Utmärkt
recensioner på

Kolla in Superprofs alla rysklärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra lärare i ryska har ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och fler än 16 omdömen.

356 kr/h

Bra priser: 98% av lärarna bjuder på en kostnadsfri lektion Lektionerna i en ryska kurs har ett genomsnittspris på 356 kr/h

3 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 3h.

Att lära sig ryska har aldrig varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i ryska

Diskutera med din lärare för att komma överens om kursens upplägg. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Mer än bara ryska

Ett aktiverat Elevpass ger dig tillgång till alla våra privatlärare på plattformen. Lär dig ryska eller något annat språk och öppna upp en värld fylld av nya möjligheter!

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i ryska ?

Genomsnittspriset för en kurs i ryska är 356 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom ryska
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Ryska ?

Ryska med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig ryska online?

Majoriteten av våra lärare i ryska erbjuder kurser inom


Ryska lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Ryska   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i ryska ?

98 privatlärare i ryska erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 98 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i ryska ?

Bland 16 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Söker du en ryskakurs?

Boka snabbt och enkelt via Superprof

Se fler lärare Nu kör vi!

Boka en kurs i ryska med en privatlärare från Superprof

Hitta den perfekta läraren i det ryska språket

Många människor är fascinerad av den ryska kulturen och språket, allt fler väljer därför att inte bara ha kunskaper inom sitt modersmål och engelska utan också grena ut till att lära sig ryskan. För många människor räcker det inte längre bara att kunna kommunicera med en sida av världen. Ryskan är faktiskt ett av de mest talade språken i världen, man talar inte bara språket i Ryssland utan i många av de forna sovjetiska staterna. På grund av detta kommer du kunna tala med tusentals fler människor runt om i världen, vad är häftigare än att kunna göra det. Du kommer inte bara att få ta del av den intressanta berömda fantastiska ryska kulturen utan du kommer också att kunna få höra historier från levande människor som talar det ryska språket, konversationer som du kanske annars aldrig hade kunnat haft.

Varför ska du lära dig det ryska språket?

Ryska är det officiella språket i 11 olika länder så att ha kunskaper i språket kommer kunna göra att du kan tala med dessa människor. Inte nog med att det handlar om hela 11 länder utan det rör sig om ca 260 miljoner människor som talar ryskan. Förutom de otroliga fördelarna av att lära sig ett nytt språk så som förbättrat minne eller problemlösning kan kunskaper i det ryska språket också vara ett av de bästa ekonomiska valen du gjort i ditt liv.

En ny affärsmöjlighet?

Det ryska språket håller på att bli allt mer använt inom affärsvärlden, tidigare har det sällan talats ryska i företagsmöten men detta blir allt vanligare. Den ryska ekonomin håller på att vakna, allt eftersom globaliseringen blir större ökar också därigenom den ryska världens inflytande. Problemet som många ryska företag som vill in på den europeiska marknaden dock står för är just språkbarriären. Tyvärr kan inte alla människor i världen kommunicera med varandra, men vad som är läsningen till detta är kunskapen. Att människor har kunskaper inom flera språk gör att vi kan bryta denna barriär.

Att som ett ryskt företag kunna förstå sig på den svenska kulturen och språket är mycket svårt, därför behöver de ta hjälp från någon som har kunskap och erfarenhet inom de båda språket. Detta är dock något mycket ovanligt, och allt eftersom detta efterfrågas allt mer kommer värdet av denna kunskap också att drastiskt öka i värde. Genom att investera i lektioner i ryska kommer du kunna särskilja dig från miljoner andra svenskar som inte har dessa kunskaper, du kommer att bli otroligt attraktiv för dessa ryska företag som vill göra affärer i Sverige och Europa. Men inte nog med det, det finns också många svenska företag som redan idag gör stora affärer i Ryssland, dessa svenska företag står också inför samma dilemma gällande språkbarriären. Företagen är beredda att betala mycket bra pengar för att hitta kompetenta personer som har egenskapen till att kunna tala de båda språken.

En fantastisk resa?

Drömmer du om att åka till Moskva och besöka det fantastiska röda torget? Det finns tusentals olika ställen att besöka i Ryssland, den ryska nationen är känd för sin otroliga kultur. Ryssland är inte heller ett litet land, detta innebär att det finns näst intill oändliga möjligheter till att besöka nya stället du aldrig varit vid innan. Tänk dig att kunna åka till Ryssland och kunna ha en konversation med en invånare, många ryssar uppskattar väldigt mycket om en turist har tagit sig tiden till att lära sig ryska. Vissa fall kanske du blir erbjuden att få uppleva något du aldrig annars skulle fått om du inte kunnat tala språket. Kanske får du ett specialerbjudande i en affär eller kanske en invånare tar med dig till en fantastisk plats gömd för turister.


