Hem
Ge undervisning

Hitta en lÀrare i Bas

đŸ„‡ Duktiga lĂ€rare i Bas
đŸ’» 59 tillgĂ€ngliga
🔒 Verifierade recensioner
💾 Inga extra kostnader

Var nÄgonstans leter du efter en bas kurs?

Privatundervisning med Superprof

LÀr dig Bas ! Kolla in vÄrt utbud av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor baserat pÄ fler Àn 17 omdömen.

267 kr/h

De bÀsta priserna: 98% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 267 kr/h

5 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 5h.

01

Hitta din
perfekta lÀrare

Kolla in lÀrarnas profiler helt gratis och kontakta din nÀsta favoritlÀrare i bas helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivÄ, online/offline).

02

Organisera din Bas

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

LĂ€r dig nya saker om Gitarr.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och handledare under en mÄnad. En hel mÄnad till att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

VĂ„ra tidigare elever
utvÀrderade sina lÀrare i
Bas

5.0
Anders LĂ€rare i bas

Rolig, och rÀtt för mig. Tycker det Àr svÄrt men jag ska nog fÄ till det efter ett tag.

5.0
Sebastian LĂ€rare i bas

SuperlÀrare med otroligt goda kunskaper om gitarren och musik teori. HjÀlpt mig lösa flera Ärs grubblande efter att spenderat flera timmar framför Youtube. Mycket pedagogisk och kan garantera att med Sebastian kommer du komma framÄt. Utöver...

Jonathan, för 6 mÄnader sedan

4.8
Jonas LĂ€rare i bas

NÀr man börjar spela gitarr som 35-Äring sÄ tror man ju att det kan vara för sent. Efter att hittills tagit lektioner av Jonas i 10 mÄnader sÄ har jag utvecklats otroligt mycket! Detta beror mycket pÄ hur pass pedagogisk Jonas Àr nÀr han...

Christian, för 7 mÄnader sedan

4.8
Jonas LĂ€rare i bas

Jonas fokuserar mycket pÄ att lÀgga en bra grund för en genom sÄvÀl teori som spelmekanik - sÄdant som jag specifikt efterfrÄgade och behövde! Filosofin gÄr mycket ut pÄ att inte trycka in mÄnga saker pÄ samma gÄng som man lÀr sig...

Najib, för 7 mÄnader sedan

4.8
Jonas LĂ€rare i bas

VÀldigt bra och pedagogisk, kan allt frÄn rock till klassisk musik

Oscar, för 8 mÄnader sedan

5.0
Per LĂ€rare i bas

BÄde jag och sonen kan varmt rekommendera Per som gitarrlÀrare! Engagerad, trevlig, pedagogisk och mycket kunnig!

Sabina, för ett Är sedan

Se alla vÄra kurser inom Bas

LÄt en handledare hjÀlpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och fÀrdigheter inom Bas

NÄ en ny nivÄ i ditt bas-spelande med Superprof

Musik har under Ärtusenden varit en stor del av mÀnniskans kultur, och de senaste Ären har vÄrt musikintresse vuxit sÄ gott som explosionsartat. Med hjÀlp av sociala medier har vi kommit nÀrmre vÄra favoritartister, och det slÀpps idag otroligt mycket musik varje dag. Enligt Hypebot.com slÀpps i snitt 24 000 lÄtar om dagen pÄ vÄra vanligaste streamingtjÀnster. Tjugofyratusen. Under ett Är blir det nÀstan 9 miljoner lÄtar. Det Àr svÄrt att ta in men det Àr sÄ det ser ut, och mycket talar för att det Àr sÄ det kommer vara Àven framöver.

Denna enorma kÀrlek till musik faller sig dock naturligt för de flesta av oss. Vi hör musik överallt; pÄ bussen till jobbet, pÄ TV, i film, i reklam, pÄ radio, i butiker och shopping-centrum, nÀr vi trÀnar - ja, sÄ gott som hela tiden.
I sÄ gott som alla lÄtar du hör finns instrumentet bas med i ljudbilden. NÀstan alla lÄtskrivare och musikproducenter anvÀnder sig av basen som ett redskap för att fÄ de lÀgre frekvenserna att höras mer. Basen fungerar ofta som en stöttepelare i lÄtar - den ligger lite lÀngre bak i ljudbilden och stöttar upp andra mer framstÄende instrument som piano, gitarr, synth och sÄng. Men basen finns nÀstan alltid dÀr! LÄt oss lÀra oss Ànnu mer om den förföriska konst som bas-spelande faktiskt Àr.

Basens roll i musik

En basgitarr eller elbas Àr en elektrisk bas som rent tekniskt fungerar vÀldigt likt en elgitarr. Det Àr ett elförstÀrkt strÀnginstrument vars signal gÄr genom en basförstÀrkare och högtalare.
Rent musikaliskt har elbasen en liknande funktion som kontrabas, syntbas och bastuba i en orkester. Dessa instrument har som uppgift att spela toner i basregistret, till skillnad frÄn andra instrument som snarare spelar högre toner. Basen har det lÀgsta tonomfÄnget efter kyrkorgeln, pianot, kontrafagotten och harpan.

