Utmärkt
recensioner på

Lär dig bas online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 21 omdömen.

312 kr/h

Bra priser: 98% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 312 kr/h

5 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 5h.

Att lära sig bas har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Bas

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Gitarr.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i bas ?

Genomsnittspriset för en kurs i bas är 312 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom bas
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Bas ?

Bas med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig bas online?

Majoriteten av våra lärare i bas erbjuder kurser inom


Bas lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Bas   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i bas ?

80 privatlärare i bas erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 80 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i bas ?

Bland 21 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig bas ?

Du har många talangfulla lärare i bas att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Låt en handledare hjälpa dig att vidga dina vyer genom att att utveckla dina kunskaper och färdigheter inom Bas

Nå en ny nivå i ditt bas-spelande med Superprof

Musik har under årtusenden varit en stor del av människans kultur, och de senaste åren har vårt musikintresse vuxit så gott som explosionsartat. Med hjälp av sociala medier har vi kommit närmre våra favoritartister, och det släpps idag otroligt mycket musik varje dag. Enligt Hypebot.com släpps i snitt 24 000 låtar om dagen på våra vanligaste streamingtjänster. Tjugofyratusen. Under ett år blir det nästan 9 miljoner låtar. Det är svårt att ta in men det är så det ser ut, och mycket talar för att det är så det kommer vara även framöver.

Denna enorma kärlek till musik faller sig dock naturligt för de flesta av oss. Vi hör musik överallt; på bussen till jobbet, på TV, i film, i reklam, på radio, i butiker och shopping-centrum, när vi tränar - ja, så gott som hela tiden.
I så gott som alla låtar du hör finns instrumentet bas med i ljudbilden. Nästan alla låtskrivare och musikproducenter använder sig av basen som ett redskap för att få de lägre frekvenserna att höras mer. Basen fungerar ofta som en stöttepelare i låtar - den ligger lite längre bak i ljudbilden och stöttar upp andra mer framstående instrument som piano, gitarr, synth och sång. Men basen finns nästan alltid där! Låt oss lära oss ännu mer om den förföriska konst som bas-spelande faktiskt är.

Basens roll i musik

En basgitarr eller elbas är en elektrisk bas som rent tekniskt fungerar väldigt likt en elgitarr. Det är ett elförstärkt stränginstrument vars signal går genom en basförstärkare och högtalare.
Rent musikaliskt har elbasen en liknande funktion som kontrabas, syntbas och bastuba i en orkester. Dessa instrument har som uppgift att spela toner i basregistret, till skillnad från andra instrument som snarare spelar högre toner. Basen har det lägsta tonomfånget efter kyrkorgeln, pianot, kontrafagotten och harpan.

Du har säkert hört Queens magiska superhit "Another One Bites The Dust". I den låten används basen inte bara som ett stöttande instrument, utan har en betydligt mer framstående roll. Basisten John Deacon kom på basgången och resten av låten skrevs med den i åtanke. Basen har en svårslagen kraft och självklarhet i sitt sound om man spelar den på rätt sätt.
En av de största artisterna genom alla tider slog igenom som basist - vi pratar naturligtvis om den legendariska Paul McCartney. McCartney spelade naturligtvis en stor roll i The Beatles framgångar, inte bara med hans låtskrivande men också hans sätt att spela bas på. Det går att uttrycka sig själv på ett säreget sätt om man lär sig bemästra ett instrument, och den som bemästrar basen besitter därmed en form av musikalisk superkraft.

Utmaningar med att lära sig spela bas

Precis som med allt i livet så kommer bra saker också med förväntade uppoffringar. Vad gäller att lära sig spela bas så är det inget undantag. För att få till det där rejält basiga ljudet krävs ganska stora och tunga strängar, och dessa kan vara obekväma att spela på innan fingrarna vant sig. Det är helt enkelt en del i att bli basist. Det är så gott som omöjligt att undvika blåsor på fingertopparna när man börjar lära sig spela bas. Efter ett tag vänjer sig dock fingrarna och fingertopparna får en hårdare yta som lättare kan hantera de sträva och hårda strängarna. När du nått denna punkt kommer det inte smärta dig att spela bas mer.

En annan utmaning är att ett ganska stort instrument, och det är långt mellan "banden". Det är betydligt mycket längre mellan banden på en elbas än vad det är på en elgitarr, vilket gör att dina fingrar kommer behöva "stretchas" mer för att gå mellan olika toner. Detta är också en tydlig utmaning till en början, men dina fingrar vänjer sig även vid detta och efter ett tag kommer du smärtfritt att vandra längs elbasens hals och hitta rätt toner.

Men att spela bas handlar inte bara om att hitta rätt toner med sina fingrar - du behöver också ha rätt anslag. Din vänsterhand måste trycka lagom hårt på strängarna för att undvika brusigt knaster, men samtidigt inte trycka för hårt och därmed tappa tonen.

Sätt att lära sig spela bas

För att på ett bra sätt lära sig bemästra basen behöver man först och främst en grundläggande förståelse för hur basen fungerar. Många lär sig detta genom att gå i musikskola och lära sig enkel teori, men det är allt vanligare att man tar tag i detta på egen hand och lär sig med internets hjälp. Det finns idag många YouTube-kanaler som lär nybörjare att ta sina första steg mot att bli fullfjädrade basister.

En annan metod som också blir alltmer populär är att anlita en privatlärare. Med en privatlärares hjälp kan din undervisning bli helt och hållet anpassad efter det just du behöver lära dig. Istället för att gå en mer konventionell utbildning där läraren tvingas anpassa nivån efter snittet så kan du med hjälp av en privatlärare förbättra just det du själv behöver förbättra. Du kan på så sätt bli just den basist du själv ämnar att bli! Kul, va?

Hitta en privatlärare hos Superprof

Här på Superprof har vi mängder av privatlärare i olika ämnen, och några av dem lär ut konsten att spela bas. I Sverige finns flera basister som bara väntar på att få hjälpa dig nå nästa nivå, och många av dem finns hos oss på Superprof.

På vår sida kan du jämföra privatlärarnas profiler och se var de utövar sin undervisning, online eller fysiskt, vad de har för musikbakgrund, hur de lägger upp sin undervisning och mycket annat. Givetvis kan du också få en prisbild som du kan jämföra med andra privatlärare för att förhoppningsvis få en bra bild om vilket alternativ som passar dig bäst.
Många av våra lärare erbjuder också första lektionen gratis, vilket i så fall ger dig oerhört många bra anledningar att faktiskt testa en privatlärare från Superprof. Att lära dig spela bas kan komma att bli ett otroligt bra beslut, så vad väntar du på?
Anmäl dig hos din nya privatlärare idag - kunskapen väntar på dig.

Vad vill du lära dig?