Utmärkt
recensioner på

Boka en teaterkurs Stockholm med följande lärare

5.0 /5

Genomsnittsbetyget för dramalärarna ligger på 5.0 stjärnor och de har utvärderats över 1 gånger

308 kr/h

När du bokar en teater kurs Stockholm hos Superprof, får du ofta en gratis lektionstimme! Boka en skådespelar kurs Stockholm och få teaterlektioner till ett genomsnittspris på 308kr/h

2 h

Lärarna i skådespeleri har i genomsnitt en svarstid på 2h när du skickat din kursförfrågan

Teaterkurs vuxna Stockholm - för alla nivåer

2. Planera teaterlektionerna

Vad tydlig med vad målet är med din skådespelarkurs Stockholm. Vill du öva på repliker inför en föreställning? Vill du utveckla sätt att bygga nya karaktärer? Kom överens med din lärare om det optimala upplägget för dina teaterlektioner.

3. Finn inspiration i Stockholm

Låt dig inspireras av våra privatlärare i Stockholm. Med ett aktivt Elevpass får du tillgång till alla lärare på plattformen. Lär dig mer än bara skådespeleri hos Superprof!

FAQ

💰Vad kostar en Skådespelerilektion i Stockholm?

Det genomsnittliga priset för Skådespelerilektioner i Stockholm är 308 kr. 


Priset varierar pga olika faktorer: 

  • Vad din lärare i Skådespeleri har för erfarenhet
  • Lektionernas placering: hemma, möte på plats i Stockholm med läraren eller online
  • Antal lektioner under kursen och dess längd

97% av våra lärare i Skådespeleri erbjuder första kursen gratis 


Hitta en lärare nära dig.

🎯Varför ska du ta Skådespelerilektioner i Stockholm?

Med hjälp av en lärare i Stockholm kan du lära sig Skådespeleri snabbare.


Våra privatlärare delar sin expertis så att du kan göra alla ämnen till ditt eget.


En kursförfrågan gör det möjligt för dig att komma i kontakt med lärarna på vår webbplats och samråda med dem om dina lektioner i Stockholm.


Hitta din perfekta lärare idag.

💻Kan man lära sig Skådespeleri online?

Majoriteten av våra lärare i Skådespeleri erbjuder sina kurser i

Skådespelerilektioner online.


Om du inte hittar rätt privatlärare i Stockholm kan du söka på alla som ger kurser online. För att söka efter en lärare i Skådespeleri använd "webbkamera"-filtret i vår sökmotor. När detta är gjort hittar du en översikt över lärare som erbjuder undervisning i Skådespeleri via webcam.

🎓Hur många Skådespelerilärare ger lektioner i Stockholm?

Det finns för närvarande 4 lärare i Skådespeleri som erbjuder kurser i Stockholm.


Du kan se de olika lärarprofilerna för att hitta den perfekta matchen för dig.

✒️Hur betygsätts våra lärare i Skådespeleri?

Mätt över 1 recensioner gav våra elever i Stockholm  ett medelbetyg på 5.0 av 5 för deras lektioner i Skådespeleri.


Om du har några frågor eller stöter på något är vår kundtjänst redo att hjälpa dig.


Du kan se användarrecensionerna genom denna sidan.

Lär dig bygga nya karaktärer

Boka en teater kurs Stockholm direkt!

Se fler lärare Nu kör vi!