Du har sÀkert hört Queens magiska superhit "Another One Bites The Dust". I den lÄten anvÀnds basen inte bara som ett stöttande instrument, utan har en betydligt mer framstÄende roll. Basisten John Deacon kom pÄ basgÄngen och resten av lÄten skrevs med den i Ätanke. Basen har en svÄrslagen kraft och sjÀlvklarhet i sitt sound om man spelar den pÄ rÀtt sÀtt.
En av de största artisterna genom alla tider slog igenom som basist - vi pratar naturligtvis om den legendariska Paul McCartney. McCartney spelade naturligtvis en stor roll i The Beatles framgÄngar, inte bara med hans lÄtskrivande men ocksÄ hans sÀtt att spela bas pÄ. Det gÄr att uttrycka sig sjÀlv pÄ ett sÀreget sÀtt om man lÀr sig bemÀstra ett instrument, och den som bemÀstrar basen besitter dÀrmed en form av musikalisk superkraft.

Utmaningar med att lÀra sig spela bas

Precis som med allt i livet sÄ kommer bra saker ocksÄ med förvÀntade uppoffringar. Vad gÀller att lÀra sig spela bas sÄ Àr det inget undantag. För att fÄ till det dÀr rejÀlt basiga ljudet krÀvs ganska stora och tunga strÀngar, och dessa kan vara obekvÀma att spela pÄ innan fingrarna vant sig. Det Àr helt enkelt en del i att bli basist. Det Àr sÄ gott som omöjligt att undvika blÄsor pÄ fingertopparna nÀr man börjar lÀra sig spela bas. Efter ett tag vÀnjer sig dock fingrarna och fingertopparna fÄr en hÄrdare yta som lÀttare kan hantera de strÀva och hÄrda strÀngarna. NÀr du nÄtt denna punkt kommer det inte smÀrta dig att spela bas mer.

En annan utmaning Àr att ett ganska stort instrument, och det Àr lÄngt mellan "banden". Det Àr betydligt mycket lÀngre mellan banden pÄ en elbas Àn vad det Àr pÄ en elgitarr, vilket gör att dina fingrar kommer behöva "stretchas" mer för att gÄ mellan olika toner. Detta Àr ocksÄ en tydlig utmaning till en början, men dina fingrar vÀnjer sig Àven vid detta och efter ett tag kommer du smÀrtfritt att vandra lÀngs elbasens hals och hitta rÀtt toner.

Men att spela bas handlar inte bara om att hitta rÀtt toner med sina fingrar - du behöver ocksÄ ha rÀtt anslag. Din vÀnsterhand mÄste trycka lagom hÄrt pÄ strÀngarna för att undvika brusigt knaster, men samtidigt inte trycka för hÄrt och dÀrmed tappa tonen.

SÀtt att lÀra sig spela bas

För att pÄ ett bra sÀtt lÀra sig bemÀstra basen behöver man först och frÀmst en grundlÀggande förstÄelse för hur basen fungerar. MÄnga lÀr sig detta genom att gÄ i musikskola och lÀra sig enkel teori, men det Àr allt vanligare att man tar tag i detta pÄ egen hand och lÀr sig med internets hjÀlp. Det finns idag mÄnga YouTube-kanaler som lÀr nybörjare att ta sina första steg mot att bli fullfjÀdrade basister.

En annan metod som ocksÄ blir alltmer populÀr Àr att anlita en privatlÀrare. Med en privatlÀrares hjÀlp kan din undervisning bli helt och hÄllet anpassad efter det just du behöver lÀra dig. IstÀllet för att gÄ en mer konventionell utbildning dÀr lÀraren tvingas anpassa nivÄn efter snittet sÄ kan du med hjÀlp av en privatlÀrare förbÀttra just det du sjÀlv behöver förbÀttra. Du kan pÄ sÄ sÀtt bli just den basist du sjÀlv Àmnar att bli! Kul, va?

Hitta en privatlÀrare hos Superprof

HÀr pÄ Superprof har vi mÀngder av privatlÀrare i olika Àmnen, och nÄgra av dem lÀr ut konsten att spela bas. I Sverige finns flera basister som bara vÀntar pÄ att fÄ hjÀlpa dig nÄ nÀsta nivÄ, och mÄnga av dem finns hos oss pÄ Superprof.

PÄ vÄr sida kan du jÀmföra privatlÀrarnas profiler och se var de utövar sin undervisning, online eller fysiskt, vad de har för musikbakgrund, hur de lÀgger upp sin undervisning och mycket annat. Givetvis kan du ocksÄ fÄ en prisbild som du kan jÀmföra med andra privatlÀrare för att förhoppningsvis fÄ en bra bild om vilket alternativ som passar dig bÀst.
MÄnga av vÄra lÀrare erbjuder ocksÄ första lektionen gratis, vilket i sÄ fall ger dig oerhört mÄnga bra anledningar att faktiskt testa en privatlÀrare frÄn Superprof. Att lÀra dig spela bas kan komma att bli ett otroligt bra beslut, sÄ vad vÀntar du pÄ?
AnmÀl dig hos din nya privatlÀrare idag - kunskapen vÀntar pÄ dig.

FAQ

💰 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för en lĂ€rare i Bas ?

Genomsnittspriset för en kurs i Bas Ă€r 267 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lĂ€rare har inom Ă€mnet
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • kursernas lĂ€ngd och frekvens

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.


UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Bas ?

Bas med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller "offline". 


En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner pĂ„ det sĂ€tt som passar er.


VĂ„r sökfunktion hjĂ€lper dig att hitta din nĂ€sta lĂ€rare. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Bas !

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i bas erbjuder kurser inom


Bas online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Bas   som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Bas ?

59 lĂ€rare inom Bas erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 


VÀlj bland alla tillgÀngliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemÄl allra bÀst.


VĂ€lj mellan 59 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Bas l mottagit?

Bland 17 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning.


För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.