Utmärkt
recensioner på

Våra lärare i elgitarr erbjuder elgitarr lektioner över hela Sverige

Se fler lärare

5.0 /5

Superprofs lärare i elgitarr har tillsammans ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 39 elevrecensioner.

369 kr/h

Hos Superprof finner du privatundervisning till ett bra pris. Den första lektionen i din elgitarr kurs är dessutom ofta gratis! Genomsnittspriset för elgitarr lektioner är 369 kr/h

6 h

Våra lärare i elgitarr en genomsnittlig svarstid på 6h

Att boka en elgitarr nybörjare kurs är enklare än någonsin

2. Din elgitarr kurs

När du valt vilken lärare du vill boka en kurs elgitarr med, är det dags att schemalägga lektionerna. Superprof erbjuder en schemafunktion för att underlätta organiseringen. När du använder den betalar du samtidigt tryggt och säkert via plattformen.

3. Utvecklas i din takt

Elevpasset ger dig tillgång till alla lärare hos Superprof. Kontakta flera lärare som ger elgitarr lektioner för att sedan välja den som passar dina önskemål. Utforska flera olika ämnen för att utveckla nya förmågor. Allt sker på dina villkor!

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i elgitarr?

Genomsnittspriset för en kurs i elgitarr är 369 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom elgitarr
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Elgitarr?

Elgitarr med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig elgitarr online?

Majoriteten av våra lärare i elgitarr erbjuder kurser inom


Elgitarrlektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Elgitarr  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i elgitarr?

152 privatlärare i elgitarr erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 152 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i elgitarr?

Bland 39 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Bli bättre på snabba ackordbyten

Boka en elgitarr kurs med en privatlärare idag

Se fler lärare Nu kör vi!

Söker du en elgitarr nybörjare kurs eller avancerad? Superprof har allt!

Lär dig spela elgitarr som ett proffs

Gitarr är helt klart ett utav de populäraste instrumenten vi har i Sverige idag. Det är inte alls konstigt med tanke på hur bra gitarren låter i sin enkelhet och utan andra instrument. För att inte tala om hur bra det funkar tillsammans med bara sång, ett lätt sätt att sitta och knåpa ihop låtar på.

Ett trumset gör sig inte lika bra utan ett gäng andra instrument som ackompanjerar. En gitarr är dessutom lätt att bära med sig, till skillnad från ett piano som är något otympligare.

Är du sugen på att lära dig spela elgitarr? Det är inte svårt att förstå! En snabb googling på världens bästa gitarrister ger en lista på över 20 fantastiska gitarrspelare som alla spelade just elgitarr.

Listan kan göras hur lång som helst men överst hamnar stora namn som Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richards, Chuck Berry och Eddie Van Halen. Namn som varit med och utvecklat rockmusiken sedan mitten av 1900-talet. Vem skulle inte vilja spela elgitarr lika bra som någon utav dem?

Det finns många typer av gitarrer, klassisk gitarr, akustisk gitarr, bluesgitarr, folkgitarr, elgitarr, basgitarr (ofta kallad bara för bas), stålsträngad gitarr, nylonsträngad gitarr, och så vidare... Elgitarren kommer däremot med sina fördelar.

Den låter mycket och fungerar bäst på scen med möjlighet till förstärkning så att det hörs långt bak i arenan. Kanske är det just därför som dessa rockstjärnor valde att spela just den sortens gitarr? Förmodligen hade det lite med saken att göra i alla fall.

Olika sätt att lära sig spela elgitarr

De flesta har i alla fall hållit i en gitarr på någon utav skolans många musiklektioner. Men det är inte samma sak som att gå en kurs elgitarr. Ett klassiskt sätt att lära sig spela gitarr på egen hand är att köpa en "lär dig spela" bok på någon utav dina närmsta musikaffärer, eller på nätet.

Det finns många olika typer av böcker för dig som vill spela, de allra flesta har en bra utvecklad pedagogik som avancerar i lagom nivå både för nybörjare och för de som kan grunderna men vill bli bättre.

Youtube är fullt av kanaler som går igenom olika ackord eller särskilda låtar. Kanalerna håller såklart lite olika nivåer på pedagogiken men är man villig att leta lite så kan du lätt hitta en lärare som fungerar för dig. Detta är ett bra alternativ för gratis elgitarr kurs. Har du lättare att lära dig av en lärare på plats så kan du spana in musikskolor eller kulturskolor som erbjuder lektioner i elgitarr. Det kan däremot tyvärr kännas stressigt och jobbigt att lära sig tillsammans med andra.

Vill du ha en utbildning som helt är anpassad efter dig och sättet du lär dig på kanske privatlärare är bästa alternativet. Här på Superprof finns massor av lärare i både akustisk gitarr och elgitarr hela 24 lärare som är experter på just elgitarr. Många av dem erbjuder dessutom kurser online. Detta är perfekt för dig som bor i mindre orter och som annars inte skulle ha tillgång till denna typen av undervisning.

Sverige har genom historien producerat många stora musiker, du har lika stor chans som någon annan. Låt ingen stå i vägen för dina drömmar! Men låt gärna oss på Superprof hjälpa dig på vägen.

Hitta privatlärare i elgitarr på Superprof

Bland de nästan 200 lärarna som erbjuder kurser i gitarr och elgitarr finns ett stort gäng olika spelstilar och personligheter och vi har svårt att tro att du inte skulle hitta någon du trivs att spela med.

Dessa lärare kan även ge dig som är elgitarr nybörjare kurs. Fördelen med att anlita en privatlärare via Superprof är att så gott som alla erbjuder dig första lektionen gratis. På så vis kan du testa dig fram tills du hittar någon du klickar med innan du behöver spendera en enda krona.

Det hjälper också att nästan alla av dessa gitarrlärare finns tillgängliga online. Det innebär att du inte behöver kånka fram och tillbaka på din elgitarr och att vart du än befinner dig i Sverige så har du stora valmöjligheter när det kommer till vilken lärare du vill ha privatundervisning av. De flesta av dem har dessutom en lång bakgrund som lärare i musik och har en väl utvecklad pedagogik som de är vana att anpassa efter den individuella eleven.

Privatlärarna som undervisar i elgitarr i Sverige tar en timlön på allt ifrån 100 till 600 kronor i timmen. Variationen i priserna beror på kunskapsnivå och erfarenhet av att undervisa. Är det mycket pengar för dig kan du alltid fråga läraren om den kan tänka sig att undervisa dig och en kompis samtidigt till exempel. Då skulle ni kunna dela på kostnaden och samtidigt glädjas av att spela tillsammans.

Vänta inte med att börja spela elgitarr, ju tidigare desto bättre! Kom igång nu med hjälp av Superprof!

Vad vill du lära dig?