Ta en skådespelarkurs Stockholm och lär dig mer om scenisk gestaltning

Hitta teaterlektioner nära dig

Finns det ett bättre ställe att komma in i teater än Sveriges huvudstad? Stockholm är en av de bästa ställen att börja din resa inom skådespeleri och teater, och nu kan du lätt komma igång med en privatlärare nära dig! Stockholms gator har sett många kända skådespelare från runt om i hela världen, och i de flesta av våra fina teater och lokaler runt om i staden har det framförts världskända framträdanden som folk har älskat genom åren. Vare sig du besöker Kungliga Dramaten på Nybroplan eller om du tar dig till Kungliga Operan på Gustav Adolfs torg, eller även om följer med en sväng till Maximteatern på Karlaplan kommer du kunna hitta något för just din smak. Där har man möjlighet att inte just kolla på många vackra och spännande framträdanden, men om man lyckas tar sig vidare i sin karriär inom skådespeleri kommer man själv eventuellt kunna framträda där, också! Hur spännande är inte det?Eller så kanske du önskar att plugga teater någonstans här i Stockholm, på en skola eller högskola? Det har finns i staden här också, självklart! Bland annat så finns det Kulturskolan, Calle Flygare Teaterskola, Improvisationsstudion, Stockholms Elementära Teaterskolan, Boulevardteaterns Teaterskola, och även Actors Studio Stockholm. Detta är inte ens listan på kurser och program som finns på andra högskolor och universitet runt om i staden, heller, så du kan se hur många val man har när det gäller att komma in i teatern här i Stockholm. Oavsett vilken väg man väljer för att börja komma in i sin skådespeleri så får man många olika möjligheter här i Sveriges huvudstad. Stockholm dessutom har många andra möjligheter runt om i staden såsom ‘open mic nights’, poesiuppläsningar, små dramagrupper som man kan hitta på nätet och ta del av för att öva och ha det kul tillsammans, och även föreställningar som alla kan ta del av! Vad du än har för skäl bakom att komma in i teatern så har du hittat rätt med att påbörja din sökning här i Stockholm. 

Varför studera teater i Stockholm?

Det är kanske så att du redan vet varför du vill studera teater; vad du har för mål, vad du vill göra senare i livet med dina färdigheter som du lär dig nu, och även vad för typ av skådespelare du vill bli. Är det tanken på adrenalinen man får av att framträda inför en livepublik som får dig att vilja skådespela? Eller är det kanske sambandet man skapar mellan sig själv och publiken när man får dem att känna det du själv känner i det momentet? Kanske du brinner för den känslan du får när du behärskar en ny karaktär och vet exakt hur du ska göra för att framföra hennes eller hans personlighet. Du kanske älskar alla möjligheterna som kommer med teatern, och det är det som motiverar dig att prestera högre? Eller så kanske du bara älskar att träffa nya människor som är utåtriktade och roliga, vilket du definitivt gör inom teaterbranschen? Varenda person kommer att ha en annan motivering bakom varför de vill studera teater, och det finns inget fel svar! Det gäller hur du själv känner, och det gäller att hitta orsakerna som får dig att prestera högre så att du kan nå dina mål och komma långt inom din karriär. 

 

Men vad du än har för motivering så är det ytterligare bra att veta att det du lär dig inom skådespeleri och teatern i sig kommer du att kunna ta med dig till andra områden i livet, vilket betyder att även om du inser senare att du kanske inte vill bli en skådespelare så kan du ta nytta av de överförbara färdigheter som du har lärt dig. Många elever inser att de blir mer emotionellt mogna, i och med att de behöver behärska färdigheten att kunna komma in i en ny karaktär. Detta gör att de flesta skådespelare som är bra på sina jobb kan enkelt identifiera sina känslor och analysera varför de känner som de gör, vilket är en färdighet som är alltid värdefullt i livet. Det är tydligt att genom teater och skådespeleri kommer man lära sig mer om vem man är i grund och botten, vilket kan hjälpa dig i många andra områden i livet. 

Nya perspektiv 

Skådespelare är dessutom tvungna att kunna se världen från många olika perspektiv för att kunna framföra ett bra framträdande. Du kommer att, under din tid på teatern, kunna se hur olika personer jobbar och skapar nya karaktärer. Detta kommer att göra så att du har mer empati för andra, och kan dessutom sätta dig själv i andras situationer. Du kommer att även ha en djupare förståelse för andras perspektiv!Att framträda inför en livepublik kan vara något som alla tycker är lite läskigt, och ibland kan det kännas verkligen som en stor grej som känns för jobbigt att klara av. Men detta är något som är bra med att framträda: genom att öva på ens färdighet att stå inför publik utvecklar man sin egen kapacitet för en stark självkänsla. Du kommer att även lära dig hur man ska stå, tala, och använda kroppen för att kunna uppfattas på ett visst sätt.