Att kunna språket när man reser till ett nytt land är också en otrolig säkerhet och trygghet. Ifall något skulle hända exempelvis om du skulle behöva besöka en doktor eller liknande är det otroligt skönt att kunna göra dig ordentligt förstådd och hörd. Om du har tappat bort dig eller vill ta dig till en viss plats finns det inget mer frustrerande än att inte kunna göra dig förstådd, med kunskaper i det ryska språket kommer detta aldrig hända och du kommer kunna känna dig trygg i att kunna göra dig förstådd till andra människor i landet.

Utmaningar i det ryska språket

Att lära sig ett helt nytt språk är inte en av de lättaste grejerna att ge sig på i världen, inte nog med detta så är ryska också ett av de svårare språken. Här är ett par anledningar till att just ryskan kan vara utmanande. Det ryska språket använder inte sig av samma alfabet som engelskan eller svenskan, detta innebär att om du vill kunna läsa och skriva ryska kommer du behöva lära dig ett helt nytt sätt att skriva. Ryskan har också ett par andra grammatiska regler som man inte stöter på i engelskan i svenskan, det är en annan logik i språket vilket innebär att du kommer behöva vidga dina vyer och lära dig nya sätt att se på språk. Det finns också flera nya sätt att uttala ord och meningar som inte heller finns i engelskan och svenskan. Ryskan är som sagt inte det lättaste men det är långt ifrån omöjligt.

Ta hjälp på vägen!

Det finns många olika sätt att ge sig på utmaningen att lära sig ryska, allt ifrån att använda sig av en språkapp till att ta hjälp från en blogg/Youtube kanal. Det finns dock ett par svårigheter med att ge sig på utmaningen utan en lärare på sin sida. Internet är fantastiskt för den som vill lära sig något nytt, men en svårighet är att det ibland kan bli lite för mycket information. Det kan vara svårt att särskilja från den information du behöver och inte behöver, till en början tycker många att olika internetkanaler är perfekt för att lära sig grunderna inom ett nytt språk men många upptäcker snabbt att det sedan blir mycket svårare att anpassa informationen efter dina redan existerande kunskaper.


Genom att ta hjälp från en privatlärare som finns med dig på vägen under din resa mot att tala ryskan kommer du att ha någon där som stöttar dig och hjälper till när du stöter på problem. En person som inte bara kommer kunna anpassa den information som just du behöver utan någon som kan relatera och förstå dig när du stöter på problem, men också kommer kunna finna en lösning.

Hur hittar du den perfekta läraren?

Till slut bestämmer du äntligen för att anställa en privatlärare för att få dina kunskaper i ryska. Men vem ska man välja och hur man hittar en lärare som inte bara har de kunskaper som behövs för att lära dig språket utan också en snäll och omtänksam lärare. Som sagt är det väldigt viktigt att läraren inte bara har god kunskap inom ämnet utan också att en duktig pedagog. Alla människor på denna jord är annorlunda och fungerar på olika sätt och vis, detta innebär att alla svarar olika bra på olika undervisningsmetoder. Om du besöker ett klassrum i en skola kommer du se att undervisningen fungerar perfekt för vissa elever men inte alls för andra. Den stora fördelen med att boka en privatlektion med en lärare är då att du inte kommer stöta på detta problem. Våra lärare har erfarenhet inte bara i ämnet utan också med att lära ut. Våra duktiga lärare är experter på att identifiera vilket typ av undervisningsmetod som passar bäst för dig. Detta kommer betyda att undervisningen blir anpassad till dina behov, tack vare det kommer du inte bara att lära dig mycket snabbare utan det kommer också att vara så pass mycket roligare att lära sig.


Om du bokar en kurs på en annan plattform får du vanligtvis bara liten eller ingen information om läraren. Så, hur vet du att dessa lektioner du bokar är värda pengarna? Superprof löser detta problem. Genom att läsa kommentarerna från lärarens tidigare elever kan du skapa en bild om huruvida läraren är bra eller inte. Alla lärare på Superprof har personliga profiler, de berättar allt från tidigare erfarenheter till sina undervisningsmetoder.


Genom att läsa erfarenheterna från olika lärare och jämföra deras priser och kunskaper kommer du att kunna hitta den bästa läraren för dig. Priserna för alla lärare varierar beroende på deras erfarenhet och förmåga, så du kan vara säker på att hitta en lärare som passar din budget. I vissa fall kan man känna att en lärare inte alls kändes rätt efter den första lektionen. Detta kan bero på flera olika anledningar, kanske klickade du inte med läraren? Superprof kan också lösa detta problem, de flesta av Superprofs lärare ger dig nämligen första lektionen gratis, du behöver alltså inte oroa dig för att betala för hela kursen och sedan ångra dig. Som du säkert förstår finns det egentligen inga nackdelar av att använda dig utav Superprof. Du är bara ett par steg ifrån att hitta den perfekta läraren för dig som kommer leda dig i resan mot att bemästra detta underbara språk!

Vad vill du lära dig?