Utmärkt
recensioner på

Vårt urval av Pianolärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra lärare med 5.0 stjärnor och fler än 76 recensioner.

343 kr/h

De bästa priserna: 97% av lärarna erbjuder den första kursen gratis och genomsnittspriset är 343 kr / timme

6 h

Våra lärare svarar vanligtvis inom 6 timmar

Att lära sig något nytt
har aldrig varit så lätt

2. Organisera din pianolektioner för barn

Diskutera med din lärare för att klargöra dina behov och tillgänglighet. Tillsammans bokar ni in dina lektioner.

3. Upptäck nya upplevelser i Piano

Det fantastiska elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare och tränare i 1 månad. En månad för att upptäcka nya passioner med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰 Vad är genomsnittspriset för en privatlärare i Piano (barn -nivå)?

Genomsnittspriset för en kurs i Piano är 343 kronor.


Priset beror på ett par olika faktorer:


  • Lärarens erfarenhet i piano
  • Kursens plats (online, hemma hos eleven eller läraren)
  • Kursens längd och frekvens
  • Kursens nivå (barn i detta fall)

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis


Upptäck priset på lärarna nära dig.

💡 Varför ta en pianolektioner för barn?

Piano med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer själv din lärare och ihop planerar ni om lektionerna ska ske ansikte mot ansikte eller online på distans.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats för att välja och organisera dina lektioner med fullständig sinnesro.


Starta enkelt din sökning med bara ett klick.

💻 Erbjuder piano lärare distanskurser?

Majoriteten av piano lärare erbjuder pianolektioner online.


Tveka inte att läsa deras annonser eller gå igenom sökfunktionen ("online"-filtret) för att upptäcka Pianokurserna som är tillgängliga via webbkamera.

🎓 Hur många lärare finns tillgängliga att ge kurser i Piano (nivå: barn)?

  264 pianolärare erbjuder sig att hjälpa dig att lära dig mer piano för barn.


 Du kan besöka deras profiler och ta kontakt med den som passar dig och dina behov bäst. 


Välj din lärare bland 264 profiler. ✒️ Vad är det genomsnittliga betyget som ges till pianolärare för barn?

Baserat på 76 recensioner är det genomsnittliga betyget för våra lärare 5.0 av 5.


Vid problem, eller om du har några frågor, finns vår kundtjänst redo för att hitta en bra lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du läsa våra studentrecensioner.

Vill du lära dig något nytt i Piano?

Välj bland ett stort urval av duktiga Pianolärare i !

Se fler lärare Nu kör vi!

Fördelarna med pianolektioner för barn med en privatlärare

Pianolektioner för barn

Pianot är ett av de mest älskade musikinstrumenten i världen, men har faktiskt inte använts särskilt länge (i alla fall inte i sin nuvarande form). Pianot uppfanns på tidigt 1700-tal av den italienska instrumentmakaren Bartolomeo Cristofori di Francesco. Även om detta tidiga pianot lät något annorlunda (som en mix av cembalo och ett modernt piano) förändrade det musikvärlden för alltid.

Om du vill att ditt barn ska få ta del av allt som musiken har att erbjuda, kan pianolektioner vara ett roligt och kostnadseffektivt alternativ. Låt oss titta närmare på fördelarna med att spela piano, vilka utmaningar elever står inför, samt hur man hittar en privatlärare i piano.

Fördelarna med att lära sig spela piano

Utöver förbättrad teknik, rytm och musiköra, kan ditt barn få ut mycket av pianolektioner. För det första är pianot ett utmärkt sätt att lindra stress. Samspelet mellan händer, ögon och öron kräver totalt fokus vilket är avslappnande, stimulerar hjärnan och förbättrar nervförbindelserna.