Plugga till Skådespelare

Skådespeleri är inget man kan göra själv - såklart finns det pjäser som utförs av en person, men det är mest troligt att det är folk som arbetar bakom scenen som hjälper och får pjäsen att fungera. Även om du jobbar tillsammans med andra kollegor på scen kommer du att behöva samarbeta på ett effektivt och bra sätt. Man måste kunna ta kritik på ett konstruktivt sätt, och arbeta med det som behöver förbättras. Ditt kapacitet att samarbeta kommer att förbättras väldigt mycket genom att lära dig om teatern och hur man skådespelar.Genom att plugga skådespeleri kommer man ytterligare lära sig hur man tänker kritiskt på saker och ting. Man måste kunna tänka kritiskt, kreativt, annorlunda, och på ett sätt som utmanar normer och ideal.Något som de flesta skådespelare alla håller med om är att man får en stark och givande känsla från att skapa starka band med publiken. När man lyckas få de att skratta, gråta, eller vara arga på din karaktär som du har skapat, så är den känslan obeskrivlig enligt de flesta skådespelare. Du kommer att lära dig hur man skapar det här bandet, och samtidigt hur man ska kunna få det att växa.Dessutom är det så att om man pluggar skådespeleri inom teatern betyder detta inte att man är begränsad till att arbeta bara inom teater-scenen. Färdigheter inom skådespeleri kan leda till många andra framgångsrika karriärer för dig som är intresserad inom film, musik, eller även marknadsföring! Du som vill plugga teater har många olika möjligheter tillgängligt för dig, vilket är något som är både spännande och kanske lite läskigt. Det bästa sättet att komma in i dina färdigheter är att bara börja direkt och se vad som kallar dig! 

Hur ska man göra för att bli bra på skådespeleri?

När det gäller skådespeleri och teater så måste man verkligen sticka ut från publiken - det vill säga att du behöver vara riktigt bra på dina färdigheter för att kunna komma vidare i den här världen. Så hur ska du göra för att bli bäst? 

  • Spela teater! Komma in i några amatör produktioner runt om i din stad där du kan öva på färdigheterna som du redan har. 

  • Studera andras tekniker inom skådespeleri, som till exempel Lee Strasberg tekniken. 

  • Lär dig av dina misstag. Det som du kanske gör fel första gången kan du sedan lära dig av och förbättra till nästa gång!

  • Gör något annorlunda varje dag, testa nya saker, komma ur dina rutiner och öva på att improvisera. 

  • Lär dig hur industrin fungerar och hur du ska göra för att bli sedd som en skådespelare. 

  • Spara ihop pengar. Teaterskolor är inte alltid billiga, och ibland kan det kosta en del att vara med. 

Studera med en privatlärare inom teater här i Stockholm

Privatlärare inom skådespeleri hjälper både amatörer och professionella skådespelare att utveckla sina färdigheter, vilket betyder att det spelar ingen roll vad du själv har för utbildningsnivå inom teater. Varje lärare kan skräddarsy lektionerna efter just dina behov och önskemål, vilket gör att du har möjligheten att ha mer kontroll över din utbildning. Du behöver inte ens veta exakt vad du vill göra med dina färdigheter efter att du har studerat klart, det viktigaste är att du håller öppen kontakt med din lärare så att ni kan alltid diskutera hur det går och vad du kan jobba på för att komma vidare!Våra privatlärare på Superprof har mycket erfarenhet inom teater och skådespeleri och är redo att bidra till din utbildning på alla möjliga sätt. De vill gärna dela med sig av sina tips och råd när det gäller hur man ska göra för att vara framgångsrik inom teater. När det gäller att hitta en bra privatlärare är det så enkelt som att bara gå in på vår hemsida och bläddra igenom att profiler som finns på tillgängliga lärare i området! Du kan söka efter lärare i hela landet eller bara i Stockholm om du vill, beroende på vart du befinner dig såklart. Man kan välja mellan online lektioner eller traditionella lektioner, det är helt upp till dig. 

Är du redo att börja din resa inom teatern? 

Vad vill du lära dig?