ljud, och sen finns det ljud. Det finns musik, sen finns det musik. Det finns toner och det finns toner. Det finns instrument - och sen finns det saxofon. Saxofonen anvÀnds brett runtom i hela vÀrlden i sÄ gott som alla olika musikstilar. Jazz, pop, soul, hip-hop, rock, indie, dansband, folkmusik...ja, sÄ gott som överallt. Finns det nÄgot hippare ljud Àn att höra breda toner smekas fram av en saxofonist? Jag tvivlar pÄ det!

Musikens vĂ€rld förĂ€ndras hela tiden, jĂ€mt och stĂ€ndigt. Även om musiken under oerhört lĂ„ng haft en stark inverkan pĂ„ vĂ„r mĂ€nskliga civilisation och kulturen kring den, sĂ„ tycks musiken idag ta större plats Ă€n nĂ„gonsin.
Du kan nÀstan inte vÀnda dig nÄgonstans idag utan att höra musik. NÀr du sÀtter pÄ TV:n hör du musik i sÄ gott som alla filmer, varenda reklam och program. NÀr du gÄr till busstationen hör du musik i nÀstan varje hörn. Butikerna spelar musik, bussarna spelar musik, och om du inte hör den Àr det förmodligen för att du sjÀlv spelar musik frÄn din mobiltelefon.
Det gĂ„r inte att undgĂ„ musiken, vilket vi musikĂ€lskare naturligtvis inte beklagar. Även om mĂ„nga anklagar popmusiken för att idag lĂ„ta "likadant", sĂ„ finns det en enorm bredd i all kultur. Kanske musiken i synnerhet!

Har du nÄgon gÄng funderat pÄ att lÀra dig ett instrument? Det Àr vanligt att man lÀr sig spela gitarr eller piano - men har du funderat pÄ saxofon? LÄt oss gÄ igenom saxofonen som instrument ytterligare nedan, sÄ kanske du till slut vÀljer att anlita en privatlÀrare för att bli nÀsta stjÀrn-saxofonist! HÀng med!

Saxofonens historia

Saxofonen uppfanns runt 1840 av en belgisk instrument-makare vid namn Adolphe Sax. Adolphe Sax var förutom en skicklig ingenjör ocksĂ„ en duktig musiker som spelade bĂ„de flöjt och klarinett. Han vĂ€xte upp i BrĂŒssel, men valde 1842 att flytta till Paris för att etablera sin affĂ€rsverksamhet dĂ€r han skapade och lagade musikinstrument. Innan han började ta fram saxofonen arbetade han lĂ€nge med att utveckla bas-klarinetten. Hans arbete med basklarinetten gjorde att man kunde hitta lĂ€gre toner, och den blev dessutom enklare att spela. Men vĂ„r vĂ€n Adolphe gav sig inte dĂ€r!

Som en förlÀngning av hans arbete med basklarinetten började han ocksÄ fÄ en stark passion att skapa ett nytt instrument som skulle kunna anvÀndas som ett blÄsinstrument, men med smidigheten som finns i trÀblÄs-instrument sÄ som flöjt och klarinett. Han lyckades med detta, och resultatet blev saxofonen - döpt efter honom sjÀlv. Kul för Adolphe!

Den moderna saxofonen

Saxofonen förÀndrades dock mycket efter Adolphe Sax:s tid. Den mer modernt anpassade saxofonen kom fram under 1930-talet och 1940-talet. Det var hÀr saxofonen fick sitt stora genombrott, och började anvÀndas i sÄ gott som all musik.

Coleman Hawkins brukar omnÀmnas nÀr man talar om de mest inflytelserika saxofonisterna i vÀrldshistorien. Coleman Hawkins var en amerikansk jazzmusiker frÄn Missouri som starkt bidrog till saxofonens vÀxande popularitet vÀrlden över. Saxofonen spelar kanske sin mest framtrÀdande roll i jazzmusiken som hÀrstammar frÄn USA. DÀr fÄr saxofonen alltsomoftast spela ut hela sitt vackra register.

Man kan lugnt sÀga att om Adolphe Sax hade levt idag hade han varit oerhört förvÄnad över hur brett hans uppfunna instrument anvÀnds idag. Förmodligen hade han ocksÄ blivit glad! Saxofonen har spelat en vital roll i hur hela det moderna musiklandsskapet ser ut, och dessutom har has uppfinning gjort att mÄnga mÀnniskor hittat sin passion. Kanske blir saxofonen ocksÄ din passion?

Att lÀra sig spela saxofon

Om du vill lÀra dig spela ett instrument Àr Sverige rÀtt land att befinna sig i. Vi i Sverige har en stark kultur och en fin tradition av att lÀra ut instrument. De som bodde hÀr innan oss och byggde upp vÄrt land lÀr ha förstÄtt vikten av musik som ett kulturellt och spirituellt fenomen. Musik sprider glÀdje, och att spela ett instrument skÀnker glÀdje Ät andra och Ät en sjÀlv.

I Sverige finns ett flertal musikskolor som erbjuder saxofonlektioner. Det finns en lÄng rad kurser och jazzband man kan anmÀla sig till som barn. Som vuxen finns det tillgÄng till privatlÀrare sÄ gott som överallt i landet.

LÀr dig saxofon med hjÀlp av en privatlÀrare!

Att lÀra sig spela saxofon med hjÀlp av en privatlÀrare kan vara det mest effektiva sÀttet att gÄ tillvÀga. Med en privatlÀrare kan du vara flexibel och se till att undervisningen sker i din takt, och anpassas efter dina kunskapshÄl. Du kan sjÀlv vÀlja vilken typ av saxofonist du vill bli, och en privatlÀrare kan anpassa lektionerna sÄ att du inom kort kan spela den melodi du sjÀlv alltid velat spela.

Vem vet, kanske Àr det du som hÀrnÀst stÄr pÄ scen tillsammans med Bruce Springsteen och brÀnner av det mytomspunna och legendariska saxofon-solot i Born To Run? Sjukare saker har hÀnt!

Hitta din privatlÀrare med hjÀlp av Superprof - redan idag!

Om du tagit dig igenom hela denna lÄnga text om saxofonens vackra konst tar jag helt enkelt för givet att du Àr intresserad av att lÀra dig spela saxofon. Bra! Att lÀra sig spela ett instrument kan vara enormt givande, och saxofonen Àr sannerligen inget undantag. HÀr pÄ Superprof har vi samlat en stor mÀngd privatlÀrare av alla olika sorter som bara vÀntar pÄ att fÄ dela med sig av sin nyttiga kunskap. I Sverige har vi ett gÀng saxofonister som mer Àn gÀrna hjÀlper dig bli en bÀttre saxofonist pÄ nolltid.

Sök igenom profilerna pÄ vÄr sida och se om du hittar en saxofonist som kan hjÀlpa dig. NÄgra av dem erbjuder online-undervisning, men det Àr vanligast att man ses fysiskt för att underlÀtta sjÀlva undervisningen.
JÀmför vÄra privatlÀrares profiler för att se vilken lÀrare som hade passat dig allra bÀst. Du kan jÀmföra saker som pris, var de bor, vad de har för bakgrund och hur de verkar. NÀr du hittat privatlÀraren som du tror passar din ambition bÀst, sÄ Àr det inte svÄrare Àn att du hör av dig och bokar in en lektion.

Ta klivet redan idag! Berika ditt liv - lÀr dig spela saxofon!

 

 

 

 

 

Vad vill du lÀra dig?