Det finns även fler fördelar. Visste du att ditt barn kan förbättra sitt ordförråd och andra färdigheter tack vare pianot? Musik utvecklar de kognitiva förmågorna vilket i sin tur leder till bättre prestationer på flera områden, t.ex i skolan. Oavsett om det är piano, gitarr eller trummor finns det många fördelar med att lära sig ett musikinstrument.

Om du själv spelar piano vet du säkert hur mycket glädje och gemenskap det medför. Om du tvärtom alltid önskat att du spelade piano vill du naturligtvis ge ditt barn den möjlighet du aldrig fick. Vi förstår dig, att kunna spela ett instrument är en unik tillgång som varar livet ut.

Utmaningar när man lär sig att spela piano

Det är naturligtvis inte lätt att lära sig spela piano. Om det vore lätt, skulle vi ha betydligt fler  konsertpianister i vår vänskapskrets. Pianot känns ofta lättillgängligt vid första anblick eftersom vem som helst kan trycka på en tangent - men att lära sig spela melodier, ackord och hela klassiska stycken tar tid. I början av inlärningen kan det därför kännas frustrerande.

Enklare  melodier och grunderna i musikteori är oftast enkelt, men att spela med båda händerna i komplicerade rytmer är desto klurigare. Nyckeln till framgång ligger i tålamodet. Försök få ditt barn att förstå att de kommer lyckas, men att de måste öva regelbundet.

Det finns även en ekonomisk utmaning värd att nämna. Om ditt barn inte spelar på en musikskola eller hos en lärare som har ett piano, måste du själv investera i ett. Detta är inte billigt, men det finns alternativ även för begränsade budgetar. Digitala pianon är lätta att flytta, tar inte mycket plats, behöver inte stämmas och finns begagnade på sidor som blocket.  Även om läraren har ett piano är de bra att köpa ett ändå. Med ett piano i huset kan ditt barn öva vid sidan av pianolektionerna - och regelbunden övning är A och O. Det räcker med 15 minuter per dag.

Privatlektioner i piano

Om du vill ge ditt barn de bästa förutsättningarna är privatlektioner ett utmärkt val. För det första får ditt barn inflytande över lektionerna och musiken som hen lär sig. För de andra kan ni välja var lektionerna äger rum - antingen hemma hos er eller hemma hos läraren. Du får dessutom betydligt mer kontroll över kursinnehållet.

Lektionerna på en musikskola följer en läroplan som ser likadan ut för alla elever. Privatlärare däremot, skräddarsyr lektionerna efter ditt barns unika inlärningsstil och intressen.

Är ditt barn endast intresserad av poplåtar? Eller kanske filmmusik? Du kan berätta för läraren vilka låtar ditt barn gillar, vilka tekniker du vill att ditt barn behärskar, och vilken metodik du tror fungerar bäst för ditt barn. Läraren kan naturligtvis avråda dig från vissa idéer, eller komma med förslag på andra alternativ, men poängen är att du får vara med i diskussionen. Att ta privatlektioner innebär frihet. 

Hitta den perfekta pianoläraren

Om du tror på privatundervisning bör du spana in lärarna på Superprof. På vår plattform hittar du många duktiga och erfarna pianolärare som gärna hjälper ditt barn att upptäcka glädjen i musiken. Allt du behöver göra är att söka på tillgängliga pianolärare i din stad, som lär ut på nivån "barn".

Många pianolärare erbjuder den första lektionen gratis, så prova några olika lärare för att se vem ditt barn föredrar. Du kan läsa igenom lärarnas profiler, hur mycket de tar betalt per lektion, deras erfarenhet, var de undervisar och vad tidigare elever/föräldrar tyckt om läraren.

Som vi nämnde tidigare kan det ta flera år att lära sig spela piano. Du bör därför försäkra dig om att ditt barn kommer överens med läraren och att de har kul ihop. Med en pedagogisk, erfaren och kvalificerad lärare kommer ditt barn inte bara lära sig att spela - utan även upptäcka en helt ny passion!

Vad vill du lära dig?